Gone Girl -elokuvassa läpimurtoroolinsa tehnyt Rosamund Pike nousi tuntemattomuudesta näyttelijöiden kärkikaartiin. Mitä hänestä tulisi tietää?

Englantilainen Rosamund Pike, 35, on ehtinyt jo näytellä useammassakin nimekkäässä elokuvassa. Hän esiintyi jopa Bond-tyttönä elokuvassa Kuolema saa odottaa, mutta vasta Gillian Flynnin kirjoittamaan Kiltti tyttö -kirjaan perustuva Gone Girl -elokuva teki hänestä todella kuuman nimen.
Lue elokuvan arvio TÄÄLTÄ.

Nyt kaikki tuntuvat puhuvan niin Kiltti tyttö -kirjasta, Gone Girl -elokuvasta kuin Rosamund Pikestakin.

Mutta kuka Rosamund oikeastaan on?

Rosamund valmistui Wadham Collegesta Oxfordista, jossa hän luki pääaineenaan kirjallisuutta.

Rosamundin molemmat vanhemmat ovat oopperalaulajia. Hän onkin sanonut, että taiteilijaperheessä ooppeeramaailman keskellä varttuminen vaikuttaa helposti lapsen tapaan tulkita maailmaa.

– Sitä helposti kuvittelee, että elämä on oikeastikin täynnä intohimoa, draamaa, uskottomuutta ja murhia. Ja että ihmiset tekevät äärimmäisiä tekoja.

Sellon soittoa harrastava Rosamund on jo ehtinyt näytellä Johnny Deppin, Tom Cruisen, Bruce Willisin, Ryan Goslingin ja Carey Mulliganin rinnalla. Siitä huolimatta hän on tähän asti ollut melko tuntematon kasvo – ja juuri se Gone Girl -elokuvan ohjaajaa David Fincheriä kiehtoikin.

David ja Rosamund kävivät pitkiä keskusteluja Skypen välityksellä ennen kuin Rosamund sai roolin.

– Pidin siitä, että ihmiset eivät heti tiedä, kuka Rosamund on. Olen aina pitänyt Rosamundin roolisuorituksista, mutta en todella tuntenut häntä. Se teki hänestä äärimmäisen mielenkiintoisen, Fincher sanoi W-lehden haastattelussa.

Ehkäpä juuri tuo tuntemattomuus auttoikin Rosamundia nappaamaan roolin Charlize Theronin, Natalie Portmanin ja Emily Bluntin nenien edestä, joiden on myös väitetty tavoitelleen osaa.

Rosamund sanoo olevansa oikeassa elämässään kaikkea muuta kuin huolellinen, mutta roolia rakentaessaan hän rakastaa pikkutarkkuutta.Gone Girl -elokuvassa nähdään kohtauksia, joissa hänen näyttelemänsä Amy kirjoittaa päiväkirjaansa. Rosamund opetteli noita kohtauksia varten oman käsialan Amylle, joka heijastaa tämän luonteenpiirteitä.

Tällä hetkellä Rosamund odottaa toista lastaan itseään 18 vuotta vanhemman Robie Uniacken, 53, kanssa. Pari on pitänyt yhtä kuuden vuoden ajan. Robie on entinen heroiinin käyttäjä.

Rosamund on sanonut, että Robie tarjosi hänen elämälleen uuden suunnan. Ennen Robieta Rosamund oli joutunut kokemaan parisuhteissaan sydänsuruja.

Parikymppisenä hän oli kihloissa ohjaaja Joe Wrightin kanssa, joka perui häät sen jälkeen, kun hääkutsut oli jo lähetetty. Ennen Joeta Rosamund seurusteli näyttelijä Simon Woodsin kanssa, joka sittemmin kertoi homoseksuaalisuudestaan.

– Olen ylpeä siitä, että minulla on ollut suhde heidän kanssaan. He ovat ihmisiä, joita ihailen. Vaikka minuun sattuikin... olen silti iloinen ajasta, jonka vietin heidän kanssaan, näyttelijä sanoi Time-lehden haastattelussa.

Rosamund on kertonut asuneensa lähes koko ikänsä samassa kaupungissa ja uskovansa, että voi jatkaa tavallista elämäänsä myös hittielokuvan jälkeen – jonka on jo veikattu tuovan hänelle Oscar-ehdokkuuden.

Lähteet: Indie Wire, Vulture, The Hollywood Reporter, The Telegraph

Lue myös:

Kiltti tyttö -hittiromaansita syntyi loistotrilleri Gone Girl

Kiltti tyttö on hyytävän hieno jännäri – lue arvostelu

Kiltti tyttö -jännärin kirjoittanut Gillian Flynn: Upporikkaaksi petosromaanilla

Laulaja kertoi vetäytyvänsä keikkatauolle lonkkaoperaation vuoksi.

Kaija Koo saapui Arman Alizadin uuteen Arman Live -ohjelmaan kävelykeppinsä kanssa.

– Onneksi on mahdollisuus mennä leikkaukseen ja ensi kesänä keppiä ei tarvita, Kaija Koo sanoi Nelosen ohjelmassa tiistai-iltana.

Kaija Koo paljasti, että hän on menossa lonkkaleikkaukseen lokakuussa.

– Mun on pakko sanoa tää, koska olen kauan poissa.

Lue myös! Kaija Koo: ”Olisipa joku nuorempana sanonut, että kyllä sinä selviydyt”

Hänen mukaansa lonkkaleikkauksen jälkeinen sairausloma voi kestää pitkään, jopa neljä kuukautta. Sen jälkeen hän aikoo tehdä ”jotain isoa”.

”Olen sairauslomalla aika pitkään, varmaan neljä kuukautta.”

Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tämän kesän keikat laulaja veti kepin kanssa.

– Ainoastaan viimeisen keikan jouduin peruuttamaan kipujen takia.

Lokakuun 6. päivä Kaija Koo julkaisee uuden kappaleen, jossa on mukana myös Cheek. Hänen uusi albuminsa ilmestyy marraskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?