Kari Kanala työskentelee tällä hetkellä Paavalin seurakunnan kirkkoherrana Helsingissä. Kuva: Sanoma-arkisto/Jenna Lehtonen
Kari Kanala työskentelee tällä hetkellä Paavalin seurakunnan kirkkoherrana Helsingissä. Kuva: Sanoma-arkisto/Jenna Lehtonen

Kari Kanala iloitsee ensimmäisestä lapsestaan Instagramissa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana tunnettu pappi Kari Kanala, 49, sai viime viikonloppuna lapsen puolisonsa kanssa. Nyt hän on julkaissut pienestä pojastaan ensimmäisen kuvan. Kuvassa on myös Kanalan vaimo.

– Tilannekuva sairaalasta pari päivää sitten, tänään ”Poika on tullut kotiin”, Kanala kirjoittaa kuvatekstissä, johon hän on lisännyt myös hashtagin happiness.

 

#happiness is happening. Tilannekuva sairaalasta pari päivää sitten, tänään 'Poika on tullut kotiin'.

A photo posted by Kari Kanala (@karikanala) on

Kolmatta kertaa naimisissa oleva Kanala kertoi helmikuussa MTV.fi:lle, että puolison raskaus oli mieluinen uutinen.

– Minun ei tarvinnut elää isäksi tulemisen suhteen yhtä vanhaksi kuin Abrahamin. Hyvä ystäväni sanoi minulle joskus, että minusta tulisi hyvä isä. Siitä lähtien olen miettinyt asiaa paljon ja toivonut, että se olisi joskus mahdollista. Nyt saan tilaisuuden yrittää olla hyvä isä, Kanala mietti talvella.

 

Uusi vaihe elämässä. Iso käsi kätilöille ja henkilökunnalle. Kaikki on armoa. #isyys

A photo posted by Kari Kanala (@karikanala) on

Pari päivää sitten Kanala julkaisi kuvan, jossa hän kiitti kätilöitä.

– Uusi vaihe elämässä. Iso käsi kätilöille ja henkilökunnalle. Kaikki on armoa, hän kirjoitti.

Ensitreffit alttarilla saa jatkoa myös tänä syksynä, mutta kukaan vanhoista asiantuntijoista ei enää ole valitsemassa pareja. Kanalan lisäksi ohjelmassa olivat mukana Maaret Kallio ja Mikael Saarinen. Uudet asiantuntijat julkistetaan myöhemmin.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.