– Naisia hahmossa viehätti pieni röyhkeys, sanoo Antti Luusuaniemi Syke-tv-sarjan pelimieshahmostaan. Kuva: Juha Salminen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi hurmasi Syke-sarjan sydänkirurgina. Vaimonsa Lilin kanssa hän viettää kerran päivässä K-18-aikaa.

2 seksikkyyden salaisuutta

Seksikkyys kumpuaa ihmisen sisältä: se on yhdistelmä tietoista ja tiedostamatonta viehätysvoimaa. Syke-tv-sarjan roolihahmoni Max Hansson oli pelimies, menestynyt sydänkirurgi, joka tiesi oman arvonsa. Kirurgina hän oli tietenkin jumalasta seuraava. Naisia hahmossa viehätti pieni röyhkeys: Max oli ammattinsa puolesta hyvä poika, mutta muuten paha.

0 löylykaveria

Yritän käydä Saunaseuran löylyissä Lauttasaaressa kaksi kertaa viikossa – mutta viihdyn siellä parhaiten yksin. Nautin lempeistä löylyistä, joissa ei tarvitse tehdä töitä pysyäkseen lauteilla. Käyn meressä uimassa, luen päivän lehdet ja lähden kotiin uutena miehenä.

13 vuotta teatteria

Nyt olen virkavapaalla, mutta ennen sitä tein Kansallisteatterissa töitä putkeen 13 vuotta, aina maanantaista lauantaihin, iltamyöhään. Se oli perheenisälle haastavaa. Tv- ja elokuvatöitä on kertynyt 28 kappaletta, teatteria vielä enemmän.

Jos lasissa ei ole ihan 110, on hyvä pitää breikkiä, jotta intohimo tekemiseen säilyy. Jos olen ihan rehellinen, pelkkä näytteleminen ei enää riittänyt. Nyt käsikirjoitan kahta elokuvaa ja kahta tv-sarjaa.

En voi tietää, onko minulle tarjolla yhtä hyviä rooleja, kun palaan. Mutta se ei pelota, sillä kaipasin uutta.

1 nahkalaukku

Nahkalaukku ratkaisi kaiken, vaimoni Lili, 27, on kertonut jälkeenpäin. Tapasimme ensimmäistä kertaa kuvauksissa hänen kotimaassaan Unkarissa, ja olin jättänyt ruskean viikonloppulaukkuni lojumaan studion nurkkaan. Laukku teki häneen vaikutuksen. Taiteellisena johtaja toiminut Lili oli ensin luullut sen kuuluvan stailistille. Mutta ei! Laukku oli suomalaisjätkän.

Minua jännitti. Purin hermostuneisuuttani heittämällä Lilille läppää ja pyysin väkisin samaan kuvaan kanssani. Hän oli kaunis, älykäs, hauska – ja ihmetteli, että mikä tyyppi tuo oikein

K-18

Parisuhteessa pitää olla yhteinen hetki kerran päivässä. Silloin läppärit menevät kiinni, ja keskustellaan päivän asiat läpi teemuki tai viinilasi kädessä. Yhteinen aika ilman lapsia on tärkeää, jotta saa kaiken huomion suunnattua hetkeksi toiseen.

Olemme vaimoni kanssa tiimi. Romantiikan lisäksi pitää olla vähän mustasukkaisuutta – ilman sitä ei ole intohimoakaan. Mutta ei minun kyllä tarvitse lavalla suudellessani pohtia, jäänkö tästä kiinni vaimolle. Suutelun pitää olla aitoa, sitä ei voi näytellä.

20 x Kimblen noppa

Miten voi olla noin pieni ja valmis, mietin lasteni syntyessä. He ovat minulle syy olla.

Edellisestä suhteestani syntynyt Ella, 8, pelaa käsipalloa ja soittaa rumpuja älyttömän hyvin. Hän on kova menemään ja rakastaa eläimiä. Luna, 2, taas on niin kova showmimmi, ettei mitään järkeä. Ennen lounasta hän pitää päiväkodissa aina pienen esityksen. Hän tarvitsee paljon huomiota, kuten minäkin pienenä. Ala-asteella esitin aina perjantaisin koulun jälkeen koko luokalle pienen näytelmän kavereideni kanssa.

Pienempi Luna ihailee isompaa Ellaa ja seuraa tätä jatkuvasti. Pelatessamme Kimbleä Luna ei oikein pidä vuoroista kiinni ja saattaa painaa noppakupua 20 kertaa peräjälkeen. Ella antaa painaa.

Nykyään pystyn olemaan lasten kanssa enemmän läsnä ilman, että olen väsynyt. Se on parasta.

15 minuutin nyrkkitappelu

Sodankylä on paikka, jonne pitää syntyä. Muutettuani sinne 8-vuotiaana olin hyvin yksinäinen. Jouduin koulussa konflikteihin, koska olin se etelänmies. Aina kun välitunti alkoi, joku halusi tapella kanssani: ”Näytäs nyt, mitä osaat, kun olet muualta.” Kun vuoden kuluttua muutimme Hyvinkäälle, vein mukanani todistuksen, jossa luki: ”hyvä pallopelien pelaaja ja selvittää mielellään välinsä nyrkein”.

Asuin lapsena kaikkiaan neljässä kaupungissa. Aivan ensin Tammisaaressa, jossa lähes kaikki puhuivat ruotsia. Lappeenrantaan muutimme, kun olin 6-vuotias. Pyysin kavereita uimaan, ja he sanoivat, etteivät kehtaa. Ihmettelin, että mitä ’kehtaamista’ siinä oli, mennään vain!

108 metrin heittokäsi

Aloitin pesäpallon 8-vuotiaana ja myöhemmin pelasin ihan ammattimaisestikin. Hyvinkään Tahkossa voitimme A-poikien suomenmestaruuden vuonna 1997, ja pelasin myös ykkösdivarissa Hämeenlinnan paukussa. Lopulta oli valittava joko pesäpallo tai näytteleminen, kumpaakin en voinut saada. Treenejä saattoi olla viikossa kymmenenkin. Selkä oli usein rikki ja paikat muutenkin kovilla.

Mutta pesäpallo oli mahtavan koukuttavaa; siitä oli vaikea luopua. Olin koppari eli se tyyppi, joka ottaa pallon kiinni ihan kentän takana ja heittää lukkarille. Vahvuuteni oli tosi hyvä heittokäsi: pallo lensi parhaimmillaan 108 metriä. Jos koppari vahingossa päästää pallon läpi, hän joutuu hakemaan sen kaukaa. Joukkuekaverini kiusasivat minua, että kaikkein kallein mainospaikka oli minun paitani selkämyksessä. Sehän siellä aina näkyi, kun juoksin karanneen pallon perässä.

Antti Luusuaniemi on nyt virkavapaalla kansallisteatterista ja käsikirjoittaa itse. ”Huomasin, että on paljon omia juttuja joita haluan tehdä.”

2 yritystä

Teatterikorkeakoulun maailma tuntui ensimmäisellä pyrkimisellä vieraalta. En ollut käynyt Kallion lukiota, enkä tuntenut Ylioppilasteatterin tyyppejä. Minä olin Hyvinkäältä.

Pääsykokeen toisessa vaiheessa piti esittää monologi. En ollut opetellut mitään, joten improvisoin. Se oli vähän naiivi, anarkistinen veto. Seuraavassa vaiheessa piti esittää täsmälleen sama monologi, mutta eri tunnetilassa. Enhän minä muistanut, mitä olin aiemmin mennyt improvisoimaan. Se oli tuskaa minulle ja niille, jotka suoritustani joutuivat seuraamaan. Koulun kuulu akrobatianopettaja Langrykin katsoi minua pitkään ja kehotti opettelemaan monologin seuraavan vuoden pääsykokeisiin.

Kun toisella yrityksellä pääsin sisään vuonna 2000, ihmettelin, kuinka paljon lahjakkaita ihmisiä siellä oli. Samalla vuosikurssilla olivat Mikko Leppilampi, Maria Ylipää ja Eero Milonoff.

200 hyppyä

Trampoliinilla on mahtavaa pomppia! Lajiin minut tutustutti kuvataiteilija Jani Leinonen, jolla on trampoliini työhuoneellaan. Kerralla tulee hypittyä helposti 200 pomppua, sillä touhu rauhoittaa kropan ja mielen. Osaan temppujakin, esimerkiksi voltin takaperin.

13 kilsan lenkki

Oleskelen niin paljon sisällä, että ulkona liikkuminen on sille tärkeää vastapainoa. Tykkään juosta Lauttasaaren ympäri 13 kilometrin lenkin. Samalla käyn läpi repliikkejä tai kehittelen käsikirjoitusta.

3 tunnin leikkaus

Katsoin Syke-sarjan kirurginrooliani varten oikeita leikkauksia. Kerran potilas oli lapsi, jolle asetettiin kolme tuntia kestäneessä leikkauksessa sydänläppä. Kun pieni potilas makasi leikkauspöydällä, asetuin maailmassa hieman eri kohtaan.

Tv-sarjassakin leikkaussalin välineet olivat oikeita. Piti päästä sen yli, ettei otteeni veitsestä – tai ammattikielellä puukosta – ollut aina ihan oikea. Tosielämässä osaan elvyttää ja laittaa tipankin jotenkuten. Mutta jos itse uskoo suoritukseesi, katsojakin uskoo.

4 kieltä

Haluan tehdä kansainvälisiä töitä, mutta on muitakin mahdollisuuksia kuin Hollywood. Rehellisesti sanottuna olen kiinnostuneempi eurooppalaisesta elokuvasta. Saadakseen töitä Hollywoodissa pitäisi asua pysyvästi Los Angelesissa ja käydä koko ajan koekuvauksissa. Työskentelen mieluummin Euroopassa, koska täällä voin keskittyä näyttelemiseen. Puhun suomea, englantia, ruotsia ja saksaa, joskaan viimeisellä en keskustele syvällisiä.

35 vuotta

Tässä iässä eniten minua pelottaa jämähtäminen. Haluan, että jatkuvasti on monta pyörää rullaamassa. Kuusikymppisenä näen itseni päivettyneenä maailmankansalaisena hymyilemässä jossain lämpimässä. Minua kahdeksan vuotta nuorempi vaimoni Lili on vielä silloinkin hurmaavan kaunis, ja lapsenlapset leikkivät, kun luen läpi seuraavan työni repliikkejä terassilla.

Lue lisää:

Näin syttyi Syke-tähti Antti Luusuaniemen ja unkarilaisen rakkaan salamaromanssi

IS: Syke-tähti Antti Luusuaniemi pyrkii ulkomaille, mutta yksi asia puuttuu

IS: Mikä tekee Antti Luusuaniemestä niin seksikkään? Näyttelijä itse vastaa

Antti Luusuaniemi

Näyttelijä ja käsikirjoittaja syntyi 7.9.1979 Tammisaaressa.

Asuu Helsingin Lauttasaaressa.

Vaimo Lili Ermezei. Parilla on yhteinen tytär Luna, 2. Lisäksi Luusuaniemellä on tytär Ella, 8, edellisestä suhteesta.

Ylen Syke-tv-sarjan lisäksi näytellyt muun muassa Kansallisteatterin esityksissä Tuntematon sotilas ja Platonov. Mukana kahdessa syksyn ensi-iltaelokuvassa: Nuotin vierestä ja Liberation of Skopje.

Obamat hallitsevat sosiaalisen median, meidän kaikkien iloksemme.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, 55, kausi lähenee loppuaan. Varsinkin hänen puolisonsa Michelle Obama, 52, on nyt huippusuosittu, kiitos muun muassa hänen voimakkaisen puheidensa.

Obamat tunnetaan myös mahtavasta ja poikkeuksellisen aktiivisesta läsnäolostaan sosiaalisessa mediassa. Viime talvena Michelle kertoi Vergen haastattelussa, että maineesta on kiittäminen perheen some-eksperttejä eli teini-ikäisiä tyttäriä Sashaa ja Maliaa. Joskin he eivät ole niin vakuuttuneita vanhempiensa some-edesottamuksista.

– He eivät pidä meitä yhtään cooleina, Michelle sanoo Vergelle.

Poimimme parin parhaan somehetket vuosien varrelta:

1. Supersankaritytöt

Keskiviikkona Barack Obaman Instagram-tilillä jaettiin kuva, jossa presidentti poseeraa viittoihin sonnustautuneiden tyttöjen kanssa.

”Kaikki sankarit eivät pukeudu viittaan – mutta jotkut pukeutuvat”, kuuluu kuvan saateteksti.

 

Not all heroes wear capes—but some do.

Kuva, jonka Barack Obama (@barackobama) julkaisi

2. Presidentin coolit ensiaskeleet Twitterissä

Viime vuonna presidentti Obama sai oman Twitter-tilin @POTUS (President of the United States). Aiemmin hänen alaisensa olivat twiitanneet hänen puolestaan. Presidentti aloitti twiittailun hauskaan tapaansa:

”Terve, Twitter! Tässä Barack. Todella! Kuusi vuotta meni ennen kuin ne vihdoinkin antoivat minulle oman tilin”, kuului

Pian tämän jälkeen Yhdysvaltain entinen presidentti ja presidenttiehdokas Hillary Clintonin puoliso Bill Clinton twiittasi Obamalle.

”Tervetuloa Twitteriin, POTUS! Yksi kysymys: pysyykö nimimerkki talossa? #kysynkaverinpuolesta ”, Clinton veisteli.

Ja Obama vastasi, nokkelasti tietenkin.

”Hyvä kysymys, Bill Clinton. Nimimerkki tulee viran mukana. Tiedätkö ketään, joka olisi kiinnostunut @FLOTUS-tilistä?”

@FLOTUS-tili (First Lady of the United States eli presidentin puoliso) kuuluu Michellelle. Se perustettiin jo paljon ennen hänen miehensä Twitter-valtausta, vuonna 2013.

Presidentin puolisolla on tällä hetkellä 5,6 miljoonaa seuraajaa Twitterissä ja presidentillä lähes 11 miljoonaa.

3. Michellen naurispätkä

Yksi Michellen kuuluisimmista someneronleimauksista on Vine-videopalvelussa jaettu ”Turnip for What” -pätkä. Taustalla on hittibiisi Turn Down for What. Michelle tunnetaan siitä, että hän puhuu terveellisten elämäntapojen puolesta ja on huolissaan amerikkalaisten ylipaino-ongelmasta – siksi nauris.

Uskomatonta kyllä, nauriksestakin voi tehdä coolin.

4. Barackin tsemppitwiitti

Presidenttipari tunnetaan siitä, että he osaavat kannustaa toisiaan. Kun Michelle piti viime kesänä yhden hienoista puheistaan, Barack twiittasi sen jälkeen kauniisti.

”Uskomaton puhe uskomattomalta naiselta. En voisi olla ylpeämpi, ja maatamme on siunattu sillä, että hän on FLOTUS. Rakastan sinua, Michelle”, presidentti kirjoitti.

5. Obama ja pikkupaavi

Vuosi sitten halloweenina eräs tietty naamiaisasu kiinnitti presidentti Obaman huomion Valkoisen talon lapsille järjestämässä juhlassa. Kun karkkia jakava presidentti näki paavin autoineen, hän ei voinut olla nauramatta.

Kas siinä pikkupaavi! Kuva: Reuters
Kas siinä pikkupaavi! Kuva: Reuters

Kerrassaan nerokas asu. Presidentti Obama sanoikin toimittajille, että pieni paavi ansaitsee siitä ykköspalkinnon. Kuva: Reuters
Kerrassaan nerokas asu. Presidentti Obama sanoikin toimittajille, että pieni paavi ansaitsee siitä ykköspalkinnon. Kuva: Reuters

Valkoinen talo jakoi kohtaamisesta videon:

6. Presidentti ja ilkeät twiitit

Erityisen viehättävän presidenttiparista tekee se, etteivät he ota itseään liian vakavasti. Viime vuonna presidentti Obama luki Jimmy Kimmel Live -tv-ohjelmassa ääneen itselleen osoitettuja ilkeitä twiittejä, vastasi niihin huumorintajuiseen tapaansa ja jopa kehui hauskaa piikittelyä.

Eräs twiittaaja ehdotti, että Obama lähetettäisiin kaukaiselle golfkentälle ja jätettäisiin sinne. Presidentti myhäili, että sehän on hyvä idea.

7. Tanssi asennemummon kanssa

Muistatko 106-vuotiaan Virginia McLaurinin? Video karsimaattisen rouvan kyläilystä Valkoisessa talossa levisi viime talvena huimaa vauhtia sosiaalisessa mediassa. Obamat ihastuivat heti energiaa pursuavaan McLauriniin, ja kolmikko tanssahteli yhdessä.

Valkoisen talon blogin mukaan McLaurinin ystävä otti yhteyttä presidentin päämajaan ja kertoi, että McLaurin on tehnyt vapaaehtoistyötä vuosikymmenten ajan ja haaveilee vierailusta Valkoisessa talossa. Tapaaminen oli osa Mustien historian kuukauden (Black History Month) juhlallisuuksia.

8. Michellen ja Bushin halaus

Syyskuussa sosiaalisessa mediassa huokailtiin ihastuksesta, kun Michelle tervehti entistä presidenttiä George W. Bushia lämpimällä halauksella. Michelleltä riittää rakkautta kaikille.

9. Se vielä kuuluisampi halaus

Eikä pidä unohtaa sitä, että Obamat näyttävät herkästi myös rakkautta toisinaan kohtaan. Vuonna 2012 Barack Obaman Twitter-tilillä jaettiin kuva, jossa presidenttipari halaa. Obama oli juuri valittu jatkokaudelle.

”Vielä neljä vuotta”, kuului teksti.

Päivitys oli pitkään maailman suosituin twiitti.

10. Mini-Barack ja mini-Michelle

Vuosi sitten halloweenina Michellen Instagram-tilillä jaettiin kuva, jossa kaksi lasta ovat pukeutuneet presidenttipariksi. Kuin neljä marjaa!

 

Mini me and POTUS! Who are you dressing up as tonight? #HappyHalloween (Regram from @BallerAlert)

Kuva, jonka First Lady Michelle Obama (@michelleobama) julkaisi

11. Michellen autokaraokejammailu

Michellen nykyiseen suursuosioon vaikuttaa varmasti se, että hän on varsinkin tänä vuonna esiintynyt erityisen vapautuneesti, hauskasti ja rennosti mediassa. Viime kesänä Michelle ihastutti heittäytymällä The Late Late Show with James Corden -ohjelman James Cordenin Carpool Karaoke -videolla. Michelle heitti läppää, lauloi ja jammaili autokaraokessa täysillä esimerkiksi Beyoncén ja Missy Elliotin tahtiin. Tämän tyypin kanssa haluaisi bileisiin!

Autokaraokessa vieraillut Missy Elliot hehkutti jälkeenpäin Michelleä Facebookissa ja Instagramissa.

”Olin äimistynyt, kun presidentin puoliso osasi lauluni sanat. Hän on niin cool, kuin yksi serkuista, jonka toivot tulevan sukukokoontumisiin joka kerta. Hän on niin kiltti ja kaunis sydämeltään. Superfiksu!” räppäri suitsutti.

Mikko Kuustonen on nähty julkisuudessa monissa eri rooleissa.

1980-luku

Mikko Kuustonen vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto / Timo Hämäläinen
Mikko Kuustonen vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto / Timo Hämäläinen

Mikko julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 1979, mutta 80-luvulla hän tuli tunnetuksi Q.Stone-yhtyeestä sekä Pro Fide -gospelyhtyeestä. 80-luvulla Mikko aloitti myös työnsä kehitysmaissa ja kiersi kansalaisjärjestöjen mukana parikymmentä vuotta.

Mikon lapset, näyttelijät Iina ja Minka Kuustonen syntyivät vuonna 1984 ja 1985.

1990-luku

Neumann ja Mikko vuonna 1992. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Raskinen
Neumann ja Mikko vuonna 1992. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Raskinen

90-luku oli muusikko Mikko Kuustosen kulta-aikaa. Hän julkaisi levyn lähes joka vuosi vuoteen 1997 asti ja keikkaili ahkerasti.

– Minulle jäi morkkis niistä vuosista, joina olin paljon poissa tyttärieni ja puolisoni luota. Olen rasittavuuteen asti kysellyt tätä Iinalta ja Minkalta, eikä asia ole heidän mukaansa niin. He sanovat että oleellista on se, miten on oltu. Olen siis saanut armahduksen, Mikko muisteli 90-lukua Me Naisten uusimmassa numerossa.

2000-luku

Mikko entisen vaimonsa Marita Kuustosen kanssa Linnan juhlissa vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Pentti Nissinen
Mikko entisen vaimonsa Marita Kuustosen kanssa Linnan juhlissa vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Pentti Nissinen

Vuonna 2004 Mikko teki elämänmuutoksen ja jätti alkoholin kokonaan.

– Alkoholinkäyttöni johti sisäiseen lamaantumiseen ja masennukseen, henkiseen pysähdysilaan. Omat mittarini menivät punaiselle, kun juomisesta tuli jokapäiväistä, hän kertoo Me Naisten haastattelussa.

Vuonna 2008 Mikko valittiin vuoden positiivisimmaksi ihmiseksi. Se oli hänestä lähes tragikoomista.

– Mut valittiin Suomen positiivisemmaksi ihmiseksi samana vuonna, kun aloitin masennuslääkityksen. Olen joutunut kipuilemaan oman persoonan löytämisen tai levollisuuden kanssa. Vaivun helposti, varsinkin yksin, sellaiseen alakulon kierteeseen, hän kuvailee Vain elämää -jaksossaan.

2010-luku

Mikko nuoremman tyttärensä Minkan kanssa vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Jukka Lehtinen
Mikko nuoremman tyttärensä Minkan kanssa vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Jukka Lehtinen

Tällä vuosikymmenellä Mikko on ollut tuttu kasvo viihdeohjelmissa, kun hänet on nähty esimerkiksi Hyvät ja huonot uutiset- sekä Pop'n'roll-ohjelmien vakiopanelistina. 

Mikko ja Marita erosivat vuonna 2014 yli 30 vuotta kestäneen liiton jälkeen.

Mikko ja hänen naisystävänsä, tanssija-koreografi Hanna Brotherus nähtiin Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Mikko ja hänen naisystävänsä, tanssija-koreografi Hanna Brotherus nähtiin Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Mikko ja Hanna Brotherus, 48, alkoivat seurustella vuonna 2014 ja muuttivat yhteen tänä kesänä. Mikko kertoi tällä viikolla Me Naisten haastattelussa, että Hannan kanssa hän on kokonaan uudessa elämäntilanteessa. Samassa taloudessa asuvat Hannan 13- ja 15-vuotiaat lapset vuoroviikoin.

– Tärkeintä on keskusteluyhteys. Meillä se on perustunut siihen, että on puhuttu paljon, ja sitten on opeteltu kuuntelemaan lauseet loppuun. Aika näyttää, miten selviämme siitä.

Mikko lähtee keväällä konserttikiertueelle kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juha Salminen
Mikko lähtee keväällä konserttikiertueelle kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juha Salminen

Vain elämää -ohjelmassa Mikko on harmitellut pitkää taukoaan musiikin tekemisestä. Edellinen sooloalbumi, Hietaniemi, ilmestyi vuonna 2007. Muutos on kuitenkin tulossa: Mikko tekee uusia biisejä ja lähtee keväällä konserttikiertueelle.

Mikon Vain elämää -päivä Nelosella perjantaina kello 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Suomalaislaulaja esittää ohjelmassa Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää lauantain livelähetyksessä islantilaislaulaja Björkin vuonna 1995 ilmestyneen kappaleen It's Oh So Quiet. Saaran kappalevalinnasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Tunnettu kappale on upea, joskin vaikea. Teknisesti Saara on älyttömän taitava laulaja, mutta kappale on muutenkin yllättävä valinta. Björkin tuotanto henkilöityy vahvasti laulajaan itseensä, joten voi miettiä, miten se taipuu toisen esitykseen. Aallon musikaalimaisuus on myös aika kaukana omaperäisen Björkin tyylistä.

Vaikka Björk on iso nimi, laulajan musiikki myös jakaa vahvasti mielipiteitä. Biisillä ei välttämättä ole helppo kerätä yleisöääniä.

Saara Aallon Facebook-seinän perusteella suurin osa faneista on huolissaan kappalevalinnasta.

”Voi voi... Ei taida engelsmannit tykätä tuosta biisistä. Parempi valinta olisi ollut joku tunnettu diiva, Houston, Adele tai Dion. Tsemppiä kuitenkin”, kuuluu eräs kommentti.

”Nyt kyllä pelottaa.”

”Nyt kyllä pelottaa”, kirjoittaa toinen kommentoija.

Toisaalta osa kommentoijista kehuu kappalevalintaa rohkeaksi ja mielenkiintoiseksi sekä uskoo Saaran mahdollisuuksiin selvitä vaikeastakin biisistä.

Katso Björkin kappaleen musiikkivideo:

Viikon teemana on diivat. Muut kilpailijat esittävät esimerkiksi Mariah Careyn, Adelen, Whitney Houstonin, Aretha Franklinin ja Michael Jacksonin kappaleita. Kaikkien kilpailijoiden kappaleet voi nähdä ITV-kanavan nettisivuilta.

Kisassa on vielä mukana kymmenen osallistujaa.

Toivotaan, että Saara selviää tästäkin haasteesta!

Uskotko, että Saara Aalto voi voittaa Britannian X Factorin?

Yhä useampi nelikymppinen nainen palaa nuoruutensa heppatytöksi. 

Toimittaja Katja Ståhl on saanut leikkimielisen lähestymiskiellon muutamalta ystävältään. Tai oikeammin kiellon ovat sanelleet ystävien puolisot, jotka kauhuissaan ovat seuranneet vaimossaan riehuvaa heppakuumetta. Sen tyypillisimpiä oireita ovat jatkuva hevosista höpöttäminen, talleille unohtuminen ja äkilliset rahanmenot, kun 2 500 euron satula on ”vain ollut pakko” hankkia.

– Kyllä, olen kuumeen tartuttaja, tällainen hevostelun Turmiolan Tommi, Katja myöntää.

Viikonloppuna Katja ja 40 000 samanhenkistä hevosiin kallistunutta kohtaa toisensa Horse Show’ssa Helsingin Jäähallissa. Tapahtuman esteratsastuksen maailmancup tuo areenalle maailman esteratsastajien kaksikymmentä huippua.

– He ovat kuumempaa katseltavaa kuin futarit, Katja sanoo.

Tallielämän ihana tittelittömyys

Katja itse on elävä esimerkki ilmiöstä, jossa nelikymppiset, ruuhkavuosistaan selvinneet naiset palaavat nuoruutensa heppatytöiksi. Hänen mukaansa siinä on kyse halusta palata luontoon ja juurilleen – sekä elämän tyhjyydestä. 

– Teiniyden päätteeksi on pyritty cityyn, uralle, kreisibailaamaan ja haluttu tulla nähdyksi. Se kaikki on tarpeellista, mutta jossain vaiheessa siihen väsähtää: tulee fiilis, että tämä on nähty, Katja sanoo.

40 000 heppafania kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingin Jäähalliin. Kuva Piia Arnould / Sanoma arkisto.
40 000 heppafania kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingin Jäähalliin. Kuva Piia Arnould / Sanoma arkisto.

Hänelle itselleen syy hurahtamiseen löytyi halusta olla tekemisissä luonnon kanssa.

– Hevoset vastasivat siihen tarpeeseen sivistyneesti. Minun ei tarvinnut erakoitua metsiin.

Luonnon lisäksi tallielämässä viehättää tittelittömyys.

– Hevostelijoiden kesken vallitsee mieletön ekumenia. Tallilla lakkaa olemasta kenenkään äiti, alainen tai pomo. 14-vuotiaalla tyttärelläni on 74-vuotias tallikaveri.

Katjan tytöt

Katjallehan ei riittänyt arki-iltaharrastaminen tallilla, vaan lopulta piti sukeltaa syvään päähän – hankkia oma hevonen.

– Halusin kokea kaiken ja saada hevosesta ystävän. Se on vähän kuin hoitokoiran kanssa: ei sitä opi tuntemaan kunnolla, vaikka otus olisi miten kiva, hän perustelee.

Perheeseen tuli Pullukka, nyt 15-vuotias hollantilainen puoliverinen ratsuhevonen. Kun sen ura kilpahevosena Hollannissa oli tullut päätökseen, Pullukka muutti Suomeen downshiftaamaan ja ryhtyi täällä ensisynnyttäjäksi iässä, joka naisen vuosissa vastaa nelikymppistä.

”En ole pahastunut, kun Hilpasta on puhuttu, että siinä on muuten vetävän näköinen muija.”

Katja teetti Pullukalla varsan, koska halusi kokea, millaista on tuntea eläin sen ensiminuuteista lähtien. Nykyään hän puhuu hevosistaan samalla äänellä kuin lapsistaan. Siitä, miten Hilppa joutui tekemään bänksit poikaystävänsä Kallen kanssa tai siitä, joutuuko Hilppakin vaihtamaan osoitetta, jos sen kämppäkaveri Raili myydään.

Yhdessä jutussa ladut kuitenkin eroavat: ihmislapsiaan Katja ei ole ilmoittanut mannekiinikilpailuun. Hilpan kyllä.

– En ole pahastunut, kun Hilpasta on puhuttu, että siinä on muuten vetävän näköinen muija.

Helsinki International Horse Show Helsingin Jäähallissa 20.–23.10.