Madonna ei säästellyt puheessaan sanojaan – ei edes kirosanoja. Kuva: Reurters / Shannon Stapleton
Madonna ei säästellyt puheessaan sanojaan – ei edes kirosanoja. Kuva: Reurters / Shannon Stapleton

Popikoni Madonnan puhe Naisten marssilla sai sekä ylistystä että kritiikkiä. – Kyllä, olen ajatellut räjäyttäväni Valkoisen talon. Mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään.

Valta vaihtui perjantaina Yhdysvalloissa, kun Donald Trump vannoi virkavalan. Monille Trumpin valinta oli pettymys, ja lauantaina yli 30 maassa järjestettiinkin Naisten marssi (Women’s March) -mielenosoituksia. Mielenosoituksissa vastustettiin Trumpin politiikkaa ja tämän valtaannousua sekä puolustettiin naisten oikeuksia ja ympäristöasioita.

Washingtonissa mielenosoitukseen osallistui satojatuhansia ihmisiä – myös monia julkkiksia, kuten Scarlett Johansson, Alicia Keys, Ashley Judd, Gloria Steinem ja Madonna. Eniten keskustelua sosiaalisessa mediassa herätti Madonnan puhe. 

– Oletteko valmiita ravistelemaan maailmaa? Tervetuloa rakkauden vallankumoukseen, Madonna aloitti puheensa, jota oli kuuntelmassa satojatuhansia ihmisiä.

”Meidän täytyy rakastaa toisiamme tai kuolla. Minä valitsen rakkauden.”

Madonna sanoi, että naisten ei pidä hyväksyä tyranniaa. Hän painotti, että vaarassa eivät ole vain naiset, vaan kaikki syrjäytyneet ihmiset. Muusikko ei säästellyt sanojaan, vaan puhui harvinaisen suoraan. Eniten kohua aiheutti tämä kohta Madonnan puheessa.

– Kyllä, olen raivoissani. Kyllä, olen ajatellut räjäyttäväni Valkoisen talon. Mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään. Emme voi vajota epätoivoon. Meidän täytyy rakastaa toisiamme tai kuolla. Minä valitsen rakkauden. Me valitsemme rakkauden, me valitsemme rakkauden, Madonna huudatti yleisöä.

Esimerkiksi uutiskanava CNN:lle Madonnan räjäytyspuheet olivat liikaa, ja kanava leikkasi tämän kohdan Madonnan puheesta. Myös Twitterissä moni on kritisoinut sitä, että Madonna edes mainitsi sellaisen asian kuin Valkoisen talon räjäyttäminen. Jotkut huomattivat myös, että vastaavista kommenteista on aikaisemminkin pidätetty ihmisiä, koska ne voidaan helposti tulkita uhkauksiksi presidenttiä kohtaan.
 

Moni piti kuitenkin Madonnan puhetta harvinaisen rohkeana juuri siksi, että tämä puhui niin suoraan. Puolustajat myös huomattivat siitä, että Madonnan pointti oli se, ettei pahuuteen kannata vastata pahalla, vaan hyvällä.

 – Hyvyys ei voittanut näissä vaaleissa, mutta lopulta hyvyys voittaa, Madonna sanoi.

Myös näyttelijä Scarlett Johansson piti lauantaina puheen.

 –  Presidentti Trump, en äänestänyt sinua, mutta haluaisin tukea sinua. Mutta ennnen sitä, minun täytyy pyytää, että sinä tuet minua, Scarlett Johansson sanoi. Kuuntele koko puhe alla olevalta videolta.

Esko

”Emme voi vajota epätoivoon” – näitkö jo Madonnan voimakkaan puheen Trumpia vastaan?

Kuvastaa hyvin vallalla olevaa neoliberaalien totalitarismia. Jos hävitään vaalit, lietsotaan väkivaltaa. Päälle vielä Orwelilaista propagandaa. Rakkauden vallankomous ei ole sitä että räjäytellään pommeja. Seuraavaksi rahapiirien (esim. George Soros) sponsoroimat äärijärjestöt järjestävät mellakoita. Order out of Chaos. Googlatkaa tämä termi ja oppikaa miten tätä maailmaa hallitaan.
Lue kommentti

Ellen Jokikunnas sanoi tahdon lauantaina 9. syyskuuta.

Suosittu juontaja, malli ja toimittaja Ellen Jokikunnas on mennyt naimisiin. Hän sanoi tahdon lauantaina 9. syyskuuta. 

Ellen vahvisti asian Me Naisille ja julkisti samalla Instagram-kuvan upeasti koristellusta juhlatilasta. Kuvassa Ellen retuuttaa sulhastaan jalasta.

Sulhanen oli pukeutunut vaaleanharmaaseen pukuun sekä mustaan hattuun. Ellen taas oli valinnut hääpuvukseen pitsikoristeluja sisältävän merenneitopuvun. Hääparin asujen lisäksi myös juhlatila pitsiviireineen, vaaleine kattauksineen ja rehevine kukkineen on kuvan perusteella viimeisimpien trendien mukainen.

Ellen kiittelee kuvassa ystäviään ja sukulaisia ”kreiseimmistä juhlista ikinä”.

Pariskunta kihlautui hiljattain, heinäkuussa 2017. Tuolloin Ellen julkaisi Instagramissa kuvan upeasta sormuksestaan.

 

Oho.

Henkilön Ellen Jokikunnas (@ellenjokikunnas) jakama julkaisu

Voipi olla, että Ellenin tuorein Instagram-kuva innostaa ensi kesäksi häitä kaavailevat metsästämään pitisiä viirejä. 

Muutamassa viikossa ei ole realistista karistaa pois raskauden aikana kerääntyneitä kiloja. Julkkikset näyttävät silti onnistuvan siinä. Huippumalli Chrissy Teigen kertoo, miten ihme tapahtuu.

Julkkisten raskausaikaa ja lasten syntymää on aina yhtä jännittävää seurata. Esimerkiksi Beyoncén ja Jay Z:n lasten syntymän odottelu oli sosiaalisessa mediassa yksi suuri jännitysnäytelmä viime keväänä.

Julkkisten raskauksien jälkeen tapahtuu kuitenkin aina jotain, mitä on vaikea käsittää: miten ihmeessä julkkisäidit pääsevät niin nopeasti eroon raskauskiloistaan?

Asiasta puhuu malli Chrissy Teigen, 31, joka on hyvä esimerkki raskauden jälkeisestä salamapalautumisesta. Teigenin ja tämän puolison John Legendin tytär Luna syntyi huhtikuussa vuonna 2016. Vain muutama viikko synnytyksen jälkeen Teigen latasi jo Instagramiin itsestään kuvia, joissa hän näytti siltä kuin ei olisi raskaana koskaan ollutkaan.

– Kenenkään ei pitäisi silti ajatella, että se on tavallista tai oikeasti realistista, Teigen sanoo silti.

 

hi my lulu!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

 

Mother's Day Brunch - low and slow scrambled eggs, chicken and waffles and roasted bacon, oh my!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

 

Hello Giggles -sivusto kertoo, että Teigenin mukaan hommaan tarvitaan kaikki apu, mitä rahalla vain voi saada.

– Julkisuuden henkilöillä on kaikki se apu, mitä koskaan voi tarvita raskauskilojen karistamiseen. Meillä on ravintoterapeutit, personal trainerit, aikataulut tehtynä meille sekä lastenhoitajat. Meillä on apuna oikeat ihmiset, jotka mahdollistavat takaisin kuntoon pääsemisen niin nopeasti, Teigen sanoo.

Ihan realistista moinen ei meille taviksille ole. Totuus on, että vaadittaisiin pienen armeijan verran asiantuntijoita, jotta muutoksia tapahtuisi julkkisten tahdilla.

Teigen on puhunut myös siitä, kuinka iso osa keskittymisestä todella kuluu ulkoisiin asioihin, vaikka raskauskilojen mahdollisimman nopean karistamisen ei pitäisi olla lapsen saamisen keskiössä. Hänen mukaansa henkisen puolen muutoksista pitäisi puhua enemmän.

– Mielestäni jälkikäteen tapahtuvista henkisen puolen asioista, kuten raskaudenjälkeisestä masennuksesta, ei puhuta tarpeeksi. Minullakin oli päiviä, jolloin en tiennyt miten selvitä töistä ja muista asioista sekä viettää vielä aikaa mieheni kanssa. Se oli hyvin rankkaa, Teigen sanoo.