Palsanmäillä on jo kaksi television Venla-palkintoa tilillään. ”Ilman ohjelmaa, emme varmaan olisi pystyneet jatkamaan huutokauppatoimintaa.”

Alussa Aki ja Heli Palsanmäki itkivät laskupinoja ja riipivät omaisuuttaan myyntiin saadakseen rahaa. Nyt räpiköinti on vaihtunut koko kansan suosioon. –Pärjääminen oli meille kunniakysymys, Suomen huutokauppakeisari -ohjelman pariskunta sanoo.

Uuraisten Hirvaskankaalla kevätaurinko ei ole ehtinyt sulattaa kaikkea lunta. Lumivaipan pinnalla nököttää pikkuruinen punainen Fiat 600 kuin mansikka kermakakun päällä. Auton strategiset mitat ovat 45 vuotta, kaksi ovea ja kymmenen tuuman renkaat.

Tänne, Aki ja Heli Palsanmäen pihaan, auto päätyi vaihtokaupassa. Heli olisi saattanut kommentoida sitä kipakastikin, ellei Aki olisi pelastanut nahkaansa esittelemällä Fiatia naistenpäivän lahjanaan Helille.

Ei rouva silti riemusta hihkunut.

– Olen aina toivonut isoa amerikanrautaa, mutta tämä vain vaihtaa autoa pienempään ja pienempään, Heli, 38, viittilöi isännän suuntaan.

Television huutokauppakeisareiden kotitilalla on käyty huutokauppaa 29 vuotta. Yksi periaate on säilynyt näihin päiviin asti: lahjoja Palsanmäet eivät myy. Siksi Fiatistakin puhutaan ”lahjana”. Sopivassa vaihtokaupassa se saattaa kokea äkkilähdön pikkuruiset renkaat sutien.

Heli tarttuu haasteeseen

Huutokauppahallissa kodin alakerrassa on viileää, ja Aki, 46, parkkeeraa itsensä kassapöydän taa ilmalämpöpumpun lämpimään henkäilyyn. Heli istahtaa asiakaspaikalle, yhdelle salin 150 pehmustetusta tuolista. Ne odottavat perjantai-iltaa, jolloin kauppa aukeaa taas.

Pariskunnan lahjaperiaate oli uhattuna kymmenisen vuotta sitten, kun Aki ja Heli aloittelivat uraansa huutokauppiaina. Asiakkaista oli pulaa ja myytävästä tavarasta vielä enemmän. Kun tarjolla oli vain joutilasta rössäkkää ja romua, Aki ja Heli riipivät myytäviksi oman kotinsa tavaroita.

Huutokauppaisännyys ei ollut kummallekaan kutsumusammatti.

”Isä sanoi, ettei minusta olisi koskaan jatkamaan hänen työtään.”

– Isälleni se kyllä oli elämäntyö. Hän ehti pitää huutokauppakamaria 19 vuotta, kunnes yhtäkkiä kuoli aivoverenvuotoon 59-vuotiaana. Se oli soromnoo saman tien, Aki muistelee vuotta 2006.

Akin isä oli puhunut toiveestaan, että joku lapsista jatkaisi hänen työtään. Aki oli nähnyt kaupantekoa likeltä nuoruusvuosinaan myydessään kahvia ja makkaraa huutokaupan kioskissa. Ala ei tuntunut omalta, ja Aki lähti omille teilleen, teki hanttihommia ja päätyi metallialalle.

– Isä ei katsonut hyvällä railakkaita poikamiesvuosiani. Hän sanoi, ettei minusta koskaan olisi jatkamaan hänen työtään.

Sitten rinnalle löytyi Heli. Isän kuoltua yllättäen tarvittiin nopeita päätöksiä.

– Siskoni ei halunnut huutokauppaa, eikä äitipuoli olisi jaksanut sitä yksin. Lopulta sanoin, että nyt on tehtävä ratkaisu, Aki kertaa.

Helin päätös ryhtyä yrittäjäksi tarkoitti suuria elämänmuutoksia. Pariskunta jätti vakituiset työpaikkansa ja Heli tutut kuviot kotiseudullaan Salossa.

– Minä sentään palasin juurilleni, mutta Heli teki siinä loikan ventovieraaseen.

Nälkä saa kekseliääksi

Suunnitelma oli, että Heli pyörittää huutokauppaa ja Aki etsii metallialan töitä, mutta Keski-Suomen työmarkkinoilla oli jo hiljaista. Huutokauppa jäi molempien elinkeinoksi, vaikka oikeammin se olisi riittänyt vain auttavaksi sivutuloksi.

– Alussa rämmittiin ja räpiköitiin. Ensimmäiset vuodet elimme nuukasti ja kädestä suuhun.

Joka kerta, kun sähkölasku tai öljytilaus piti maksaa, kurkkua kiristi. Vaikeat ajat ovat piirtyneet mieleen tarkasti.

– Oli aikoja, kun levitimme laskut makuuhuoneen lattialle ja itkimme, että mistä näihin saadaan rahat, Heli sanoo ja pyyhkii kyyneleitään.

Huutokauppiaan arki oli muuttunut kulta-ajoista, jolloin isä-Palsanmäki teki kauppaa. Silloin puhuttiin, että huutokaupassa sai myytyä mitä vain.

– Nykyään kartetaan turhaa tavaraa ja ollaan hintatietoisempia. Ostetaan ehjää, siistiä ja mieluiten harvinaista.

Tiukat ajat pakottivat muutoksiin. Aki ja Heli siirsivät kauppatilan kotinsa alakertaan, muuttivat vanhan huutokauppahallin kylmäksi varastotilaksi ja säästivät sen lämmityskuluissa. He soittelivat läpi kaikki tuttunsa kysellen myytävää.

”Kun ihmisellä on nälkä ja rahapussi tyhjä, kyllä se keksii konstit selvitä.”

– Kun ihmisellä on nälkä ja rahapussi tyhjä, kyllä se keksii konstit selvitä, Aki muistelee vakavana.

Isä ei ollut ainoa, joka oli epäillyt Akin kanttia ja kestävyyttä yrittäjänä. Muutama kylänmieskin sanoi sen hänelle päin näköä. Jossain lyötiin vetoa, että puolessa vuodessa Palsanmäki olisi konkurssikypsä.

– Oli vaiheita, jolloin vakavasti mietimme lopettamista. Laskimme, ettei tätä saada kannattavaksi millään, Aki myöntää.

– Mutta samalla meitä ajoi vimmattu näyttämisenhalu. Ei tänne tultu luovuttamaan. Pärjääminen oli meille kunniakysymys, Heli jatkaa.

Aki näyttää myhäilevän tyytyväiseltä.

– Jos isä nyt katsoo pilven reunalta, hän voi sanoa eri tavalla kuin ennen.

Akilla ja Helillä on selvä suhde tavaraan: siihen ei saa rakastua. ”Vaikka meilläkin on keräilykohteemme, jokainen esine on sellainen, että siitä pitää voida luopua.”

 

Härkkimättä paras

Aki ja Heli uskovat, että heidän kantava voimansa oli yhdessä tekeminen. Missään vaiheessa firman vaikeudet eivät rasittaneet parisuhdetta.

– Päinvastoin: vaikeat ajat opettivat meidät pitämään tiiviisti yhtä. Voisi sanoa, että ne vain vahvistivat suhdettamme. Yhdessä oivalsimme, miten selviydytään.

Aviopari on ollut yhdessä pian yksitoista vuotta ja suurimman osan siitä tehnyt töitäkin yhdessä. Kahdesti vuodessa Heli sukuloi Salossa ja on silloin kolme päivää poissa kotoa. Vain silloin Palsanmäet ovat erillään.

– Olemme yhdessä 24/7. Kyllä sitä moni ihmettelee, että miten te kestätte ja usein sanonkin, että sopii kokeilla. Akin kanssa se sujuu hyvin, Heli katsoo puolisoaan.

– Ihan sama Aki se on kuin alussakin, sellainen piikikäs skorpioni. Mitä nyt on harmaantunut vähän.

”Aamuisin on paras olla hiljaa ja antaa toisen herätä rauhassa.”

Akilla on teoria toimivaan parisuhteeseen: toista ei saa mennä härkkimään huonona päivänä eikä ikinä aamuisin.

– Aamuisin on paras olla hiljaa ja antaa toisen herätä rauhassa. Jos aamutoimissa kohdataan, se on vain kevyt nyökkäys huomenen merkiksi. Ja aamuteellä lusikkaa ei kannata kilistää kupin reunaan, Aki listaa ohjeitaan sujuvaan arkeen.

– Jos aamuviideltä lähdetään ajamaan meklauskeikalle, ajellaan pari tuntia ennen kuin kysytään toiselta, nukuitko hyvin tai haluatko käydä pissalla.

Heli nauraa Akin elämänohjeille vedet silmissä, mutta myöntää niiden pätevän.

– Olemme kumpikin vähän räjähdysherkkiä varsinkin aamuisin.

Toimivan parisuhteen periaatteisiin kuuluu myös, että puoliso on paras ystävä, mutta kummallakin pitää olla vähintään yksi oma kaveri. Henkilökohtaisimmat sydämenasiat jaetaan puolisolle, mutta miesten tai naisten asioita pitää saada puida lajitoverin kanssa.

”Jos televisiossa on nähnyt nätin naisen, jolla on valtavat polttimot, onhan se jaettava kaverin kanssa.”

– Kyllä meidän miesten on saatava puhua traktoreista ja autoista ja naisista. Jos televisiossa on nähnyt nätin naisen, jolla on valtavat polttimot, onhan se jaettava kaverin kanssa, Aki virnuilee.

Ruokaa, seksiä, räjähdyksiä

Vielä kymmenen aviovuoden jälkeen Aki velmuilee, ettei tiedä, ovatko he Helin kanssa ne oikeat toisilleen. Naimisiin kuulemma mentiin, koska miten muutenkaan voisi erota.

Heli oikoo miestä lempeästi: muutto Uuraisille yrittäjäksi oli tuoreessa parisuhteessa sen verran iso veto, että kyllä siinä tunnettiin varmuutta ja uskoa yhteiseen tulevaisuuteen.

– Elämässä ei saavuta yhtään mitään, jos ei uskalla ottaa riskejä, Heli miettii.

Tavatessaan netin treffipalstalla kummallakin oli takanaan pari pidempää suhdetta ja eroa. Aki ihastui heti Helin suorasanaisuuteen, ruuanlaittotaitoihin ja siihen, että naisessa löytyi luonnetta.

– Minun kanssani ei lapanen pärjäisi. Heli onkin sellainen, että kun jotain päättää, sen päätä voi aika huonosti käännellä.

Akin mukaan elämä on parasta hyvässä parisuhteessa. Palsanmäille hyvä parisuhde tarkoittaa sitä, että toisen kanssa on hyvä ja mutkaton olla.

”Erot olivat kipeitä, mutta kai ne jotain opettivat.”

– Erot olivat minulle aika kipeitä kokemuksia, mutta kai ne jotain opettivat. Ainakin sen, ettei minua ole luotu asumaan ja olemaan yksin, Aki sanoo.

– Riitoja on jokaisessa suhteessa, ja joka muuta väittää, se valehtelee. Kun meillä räjähdetään, riita keskustellaan pois. Ei sellainen ole mitään elämää, että koko ajan on kinaa ja viikkojen mykkäkouluja, Aki kuvailee.

– Parisuhteessa on tärkeää, että toisen kanssa tulee helposti toimeen, Heli jatkaa.

– Ja seksi! Aki huikkaa ja saa rouvansa pudistelemaan päätään.

Parin eroavaisuudet korostuvat yleensä tilanteissa, joissa vaaditaan nopeita päätöksiä. Heli haluaisi toimia heti, kun taas Aki tarvitsee harkinta-aikaa yön yli.

Toinen vedenjakaja on järjestys. Aki haaveilee pyramidinmallisesta hyllyköstä, johon naisväki ei voisi laskea käsistään tavaraa, lippua eikä lappua.

– Olemme kumpikin siistejä, mutta minä jämptimpi ja suorien linjojen mies. Jos ruokaryhmän tuoli on jäänyt vinoon, käyn taatusti laittamassa sen suoraan ennen nukkumaanmenoa, Aki tunnustaa.

Kauppareissusta nähtävyys

Akia ja Heliä yhdistävät yhä samat arvot kuin silloin, kun he tutustuivat. Että ollaan rehellisiä, työtä arvostetaan eikä velaksi eletä. Lainaa on otettu vain suurimpiin hankintoihin: kotitilaan ja pakettiautoon.

– Olemme aina eläneet niin, että jos jotain on tarvis ostaa, siihen säästetään ja vasta sitten hankitaan. Tiukkoina aikoina se oli pakko, mutta toimimme niin edelleen, Aki sanoo.

”Jos muutama killinki jää, niiden kanssa voi hupeloida.”

– Kun talous on saatu kuntoon, pystymme maksamaan laskut ajallaan. Jos muutama killinki jää ylimääräistä, niiden kanssa voi hupeloija – ostaa vaikka reissun tai käydä ulkona syömässä.

Suomen huutokauppakeisari -ohjelma nosti Palsanmäkien yrityksen uuteen nousuun. Tuotantoyhtiö oli seulonut pikkupaikkakuntien huutokauppoja ja tunnistanut Palsanmäissä ruututähtien ainekset. Eräänä kesäpäivänä tuotantoväki kaarsi pihaan ja ehdotti ohjelmantekoa.

– Sanoimme, että mikäs siinä. Ei meillä ollut käsitystä, mitä ohjelmasta seuraisi, Heli muistaa.

Aki on jo tottunut siihen, että parin maitokauppareissuista on tullut nähtävyys tai että hänen karaokevetonsa päätyvät seuraavan viikon juorupalstoille. Heliä touhu korpeaa. Ei se, että pyydetään yhteiskuvia, mutta se, ettei heidän yksityisyyttään arvosteta pätkääkään.

Viimeksi Palsanmäet olivat viikonlopun vietossa Tallinnassa. Kun Aki lauloi karaokessa, Heli havahtui ravintolan puolella kameran kanssa heiluneen naisen ääneen: ”Tällä me tehdään rahaa”.

– Ennen kävimme tässä kylällä lauantai-iltaisin tanssimassa, mutta nyt ei tule mieleenkään lähteä. Jos haluamme juhlia, juhlimme kotona. Joskus käymme ystävien kanssa Tallinnassa tai mökkilomalla Äkäslompolossa, Heli kertoo.

Myös Palsanmäkien kotipihasta on tullut nähtävyys. Portilla kyllä kerrotaan, milloin huutokauppa on auki, ja muina aikoina portit pysyvät kiinni. Silti pihaan kurvaa perheitä, jotka asettelevat lapset seisomaan Huutokauppa-kyltin alle ja napsivat kuvat matkamuistoiksi.

– Joskus olemme seuranneet touhua kodin ikkunasta ja miettineet, että tällaista tämä nyt on.

Tilannetajua ja ihmisvainua

Lieveilmiöistä huolimatta Palsanmäet ovat kiitollisia. Menestys ei ole ulottunut vain heidän huutokauppaansa, vaan kollegoilta on tullut hyviä uutisia ympäri Suomen. Mielikuvissa on päästy irti edellisen laman konkurssihuutokaupoista. Nyt myyntipöytään ilmestyy kierrätysintoisten, keräilijöiden ja kuolinpesien aarteita.

Akin puhelin voi soida 80 kertaa päivässä, ja jokainen soittaja tarjoaa tavaraa myyntiin.

– Tiedän nopeasti, onko vieras lintu vai kala ja millaista huumoria sopii päästellä, Aki sanoo.

Tilannetaju on erityisen herkillä kuolinpesiä purkaessa. Myyjäpuoli on usein järkyttynyt läheisen menetyksestä, ja tavaroiden keskellä muistot nousevat pintaan. Joskus Heli herkistyy omaisten surusta. Akin asenne on rivakampi.

– Jos paikalla on enemmän kuin kaksi omaista, kaupoista ei yleensä tule mitään. Kauppatilanteessa pitäisi voida pistää tunteet piiloon.

Kovia paikkoja ovat nekin, kun työttömäksi jäänyt lapsiperhe myy omaisuuttaan saadakseen rahaa ruokaan.

– Ne hetket muistuttavat omista kokemuksista. Silloin tulee maksettua tavarasta turhan paljon, Heli sanoo hiljaa.

Showmies syntyy

Vanhan isännän elämäntyöstä on pikkuhiljaa tullut nuorten palsanmäkeläisten elämäntyö. Aki sanoo, että parasta on vapaus.

– Arvostan kaikkea työtä, mutta täytyy myöntää, että nyt tekisi tiukkaa pukea haalarit päälle ja lähteä aamukuudeksi toiselle töihin.

Aki on kunnioituksella seurannut Helin tapaa tehdä työtään. Alussa Arabian maitokannut tai Kaj Franckin lasit eivät sanoneet hänelle mitään. Nyt Heli päihittää välillä Akinkin kauppojen teossa.

– Helistä on tullut vahva yrittäjänainen, Aki katsoo vaimoaan.

”Totuus on, ettei maalaishuutokauppiaasta koskaan tule miljonääriä.”

Se Akia sapettaa, että yrittäjiä kadehditaan.

– Luullaan, että rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Totuus on, että maalaishuutokauppiaasta ei koskaan tule miljonääriä.

– Jokainen killinki on ison työn takana. Ei ole neljän viikon kesälomia, ja jos pamahtaa neljänkymmenen asteen kuume, töihin on silti pakko tulla.

Huutokauppiasuransa alussa Aki ja Heli yrittivät löytää perjantai-iltoihinsa meklarin. Kumpikaan ei halunnut pajattaa tapahtuman vetäjänä. Akia rooli hirvitti: kouluaikaiset esitelmätkin hän oli pitänyt naama punaisena ääni väpättäen.

Ensimmäinen huutokauppa sujui samaan tyyliin, toinen vähän helpommin ja neljännellä jännitys oli tiessään. Nyt Aki jo viihtyy meklarina.

– Yhdellekään keikalle ei ole vituttanut lähteä.

Huutokauppiaan tunnelma on kuin artistilla lavalla. Kun show lähtee käyntiin, muu unohtuu. Keikan jälkeen adrenaliini virtaa ja unta pitää odotella.

Joskus meklaus jatkuu unissakin. Silloin Heli joutuu tuuppimaan Akia, että älä nyt enää tee kauppaa.

– Tietynlaista hulluutta tässä hommassa tarvitaan. Harva täysjärkinen tähän lähtisi, Palsanmäet katsovat toisiaan.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti