”Mitä tahansa elämässä tulee eteen, on osattava katsoa asioita läpi vihan ja katkeruuden”, sanoo Nanna Karalahti blogipostauksessaan. Kuva: Sanoma-arkisto
”Mitä tahansa elämässä tulee eteen, on osattava katsoa asioita läpi vihan ja katkeruuden”, sanoo Nanna Karalahti blogipostauksessaan. Kuva: Sanoma-arkisto

Nanna Karalahti avautuu tunteistaan ensimmäistä kertaa erouutisen jälkeen.

”Me eroamme Jeren kanssa.” Näin Nanna Karalahti kirjoitti viikko sitten blogissaan Idealista.fissä. Samalla hän kertoi, että hän ja Jere Karalahti aikovat kasvattaa Jax-pojan yhdessä.

Nyt Nanna pohtii elämäntilannettaan uudessa postauksessaan, joka on hänen ensimmäisensä eroilmoituksen jälkeen.  

”Jokainen meistä on vastuussa omista teoistaan ja valinnoistaan. Kukaan meistä ei ole pyhimys. Kävelen usein peilin eteen ja kysyn itseltäni miksi olen tässä tilanteessa, olisinko voinut tehdä jotain toisin”, Nanna kirjoittaa.

”Myrskyn jälkeen on poutasää” -otsikolla julkaisemassaan postauksessa Nanna myöntää, että asioita on osattava katsoa läpi vihan ja katkeruuden.

”On kyse sitten itsensä tai toisensa syyttelystä, se on turhaa. On vaan oltava rehellinen ja elettävä totuudessa. Vihan hetkellä se on vaikeaa – myönnän.”

”Miksi olla vihainen itselleen omista valinnoista, koska virheet tekevät meistä ehjän?”

Nannan mukaan vihasta on päästävä nopeasti eroon – on vihan aiheuttajana kuka tahansa.

”Miksi olla vihainen tai katkera toiselle, jos ei osaa hyväksyä toista sellaisena kuin hän on? Miksi olla vihainen itselleen omista valinnoista, koska virheet tekevät meistä ehjän? Miksi katkeroitua, kun aina on luvassa uutta ja hyvää. Itselläni on paljon opeteltavaa näissä asioissa, mutta haluan oppia”, Nanna kertoo.

Teatterikorkeakoulun professori, näyttelijä Elina Knihtilä viihtyy nuorten oppilaidensa aseurassa. – Nykynuorilta puuttuu turha auktoriteettien kunnioitus. He puhuvat rohkeasti omista tunteistaan ja kokemuksistaan. Ihailen heitä!

Elina Knihtilän ensimmäinen jakso Teatterikorkeakoulun näyttelijätaiteen professorina päättyy ensi kesään. Tällä hetkellä Elinasta tuntuu, että hän haluaa jatkaa työtä maan arvostetuimmassa näyttelijäkoulussa.
 
– Työsopimus seuraavaksi viideksi vuodeksi odottaa pöydällä allekirjoitusta. Tuntuu, että saan työssäni olla näköalapaikalla näkemässä, mitä taiteen kentällä tulevaisuudessa tapahtuu, Elina kertoi tänään Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan kuvauksissa Tuusulassa.
 
Professorina Elinalla on lupa tehdä kaksikymmentä prosenttia työajasta omia näyttelijän töitä. Ennen yliopistopestiään Elina ehti työskennellä freelancerina yli kaksikymmentä vuotta.

"Omaankin uraan on mahtunut kaikenlaisia vaiheita."
 

– Nyt pystyn valitsemaan näyttelijän työni, koska teen niitä suhteessa vähemmän. Harvalla freelancerilla on Suomessa sellainen tilanne. Omaankin uraan on mahtunut kaikenlaisia vaiheita. Välillä joutuu tekemään valintoja ihan sen perustella, että saisi leipää pöytään.
 
– Vakituisessa työsuhteessa tekeminen on ollut myös kiinnostavaa. En voinut esimerkiksi ymmärtää, että minulla on työterveyshuolto, jonne voin vain mennä. Ja lomarahat! Nekin tulivat minulle aivan puskista.
 
Elina ei ole huomannut, että oppilaat olisivat jännittäneet kuuluisaa opettajaansa. Kouluun pääsevillä ei ole myöskään epärealistisia ajatuksia työstä.
 
– Nykynuorilta puuttuu turha auktoriteettien kunnioitus. He puhuvat rohkeasti omista tunteistaan ja kokemuksistaan. Ihailen heitä! Pyrin myös itse siihen, että keskusteluyhteys oppilaiden kanssa toimii.

Suorituskeskeisyyttä ja nimittelyä

Elina Knihtilä naurahtaa, että oppilaat ovat erilaisia kuin hän itse oli parikymppisenä, kun aloitti koulussa.
 
– Luikin nurkkia pitkin, pelkäsin professoreja ja olin kamalan suorituskeskeinen. Legendaarinen akrobatiaopettaja sanoi minulle osuvasti kerran yrittäessäni, että sinä Elina olet tuollainen duunari. Sä vaan duunaat ja duunaat, mutta sitä temppua ei tule.
 
Lopulta Knihtilästä tuli kuitenkin yksi maan kysytyimmistä naisnäyttelijöistä. Hän on myös tehnyt vuoden aikana ensimmäiset työprojektit omien oppilaiden kanssa. Mielensäpahoittajan naispääosan näyttelevä Satu Tuuli Karhu on yksi Elinan oppilaista. Elokuvassa tämä näyttelee Elinan tytärtä.
 
– Muistan, kun hän aloitti opinnot. Aika menee niin hurjan äkkiä. Mitään negatiivista ikäriisiä en ole kokenut. Ennemmin on tullut tunne, että näiden pitääkin mennä uralla ja elämässä eteenpäin.
 
Elina Knihtilän ja näyttelijäpuoliso Tommi Korpelan poika on täyttänyt myös jo kaksikymmentä. Hän asuu kotona ja suorittaa ylioppilastutkintoa loppuun.

– Kyllä hänet vielä saa jonnekin meidän mukaan lähtemään. Näyttelijähaaveista hän ei ole ainakaan meille puhunut mitään. Jos hän ilmaantuisi Teatterikoulun pääsykokeisiin, minun pitäisi vain jäävätä itseni.

Ellen Jokikunnas sanoi tahdon lauantaina 9. syyskuuta.

Suosittu juontaja, malli ja toimittaja Ellen Jokikunnas on mennyt naimisiin. Hän sanoi tahdon lauantaina 9. syyskuuta. 

Ellen vahvisti asian Me Naisille ja julkisti samalla Instagram-kuvan upeasti koristellusta juhlatilasta. Kuvassa Ellen retuuttaa sulhastaan jalasta.

Sulhanen oli pukeutunut vaaleanharmaaseen pukuun sekä mustaan hattuun. Ellen taas oli valinnut hääpuvukseen pitsikoristeluja sisältävän merenneitopuvun. Hääparin asujen lisäksi myös juhlatila pitsiviireineen, vaaleine kattauksineen ja rehevine kukkineen on kuvan perusteella viimeisimpien trendien mukainen.

Ellen kiittelee kuvassa ystäviään ja sukulaisia ”kreiseimmistä juhlista ikinä”.

Pariskunta kihlautui hiljattain, heinäkuussa 2017. Tuolloin Ellen julkaisi Instagramissa kuvan upeasta sormuksestaan.

 

Oho.

Henkilön Ellen Jokikunnas (@ellenjokikunnas) jakama julkaisu

Voipi olla, että Ellenin tuorein Instagram-kuva innostaa ensi kesäksi häitä kaavailevat metsästämään pitisiä viirejä.