Janni Hussi nauttii tervehtyneestä asenteestaan ruokaan ja ulkonäköön. Kuva Eetu Ampuja.
Janni Hussi nauttii tervehtyneestä asenteestaan ruokaan ja ulkonäköön. Kuva Eetu Ampuja.

Fitnessmalli Janni Hussi aloittaa uutena kasvona Fitnesspäiväkirjat-sarjassa. Kisat jättänyt Janni tervehtyy syömishäiriöisestä ajattelusta ja treenaa nyt uudella asenteella. – Enää en saisi motivoitua itseäni salille vain uhkean hanurin tai isomman hauiksen takia.

Fitnessmalli Janni Hussilla, 24, on haaste, tai oikeastaan kaksi. Hän haluaa oppia seisomaan käsillään, ensin kahdella kädellä ja haasteen vaikeammassa versiossa yhdellä.

Janni jätti ammattimaiset fitnesskilpailut toissavuonna ja on sen jälkeen keskittynyt pysymään terveenä ja kehittämään uusia taitoja.

– Nyt tavoittelen treenaamisellani hyvää oloa ja toiminnallista kehoa, Janni kertoo kotoaan Kanadan Edmontonista.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei ulkonäöllä ole merkitystä treenaamisessani, mutta suhtautumiseni liikkumiseen on muuttunut paljon kilpailuajoistani. Silloin keskityin yksinomaan ulkonäkökeskeiseen harjoitteluun. Enää en saisi motivoitua itseäni salille vain uhkean hanurin tai isomman hauiksen takia.

Janni muutti Kanadaan viime vuonna kiekkoilijamiehensä Lauri Korpikosken työn mukana. Nyt Janni vetää kanadalaissalilla liikuntatunteja ja spinningiä. Entisen kellontarkan treeniohjelman sijaan hän liikkuu nyt fiiliksen mukaan.

– Saatan tehdä kaksi treeniä päivässä tai pitää pari päivää taukoa. Rehkin salilla, kävelen koiran kanssa, juoksen portaita, joogaan ja treenaan oman kehon painolla. Enää en pode huonoa omaatuntoa, jos treeni jää väliin.

Vanhat kuvat järkyttävät

Janni aloittaa uutena kasvona huhtikuussa televisioon palaavan Fitnesspäiväkirjat-sarjan toisella kaudella. Siinäkin nähdään, miten arki on muuttunut kiivaiden kisavuosien jälkeen.

Rennomman ja sallivamman asenteen mukana myös Jannin ulkonäköihanne on päivittynyt uusiksi.

– Nyt arvostan sitä, että näytän terveeltä, vahvalta ja hyvinvoivalta.

Aina ei ollut niin. Pahimmat ulkonäkökriisit ajoittuivat kisojen jälkeiseen aikaan.

– Kisoihin valmistautuessani silmäni olivat tottunut rasvattomaan kehoon, ja kun keho alkoi taas muistuttaa normaalia, tunsinkin olevani lihava. Siinä ei pääkoppa pysynyt muutoksen mukana, Janni kuvailee.

– Laskin vain, milloin saan aloittaa seuraavan dieetin, jotta näyttäisin taas hyvältä.

Dieettiensä aikana Janni tarkisti peilin ohi kulkiessaan, olivatko vatsalihakset varmasti näkyvissä.

– Tutkailin itseäni järkyttävän kriittisesti kuin suurennuslasilla. Vain viikko ennen kisojakin saattoi tuntua, että olin liian rasvainen lavalle, vaikka nyt kuvia katsoessa järkyttää, miten laiha olen ollut.

Loppu ruuan kyttäämisestä

Jannin suhde ruokaan on muuttunut täysin. 

– En noudata minkäänlaista dieettiä. Syön, kun on nälkä enkä silloin, kun kello käskee.

Jannin lautaselle valikoituu puhdasta ja laadukasta ruokaa, jonka pääpaino on proteiineissa ja rasvoissa. Hiilareita syödään ennen ja jälkeen treenin. Raejuustoa kuluu päivittäin, ja Suomessa käydessään Janni vetelee rahkaa.

– Gluteiinia vältän, vaikka välillä syön leipää ja pullaakin.

Kisavuosiltaan Janni muistaa, miten uuvuttavaa jatkuva syömisten kyttääminen oli.

– Olen joko-tai-tyyppi ja siksi ehdoton ja ankara itseäni kohtaan. Jos söin jotain ruokavalion ohi, rankaisin itseäni lisätreenillä tai haukuilla. Lopulta olin aivan loppu ruuan kyttäämisestä.

Janni muistaa erään visiitin isänsä luona, kun tämä oli luvannut laittaa ruokaa. Janni oli ohjeistanut isänsä ostamaan maustamatonta kanaa ja kypsentämään sen uunissa. Pöytään kuitenkin ilmestyi marinoitua ja grillattua kanaa.

– Sain hepulin enkä suostunut syömään mitään, koska pelkäsin marinadista saatuja kaloreita. Kyllähän tuo nyt kertoo jonkinasteisesta syömishäiriöstä.

Janni sanoo olevansa edelleen parantumisen tiellä. Joskus huonoina päivinä vanhat ajatukset nostavat päätään.

– Kisa-ajat jättivät minuun haavansa, ja ajatustyö on vielä kesken. Pyrin kehittämään itseäni siinä, että voisin joka päivä katsoa peiliin ja olla täysin tyytyväinen. Olen jo tullut pitkälle, mutta työtä on vielä.

– Kun väärät ajatukset huonona päivänä pääsevät ääneen, pitää vetää syvään henkeä ja muistella tarkkaan, millaista entinen elämäni oli. En halua koskaan palata siihen, että koko elämäni pyörii vatsalihasten ja parsakaalin ympärillä.

Kyllä mummon pullalle

Jannin läheiset ovat tyytyväisenä seuranneet muutosta naisen asenteessa ja elintavoissa.

– Lauri on huomannut, että olen energisempi ja nauravaisempi. Hän on iloinnut siitäkin, että vihdoin käymme yhdessä kivoissa paikoissa syömässä.

Janni nauraa, että isoäiti on ollut tyytyväinen, kun tytölle taas kelpaa mummon leipoma pulla.

– Kaverini ovat olleet onnellisia, että vanha Janni on takaisin. Ennen olin omissa maailmoissani, mutta nyt saatan nähdä ystäviäni vaikka lounaalla ja energiani riittää muuhunkin kuin teen lipittämiseen.

Jannille hyvä fiilis on monen tekijän summa.

– Onnellisuus tulee siitä, että kotona on asiat hyvin, olen päässyt liikkumaan luonnossa, saanut jutella kavereitteni kanssa Skypessä ja kropassani on tarpeeksi oikeanlaista ja terveellistä polttoainetta.

Kilpailuun riittää ristiseiska

Janni nauttii myös treenaamisesta uudella tapaa: hän on jo pitkään liikkunut terveenä ja kivuitta. Entinen jalkapallo-  ja fitnessharrastaja tietää, millaista on, kun kroppa reistailee.

– Parhaimmillaan treenaamisesta tulee mieletön euforian tunne. Joskus vedän veren maku suussa, mutta tiedän, että kova treeni auttaa jaksamaan. Veikkaan myös, että vanhempana keho kiittää, kun tässä kohtaa olen pitänyt siitä huolta.

Janni uskoo, että fitnesskisat opettivat paljon itsekuria, mutta kisa-ammattilaisuutta hän ei kaipaa.

– Kilpaileminen ei sopinut minulle, ja siksi suhtautumiseni ruokaan ja omaan kehooni meni päin prinkkalaa, Janni miettii.

– Nykyisin tyydytän kilpailuviettini paiskaamalla korttia kavereitteni kanssa, sillä päästään jo pitkälle. Ristiseiska on ihan parasta!

Fitnesspäiväkirjat, 2. Kausi, Avalla 14.4. alkaen

Lääkäri

Fitnessmalli Janni Hussi: ”En halua koskaan palata siihen, että elämäni pyörii vatsalihasten ja parsakaalin ympärillä”

Tarkoittanee gluteenia (ei gluteiinia) jota on kotimaisissa viljoissa. Sen ja vehnän välttelemisestä on tullut muoti-ilmiö, vaikka ainoastaan keliaakikoille välttäminen on tärkeää. Vehnä tai gluteeni eivät ole sen kummempia myrkkyjä kuin mikään muukaan, mitä syödään liikaa ja yksipuolisesti 😉. Jokainen tietää, että pelkällä vehnäpullalla eläminen ei ole viisasta joten edelleenkin tuo perinteinen monipuolinen ns.sekaravinto on parasta!
Lue kommentti

Koomikko aiheutti pienen somekohun jakamalla meemin Magic Johnsonin ja Samuel L. Jacksonin harmittomasta kuvasta. Ironia ei auennut kaikille.

”Sam ja minä chillasimme penkillä eilen Forte dei Marmissa, Italiassa. Fanit jonottivat ottaakseen kuvia kanssamme.”

Näin entinen huippukoripalloilija Earvin ”Magic” Johnson twiittasi, kun hän vieraili elokuun puolessa välissä Italian Toscanassa. Samalla hän julkaisi shoppailureissunsa päätteeksi kuvan, jossa hän istui rennosti puupenkillä näyttelijä Samuel L. Jacksonin kanssa. Prada- ja Louis Vuitton logot vilkkuivat miesten ostoskasseissa, ja molemmilla oli kuvassa leveähkö hymy.

Johnsonin julkaisema Twitter-kuva alkoi pian elämää omaa elämäänsä, koska italialaiset eivät tunnistaneet julkkiskaksikkoa, kertoo Independent-lehti.

Jotkut italialaiset nimittäin luulivat, että kyseessä on kaksi maahanmuuttajaa – joilla on äärettömän paljon rahaa shoppailuun. Ja kaiken kustantaa tietenkin Italian valtio.

Koomikko Luca Bottura käytti yhtä kuvaa meeminä ja jakoi sen Facebookissa. Hän kirjoitti kuvan yhteyteen muun muassa: ”Valtion varoja Forte dei Marmissa… he tekevät ostoksia Pradan liikkeessä päivittäisellä 35 eurollaan.”

Bottura myös pyysi seuraajiaan jakamaan kuvan, jos he ovat raivostuneita. Telegraphin mukaan Bottura väittää nettimeeminsä tarkoituksen olleen ironinen – mutta moni ymmärsi Botturan sanoman väärin ja lähti levittämään kuvaa ”shoppailevista maahanmuuttajista”.

Facebook-kommentoijat ilmaisivat Botturan kuvan yhteyteen muun muassa ”häpeää” ja ”inhoa”, jota he kokivat –  ja luulivat kuvassa olevan kaksi maahanmuuttajaa, jotka istuskelevat penkillä ökyostoksiensa kanssa.

Kuvaa on jaettu tuhansia kertoja, Bottura kertoi myöhemmin Facebookissa ja analysoi samalla kuvan aiheuttamia reaktioita:

– 40 prosenttia ihmisistä ymmärsi provosointini, 30 prosenttia oli raivoissaan ja 20 prosenttia oli sitä mieltä, että se oli rasistinen meemi ja että en tunnistanut Samuel Jacksonia ja Earvin 'Magic' Johnsonia (en paljasta loppua kymmentä prosenttia).

Monet ovat pitäneet Maria Veitolan Instagram-päivitystä esimiestyön rankkuudesta tärkeänä. Jotkut ovat kuitenkin ihan toista mieltä. 

Radio Helsingin sisältöjohtajana työskentelevä Maria Veitola, 44, kertoi eilen Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Maria kertoi, että hänen voimansa ovat viime aikoina huvenneet oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä, jotka sanovat: ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Maria kirjoitti eilen.

Instagram-päivityksessään Maria kertoi kärsineensä jopa fyysisistä oireista. Hän kuvaili olleensa paniikkihäiriön reunalla.

Lue lisää täältä: Maria Veitola puhuu esimiestyönsä raskaudesta: ”On kamalaa menettää elämänhallinta siksi, että muut ei hallitse elämäänsä”

(Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.)

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, bossladynä altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin" tai sekoilevat muuten vaan. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Päivitys on herättänyt paljon keskustelua. Monet ovat kirjoittaneet päivityksen alle, että Maria on rohkea, koska uskaltaa puhua vaikeista asioista niin suoraan.

– Tämän kaiken saa ja pitää sanoa ääneen. Miksi hyssytellä ja esittää supernaista, jos tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Tunteista kertominen auttaa niin itseä kuin muita, eräs kommentoija kirjoittaa.

Jotkut ovat kuitenkin suhtautuneet Marian kirjoituksen aivan toisella tavalla.

Kohtuutonta syyttelyä...

Instagram-tili @lindiis kirjoittaa, että Maria syyllistyy kaksinaismoralismiin. Hänen mielestään on erikoista, että Maria vaatii toisia jaksamaan tappiin saakka. Hänen mielestään on myös kohtuutonta syyttää muita siitä, että esimiehenä joutuu puurtamaan.

– Siksi toivon vähän armollisuutta myös sinulta julkisuuden henkilönä – jos on armollinen itselleen, on oltava sitä myös ulkoisille olosuhteille ja muiden, inhimillisten ihmisten heikkouksille. Saa olla kunnianhimoinen, mutta oikeesti bossladyä on se, ettei syyttele julkisesti omasta olostaan muita.

”Olisit voinut vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa, että oli rankka viikko.”

Instagram-tili @ruutiainen puolestaan toteaa, että Marian kirjoitus saattaa vaikuttaa hänen alaisistaan hyvin loukkaavalta.

– Esimiehenä olet myös yksi iso (ehkä isoin?) tekijä siinä uupuvatko alaisesi. Sitä paitsi, vaikka kuinka vika olisi niissä alaisissa, niin ei oo kovin jees pomona alkaa julkisessa Instassa niitä asioita puimaan, hän kirjoittaa.

– Työpaikan sisäiset asiat kuuluu jäädä työpaikalle. Olisit täällä voinut myös vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa että oli rankka viikko, mutta päätit jakaa koko maailmalle, että syy oli alaisissasi.

...vai sittenkin voimaannuttava keskustelunavaus?

Maria vastasi kommentoijilleen useammalla pitkällä viestillä. Hänen mukaansa päivityksen tarkoituksena oli ainoastaan osoittaa, miten rankkaa esimiestyö voi olla.

– Ihmiset ovat inhimillisiä otuksia kaikkine piirteinensä ja virheinensä, niin alaiseni kuin minäkin. Se tekee elämästä ihanaa ja joskus myös haastavaa. Uskon yhdessä tekemiseen ja avoimuuteen, en erakkouteen, vaikka se voisikin olla monella tavalla helpompaa, Maria kirjoittaa vastauksena @lindiis-nimimerkille.

Maria toteaa vastauksissaan, ettei esimerkiksi ”freelancereiden elämänhallinta ja motivaatio ole hänen vastuullaan”. Hänen mukaansa tilanteessa ei myöskään ole kyse siitä, että alaiset olisivat uupuneita. Sen tarkemmin hän ei kuitenkaan kerro, millainen tilanne työyhteisössä on meneillään.

”Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?”

– En valitettavasti voi vastata uteliaisuudennälkääsi ja kertoa detaljeja eikä sillä oikeastaan ole väliä. Mutta varmasti osaat kuvitella tilanteen jossa usea ihminen – syystä tai toisesta – jättää tekemättä sovitut asiat ja ne kaatuvat muiden päälle. Onko se reilua? Saako siitä puhua? Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä esimies tai -nainen, ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Maria kysyy.

Lopuksi Maria vielä toteaa, että hänelle on tärkeää puhua myös niistä asioista, joista joidenkin mielestä ei julkisesti saisi puhua.

– Mulle on tärkeää puhua asioista joista perinteisesti ”ei saa puhua”, koska ne täytyy vaieta tai piilottaa, koska näin on ollut tapana tehdä. Mun inboxit ja dm [yksityisviestilaatikko] on täynnä viestejä esimiehiltä ja -naisilta, joille postaukseni oli juuri siitä syystä voimaannuttava ja tärkeä, hän kirjoittaa.

Hei esimies! Onko sinun työsi ollut rankkaa? Kerro kokemuksistasi alla olevalla lomakkeella. Vastauksia voidaan käyttää osana Me Naisten juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Maria Veitola sai tiukkaa kritiikkiä avauduttuaan esimiestyön rankkuudesta – näin hän vastaa saamiinsa kommentteihin

rasittava tyyppi kaikenkaikkiaan. Jaksaa hakea julkisuutta ja aina valittaa jotain. esimiehellä esimiehen työt, työntekijällä omansa. En voisi itse omia väsymyksiäni kirjoitella yleisesti julkisuuteen.. olisi pian entinen työ.... Asioita voi käsitellä muutenkin kuin nettipalstoilla.. joo paniikki häiriö.. jos oikeasti oli niin meneppä lääkäriin hakemaan apua mieluummin kuin kohdennat sen tänne nettiin..
Lue kommentti
Jannika B. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Laulaja kertoo Instagramissa hävenneensä reisiään ja korviaan. Nyt hän kannustaa kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

Laulaja Jannika B, 32, on viime aikoina puhunut suorasanaisesti omista epävarmuuksistaan ja kamppailustaan mielenterveytensä kanssa. Hänen avoin suhtautuminensa vaikeina pidettyihin aiheisiin jatkuu.

Tänään hän julkaisi Instagramissaan näyttävän kuvan, jossa kertoo suhtautumisesta kehoonsa.

– Nuorempana – ja välillä edelleenkin – huomaan häpeäväni ja piilottelevani ”tynnyrireisiäni” ja ”dumbokorviani”. Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itse asiassa neljän) asian näkyä, Jannika kirjoittaa.

 

Eilen oli ihanat kesäpäiväkuvaukset. 🌸🌞 Nuorempana -ja välillä edelleenkin- huomaan häpeäväni ja piilottelevani "tynnyrireisiäni" ja "dumbokorviani". Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itseasiassa neljän) asian näkyä. 💪 Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Kaikilla. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen. Huomenna 23.8.2017 järjestetään kaikenlaisten kehojen riemukulkue ja puistojuhla Helsingin Esplanadin puistossa klo 16.30 alkaen. Suomen ensimmäinen kehopositiivisuuden juhla, Body Pride on Vaakakapinan #lupanäkyä -teeman huipentuma. Kaikki ovat tervetulleita mukaan juuri sellaisena, kuin haluaa tulla nähdyksi! ❤️ #lupanäkyä @yleisradio @vaakakapina

A post shared by Jannika B 💎 (@jannikabofficial) on

Jannikan mukaan kukaan meistä ei säästy ulkonäköön kohdistuvilta epävarmuuksilta. Hänen mielestään kauneutta kannattaisi tavoitella erityisesti sisältä päin.

– Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniiseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen.

Kuva on julkaistu huomenna järjestettävän Body Pride -tapahtuman kunniaksi. 

”Maailman söpöimmät korvat”

Jannika on aiemminkin puhunut ulkonäköönsä liittyvistä epävarmuuksista. Helmikuussa hän kertoi, että häntä kiusattiin koulussa korviensa ja ihonsa pigmenttihäiriön takia. Sen takia hänet on aiemmin nähty julkisuudessa vain harvoin hiukset kiinni.

– Syy tähän on korvani ja kaulassa oleva vitiligo. Koulussa minua kiusattiin näistä kahdesta asiasta, Jannika kertoi.

Emma Gaalan aikaan Jannika kuitenkin huomasi, että hänen tyttärensä Martta on perinyt monet asiat äidiltään.

”Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän.”

– Eilen tajusin, että kaunis tyttäreni on perinyt minun korvani ja ne ovat maailman söpöimmät korvat ja toivon, ettei hän koskaan halua piilotella niitä, Jannika totesi.

Samalla hän kertoi, että aikoo tulevaisuudessa pitää ylpeästi hiuksiaan enemmän kiinni.

– Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän – niin hyvässä kuin pahassa. Olkaa armollisia toisillenne ja etenkin itsellenne, hän kertoi.

Näyttelijä teki yhden elämänsä fyysisesti raskaimmista rooleista uutuuselokuvassa.

Pamela Tola pääsi uudessa Napapiirin Sankarit 3 -elokuvassa kokeilemaan elämänsä ensimmäistä kertaa suofutista. Filmiryhmä kuvasi suolle sijoittuvia kohtauksia monen päivän ajan.

– Se oli kivaa, mutta hirveän raskasta fyysisesti. Otti pari askelta ja tuntui, kuin olisi juossut 10 kilsan lenkin. Sillä ei ole mitään tekemistä tavallisen futiksen kanssa. Kamppeet olivat märkänä aamusta iltaan, hyväntuulinen Pamela kuvaili saapuessaan maanantaina elokuvan ensi-iltaan.

Pamela kuvaa parhaillaan Elisa Viihteelle Kolmistaan-tv-sarjaa yhdessä näyttelijämiehensä Lauri Tilkasen kanssa. Hän oli ottanut pinkin sävyn tukkaansa roolia varten.

– Viikko sitten alkoivat kuvaukset, ja lopputulos nähdään joulukuussa.

”Suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan.”

Työskentely oman miehen kanssa on kuulemma sujunut mallikkaasti.

– Se auttaa, kun tuntee toisen. Kuvauksissa olemme toki eri roolissa kuin kotona ja suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan, hän kuvaili.

Työasiat seuraavat usein yhteisten projektien myötä kotiin saakka.

– Puramme kohtauksia ja roolihenkilöitä kotona hyvässä hengessä. Lomalla ja viikonloppuisin yritämme välttää sitä, mutta ei meillä sellaista sääntöä ole, ettei työjutuista saisi kotona puhua, hän kertoi.

Sarjan kuvausten jälkeen pariskunta jatkaa Turun kaupunginteatteriin tekemään Kybersielut-näytelmää.

– Jatkamme yhteistä duuniputkea siellä. Ainakin näemme jossain, kahden freelancerin ja kolmen lapsen uusperhettä pyörittävä näyttelijä hymähti.

Jutun otsikkoa muutettu 22.8. klo 11.53. Lauri Tilkasen sukunimi on Tilkanen. Ei Tola, kuten otsikossa aiemmin kirjoitettiin.