Kuva Jouni Harala

Jari Sarasvuo puolustaa mielipiteitä jakavaa Cheekiä. Sarasvuon mielestä he ovat molemmat hahmoja, joita kuuluu vähätellä, jos haluaa olla muodikas.

Helsingin Sanomien Saska Saarikoski vertasi kolumnissaan Cheekiä Jari Sarasvuohon. Saarikosken mukaan Cheekissä on samaa modernia teräsmiestä ja ”sisäistä sankaruutta” kuin 1990-luvun lamaikonissa Sarasvuossa, joka uskoo, että menestys on vain itsestä kiinni. ”Cheek on eurolaman Sarasvuo”, Saarikoski kirjoitti.

– Se on epäreilu rinnastus, Sarasvuo sanoo.

– Ei Sarasvuolla täytetä edes Stadionin kymmenesosaa.

Sarasvuosta on tosin imartelevaa, että heitä verrataan. Hän myös ymmärtää, miksi heissä voi nähdä samaa.

– Cheek on Sarasvuon tavoin hahmo, jota rakastetaan vihata, Sarasvuo sanoo.

Sarasvuon mukaan heitä kumpaakin kuuluu vähätellä, jos haluaa olla muodikas.

– Tämä suhteen koen jonkinlaista samankaltaisuutta. Meitä on moitittu erittäin julkisesti ja usein vailla mitään asiallista perustetta.

Sarasvuo viittaa muun muassa kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen kommentteihin Cheekistä.

– Siis että valtioneuvoston jäsen katsoo asiakseen painaa upoksiin. Kyllähän Suomessa on aina pyritty loukkaamaan omalla tavallaan onnistuvia ihmisiä, mutta noin isolla nuijalla lyödään lahtelaista oman tien kulkijaa.

Cheek. Kuva Milka Alanen.

Syy Cheekin menestykseen

Sarasvuo uskoo menestyksen johtuvan intohimosta tekemiseen vihaajista välittämättä.

– Se, joka hallitsee näyttämöä, on usein oman tiensä kulkija.

Cheekin kappaleiden kuvaamaan glamöröösiin pintaliitomaailmaan Jari Sarasvuo ei samastu, mutta hän aistii pinnan alla jotain tuttua.

– Toinen taso on herkkä, haavoittuvainen ja kiinnostava. Uskallanpa väittää, että se on varsinainen syy Cheekin menestykseen. Se selittää myös, minkä takia minä olen saanut tehdä omaa juttuani näin pitkään ja palkitsevasti. Vähä vähältä maailma näkee meidät.

Sarasvuo tekee mielellään eron julkisen ja yksityisen minänsä välille. Sarasvuota voidaan vihata, Jarin tuntevat harvat, Sarasvuo sanoi Me Naisten haastattelussa.

Cheek ja Jari Sarasvuo eivät ole tavanneet aiemmin, mutta 28. joulukuuta se tapahtuu. Miehet esiintyvät yhdessä seitsemättä kertaa järjestettävässä Paul "Pappa" Jyrälän muistoa kunnioittavassa hyväntekeväisyystapahtumassa Johanneksen kirkossa Helsingissä.

– On kiva tavata Jare Tiihonen.

Lue myös:

Hiphop-tähti Cheek: "Uupuminen oli minulle kova paikka"

Jari Sarasvuo antoi viimeisen henkilöhaastattelunsa: "Voiko minua rakastaa?"

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.