Prinsessa Victoria, prinssi Daniel sekä lapset Oscar ja Estelle. Kuvat: Anna-Lena Ahström / Kungahuset.se
Prinsessa Victoria, prinssi Daniel sekä lapset Oscar ja Estelle. Kuvat: Anna-Lena Ahström / Kungahuset.se

Pikkuprinssi Oscarin ristiäiskuvissa poseeraavat myös hänen kumminsa ja isovanhempansa.

Perjantaina vietettiin maaliskuussa syntyneen prinssi Oscarin ristiäisiä.

Ruotsin hovi on julkaissut nyt myös viralliset ristiäispotretit kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin perheestä sekä kummeista, isovanhemmista sekä pojan tädeistä ja enostakin.

Oscar oli hereillä, kun perhe saapui kirkkoon, mutta nukahti nopeasti. Ristiäiskuvien ottamisen ajan Oscar näyttää kuitenkin pysyneen hereillä äitinsä sylissä. Oscarin isosisko, prinsessa Estelle istuu kuvissa isänsä sylissä.

Prinssi Oscarin kummit takarivissä vasemmalta oikealle: Victorian serkku Oscar Magnuson, prinsessa Madeleine, Tanskan kruununprinssi Frederik, Norjan kruununprinsessa Mette-Marit sekä Danielin serkku Hans Åström.

Isovanhemmilla on jälleen kerran syytä ylpeyteen. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, kuningatar Silvia sekä prinssi Danielin vanhemmat Eva ja Olle Westling asettuivat ristiäiskuvaan.

Prinsessa Madeleine on Oscarin ja Estellen täti ja prinssi Carl Philip eno. Takarivissä oikealla prinssi Danielin sisko Anna Westling Söderström.

Prinssi Oscar on kruununperimysjärjestyksessä kolmas äitinsä Victorian ja siskonsa Estellen jälkeen. Kuningas Kaarle Kustaa on ollut vallassa jo vuodesta 1973.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Jouko Virtanen

Ihana perhe! Prinssi Oscarin viralliset ristiäiskuvat julki

Ja ne Sauli Niinistön meriitit sitten: 1. Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se sotki jalkapalloliiton talouden ja velkoihin tuli hämärähommia. 2. Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se sotki eduskunnan remontin budjetin ja rahoitukseen tuli hämärähommia. 3. Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se teki valtionpetoksen rikoksen joka ei vanhene koskaan 4. Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se sotki oman vaalikampanjansa talouden ja rahoitukseen tuli ja jäi hämärähommia. 5. Niinistöä ei...
Lue kommentti
Vierailija

Ihana perhe! Prinssi Oscarin viralliset ristiäiskuvat julki

Tarkkanäköinen Jouko löytänyt kuvista Saulin ja Jennin pikkulasten ja muiden sukulaisten kanssa poseeraamassa. Jos nyt kuitenkin kävisit laittamassa okulaarit kuntoon hyvä mies. Ja älä ihmeessä peukuttele omia viestejäsi kun ne silloin tuplaantuvat. Kannattaa ihan vain rauhoittua kesän viettoon murehtimatta, kyllä Sauli hoitaa hommansa :)
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.