Heidi Sohlbergin isä Juha Willman tuli tunnetuksi mallipappana, joka kouli tyttärestään missin. Nykyään Juhalla on uusi elämä Espanjassa, mutta isä ja tytär pitävät edelleen tiiviisti yhtä. – Ehkä meistä on tullut tämmöisiä, koska perheemme on kokenut kovia.

Kuva Karoliina Paatos

Kun Heidi Sohlberg, silloinen Willman, vuonna 2001 kruunattiin Miss Suomeksi, isä Juha "Jussi" Willman oli niin innoissaan, että ryntäsi lavalle onnittelemaan vielä kameroiden käydessä. Lehdistö kiinnostui tyttöään missitouhuissa valmentaneesta isästä. Moni muistaakin yhä hänet miehenä, joka sanoi tyttärensä nilkkoja paksuiksi. Pidettiin outona, että isä vahti tyttärensä painoa ja kommentoi hänen ulkonäköään.

Jussi sanoo, että halusi vain tukea ja kannustaa lastaan.

– Heidi halusi missiksi, mutta hänen valmentajansa asui Lahdessa. Jonkun piti vahtia, että kotiläksyt tulivat tehtyä, Jussi kertoo.

– Eihän kukaan pidä jääkiekkokaukalon laidalla lastaan kannustavaa äitiäkään kummallisena, lisää Heidi.

Jussi muistuttaa, ettei ollut ihan onneton mallipappa: hän oli itsekin ollut nuorena mallina ja järjestänyt muotinäytöksiä yhdessä Heidin äidin kanssa. Hän on aina myös ollut kiinnostunut muodista ja ollut tarkka omasta tyylistään.

Äiti oli kuitenkin se, joka alun perin vei kymmenvuotiaan Heidin mallikurssille. Äiti kuoli rintasyöpään vielä samana vuonna. Sen jälkeen Jussi sai olla lapsilleen sekä isä että äiti.

– Ehkä meillä siksi on niin mutkaton suhde. Ei ole asioita, joista emme voi puhua. Rakkaushuolia myöten kaikki käsitellään, Jussi kertoo kahvilan pöydässä Espanjan Fuengirolassa.

Aurinkorannikosta on nyt tullut Jussin, 58, vakituinen osoite ja Heidillekin tuttu paikka. Jussi lähti Suomesta vuonna 2004 ja pyörittää suomalaisten suosimassa Fuengirolassa ravintolaa, Bar Witiä. Heidi, 31, käy isän luona pari kertaa vuodessa.

Kaksi huolehtijaa

Pitkästä välimatkasta huolimatta perheenjäsenet katsovat yhä toistensa perään. Jos Heidi lähtee johonkin kauemmaksi autolla, hänen täytyy ilmoittaa isälle, kun on päässyt perille. Sama koskee myös Jussia.

Heidi on perinyt isänsä huolehtivaisuuden. Isä kuvailee tytärtään kanaemoksi, jolla on silmät ja korvat selässäkin.

– Oikein hämmästyin, miten hyvä äiti Heidi on. Hänen oma äitinsähän oli ihan huippu.

– Ehkä meistä on tullut tämmöisiä, koska perheemme on kokenut kovia. Tiedämme kokemuksesta, että kohdalle voi osua ikäviäkin asioita, Heidi lisää.

Viime aikoina Heidi on saanut kantaa huolta isästä. Juhalla on ollut sydänvaivoja ja hän odottaa pääsyä aortan laajennusleikkaukseen. Lääkityksellä vaiva pysyy onneksi kurissa. Heidin mieltä rauhoittaa myös se, että isällä on Espanjassa paljon ystäviä, jotka välittävät ja huolehtivat.

Vaikka Jussi sanoo olevansa sinkku, yksin hänen ei tarvitse asua. Hän jakaa asunnon liikekumppaninsa Esa Sääskilahden kanssa. Miehet asuvat tilavassa omakotitalossa, jossa on uima-allas ja pihalla sitruunapuita.

– Vuokrataso on Espanjassa sellainen, että on melkein pakko olla kämppäkaveri. Kumppania en kaipaa eikä minulla olisi sellaiselle aikaakaan, koska paiskin neljätoistatuntisia työpäiviä, Jussi sanoo.

Vielä nyt Heidi ei jaksa murehtia, mitä sitten, kun isälle tulee kunnolla ikää. Sen hän tietää, ettei Jussi haluaisi enää palata Suomeen.

– Pääasia, että iskä on onnellinen. Tiedän, että täällä hän on.

Heidi Sohlberg
Juontaja ja hiljattain valmistunut sisustussuunnittelija on kotoisin Jyväskylästä ja asuu Nuuksiossa. Perheeseen kuuluvat puoliso Niklas Sohlberg ja tyttäret Josefina, 5, ja Sofia 2. Heidi on syntynyt 17.5.1981. ja hän on vuoden 2001 Miss Suomi ja Miss Baltic Sea.

Juha "Jussi" Willman
58-vuotias kokki ja ravintoloitsija on kotoisin Jyväskylän seudulta ja asuu Espanjan Aurinkorannikolla. Jussin Witi-koiralta nimensä saanut Bar Witi -ravintola  on tuttu myös Nelosen Fuengirola-sarjasta. Ohjelma uusitaan kesäkuussa.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.