Racheliä näytellyt Jennifer Aniston vieraili Toronton kansainvälisillä filmifestivaaleilla vuonna 2014. Kuva: Reuters.
Racheliä näytellyt Jennifer Aniston vieraili Toronton kansainvälisillä filmifestivaaleilla vuonna 2014. Kuva: Reuters.

Niin paljon kuin ehkä oletkin Frendit-tv-sarjaa tuijottanut, tämä on voinut mennä ohi: sekä Racheliä että Monicaa ovat näytelleet muutkin kuin vakiotyypit.

Eikö tässä maailmassa voi enää mihinkään luottaa? Ei selkeästi, sillä Frendit-sarjan tekijät ovat onnistuneet puijaamaan katsojia. 

Vaikka Suomessa 1996–2004 esitetyn tv-sarjan kultahetkistä on jo tovi, sitcom palaa julkisuuteen aina uudelleen ja uudelleen. Viime kesänä esimerkiksi huhuttiin, että Joyeta näyttelevällä Matt LeBlancilla olisi ollut sarjan kuvausten aikana suhde Jennifer Anistoniin, joka näytteli Racheliä. Aniston kuitenkin kiisti Matt LeBlancin isän levittämät huhut tiukasti.

Ja nyt! Nyt lisää skandaaleita!

Rachel ei aina ole ollut sama tyyppi. Kyllä, luit oikein. Yhdessä yhdeksännen tuotantokauden jaksossa Jennifer Aniston on silmänräpäykseksi korvattu toisella naisella. Tämän huomasi eräs tarkkasilmäinen sarjan seuraaja (katso täältä myös kuva naisesta, joka hetken paikkasi Anistonia). 

Niin ikään Monicaa näytellyt Courteney Cox on yhdessä jaksossa korvattu toviksi jollain aivan toisella henkilöllä.

Lähde: People.com.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.