Marita ja Tomi vuonna 2015. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Marita ja Tomi vuonna 2015. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio

Vuonna 2009 avioituneilla Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta.

Laulaja Marita Taavitsainen, 48, hakee eroa aviomiehestään Tomi Natrista. Marita jätti Iltalehden tietojen mukaan erohakemuksen jo aiemmin keväällä. Erohakemus on jätetty 6. maaliskuuta Hyvinkään käräjäoikeuteen.

Jo pitkään yhdessä olleella parilla on kaksi tytärtä, Stella ja Iines. Perheen koti sijaitsee Nurmijärvellä.

Pariskunta tapasi vuonna 2007 Tangomarkkinoilla, jossa Marita esiintyi ja Tomi oli kuvaajana. He kihlautuivat keväällä 2008. Häitä he juhlivat pian Suomenlinnassa.

– En ikinä ajatellut tapaavani ketään keikalla, sillä päälläni on silloin tiukka työminä. Tomi taisi kuitenkin olla tapaus, jonka kokee kerran elämässä. Olen yhä sokaistunut hänen rakkaudestaan ja voimastaan, Marita kertoi rakastumisvaiheesta Me Naisille vuonna 2010.

Hän puhui myös tuolloin oman ja miehensä luonteiden eroista.

– Parisuhde on opettanut itsehillintää. Ei toisen juttuja voi vähätellä tai sanoa, ettei tuollaisesta voi stressata. Mutta vaikeaa se on.

Viime vuonna Marita valmistui sisustussuunnittelijaksi. Hän tekee edelleen pääasiallisesti musiikkia.

– Paperit ovat taskussa, mutta lähinnä teen sisustuksia kavereille. Eräs hotelliprojektikin on käynnissä. Päätyöni on kuitenkin edelleen laulajana, hän kertoi Me Naisille.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.