Madonna ei säästellyt puheessaan sanojaan – ei edes kirosanoja. Kuva: Reurters / Shannon Stapleton

Popikoni Madonnan puhe Naisten marssilla sai sekä ylistystä että kritiikkiä. – Kyllä, olen ajatellut räjäyttäväni Valkoisen talon. Mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään.

Valta vaihtui perjantaina Yhdysvalloissa, kun Donald Trump vannoi virkavalan. Monille Trumpin valinta oli pettymys, ja lauantaina yli 30 maassa järjestettiinkin Naisten marssi (Women’s March) -mielenosoituksia. Mielenosoituksissa vastustettiin Trumpin politiikkaa ja tämän valtaannousua sekä puolustettiin naisten oikeuksia ja ympäristöasioita.

Washingtonissa mielenosoitukseen osallistui satojatuhansia ihmisiä – myös monia julkkiksia, kuten Scarlett Johansson, Alicia Keys, Ashley Judd, Gloria Steinem ja Madonna. Eniten keskustelua sosiaalisessa mediassa herätti Madonnan puhe. 

– Oletteko valmiita ravistelemaan maailmaa? Tervetuloa rakkauden vallankumoukseen, Madonna aloitti puheensa, jota oli kuuntelmassa satojatuhansia ihmisiä.

”Meidän täytyy rakastaa toisiamme tai kuolla. Minä valitsen rakkauden.”

Madonna sanoi, että naisten ei pidä hyväksyä tyranniaa. Hän painotti, että vaarassa eivät ole vain naiset, vaan kaikki syrjäytyneet ihmiset. Muusikko ei säästellyt sanojaan, vaan puhui harvinaisen suoraan. Eniten kohua aiheutti tämä kohta Madonnan puheessa.

– Kyllä, olen raivoissani. Kyllä, olen ajatellut räjäyttäväni Valkoisen talon. Mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään. Emme voi vajota epätoivoon. Meidän täytyy rakastaa toisiamme tai kuolla. Minä valitsen rakkauden. Me valitsemme rakkauden, me valitsemme rakkauden, Madonna huudatti yleisöä.

Esimerkiksi uutiskanava CNN:lle Madonnan räjäytyspuheet olivat liikaa, ja kanava leikkasi tämän kohdan Madonnan puheesta. Myös Twitterissä moni on kritisoinut sitä, että Madonna edes mainitsi sellaisen asian kuin Valkoisen talon räjäyttäminen. Jotkut huomattivat myös, että vastaavista kommenteista on aikaisemminkin pidätetty ihmisiä, koska ne voidaan helposti tulkita uhkauksiksi presidenttiä kohtaan.
 

Moni piti kuitenkin Madonnan puhetta harvinaisen rohkeana juuri siksi, että tämä puhui niin suoraan. Puolustajat myös huomattivat siitä, että Madonnan pointti oli se, ettei pahuuteen kannata vastata pahalla, vaan hyvällä.

 – Hyvyys ei voittanut näissä vaaleissa, mutta lopulta hyvyys voittaa, Madonna sanoi.

Myös näyttelijä Scarlett Johansson piti lauantaina puheen.

 –  Presidentti Trump, en äänestänyt sinua, mutta haluaisin tukea sinua. Mutta ennnen sitä, minun täytyy pyytää, että sinä tuet minua, Scarlett Johansson sanoi. Kuuntele koko puhe alla olevalta videolta.

Esko

”Emme voi vajota epätoivoon” – näitkö jo Madonnan voimakkaan puheen Trumpia vastaan?

Kuvastaa hyvin vallalla olevaa neoliberaalien totalitarismia. Jos hävitään vaalit, lietsotaan väkivaltaa. Päälle vielä Orwelilaista propagandaa. Rakkauden vallankomous ei ole sitä että räjäytellään pommeja. Seuraavaksi rahapiirien (esim. George Soros) sponsoroimat äärijärjestöt järjestävät mellakoita. Order out of Chaos. Googlatkaa tämä termi ja oppikaa miten tätä maailmaa hallitaan.
Lue kommentti

Dome Karukoskella riittää vientiä Hollywoodissa saakka.

J.R.R. Tolkienin Keski-Maahan sijoittuvista kirjoista on tehty useita elokuvia. Nyt Deadline-lehti kertoo, että seuraavaksi valkokankaalle tuodaan Tolkienin oma elämä ja elokuvan ohjaa suomalaisohjaaja Dome Karukoski.

Karukosken ohjauksia ovat muun muassa elokuvat Tom of Finland, Leijonasydän ja Napapiirin sankarit.

Tolkien-elokuvan tähdistä ei ole vielä tietoa: Deadlinen mukaan siihen etsitään tällä hetkellä näyttelijöitä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Stephen Beresford ja David Gleeson.

Elämäkertaelokuvan tarina keskittyy Tolkienin (1892–1973) kehitysvuosiin, jolloin kirjailija löytää ystäviä, rakkautta ja taiteellisen inspiraationsa. Ensimmäinen maailmansota kuitenkin koettelee ystävyyssuhteita.

Deadline ei kerro, milloin elokuva saa ensi-iltansa.

Karukoski kertoi Me Naisille alkuvuonna, että Tom of Finland oli tuolloin hänen suurin leffaprojektinsa. Sen parissa Karukoski työskenteli viisi vuotta.

Lue lisää! Dome Karukoski Tom of Finlandista: ”Tästä tulee urani kritisoiduin elokuva”

Ruotsin hovi julkaisi tänään some-tileillään hauskan kesäkuvan, jossa koko kuningasperhe poseeraa iloisesti hymyillen.

Kuningasperhe on joka vuosi julkaissut samantyyppisen kuvan, jossa perhe tervehtii ruotsalaisia kesäisissä maisemissa.

Kuvan etualalla poseeraa kuningatar Silvia prinssi Nicolaksen ja prinsessa Estellen välissä. Heidän sivuillaan istuu prinsessa Victoria sylissään poikansa, prinssi Oscar ja prinsessa Madeleine sylissään tyttärensä, prinsessa Leonore. Takarivissä nähdään Madeleinen puoliso Chris O'Neill, prinssi Carl Philip puolisonsa Sofian ja poikansa Alexanderin kanssa, kuningas Kaarle Kustaa ja Victorian puoliso, prinssi Daniel.

Kuvassa lähes kaikilla poppoon jäsenillä on yllään vaaleansiniset asut. Harmonisessa värikattauksessa katse kiinnittyykin helposti siihen, että Madeleinella ja Sofialla on yllään jotain muuta. Osa kuvan alle kommentoineista ihmettelee, miksi Madeleinella ja Sofialla ei ole yllään vaaleansinistä.

– Joku taisi unohtaa kertoa prinsessa Madeleinelle ja prinsessa Sofialle, mikä pukukoodi on, eräs tokaisi.

Dianan kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Tämän kesän lopulla tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun prinsessa Diana kuoli traagisessa auto-onnettomuudessa. Prinsessan muistoa kunnioitetaan nyt esimerkiksi HBO:n tuottamalla Diana, Our Mother: Her Life and Legacy -dokumentilla, joka saa ensi-iltansa tänään.

Tuoreen dokumentin ensi-iltapäivänä Kensington Palacen Twitter-tilillä on julkaistu kolme kuvaa kuninkaallisen perheen kotialbumista. Kuvissa Diana nähdään kahden poikansa kanssa.

”Herttua ja prinssi Harry julkaisevat mieluusti nämä kolme kuvaa edesmenneen Walesin prinsessa Dianan kuva-arkistosta”, kuvan alla kirjoitetaan.

Vaikea paikka yhdisti

Pitkään Britannian hovi on ollut vaitonainen prinsessa Dianan kuolemasta. Prinssit William ja Harry ovat kuitenkin viime vuosina alkaneet puhua yhä enemmän äitinsä kuolemasta julkisuudessa.

Keväällä William ja Harry kertoivat, etteivät juuri puhuneet lapsina äitinsä kohtalosta edes keskenään. Siitä huolimatta tilanne lähensi heitä.

– Olemme lähentyneet myös olosuhteiden vuoksi. Siteemme on uniikki sen takia, mitä olemme käyneet läpi, William kertoi.

Harry kertoi keväällä, että äidin kuolema oli hänelle äärimmäisen vaikea paikka käsiteltäväksi. 

– Minun tapani käsitellä asiaa oli työntää pääni hiekkaan ja kieltäytyä koskaan ajattelemasta äitiäni, koska mitä hyötyä siitä olisi. Ajattelin, että se saa minut vain surulliseksi, mutta ei tuo häntä takaisin, hän kertoi keväällä.

Elämän raskain puhelu

Tulevaa dokumenttia varten veljet ovat avanneet poikkeuksellisen paljon tuntojaan äitinsä kuolemasta. Dokumentin haastatteluissa he kertovat esimerkiksi katuvansa sitä, että viimeinen puhelu äidin kanssa jäi niin lyhyeksi. Asiasta uutisoi The Telegraph.

– Lapsena en pitänyt yhtään siitä, että piti puhua puhelimessa vanhempien kanssa. Jouduimme tekemään sitä kuitenkin paljon, koska vanhempamme olivat eronneet, Harry kertoo.

Kun äiti soitti viimeisen kerran ennen onnettomuutta, veljekset olivat leikkimässä serkkujensa kanssa. Kumpikin yritti kiiruhtaa takaisin leikkeihin, joten puhelu jäi lyhyeksi.

– Kiirehdimme sanomaan hyvästit ja nähdään pian, jotta pääsemme jatkamaan puuhia. Jos olisin tiennyt silloin, mitä tulee tapahtumaan, en olisi käyttäytynyt niin. Se puhelu on jäänyt mieleeni hyvin, hyvin painavana, William kertoo.

Duudson-Jukka ylistää perhettään Instagramissa.

Duudsoneista tunnettu Jukka Hildén, 36, julkaisi tänään Instagram-tilillään iloisen yhteiskuvan koko perheensä kanssa. Aiemmin Jukka on esitellyt kahta poikaansa somessaan, mutta tällä kertaa kuvassa nähdään myös Jukan vaimo Outi Haapasalmi.

Kuvan alla Jukka kertoo, kuinka tärkeä perhe on hänelle.

– Perheeni, rakkaani, kaikkeni. Elämäni enkelit ja päivänpaisteet, jotka pitävät minut järjissäni ja jalkani maassa. Viime aikoina kaikki on ollut hullua. Työmäärä on ollut valtava mutta me olemme saavuttaneet yhdessä jotain, mitä olen halunnut jo pitkään tehdä.

Kuvan alla monet ovat kommentoineet, että otoksesta välittyy perheen hyvä ja positiivinen energia.

Jukka ja Outi menivät naimisiin vuonna 2011 seurusteltuaan pitkään. Heidän poikansa syntyivät vuosina 2010 ja 2014. Jukka on pitänyt tiukkaa linjaa siinä, kuinka paljon hän on esitellyt perhettään julkisuudessa.