"En halunnut asettua ehdolle vain siksi, että ”täytyy” tai että minulta odotetaan sitä", Henna Virkkunen perustelee päätöstään. Kuva: Jouni Harala

Kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen, 42, sanoo, ettei olisi tuonut kokoomuksen johtoon sellaista uutta virtaa, jota puolue nyt tarvitsee.

Kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen, 42, ei lähde kokoomuksen puheenjohtajakilpaan.

– Minulla ei ollut henkilökohtaista paloa puheenjohtajan paikkaan. Se on kuitenkin niin vaativa tehtävä, että sitä kohtaan täytyy ehdottomasti tuntea intohimoa, hän sanoo.

Moni on pitänyt Virkkusta, puolueen pitkäaikaista varapuheenjohtajaa,  automaattisesti Jyrki Kataisen perintöprinsessana. Virkkusta on koulittu tehtävään kerryttämällä hänelle monipuolista ministerikokemusta: hän on ollut opetusministeri sekä kunta- ja hallintoministeri. Muutama viikko sitten hänen vastuulleen lisättiin myös hallituksen jättäneen vasemmistoliiton Merja Kyllösen tehtävät liikenneministerinä.

Jos Virkkusesta olisi tullut kokoomuksen puheenjohtaja, se olisi tarkoittanut myös pääministerin postia seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Sekään ei houkuttanut. Virkkusen oma tähtäin on eurovaaleissa.

– Puolueen puheenjohtajaksi pyrkiminen olisi ollut luonteva siirto, mutta ehdin niin vahvasti innostua eurovaaleista, että mieleni oli jo muualla. Kahden kampanjan käyminen yhtä aikaa olisi tuntunut väärältä äänestäjiä kohtaan, sillä en olisi kuitenkaan voinut ottaa molempia tehtäviä vastaan.

Perhe tukee

Kun Virkkunen joulukuun alussa teki päätöksen europarlamenttiin hakemisesta, vielä ei ollut tiedossa, että Katainen jättää kokoomuksen puheenjohtajan paikan. Kataisen ilmoittaessa muutama viikko sitten lähdöstään, Virkkusen piti miettiä suunnitelmansa uusiksi, siksi ministerin vastausta on saatu odottaa pitkään.

– Harkitsin tarkkaan, koska se olisi ollut yksi maan merkittävimmistä tehtävistä. En olisi kuitenkaan tuonut kokoomuksen johtoon mitään sellaista uutta virtaa, jota puolue nyt tarvitsee. Olen aina ollut sellainen, että kun olen saanut päähäni jotakin, päätäni on vähän vaikea kääntää.

Jos Virkkunen olisi lähtenyt tavoittelemaan puheenjohtajan paikkaa, hänellä olisi ollut mahdollisuus myös tehdä historiaa: kokoomuksella ei ole ollut koskaan naispuheenjohtajaa. Virkkunen uskoo, että hänen päätöksensä tulee aiheuttamaan puolueen sisällä myös pettymystä.

– En kuitenkaan halunnut asettua ehdolle vain siksi, että ”täytyy” tai että minulta odotetaan sitä.

Kokoomuksen kansanedustaja Petteri Orpo ilmoitti viime viikolla, ettei pyri puolueen puheenjohtajaksi perhesyistä.

Virkkusellakin on perhe: hänen puolisonsa on Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkinen ja heillä on kymmenvuotias poika Väinö.

– Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, miten ministerin työn ja perhe-elämän yhdistäminen on vaikeaa ja raskasta. Minulle se ei ole koskaan ollut ongelma, mutta perheet ovat erilaisia, Virkkunen sanoo.

Lue koko juttu Henna Virkkusesta Me Naisten numerosta 18/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Henna Virkkusen haastattelun vuodelta 2010 löydät täältä.

Rokkari Sami Yaffa on kerrallaan yhden naisen mies.

Basisti Sami Yaffa kertoo avoimesti suhteistaan Tommi Liimatan toimittamassa elämäkertakirjassaan Sami Yaffa - Tie taipuu.

– Mun kanssa ei ole helppo elää, olen helvetisti poissa. Nainen joutuu ymmärtämään jatkuvaa matkustamista ja sitä, että palautuminen eri aikavyöhykkeeltä ottaa pari päivää, muun muassa Pelle Miljoona-, Hanoi Rocks- ja New York Dolls -yhtyeistä tuttu muusikko kertoo.

Silti Yaffa kertoo, että suhteeseen lähtiessään hän on aina sitoutunut siihen kokonaan ja ollut täysillä mukana.

– Kun olen suhteessa, olen suhteessa, rokkari toteaa ykskantaan kirjassaan.

”Yrität kaikkesi pitää kiinni, vaikka jollain tasolla hiffaat, että rakkaus on lähtenyt.”

Exien kanssa ystävä

Rokkarin liitot ovat olleet pitkiä, ja välit exiin säilyneet hyvinä erojen jälkeen.

Esimerkiksi ex-vaimo Karmen Guy laulaa Samin kanssa Mad Juanassa. Yaffa myöntää, että töiden jatkaminen yhdessä ei ollut eron aikoihin helppoa, mutta lopulta ystävyys löytyi musiikin tekemisestä.

– Ehdimme olla neljätoista vuotta yhdessä. Mutta ihmissuhteet on vaikeita. Yrität kaikkesi pitää kiinni, vaikka jollain tasolla hiffaat, että rakkaus on lähtenyt. Se oli tosi surullista, surullisinta, mitä mulle on käynyt, Sami kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2014.

”Samaan aikaan kelasin, että can't let her go.”

Karmenin jälkeen Sami löysi uuden naisystävän, Minan, jonka kanssa asui New Yorkissa.

– Olin tuntenut mimmin jo jonkin aikaa, ja pikkuhiljaa hän alkoi tulla läheiseksi romanttisessakin mielessä, Yaffa kertoo ja lisää myös, ettei tuttavuus alkuun edennyt moikkailua pidemmälle, koska rokkari oli tuolloin vielä yhdessä Karmenin kanssa.

– Erottuani Karmenista päädyin juttelemaan Minan kanssa enemmänkin. Silloin tuli katsottua leidiä vähän eri tavalla. Hänellä on nuori poika, jota hän kasvatti yksin. Mina oli stydi mimmi, jossa aistin määrättyä tasaisuutta ja rauhallisuutta, Yaffa kertoo.

Rakkaudesta ei ollut puutetta, ja molemmat halusivat yrittää loppuun asti.

Samin ja Minan juttu lähti hienosti ja pikkuhiljaa – ja sitten mentiin jo vauhdilla ja tosissaan. Rokkari paljastaa, että uuteen suhteeseen hyppääminen 14 vuoden avioliittovuoden jälkeen hirvitti alkuun.

– Samaan aikaan kelasin, että can't let her go.

Nykyään valokuvaaja Meeri Koutaniemen kanssa seurusteleva Yaffa toivoo, että pystyisi pitämään hyvät välit myös Minaan. Yaffa kertoo kirjassaan, että ero naiseen oli vaikea. Rakkaudesta ei ollut puutetta, ja molemmat halusivat yrittää loppuun asti.

– Yritimme puolitoista vuotta saada sitä toimimaan, yritimme todella. Lopulta annoimme periksi ja lähdimme eri suuntiin, Yaffa kertoo kirjassaan.

Hän toivoo, että muiden exien tapaan myös ystävyys Minaan säilyy.

– Olen ollut todella lucky, että olen pysynyt ystävänä Nicken mutsin (Yaffan Nicholas-pojan äiti Anna) ja Karmenin kanssa. Toivon, että samanlainen side säilyy Minaan ja hänen perheeseensä. Aika näyttää, mies toteaa kirjansa loppupäässä.

Kamabändi

Yaffa puhuu kirjassaan paljon myös Hanoi Rocksin kamavuosista. Bändin vastaanotti valtava tyttöfanien joukko kaikkialla minne se meni, aina Jenkeistä Japaniin.

”Sä oot hepokoukussa. Te kaikki kolme ootte.”

Silti Yaffa arvioi, että enemmän kuin mimmeihin vetoava yhtye, Hanoi Rocks oli "kamabändi".

– Elo-syyskuu oli vapaata, mikä tiesi bändille huonoa elämää. Annan kanssa oli ollut breikki, ja nyt suhde alkoi uudelleen. Siihen liittyi syyllisyydentunteita, ristiriitaisia fiiliksiä. En tiennyt kuinka lopettaa kumpaakaan, suhdetta tai hepoa, olin juuri täyttänyt 21. Koko ruljanssi rassasi toden teolla. Annakin huomasi ja sanoi: sä oot hepokoukussa. Te kaikki kolme ootte, Yaffa muistelee huuruisia vuosia.

Hän kertoo myös, että niinä kultavuosina, kun Hanoi Rocksilla alkoi mennä kovaa, yhtyeen huumeidenkäyttö oli katkaista yhtyeen tien heti alkuunsa.

Yaffa kertoo kokeneensa itsekin läheltä piti -tilanteen pieleen menneen Euroopan kiertueen jälkeen vuonna 1983.

– Kun palasimme Lontooseen, oli niin pahat jälkkärit, että painuimme suoraan juna-asemalta diilerin kämpille. En malttanut väsätä blosseja, nuuskasin ison lainin heroiinia suoraan nenään. Huomasin heti, että nyt meni liikaa. Kaikki pimeni, hän kertoo.

Seuraavana vuonna yhtye julkaisi Two Steps From The Move -albumin tuottaja Bob Ezrinin kanssa. Lupaavasti alkanut Amerikan valloitus päättyi, kun rumpali Razzle menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa.

Yaffa soitti suru-uutisen silloiselle tyttöystävälleen Annalle Tukholmaan.

– Samassa puhelussa Anna kertoi olevansa raskaana. Ja että raskaus sai alkunsa sinä viimeisenä yönä ennen kuin lensimme Amerikkaan. Silloin, ennen bussiin hyppäämistä, Razzle oli juossut vielä kerran takaisin halaamaan Annaa, Yaffa muistelee.

Yaffan poika, nyt jo kolmekymppinen Nicholas, on saanut nimensä Razzlen ristimänimen mukaan.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Maisa Torpalla ja Jari-Matti Latvalalla on nyt yhteinen asuntolaina. ”Sattui tulemaan sopiva vastaan.”

Tosi-tv-ohjelmista tunnettu Maisa Torppa, 25, ja rallikuski Jari-Matti Latvala, 31, etenevät vauhdilla suhteessaan. Heidän rakkautensa tuli julkisuuteen kesällä, ja jo nyt pariskunta kertoo ostaneensa yhteisen kodin.

”Muutto on tosin ihan vaiheessa, olemme sen suhteen vasta alkutaipaleella.”

Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska, jonka mukaan Latvala on julkaissut Facebookissa kuvan pariskunnan kodista. Latvala kertoi hankkineensa ensimmäisen omakotitalonsa.

Maisa vahvistaa yhteisen kodin oston Ilta-Sanomille.

– Joo, kyllä se pitää paikkansa. Muutto on tosin ihan vaiheessa, olemme sen suhteen vasta alkutaipaleella, Torppa kertoo lehdelle.

Naisen mukaan mieleinen koti löytyi hyvin nopeasti.

– Katselimme sivusilmällä, ja sattui tulemaan sopiva vastaan.

Mukaan uuteen kotiin muuttaa myös Maisan kolmevuotias Leo-poika.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Pari ehti olla yhdessä viitisen vuotta.

Hiljattain 47 vuotta täyttänyt laulaja ja näyttelijä Jennifer Lopez on eronnut itseään 18 vuotta nuoremmasta miesystävästään Casper Smartista.

Pariskunta ehti Mirrorin mukaan pitää yhtä viisi vuotta.

Kummankaan tähden edustaja ei ole vahvistanut pariskunnan eroa, vaan siitä ovat kertoneet lehdille pariskunnan ystävät. Lähteiden mukaan ero olisi tapahtunut hyvissä väleissä, ja pariskunta aikoo pysyä ystävinä.

29-vuotias Smart on tanssija ja näyttelijä. Hänen ja Jenniferin suhteesta huhuttiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011, kun Casper oli kiertueella Jenniferin taustatanssijana.

Ensimmäisissä yhteiskuvissa pari poseerasi vuonna 2012.

Jenniferillä on kahdeksanvuotiaat kaksoset Max ja Emme ex-miehensä Marc Anthonyn kanssa. Tänä kesänä hän juhli syntymäpäiviään Las Vegasissa muun muassa Calvin Harrisin sekä Kim Kardashianin seurassa.

Lue lisää juhlista: Jennifer Lopez täytti 47 – juhli Vegasissa hätkähdyttävässä housupuvussa

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kesti vuosia, ennen kuin Riina-Maija Palander toipui puolisonsa Kallen uskottomuudesta. – Olin tyhjän keskellä ja menettänyt kontrollin kaikesta, hän sanoo.

Kalle ja Riina-Maija Palanderin pian pian kymmenen vuotta kestänyt avioliitto oli kariutua viitisen vuotta sitten, kun Kalle jäi kiinni uskottomuudesta.

Vasta nyt Riina-Maija pystyy puhumaan siitä, miten kipeältä kriisi tuntui ja miten pitkään siitä toipuminen kesti.

– Ihan kuin joku olisi vetänyt päin näköä. Olin tyhjän keskellä ja menettänyt kontrollin kaikesta. Tuntui, kuin en yhtäkkiä enää eläisikään omaa elämääni.

Kallelta Riina-Maija ei pettämisestä kuullut. Syrjähyppy paljastui, kun toinen nainen soitti ja kertoi siitä hänelle. Puhelun jälkeen Riina-Maija ajautui tunteiden vuoristorataan.

– Ensin tuli raivo, sitten itsetuntoni romahti täysin, ja kun ei ollut enää raivoakaan, tuli suru.

Juuri suru tuntuikin pahimmalta.

– Pettäminen tappoi sen alkuperäisen tunteen, että minä riitän ja olen Kallelle tärkein ihminen maan päällä. Sen jälkeen toista ei voi enää koskaan nähdä samalla tavalla kuin aiemmin.

Vahvemmaksi ihmiseksi

Aviokriisi kesti kauan eikä yhdessä pysyminen ollut itsestään selvää.

– Pettämisen jälkeen on kaksi vaihtoehtoa. Toinen on, että lähdet ja rakennat itsesi ja elämäsi uudestaan. Toinen, että jäät ja olet siitä eteenpäin vahvempi ihminen, Riina-Maija sanoo.

Hän kuitenkin painottaa, ettei pettämistä tarvitse antaa anteeksi. Riittää, että tapahtuneen hyväksyy tapahtuneeksi.

– Jos päättää jäädä, ei saa mennä koston kierteeseen, syyllistää tai vittuilla, Riina-Maija sanoo.

”Kostaminen on lapsellista. Jos on vahva, ei tarvitse lyödä takaisin.”

– Kostaminen on lapsellista. Jos on vahva, ei tarvitse lyödä takaisin. Jos joskus haluaisin mennä sänkyyn jonkun toisen kuin Kallen kanssa, sillä ei olisi mitään tekemistä tämän kanssa.

Riina-Maija ajattelee, että jos hän olisi syrjähypyn takia jättänyt Kallen, hän olisi menettänyt tuplasti:

– Ensin menetät rakkauden, mutta annatko toisen naisen viedä kaiken muunkin? Minä ajattelin, että tämä on mun elämä ja mun lapset ja mun perhe ja mun mies, ja näitä et minulta vie.

Riina-Maija ja Kalle Palanderin yhteinen tv-ohjelma Riemuloma Palandereilla alkaa TV5:llä 15.9.

Mistä kaikesta Riina-Maija ja Kalle ovat jo nuoruudessaan selvinneet? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 34/2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.