Oulussa asuva Mitra Kaislaranta suunnittelee muuttavansa jossain vaiheessa Helsinkiin. Kuva: Warner Music Finland/ Nana Simelius

Mitra Kaislaranta julkaisi esikoisalbuminsa elokuussa, lähes kaksi vuotta Idols-voittonsa jälkeen. – On luojan lykky, että sain tehdä levyä rauhassa, hän sanoo.

Suositun Idols-laulukilpailun joulukuussa 2013 voittanut Mitra Kaislaranta, 23, julkaisi Mitra-nimisen esikoisalbuminsa elokuun lopussa.

Monet laulajan fanit odottivat kuumeisesti, että levy ilmestyisi pian Idols-kisan jälkeen. Toisin kuitenkin kävi – naisen esikoisalbumia saatiin odottaa lähes kaksi vuotta.

– Alkuun oli paineita tehdä levy nopeasti markkinoille, kun kilpailu oli vielä ihmisten tuoreessa muistissa. Suurin kauhukuvani oli, että minun pitäisi laulaa kymmenen valmista biisiä, jotka eivät kosketa minua mitenkään, hän muistelee.

– En olisi halunnut tehdä sellaista albumia. Se ei palvele artistia, kuulijaa eikä levy-yhtiötä mitenkään. On luojan lykky, ettei minua painostettu, vaan sain tehdä esikoislevyni rauhassa. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, hän iloitsee.

Perfektionistiksi tunnustautuva Mitra sanoo, että hänelle on tärkeintä edetä urallaan musiikki edellä.

– Päämääräni ei ole siinä, olenko joka päivä jonkun lehden kannessa tai telkkarissa tai onko minulla somessa 100 000 seuraajaa. Musiikki merkitsee minulle eniten, ja toivon, että se merkitsee sitä myös kuulijoille.

Ei kiirettä sitoutua

Mitra työsti poplevyä huipputuottaja Jukka Immosen johdolla. Kappaleita albumille ovat tehneet muun muassa Arto Tuunela, Mariska ja Iisa Pykäri.

– Laulut ovat henkilökohtaisia, mutta en halua lähteä avaamaan niitä liikaa. Olin luovan prosessin aikana sekä voimakkaimmillani että haavoittuvimmillani. Jokainen levyn biiseistä on liikauttanut jotain sisälläni, enkä malta odottaa, että kuulijat pääsevät tuntemaan minua kappaleideni kautta paremmin, hän tunnelmoi.

Albumilta löytyvät kaikki Mitran neljä singleä: Äkkisyvää, Kukka kaipaa valoa, Jotain pysyvää sekä uusin sinkku Kuningas.

Mitran mukaan levyn kantavana teemana on rakkaus.

– Minulla on rakkaudessa aina hyvä vaihe, olen yksin tai en. Mielestäni ihmisen pitäisi rakastaa ensin itseään ennen kuin pystyy antamaan rakkautta muille. Olen sinkku, en ole löytänyt vielä miestä rinnalleni. Minulla ei ole kiirettä sitoutua. Ajattelen niin, että jos jotain tulee, niin sitten tulee. Olen auki elämälle ja maailmalle.

Lue myös:

Idols-voittaja Mitra Kaislaranta saa kosiokirjeitä

Mitra Kaislaranta voitti Idolsin

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.

 

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.