Suonenjoella asuva Liisa-äiti on julkkiskokki Stefan Richterille maailman tärkein ihminen. Häneltä mies oppi aikoinaan myös ruuanlaiton. ”Parisuhteessa naisen on osattava laittaa ruokaa. Teen sitä työkseni, joten en halua kokata enää kotona”, Stefan kertoo.

Julkkiskokki Stefan Richter tuijotti nuorempana aina ensimmäiseksi naisen takapuolta ja rintoja. Nyt hän etsii naista, joka on itsevarma, onnellinen ja hauska.

Suomalaissyntyinen huippukokki Stefan Richter, 41, muuttaa loppukeväästä takaisin Suomeen 35 vuoden jälkeen. Amerikan Top Chef -ohjelmassa kisaillut, Los Angelesissa asuva mies suunnittelee asettuvansa aluksi kesämökilleen Suonenjoelle ja viettävänsä enemmän aikaa 67-vuotiaan Liisa-äitinsä kanssa.

– Olen ollut poissa Suomesta niin pitkään, että minun on jo aika tulla takaisin. Olen sitä paitsi todella väsynyt matkustamiseen ja tehnyt töitä burn outin partaalle. Haluan vain olla äitini kanssa ja rakentaa mökille oman yrttitarhani, Stefan kertoo.

Kolmea nimikkoravintolaansa Suomessa pyörittävä Stefan nähdään parhaillaan ruudussa Richterin asteikko -ohjelmassa, jossa hän etsii rinnalleen suomalaista naista. Vielä sitä oikeaa ei ole löytynyt, mutta Stefan ei ota siitä paineita.

– Tykkään käydä ulkona ja tavata uusia ihmisiä, mutta naisystävä tulee, jos on tullakseen. En etsi enää täydellistä naista, vaan ihmistä, jonka kanssa voin pitää hauskaa.

Parikymppisenä Stefan piti naisen ulkonäköä kaikkein tärkeimpänä asiana, mutta iän myötä kriteerit ovat muuttuneet.

– Nuorempana tuijotin ensimmäiseksi naisen takapuolta, rintoja ja kauniita kasvoja. Millään muulla ei ollut väliä. Tykkään toki vieläkin kauniista naisista, mutta en halua vierelleni mitään prinsessaa. Tärkeintä on, että nainen on onnellinen ja hauska.

Stefan on ollut aiemmin kahdesti naimisissa ja kerran kihloissa. Kaatuneet liitot ovat opettaneet ainakin sen, ettei Stefan siedä ”nalkuttajia.”

– En voisi seurustella naisen kanssa, joka on epävarma itsestään. En halua, että minulta tivataan baarissa ”kuka se oli?” aina sen jälkeen, kun joku nainen on tullut juttelemaan ja ottamaan yhteiskuvan kanssani.

– En myöskään halua tehdä liikaa töitä parisuhteeni eteen. Viihdyn suhteessa niin kauan, kun se on helppo ja onnellinen, mies pamauttaa.

Monimutkaisia ja pinnallisia naisia

Stefan nauttii treffeillä käymisestä, ja siihen etenkin suosittu deittisovellus Tinder on ollut oiva apu. Mies on käynyt jo muutaman kerran drinkeillä Tinderissä tapaamiensa naisten kanssa, ja kokemukset ovat olleet miellyttäviä.

– Monet suhtautuvat Tinderiin liian vakavasti. Minä näen sen vain mahdollisuutena mennä drinkeille jonkun kanssa. Jos tykkään toisesta, voimme mennä toisille treffeille. Jos juttu ei kulje, treffit jäävät yhteen kertaan ja sekin on ihan ok, Stefan pohtii.

Suomessa naiset tulevat usein rohkeasti juttelemaan Stefanille, mutta Yhdysvalloissa naiset ovat paljon perinteisempiä. He odottavat aina, että mies avaa keskustelun.

– Suomalaiset naiset eivät ole niin monimutkaisia tai pinnallisia kuin amerikkalaiset. Siellä naiset välittävät liikaa siitä, millainen käsilaukku heillä on tai millainen auto miehellä on. He tajuavat liian myöhään, ettei sellaisilla asioilla ole oikeasti mitään merkitystä.

Stefan on alkanut itsekin nauttia elämän yksinkertaisista asioista. Hän on myynyt kaikki luksusautonsa Los Angelesissa ja ostanut itselleen vanhan Lada Nivan kesämökkiautoksi.

– Olen oppinut viimeisen vuoden aikana, että on ihan eri asia omistaa asioita itsensä vuoksi kuin vain siksi, että näyttäisi hyvältä muiden ihmisten silmissä. Ennen välitin liikaa siitä, mitä muut minusta ajattelivat.

Tällä hetkellä Stefan unelmoi pienestä erämökistä Lapissa, jonne hän voisi vetäytyä kuukaudeksi tai kahdeksi – hyvässä naisseurassa.

– Olen mutkaton ja huoleton puoliso. En tarvitse paljoa. Olisi ihanaa esimerkiksi viettää yhdessä aikaa mökillä, vain saunoa, rentoutua ja kokata. Käydä vaikka huuhtomassa kultaa! Mutta koeta nyt houkutella nainen sinne kanssani, Stefan nauraa.

Avioliitosta tai lapsista Stefan ei enää haaveile.

– Itsekkäistä syistä lasten hankkiminen on jo liian myöhäistä. Se muuttaisi seuraavat kaksikymmentä vuotta elämästäni. Miten voisin enää asua joka talvi neljä kuukautta Amerikassa, lomailla Thaimaassa kolme kuukautta tai käydä surffaamassa Australiassa? Aion nyt vain keskittyä viettämään ”Stefan-aikaa”.

Richterin asteikko TV5:llä tiistaisin klo 22.

Lue myös:

Stefan Richter: "Nyt olisi aika löytää nainen"

Laulaja kertoi vetäytyvänsä keikkatauolle lonkkaoperaation vuoksi.

Kaija Koo saapui Arman Alizadin uuteen Arman Live -ohjelmaan kävelykeppinsä kanssa.

– Onneksi on mahdollisuus mennä leikkaukseen ja ensi kesänä keppiä ei tarvita, Kaija Koo sanoi Nelosen ohjelmassa tiistai-iltana.

Kaija Koo paljasti, että hän on menossa lonkkaleikkaukseen lokakuussa.

– Mun on pakko sanoa tää, koska olen kauan poissa.

Lue myös! Kaija Koo: ”Olisipa joku nuorempana sanonut, että kyllä sinä selviydyt”

Hänen mukaansa lonkkaleikkauksen jälkeinen sairausloma voi kestää pitkään, jopa neljä kuukautta. Sen jälkeen hän aikoo tehdä ”jotain isoa”.

”Olen sairauslomalla aika pitkään, varmaan neljä kuukautta.”

Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tämän kesän keikat laulaja veti kepin kanssa.

– Ainoastaan viimeisen keikan jouduin peruuttamaan kipujen takia.

Lokakuun 6. päivä Kaija Koo julkaisee uuden kappaleen, jossa on mukana myös Cheek. Hänen uusi albuminsa ilmestyy marraskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?