"En halunnut asettua ehdolle vain siksi, että ”täytyy” tai että minulta odotetaan sitä", Henna Virkkunen perustelee päätöstään. Kuva: Jouni Harala

Kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen, 42, sanoo, ettei olisi tuonut kokoomuksen johtoon sellaista uutta virtaa, jota puolue nyt tarvitsee.

Kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen, 42, ei lähde kokoomuksen puheenjohtajakilpaan.

– Minulla ei ollut henkilökohtaista paloa puheenjohtajan paikkaan. Se on kuitenkin niin vaativa tehtävä, että sitä kohtaan täytyy ehdottomasti tuntea intohimoa, hän sanoo.

Moni on pitänyt Virkkusta, puolueen pitkäaikaista varapuheenjohtajaa,  automaattisesti Jyrki Kataisen perintöprinsessana. Virkkusta on koulittu tehtävään kerryttämällä hänelle monipuolista ministerikokemusta: hän on ollut opetusministeri sekä kunta- ja hallintoministeri. Muutama viikko sitten hänen vastuulleen lisättiin myös hallituksen jättäneen vasemmistoliiton Merja Kyllösen tehtävät liikenneministerinä.

Jos Virkkusesta olisi tullut kokoomuksen puheenjohtaja, se olisi tarkoittanut myös pääministerin postia seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Sekään ei houkuttanut. Virkkusen oma tähtäin on eurovaaleissa.

– Puolueen puheenjohtajaksi pyrkiminen olisi ollut luonteva siirto, mutta ehdin niin vahvasti innostua eurovaaleista, että mieleni oli jo muualla. Kahden kampanjan käyminen yhtä aikaa olisi tuntunut väärältä äänestäjiä kohtaan, sillä en olisi kuitenkaan voinut ottaa molempia tehtäviä vastaan.

Perhe tukee

Kun Virkkunen joulukuun alussa teki päätöksen europarlamenttiin hakemisesta, vielä ei ollut tiedossa, että Katainen jättää kokoomuksen puheenjohtajan paikan. Kataisen ilmoittaessa muutama viikko sitten lähdöstään, Virkkusen piti miettiä suunnitelmansa uusiksi, siksi ministerin vastausta on saatu odottaa pitkään.

– Harkitsin tarkkaan, koska se olisi ollut yksi maan merkittävimmistä tehtävistä. En olisi kuitenkaan tuonut kokoomuksen johtoon mitään sellaista uutta virtaa, jota puolue nyt tarvitsee. Olen aina ollut sellainen, että kun olen saanut päähäni jotakin, päätäni on vähän vaikea kääntää.

Jos Virkkunen olisi lähtenyt tavoittelemaan puheenjohtajan paikkaa, hänellä olisi ollut mahdollisuus myös tehdä historiaa: kokoomuksella ei ole ollut koskaan naispuheenjohtajaa. Virkkunen uskoo, että hänen päätöksensä tulee aiheuttamaan puolueen sisällä myös pettymystä.

– En kuitenkaan halunnut asettua ehdolle vain siksi, että ”täytyy” tai että minulta odotetaan sitä.

Kokoomuksen kansanedustaja Petteri Orpo ilmoitti viime viikolla, ettei pyri puolueen puheenjohtajaksi perhesyistä.

Virkkusellakin on perhe: hänen puolisonsa on Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkinen ja heillä on kymmenvuotias poika Väinö.

– Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, miten ministerin työn ja perhe-elämän yhdistäminen on vaikeaa ja raskasta. Minulle se ei ole koskaan ollut ongelma, mutta perheet ovat erilaisia, Virkkunen sanoo.

Lue koko juttu Henna Virkkusesta Me Naisten numerosta 18/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Henna Virkkusen haastattelun vuodelta 2010 löydät täältä.

Appelsiineja. Mangoja. Avokadoja. Julkinen sormeilu tekee näistä mehevistä herkuista kohutaidetta.

Kalifornialainen taiteilija Stephanie Sarley, 27, kerää Instagram-tykkääjiä erikoisilla hedelmäkuvillaan.

Videoissa ja kuvissa näkyy yleensä sekä Sarleyn sormet että jokin mehukas hedelmä. Hän koskettelee hedelmiä eroottisesti, kuin naisen vaginaa.

 

Taiteilijan tyyli on sekä hurmannut että suututtanut Instagramin.

Yhtiö sulki Sarleyn tilin kaksi kertaa aiemmin tänä vuonna, W Magazine kirjoittaa.

 

Faneja sen sijaan Sarleyn taide innostaa. Tämän jutun kirjoitushetkellä hänen Instagram-tilillään on yli 100 000 seuraajaa. Kasvuvauhti on hurja: Vielä viikko sitten hänellä oli vajaat 70 000 seuraajaa.

Hänen suosituimpia videoitaan on katsottu satojatuhansia kertoja.

Sarleyn saama palaute osoittaa katsojien ristiriitaiset tunnelmat: osa pitää naisen taidetta kiihottavana ja mielenkiintoisena, osa on suuttunut taiteilijalle ruuan tuhlaamisesta ja vaginaa muistuttavista mielikuvista.

W Magazinen jutussa hän paljastaa hedelmäkuviensa mission.

"Minulla on visioni uusista naisista."

– Ei enää taidetta miehen katseen läpi suodatettuna; näytän teille naisen katseen. Nämä tarinat ovat vanhentuneita. Kulttuurinormit määrittelevät paljon ihmisten käyttäytymistä. Minulla on visioni uusista naisista ja ilmennän sitä taiteessani, vaginahedelmissäni, Sarley sanoo.

 

Sweet little 🍓kiss

Kuva, jonka Stephanie Sarley (@stephanie_sarley) julkaisi

Mitä mieltä sinä olet Stephanie Sarleyn taiteesta? Miltä vastaavat kuvat vaikuttaisivat, jos hiplaajana olisikin miespuolinen taiteilija?

Kerro mielipiteesi ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit

Rakkauden kesä 2016 on käynnistynyt!

Kotiteollisuus-yhtyeestä tuttu muusikko Jouni Hynynen ilmoitti maanantaina menneensä kihloihin näyttelijä Mari Perankosken kanssa. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

– En halua tätä asiaa sen enempää kommentoida, mutta kihloihin tässä on menty, Perankoski vahvisti asian IS:lle.

Pariskunta on viihtynyt nyt yhdessä nelisen vuotta.

Mari Perankoski, 46, vahvisti seurustelevansa Jouni Hynysen, 46, kanssa Me Naisille alkuvuonna 2013.

Tuolloin pari oli liikkunut avoimesti yhdessä useamman kuukauden ajan.

– Kaikki, joiden kuuluu tietää asiasta, ovat tilanteen tasalla. Olemme yhdessä, emmekä ole salailleet mitään, näyttelijä sanoi haastattelussa.

Lue myös! Jouni Hynynen: "Avioero oli helvetinmoinen pettymys"

Kaksi vuotta sitten he kertoivat ostaneensa yhteisen kodin Lappeenrannasta, jossa Hynysen suku asuu.

– Täkäläiset ovat iloista ja vilpitöntä sakkia. Vähän väliä joku tupsahtaa meillekin kylään ilmoittamatta tai soittaa, että puolen tunnin päästä on sitten ruoka, tulkaa syömään, Putous-ohjelman tähtenäkin nähty Perankoski hehkutti uutta asuinseutuaan vuonna 2014.

Perhe elää uusperheen elämää, johon kuuluvat myös Perankosken poika ja Hynysen tytär edellisestä liitosta.

19.40 Oikaisu: Alkuperäistä otsikkoa ja juttua on korjattu. Mari Perankoski ja Jouni Hynynen eivät menneet naimisiin, kuten Me Naiset kertoi virheellisesti aiemmin tänään, vaan kihloihin – josta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

Johnny Deppin ja Amber Heardin eron puinti siirtyi nopeasti sosiaaliseen mediaan.

Laulaja-näyttelijä Vanessa Paradis puolustaa ex-kumppaniaan Johnny Deppiä, jota syytetään ex-puolisonsa Amber Heardin pahoinpitelystä. TMZ-sivuston julkaisemassa avoimessa kirjeessä Paradis kuvailee Deppiä ”helläksi, rakastavaksi ja rakastetuksi” persoonaksi.

Paradis ja Depp olivat yhdessä 14 vuotta. He erosivat vuonna 2012. Heillä on kaksi yhteistä lasta: Lily-Rose, 17, ja Jack, 14. Paradis leimaa Heardin esittämät väitteet törkeiksi.

– Johnny ei koskaan ollut väkivaltainen näinä vuosina, jotka olen hänet tuntenut. Tämä ei vaikuta lainkaan siltä mieheltä, jonka olen tuntenut 14 mahtavaa vuotta, hän kirjoittaa.

Sosiaalinen media täyttyi pian erouutisen jälkeen tapauksen ja pariskunnan puinnista, ja äänessä ovat olleet paitsi läheiset, myös kollegat ja kylänmiehet.

Tyttären ja ex-vaimon tuki

Paradisin ja Deppin yhteinen tytär Lily-Rose Depp puolustaa isäänsä Instagram-tilillään. Hän julkaisi eilen lapsuudenkuvan itsestään isänsä kanssa.

– Isäni on kultaisin ja rakastavin ihminen, jonka tunnen. Hän ei ole ollut mitään muuta kuin rakastava isä pikku-veljelleni ja minulle. Kaikki, jotka tuntevat hänet, ovat samaa mieltä, hän kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Lisäksi hän julkaisi Instagramissa kuvakaappauksen People-lehden jutusta. Jutussa kerrotaan, että Los Angelesin poliisilla ei ole näyttöä Heardin pahoinpitelystä.

Myös Johnny Deppin ensimmäinen aviopuoliso Lori Anne Allison on kommentoinut syytteitä TMZ:lle. Hänen mukaansa Depp ei voisi koskaan satuttaa ketään. Hän kertoo, että pariskunnan yhteisten vuosien aikana Depp ei koskaan käyttäytynyt häntä kohtaan väkivaltaisesti eikä edes huutanut hänelle. Pari oli naimisissa vuosina 1983–1985.

Tukea molemmille osapuolille

Deppin pahoinpitelysyytökset saivat alkunsa viime viikolla, kun malli-näyttelijä Amber Heard haki avioeroa Deppistä. Heard väittää, että Depp iski häntä älypuhelimella kasvoihin viikko sitten lauantaina. Heardin mukaan väkivalta on ollut hieman yli vuoden kestäneessä suhteessa toistuvaa.

Depp on tällä hetkellä määrätty lähestymiskieltoon ja Heardille on myönnetty oikeus asua pariskunnan yhteisessä kodissa. Depp on ollut viime viikon lopulta saakka uuden elokuvansa mainoskiertueella.

Lukuisat julkisuuden henkilöt Deppin lähipiirin lisäksi ovat kommentoineet tapahtumia. Moni on asettunut tukemaan Heardia Twitterissä hastageilla #IStandWithAmber ja #I’mWithAmber.

Office-sarjasta tuttu Rainn Wilson kutsui Deppiä Twitterissä vaimonhakkaajaksi.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Andy Richter osallistui Twitter-keskusteluun kommentoimalla: ”Yksi asia, johon voit palkata tiedottajan on, että hän saa eksäsi näyttämään pahalta julkisuudessa sen jälkeen, kun sinua on syytetty pahoinpitelystä.”

Myös Deppin puolustajat ovat olleet aktiivisia somessa. Deppin kanssa vuoden 2003 elokuvassa Once Upon a Time in Mexico näytellyt Mickey Rourke kertoo TMZ:lle, että Depp ”ei vaikuta väkivaltaiselta mieheltä”.

– Hän on hyvin hillitty herrasmies, ei väkivaltainen, Rourke jatkoi.

Ei boikoteille

Näyttelijä Laurie Holden twittasi, ettei aio boikotoida Deppin uutta elokuvaa viimeaikaisen uutisoinnin vuoksi. ”Hänen henkilökohtainen elämänsä on juuri sitä. Henkilökohtaista. Kukaan ei tiedä totuutta.”

Kommentit

Pikkuprinssi Oscarin ristiäiskuvissa poseeraavat myös hänen kumminsa ja isovanhempansa.

Perjantaina vietettiin maaliskuussa syntyneen prinssi Oscarin ristiäisiä.

Ruotsin hovi on julkaissut nyt myös viralliset ristiäispotretit kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin perheestä sekä kummeista, isovanhemmista sekä pojan tädeistä ja enostakin.

Oscar oli hereillä, kun perhe saapui kirkkoon, mutta nukahti nopeasti. Ristiäiskuvien ottamisen ajan Oscar näyttää kuitenkin pysyneen hereillä äitinsä sylissä. Oscarin isosisko, prinsessa Estelle istuu kuvissa isänsä sylissä.

Prinssi Oscarin kummit takarivissä vasemmalta oikealle: Victorian serkku Oscar Magnuson, prinsessa Madeleine, Tanskan kruununprinssi Frederik, Norjan kruununprinsessa Mette-Marit sekä Danielin serkku Hans Åström.

Isovanhemmilla on jälleen kerran syytä ylpeyteen. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, kuningatar Silvia sekä prinssi Danielin vanhemmat Eva ja Olle Westling asettuivat ristiäiskuvaan.

Prinsessa Madeleine on Oscarin ja Estellen täti ja prinssi Carl Philip eno. Takarivissä oikealla prinssi Danielin sisko Anna Westling Söderström.

Prinssi Oscar on kruununperimysjärjestyksessä kolmas äitinsä Victorian ja siskonsa Estellen jälkeen. Kuningas Kaarle Kustaa on ollut vallassa jo vuodesta 1973.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

Jouko Virtanen
Viesti

Ja ne Sauli Niinistön meriitit sitten:

1.
Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se sotki jalkapalloliiton talouden ja velkoihin tuli hämärähommia.

2.

Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se sotki eduskunnan remontin budjetin ja rahoitukseen tuli hämärähommia.

3.

Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se teki valtionpetoksen rikoksen joka ei vanhene koskaan

4.

Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se sotki oman vaalikampanjansa talouden ja rahoitukseen tuli ja jäi hämärähommia.

5.

Niinistöä ei käräytetty vaikka se sortui haureuteen Jennin kanssa jo silloin kun oli vielä naimisissa Marja-Leenan kanssa. Niinistö ei pyytänyt edes anteeksi vaikka pisti tanssiksi ja juhlan samantien kun oma äitinsä menehtyi. Ihmiset ovat Niinistölle pelkkää materiaa.

6.

Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se sotki Suomen puolueettomuuden vieraalla isäntämaasopimuksella ja pistäen pystyyn sotaharjoitukset, aikeisiimme Venäjää vastaan tuli hämärähommia.

7.

Niinistöä ei käräytetty vaikka se liitti Suomen ilmavoimat vieraan maan ilmatilan puolustajaksi ja vailla toimivaltuuksia, sotkien Suomen puolueettomuuteen, sotilasmenoihin tuli hämärähommia.

8.

Sauli Niinistöä ei käräytetty vaikka se pyysi tänne salaa vieraan maan ilmavoimat, maavoimat, merivoimat harjoittelemaan Suomeen Venäjän vastaista sotaa ja vaikka toimivaltuuksiin, aikeisiin, Suomen puolueettomuuteen, sotilasmenoihin tuli hämärähommia.

9.
Sauli Niinistön älykkyysosamääräkin on tutkittu. Se on pitkälti alla yleisen suomalaisen keskiarvon, noin 75. Niinistön lukion päästötodistuksen keskiarvo oli niinkin surkea kuin 6,5. Kysymys kuuluukin miten noin tyhmä ihminen voi yleensäkään toimia presidenttinä. Jokainen tietää tuohon vastauksen nimittäin epärehellisyydellä, vilpillä ja petollisuudella. Koko Niinistön presidenttiyshän perustuu vain ja ainoastaan röyhkeyteen ja petokseen. Niinistön on ollutkin Suomen presidenttien historian täydellinen fiasko ja katastrofi.

10.
Isäntämaasopimus (MOU) on puhtaasti Sauli Niinistön käsialaa, lierona Niinistö kuitenkin ohjeisti Lindbergin allekirjoittaa paperi ja teki tästä sopimuksen syntipukin luikerren itse vastuusta. MOU on Sauli Niinistön käsialaa samoin kuin EU-petoskin 1995. Ennen Sauli Niinistöä Suomi oli ydinaseeton maa. Kun Sauli Niinistö sopi salaa Naton isäntämaasopimuksen, hän sopi myös että: "Nato:n isäntämaa velvoitetaan lääkitsemään atomisodankäyntiin joutuneita ulkomaisia sotilaita ja jopa puhdistamaan säteilystä tai biologisesta sodankäynnistä saastuneita Nato-aluksia (pykälä 0205, ss 2-5 sekä 2-6).
Tuolla sopimuksella Sauli Niinistö on tehnyt Suomesta ja meistä ydinsodan osapuolen. Niinistö ei myöskään suostu kieltämään ydinaseiden tuontia Suomeen, joten Nato isäntämaasopimuksella USA tuo ydinaseitaan Suomeen kun katsoo sen tarpeelliseksi..

Aiheesta lisää lue ihminen lue tästä: http://sauli-niinisto-salosta.blogspot.fi/