Irina on juuri julkaissut uuden levyn ja palaa myös keikoille.

Oman lapsen syntymä, vanhemmuus ja äitiyden pelot kuuluvat Irinan uutuuslevyllä, jonka sanoituksista aiempaa suurempi osa on hänen omiaan.

Irina on noussut aikaisin kotonaan Heinolassa ja karannut aamuun ennen kuin muu perhe, aviomies Henri Saari ja tytär, on ehtinyt herätä. Takana on hyvin nukuttu yö, sillä lapsi on helppohoitonen ja melko hyväuninen.

– Oli parempi livahtaa, ennen kuin lapsi heräsi. Muuten olisin vain alkanut hösöttää hänen kanssaan, Irina sanoo.

Vasta vuoden vanhan tyttären äiti on juuri saanut valmiiksi uuden levynsä, puhkuu energiaa ja puhkeaa vähän väliä aseistariisuvaan nauruun. Irina on selvästi niitä ihmisiä, jotka pistävät asiat toimimaan eivätkä vain haaveile.

Jos jokin asia positiivista Irinaa hermostuttaa, on se juuri ilmestynyt levy Miten valmiiksi tullaan, jolla on entistä enemmän Irinan omia sanoituksia. Lapsi oli sen verran iso elämänmuutos 34-vuotiaan muusikon elämässä, että aiheesta syntyi vaivatta levyllinen lauluja.

– Teemana on vanhemmuus, jonkun lapsena oleminen ja vanhemmuuteen valmistautuminen, Irina paljastaa, vaikka haluaa jättää tilaa kuulijoiden tulkinnoille.

Epätietoinen aikuinen

Levyllä Irina laulaa kauniisti äitiyteen liittyvistä peloista: Miten joskus tuntuu, että perhe-elämän tuoksinassa hukkaa itsensä ja kaipaa puolisoaan. Miten puuduttavia päivät kotona voivat olla, ja miten pieneksi ja epätietoiseksi aikuinen voi itsensä tuntea.

Ristiriita levyn surullisuuden ja Irinan eloisuuden välillä on huima. Mistä ihmeestä pakahduttavat biisit ovat syntyneet, jos eivät omasta kokemuksesta?

– Ehkä varoin tekemästä yltiö­positiivista levyä ja hakemalla hain melankoliaa hetkellisistä tunnetiloista. Kaikki asiat eivät ole tapahtuneet itselleni. Minulla on paljon ystäviä, joiden kanssa puhumme vanhempana olosta. Mukana on myös aiheita, joista on kirjoitettu julkisuudessa, Irina selventää.

Tunteet pintaan

Vaikka lapsen kanssa on sujunut hyvin, Irinalle on käynyt kuten monille äidiksi tulon jälkeen: tunteet ovat pinnassa eri lailla kuin ennen.

– Olen aina ollut tunne-ihminen. Nyt tunnen ilon ja surun vielä suuremmin. En aiemmin koskaan tiennyt, millaista on olla näin huolissaan muista. Vaikka rakkaistaan on huolehtinut ennenkin, tunteet omaa lasta kohtaan ovat jotain ihan muuta.

– Sitä miettii, miten ikinä pääsisi yli, jos miehelle tapahtuisi jotakin. Tai millaista lapsen olisi elää ilman äitiä. Itsekkäästihän sitä aina ajattelee, ettei maailma pyörisi, jos minä en olisi täällä sitä pyörittämässä, laulaja sanoo ja pehmentää ajatusta tutulla naurulla.

Äitinsä tytär

Irina kasvoi yksinhuoltajaäidin esikoisena Kauhajoella Pohjanmaalla. Keikkamuusikko-isä ja yrittäjä-äiti erosivat Irinan ollessa alle kymmenen. Oma äiti on aina ollut Irinan esikuva, ja arvostus on vain kasvanut viimeisen vuoden aikana.

– Nyt kun tiedän, millaista on arki yhden pienen kanssa, voin vain kuvitella, millaista on ollut yksin 26-vuotiaana kolmen lapsen, oman yrityksen ja talon kanssa.

Elämänasenteensa Irina onkin perinyt äidiltään.

– Olen siinä mielessä äitini tytär, että ajattelen koko ajan, että perhana, kyllä minä selviän ja sumplin. Toki mies on kotona ja jeesaa, jos pyydän. Mutta jotenkin ajattelen, että tyttö on minun vastuullani, vaikka tajuan, että hän on kahden ihmisen lapsi.

Vahvoja naisia

Toisaalta Irina on alusta asti halunnut jakaa lapsenhoitoa isän kanssa. Puoliso on käyttänyt tytärtä  vauvauinnissa ja neuvolassa, kun Irina ei ole ehtinyt.

– Etenkin kun lapsi oli ihan pieni, sanoin Henrille, että ota ja tee. En halunnut äiti–lapsi-kuplaa, jonka sisään mies ei mahdu. Ennemminkin meidän perheen kuplan, jonka sisään mahtuvat kaikki. Myös muut kuin me kolme.

Irinalla on läheiset välit niin äitiinsä, äidinäitiinsä kuin anoppiinsa. Äidilleen hän on omistanut levyllä kauniin kappaleen, jossa toivoo osaavansa jakaa eteenpäin jotain, mitä on äidiltään saanut.

– Lapsen jälkeen miettii kuolevaisuuttaan ja samalla sitä, että oma äitikin lähtee täältä joskus, eikä siihen varmaan koskaan ole valmis. Tuntuu, että äiti on nyt tärkeämpi kuin koskaan. Soittelemme joka viikko maratonpuheluja. Saan myös anopiltani tukea. On ihanaa, että lähellä on viisaita naisia.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.