Anni Hautala juontaa televisioon palaavan Idolsin yhdessä Juuso Mäkilähteen kanssa. Katso videolta, mitä tapahtui Me Naisten Annille järjestämässä koelaulussa.

Kolme vuotta hyllyllä ollut Idols palaa televisioon. Sen uusina juontajina nähdään Anni Hautala sekä Juuso Mäkilähde. Anni oli haaveillut Idolsin juontamisesta pitkään, mutta epäili 35-vuotiaana olevansa liian vanha tehtävään.

– Mietin, olisinko kilpailijoiden silmissä nolo mutsi. Kun työtä sitten tarjottiin, en epäröinyt hetkeäkään, Anni sanoo.

– Olen tehtävästä aivan fiiliksissä!

Katso videolta, miten Anni klaaraa Me Naisten järjestämän koelaulutilanteen!

2991230

Anni Hautala tunnetaan Radio Suomipopin suositun Aamulypsy-ohjelman juontajana yhdessä Jaajo Linnonmaan sekä Juha Perälän kanssa. Hän on tehnyt aamushow’ta yli kymmenen vuoden ajan.  Radiosuosio on toiminut ovien avaajana television puolelle. Siellä Annista on nopeasti tullut suosikkikasvo: hän on tuttu muun muassa ohjelmista Kielletty rakkaus, Kadonneiden jäljillä sekä Kaikki vastaan 1, joka myös palaa ruutuun syksyllä toisen kauden jaksoillaan.

Annin ura on nyt hurjassa nosteessa. Ensimmäisellä kaudellaan Kaikki vastaan 1 tavoitti noin puoli miljoonaa katsojaa joka viikko, Idols-jaksoja on usein katsonut yli miljoona suomalaista. Juontajatähti vitsailee, että Idols-pestin mukana ohjelmaformaatin luoneesta viihdeguru Simon Cowellista tulee nyt hänen esimiehensä.

– Myös Amerikan-kollegani Ryan Seacrest on radiojuontaja. Voisinko pliis saada samaa palkkaa kuin hän, Anni heittää.

Anni ja Juuso Mäkilähde tutustuivat ensi kertaa vasta yhteisen Idols-pestin myötä.

– Kävimme yhdessä lounaalla, ja juttu lähti heti helposti käyntiin, Anni kuvailee.

Suomen ensimmäinen Idols-laulukilpailu järjestettiin vuonna 2003. Sen voittajia ovat muun muassa Hanna Pakarinen, Ari Koivunen ja Diandra Flores. Tämän vuoden tuomaristossa istuvat tuottaja Jurek sekä artistit Erin ja Antti Tuisku.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.