Gwyneth Paltrow ja Coldplayn keulakuva Chris Martin kertoivat tällä viikolla, että heidän yli 10 vuoden avioliittonsa on ohi. Kuvat MVPhotos ja Reuters

Oscar-palkittu näyttelijä, menestynyt terveysguru, esimerkillinen äiti... Gwyneth Paltrow näyttää menestyvän kaikessa, mihin ryhtyy. Ehkä juuri siksi monet yllättyivät Gwynethin ja Chris Martinin erouutisesta. Lue, millaista Gwynethin elämä oli vielä kesällä 2013.

Gwyneth Paltrow saa kaiken näyttämään niin helpolta. Näyttelijällä on ihana perhe ja kuuluisia ystäviä. Hän liihottaa urallaan menestyksestä toiseen ja valitsee vain ne roolit, joista innostuu. Hän elää superterveellistä elämää, on monen seuraama lifestyleguru ja maailman kauneimmaksi listattu nainen. Jopa uusin intohimo, laulaminen, luonnistuu häneltä kuin vanhalta tekijältä. 

Gwyneth tekee vain asioita, joista tykkää, ja menestyy kaikessa, mihin ryhtyy. Miten hän sen tekee? 

On naiselle toki annosteltu kauhakaupalla hyvän elämän emmeitä. Gwyneth syntyi vuonna 1972 yhdysvaltalaisperheeseen, joka kuuluu vanhaan itäeurooppalaiseen rabbisukuun. Perhe takasi varakkaan taustan ja koti Kaliforniassa aurinkoisen lapsuuden.

Elokuvaohjaajan ja näyttelijättären tyttärelle näytteleminen oli luonnollinen uravalinta. Ensimmäisen kerran Gwyneth esiintyi valkokankaalla 19-vuotiaana elokuvassa Shout. Seitsemän vuotta myöhemmin hän nousi Hollywoodin tähtikaartiin voittaessaan Oscarin naispääosasta elokuvassa Rakastunut Shakespeare. 26-vuotiaana Gwyneth oli jo saavuttanut jokaisen näyttelijän unelman.

Kaikessa täydellisyydessään Gwyneth on saanut myös kritiikkiä osakseen. Häntä arvostellaan tylsäksi, ja ravinto­terapeutit kritisoivat hänen ruokavalioitaan liian tiukoiksi. Mutta käsi pystyyn – kukapa ei haluaisi maistaa Gwynethin elämää edes päivän verran?

Gwyneth Paltrow on ollut naimisissa Coldplayn keulahahmon Chris Martinin kanssa kymmenen vuotta. Hän omistaa suurimman osan ajastaan lapsilleen Applelle ja Mosekselle. Lähipiiriin kuuluvat myös näyttelijä Cameron Diaz ja poptähti Beyoncé Knowles.

Omistautuva äiti

Gwynethin aamu alkaa tavalla, josta moni nainen voi vain unelmoida: hän herää rocktähden vierestä. Gwyneth ja Coldplayn hurmaava laulaja Chris Martin ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta, ja heillä on kaksi lasta, yhdeksänvuotias Apple-tytär ja seitsemänvuotias Moses-poika.

Herkän muusikon seurasta sopii nauttia – kuinka monen muun naisen aviomies on kynäillyt Fix you -kappaleen kaltaisia hittibiisejä lohduttaakseen isänsä kuolemaa surevaa vaimoaan?

Ja kyllä naisen entisetkin poika­ystävät kelpaisivat. 1990-luvulla Gwyneth oli puolen vuoden ajan kihloissa näyttelijäkomistus Brad Pittin kanssa ja seurusteli kolme vuotta toisen kollegansa Ben Affleckin kanssa. Jos Gwyneth kirjoittaisi kirjan hurmausvinkeistään, siitäkin tulisi varmasti bestseller.

Nykyisin näyttelijä omistaa lähestulkoon kaiken aikansa perheelleen.

– Perhe on tavallaan kokopäivätyöni tällä hetkellä. Teen vain yhden elokuvan vuodessa, sillä suurempi määrä olisi liian rankkaa perheelleni, hän on kertonut.

Perhe-elämän ohella itsestään huolehtiminen ja muut hyvinvointiprojektit haukkaavat hänen päivistään nykyisin suuremman osan kuin näytteleminen.

Terveen elämän airut

Herättyään Gwyneth tarjoilee lapsilleen aamupalan perheen kodissa Pohjois-Lontoossa. Mikään muroaamiainen ei Paltrow’n taloudessa kuitenkaan tulisi kysymykseen. Superterveellisistä elämäntavoistaan tunnettu näyttelijä nauttii aamiaiseksi vihreää teetä sekä mantelimaidosta ja mustikoista valmistettua proteiinipirtelöä.

Gwyneth on vuosien aikana karsinut ruokavaliostaan kaiken epäterveellisen. Hän karttaa hiilihydraatteja ja pitkälle käsiteltyä ruokaa viimeiseen asti. Hän on niin vakuuttunut ruokavalionsa terveellisyydestä, että on jakanut reseptejään ja vinkkejään jo kolmessa kirjassa. Uusi kirja It’s all good nostatti kohun, kun Gwyneth kertoi omien lastensakin välttävän hiilihydraatteja.

Healthy Celeb -sivuston mukaan kenen tahansa pitäisi pystyä syömään kuten Gwyneth, mutta lehtikaalijuomat ja muut välipalat eivät välttämättä kuulosta järin innostavilta. Armeliaasti terveys­guru myöntää haukkaavansa itsekin joskus roskaruokaa.

– Jos ihminen ei koskaan syö rakastamiaan ruokia, se johtaa masennukseen ja ahdistukseen.

Aamiaisen jälkeen Gwyneth aloittaa liikuntatreenin. Hän seuraa kuuluisan  julkkisten personal trainerin, Tracy Anderssonin, oppeja. Niiden avulla Gwyneth pääsi aikoinaan eroon raskauskiloista, joten hän jaksaa yhä hehkuttaa Tracyn lihaskuntotreeniä ja sykettä nostattavia liikesarjoja.

– Tracyn suunnittelema treeni teki ihmeitä itsetunnolleni ja seksi­elämälleni.

Gwyneth sentään myöntää treenin olevan rankkaa ja vaativan niin kovaa työtä, ettei se häneltäkään luonnistu ihan itsestään. Laiha lohtu, kenties.

Gwyneth liihottaa urallaan menestyksestä toiseen. Hänet palkittiin Oscarilla roolistaan elokuvassa Rakastunut Shakespeare ja Emmyllä musikaalisarjasta Glee. Keittokirjat, ruokaohjelmat ja lifestylesivusto Goop ovat tehneet hänestä terveellisen elämän esikuvan.

Menestyvä bisnesnainen

Kun päivän kuntoilu on suoritettu, Gwyneth päivittää Goop-sivustoaan. Kauniilla ja innostavilla kuvilla kuorrutettu netti­sivusto summaa hyvin naisen täydellisen elämän: hän esittelee viikoittaisissa uutiskirjeissään terveellisiä reseptejä, treeni­vinkkejä, upeita matkakohteita sekä luksustuotteita.

Monet vinkit ovat suoraan Gwynethin omasta elämästä, ja on vaikea olla tuntematta kateudenpistosta, kun katselee esimerkiksi näyttelijän toukokuisen Indonesian-matkan kuvia.

Muuten melko matalaa profiilia pitävä ja itseään tavalliseksi kutsuva miljonääri unohtaa sivustollaan kitsastelun: hän on esitellyt muun muassa 600 dollarin shotti­laseja ja suosittelut perhelomailijoille ranskalaista linnaa, jonka viikkovuokra on yli 15 000 dollaria.

Nettipäivityksen jälkeen Gwyneth voi pohtia esimerkiksi seuraavaa siirtoaan musiikkibisneksessä. Hän laajensi reviiriään elokuvista ja tv-sarjoista musiikin puolelle ensimmäisen kerran vuonna 2000 Karaoken kummajaiset -elokuvassa. Kymmenen vuotta myöhemmin näyttelijä sai kriitikoilta kiitosta alkoholisoituneen laulajan roolista elokuvassa Country Strong, ja vuonna 2011 hän voitti Emmy-palkinnon roolistaan musikaalidraamasarja Gleessä ja esiintyi Grammy-gaalassa. Gwyneth kuvailee itseään kuitenkin vaatimattomaksi puuhastelijaksi verrattuna aviomieheensä.

Uskollinen ystävä

Jos Gwyneth illan tullen kaipaa seuraa, hän voi kaivaa esiin jonkun julkkisystävänsä puhelinnumeron. Gwyneth on niin läheinen Jay Z:n ja Beyoncén Knowlesin (kuvassa) kanssa, että julkaisi Twitterissä ensimmäisenä parin tyttären nimen.

Bikinivahaukseen Gwyneth ottaa mukaansa Cameron Diazin, ja kekkereille hän lähtee mielellään muotisuunnittelijaystävänsä Stella McCantreyn luomuksissa.

Yksinkertaisesti Gwynethin salaisuus tuntuu olevan herttainen luonne. Ystävät tuntevat hänet ihmisenä, joka osaa antaa neuvoja mihin vain.

– Luulen naisten puhuvan minulle, koska he tietävät, että olen lämmin  ihminen, joka ei tuomitse tai koe tarvetta kilpailla, Gwyneth on arvellut.

Ystävilleen hän tarjoilee tietysti kotitekoisia aterioita. Bravuureita ovat grillattu sitruunakana ja kalkkuna-lehtikaalikeitto, joissa ravintoarvot ovat varmasti kohdallaan.

Illanvieton jäljet eivät näy aamulla Gwynethin ikiraikkailla kasvoilla, kun hän jälleen herää uuteen täydelliseen päivään.

Lähteet: IMDb, Goop, The Guardian, People, Healthy Celeb, NY Daily News, Harper’s Bazaar.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 31/2013.

Lue myös:

Gwyneth Paltrow ja Coldplayn Chris Martin eroavat

Tällainen on Gwyneth Paltrown ja Chris Martinin 14 miljoonan rantahuvila

Näin Gwyneth Paltrow treenaa

Gwyneth Paltrow

■ Näyttelijä syntyi 27.9.1972 Los Angelesissa, asuu nykyään Lontoossa puolisonsa Chris Martinin ja kahden lapsensa kanssa.

■ Palkittiin Oscarilla elokuvasta Rakastunut Shakespeare. Pääosassa elokuvateattereissa pyörivässä Iron Man 3 -leffassa.

■ Kirjoittanut kolme kirjaa terveellisestä ruokavaliosta, ylläpitää Goop-sivustoa ja suunnittelee laulajan uraa.

Jare Tiihonen kertoo Kuukausiliitteen haastattelussa kärsineensä pahoista masennuskausista. Rankin romahdus tapahtui Los Angelesissa stadionkeikkojen jälkeen.

Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, 34, kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa avoimesti mielenterveysongelmistaan.

Haastattelun mukaan Jarella on ollut elämänsä aikana useita masennuskausia, tuskatiloja ja paniikkihäiriöitä. Syksyllä 2009 Jare voi niin huonosti, että hoippui psykologin vastaaanotolle. Tämä suositteli käyntiä psykiatrilla. Siellä Jare sai kohtauksilleen diagnoosin: kaksisuuntainen mielialahäiriö. Psykiatri määräsi Jarelle Ketipinor-mielialakääkettä ja suositteli, että tämä kävisi terapiassa kerran viikossa.

Jaren mukaan hänen pahin romahduksensa tapahtui stadionkeikkojen jälkeen vuonna 2014. Cheek oli vuokrannut Los Angelesissa talon, jossa hänen oli tarkoitus äänittää biisejä Alpha Omega -albumilleen. Jare huomasi, että räppääminen ei onnistu, kun sanat eivät tulleet ulos suusta. Hän vajosi itseinhoon ja epäuskoon. Hän makasi iltapäivän studion lattialla, sikiöasentoon käpertyneenä.

"Jo pitkään olen voinut oikein hyvin."

Myöhemmin Jare arveli, että paha romahdus johtui lääkeannoksen pienentämisestä. Viisi vuotta aikaisemmin hän oli pienentänyt lääkkeen annostusta oma-aloitteisesti ilman lääkärin lupaa. Suomessa Jare hakeutui uudestaan psykiatrin puheille, ja annostusta nostettiin roimasti. Sen jälkeen hän kertoo voineensa hyvin.

– Jo pitkään olen voinut oikein hyvin.

– Ainoa huono puoli on se, että lääkkeiden takia en koskaan enää herää virkeänä. Käyntiin pääsemisesä menee aina vähintään tunti, Jare kertoo Kuukausiliitteessä.

Cheekin elämäkerta JHT Musta lammas ilmestyy ensi viikolla.

 

Uniikin Instagram-kuvista selviää, että Mikael Gabrielilla oli ystäviensä kanssa Vain elämää -kisakatsomo 300-neliöisessä omakotitalossaan.

Mikael Gabriel, 26, odotti somen perusteella innoissaan, että hänen Vain elämää -päivänsä tulisi televisiosta. Ja sieltähän se tuli perjantai-iltana. Kesällä kuvatussa jaksossa Mikaelilla oli tunteet pinnassa ja itkukin herkässä, mutta perjantaina tunnelma oli hiukan kevyempi räppäri Uniikin julkaisemista kuvista päätellen. Instagram-kuvista selviää, että Mikael oli järjestänyt kotiinsa kisakatsomon ja katsoi ohjelmaa parinkymmenen kaverinsa kanssa.

– Kisakatsomo Miklulla. Huh, miten kovia biisejä, Uniikki kirjoitti kuvatekstiin.

 

Kisakatsomo miklulla👌🏼 huh miten kovii biisejä!!🔥🔥🔥 #vainelämää

A photo posted by Uniikki (@daniuniikki) on

Mikael fiilisteli Vain elämää -päiväänsä kavereidensa kanssa. Kuvan perusteella hänen seuranaan oli Uniikin eli Jan Tolppasen lisäksi muun muassa moottoripyöräjengi Cannonballin johtaja Janne "Nacci" Tranberg.

Vain elämää -jaksossa Miklu kertoi, miten onnekas hän, kun hänellä on niin paljon ystäviä, jotka rakastavat häntä. Hän iloitsi myös maallisissa asioista, kuten Espoossa sijaitsevasta, 300-neliöisestä omakotitalostaan.

– Mulla on aika iso omakotitalo. Meille kerrostalopojille tollanen kolmekerroksinen omakotitalo näyttää aika kartanolta. Mulla on poreamme, sauna ja grilli.

"En ole rikastanut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista."

Me Naisten haastattelussa Mikael kertoi hiljattain, että teki talokaupat viime syksynä nopeasti sen jälkeen, kun oli nähnyt kuvia Uniikin talosta.

– Sain pankista lainaa ja tein ja kaupat samantien. Äidin mielestä se on ensimmäinen fiksu päätös elämässäni. En ole rikastunut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista.

– Talo on kodin ja työpaikan välimaasto. Ensimmäinen talvi oli vaikea, kun koko ajan paloi sulakkeita, ja yksi vesivahinkokin oli. Siinä oli Malmin kerrostalopoika ihmeissään, Mikael kertoi haastattelussa.

Uniikki kirjoitti Instagram-kuvaansa olevansa ylpeä ystävästään.

– Tänään on pojan päivä! Mikael Gabriel, huikeet suorittamista, jäbä on tullu pitkän matkan tähän pisteeseen, hieno fiilis että oon saanu olla osana sitä. Faija on ylpee.

Mikael katsoi jaksoa kotisohvallaan, mutta muisti myös some-seuraajiaan ja kyseli heidän mielipiteitään. Suurin osa kommentoijista ylisti räppäriä tämän avoimuudesta.

Katsoitko jakson? Kenen tulkinta oli paras? Katso kaikki esitykset ja äänestä täällä!

Nainen 27v

Ihan turha jätkä. En vaan tykkää liian rajusta ulkonäöstä, voisi mennä -pimp my ride tyylisen ohjelman vetäjänä, tatuointiliikkeen omistajana tai jonkun jengin pomona...hui...
Cheek on mun mielestä ihanampi! ♥

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.