Ellen DeGeneres on hyväntekijä, jolle melkein kävi huonosti. Kuva: MVPhotos
Ellen DeGeneres on hyväntekijä, jolle melkein kävi huonosti. Kuva: MVPhotos

Ellen DeGeneres on koomikko, talk show -juontaja ja kuuluisa hyväntekijä, jonka kaapistatulo 20 vuotta sitten melkein tuhosi hänen uransa.

Maailman jaetuin twiitti ja kuuluisin selfie. Ne eivät ole ihan pikkusaavutuksia yli 50-vuotiaalle naiselle, joka sattuu selfiessä olemaan vieläpä vaatteet päällä.

Vaikkei olisi koskaan kuullutkaan juontaja, koomikko ja näyttelijä Ellen DeGeneristä, on varmasti nähnyt tämän kuvan: Siinä etualalla hymyilee leveästi näyttelijä Bradley Cooper, jonka vieressä on Ellen itse. Kuvassa ovat myös muun muassa Julia Roberts, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey ja Brad Pitt. Rento otos levisi joka kolkkaan ja aloitti villin selfiebuumin, jossa asetelmaa apinoitiin erilaisilla kokoonpanoilla.

Selfie on otettu Oscar-gaalassa 2014 Ellen DeGeneresin älypuhelimella ja postattu Twitteriin, jossa sitä on jaettu yhteensä melkein 3,5 miljoonaa kertaa, maailmanennätyksen verran. DeGeneresin puhelinmerkki on syytä mainita: Samsung älysi nopeasti markkinaraon ja lupasi lahjoittaa dollarin jokaisesta Twitter-jaosta. DeGeneres ohjasi kertyneet kolme miljoonaa lastensairaalalle ja The Human Society -nimiselle säätiölle.

Aivan viime kuukausina DeGeneresin twiitin ennätystä on noussut uhkaamaan amerikkalainen teini, joka haluaa tehdä twiitinjaon maailmanennätyksen voittaakseen pikaruokaketjulta vuoden ilmaiset kananugetit. Ketju edellyttää palkinnon saamiseksi 18 miljoonaa Twitter-jakoa.

DeGeneres pyysi Bradley Cooperin kanssa apua omalle twiitilleen DeGeneresin show’ssa huhtikuussa.

– Otimme kuvan sydänverellä. Jouduin pitämään käsiäni ilmassa jotain 40 sekuntia, joten hauikseni tärisivät sen jälkeen, Cooper vitsaili.

– Minä taas jouduin istumaan Meryl Streepin sylissä luonnottoman pitkään, DeGeneres sanoi.

DeGeneres on emännöinnyt omaa talk show’taan The Ellen DeGeneres Show’ta vuodesta 2003. Show on kuuluisa paitsi julkkisvieraistaan myös amerikkalaisesta tyylistä tehdä näyttävää hyväntekeväisyyttä. DeGeneresin kerrotaan jakaneen ohjelmassaan hyväntekeväisyyteen yli 50 miljoonaa dollaria.

Amerikan hauskin ihminen

Ellen Degeneres, 59, syntyi Louisianassa ja aikoi eläinlääkäriksi, kunnes tuli itse siihen tulokseen, ettei hänellä ole lukupäätä. Kun hän oli 13-vuotias, hänen vanhempansa erosivat ja DeGeneres jäi asumaan kahdestaan äitinsä kanssa. Ennen eroa DeGeneres ja äiti kuuluivat isän vaikutuksesta Christian Science -nimiseen uskonnolliseen yhteisöön. Yhteisössä uskotaan hengelliseen parantamiseen, siis siihen, että sairaudet johtuvat henkisestä heikkouden tilasta, jonka voi oikealla uskolla korjata.

DeGeneres on kertonut haastatteluissa, että ero kaksikymmentä vuotta kestäneestä avioliitosta oli äidille kova paikka. DeGeneresistä tuli 13-vuotiaana ikään kuin äitinsä kämppäkaveri, jonka piti pitää kaikista kaameimmat miesystävät äidistä loitolla ja äiti henkisesti kasassa.

– Opin silloin, että äitikin on vain ihminen.

DeGeneres myös muutti äitinsä kanssa usein. Hän vitsaili muutama vuosi sitten, kuinka hänen äitinsä muutti juuri 32:nnen kerran ja kantoi uuteen asuntoonsa mukanaan muun muassa jumppavideoita vhs-kasetteina, osan vielä avaamattomissa paketeissa.

Koomikonuraansa DeGeneres ryhtyi käynnistelemään lopetettuaan viestinnän opintonsa kesken New Orleansin yliopistossa. Hän esiintyi klubeilla ja kahviloissa ja teki elääkseen tarjoilijan töitä ja avustajan hommia lakitoimistossa. 1980-luvulla hän kiersi jo esiintymässä ympäri Yhdysvaltoja, ja Showtime-kanava valitsi hänet Amerikan hauskimmaksi ihmiseksi. Titteli ponkaisi DeGeneresin uran käyntiin, ja esiintyminen The Tonight Show -tv-ohjelmassa alkoi poikia hänelle pikkurooleja tilannekomediasarjoissa.

– Olen aina tarkkaillut muita ja luulen, että se on syy, miksi minusta tuli koomikko. Panen merkille kaikenlaisia pieniä hölmöyksiä, mitä meillä ihmisillä on tapana tehdä, DeGeneres sanoi Good Housekeeping -lehden haastattelussa.

Suuri salaisuus

– Kirjoittakaa hänelle seuraksi koiranpentu, hän ei tule kaapista.

Näin vastasi Disney-ABC-tv-studion pomo, kun Ellen-komediasarjan käsikirjoittajat ehdottivat, että nimiroolia näyttelevä Ellen DeGeneres paljastaisi sarjassa olevansa lesbo, jotta hänelle saataisiin kirjoitettua ihmissuhde.

Käsikirjoittajat eivät antaneet periksi, ja lopulta studiopomotkin myöntyivät. 20 vuotta sitten, huhtikuussa 1997, Ellen-sarjassa esitettiin jakso, jossa päähenkilö tuli kaapista. Sitä katsoi ennätykselliset 42 miljoonaa katsojaa, mikä oli neljä vuotta esitetyn sarjan ylivoimainen ennätys. Jakso kirjoitettiin niin salassa, että käsikirjoitukset jopa printattiin viininpunaiselle paperille, jotta niitä ei voisi monistaa kopiokoneella ja levittää tv-studion ulkopuolelle.

Time-lehden kannessa huhtikuussa 1997 hymyili Ellen vieressään sitaattiotsikko ”Yep, I’m Gay” (”Jep, olen homo”). Virallinen ”paljastus” näyttelijän omasta seksuaalisuudesta tapahtui kuuluisan talk show -juontajan Oprah Winfreyn ohjelmassa. Pari viikkoa myöhemmin Degeneres meni ensimmäistä kertaa julkisesti seurapiiritapahtumaan, Vanity Fairin Oscar-juhliin, silloisen tyttöystävänsä, näyttelijä Anne Hechen kanssa.

Siitä alkoi valtava mediamyllytys, jota muisteltiin tänäkin keväänä, kun tapahtumista tuli kuluneeksi 20 vuotta.

Vain vuoden kuluttua kaapistatulojakson jälkeen Ellen-sarja lopetettiin. Katsojaluvut olivat laskeneet dramaattisesti.

– Sarja alkoi käsitellä lesboutta sinällään, eikä siinä ollut enää kyse naisesta, joka nyt vain sattui olemaan lesbo, arveli yksi sarjan käsikirjoittajista Mark Driscoll Vanity Fairissa.

Konservatiivisin yleisö alkoi kyllästyä myös lesbokeskusteluun, jota tuli heidän mielestään liikaa joka tuutista.

– Olin hokenut itselleni vuosia, että olet nyt menestynyt tyyppi. Minulla oli oma sitcom-sarja, olin näytellyt elokuvissa ja juontanut Emmy-gaalan, ja yhtäkkiä olinkin tyhjän päällä, DeGeneres muistelee.

Häntä otti päähän, että kaikki näytti johtuvan hänen avoimuudestaan, siitä, että hän halusi olla rehellisesti sellainen kuin on.

– Se jakoi ihmiset kahtia. Mainostajia alkoi kaikota, eikä sillä ollut mitään merkitystä, että olin lahjakas, taitava ja mukava ihminen, jonka kanssa oli helppo työskennellä. Nyt ajattelen, että jos menestyminen vaatii sitä, että pitää teeskennellä olevansa toisenlainen kuin on ja mielistellä ihmisiä, se ei todellakaan ole sen arvoista.

DeGeneres yritti parilla eri tv-ohjelmalla paluuta ennen kuin tärppäsi. Suosittua The Ellen DeGeneres Show’ta on esitetty vuodesta 2003.

Ihmisen perusominaisuudet

Ellen DeGeneres on saanut hyväntekeväisyydestään useita palkintoja. Hän on rohkean aktivistin maineessa siksi, että on aina puhunut paljon tasa-arvon ja ihmisoikeuksien lisäksi eläinten oikeuksista.

DeGeneres ei kuitenkaan halua olla poliittinen hahmo.

– Tärkeintä minusta on, että on ystävällinen ja empaattinen muita kohtaan. On hassua, että minulle annetaan siitä palkintoja, sillä mielestäni ne kuuluvat ihmisen perusominaisuuksiin, DeGeneres sanoi People’s Choice -palkintogaalassa viime vuonna.

DeGeneres on myös korostanut, että hänen huumorinsa on aina lempeää, ei sarkastista.

– Olen ylpeä siitä, että minut tunnetaan mukavana, ystävällisenä tyyppinä. Minulle on tärkeää, etten edistä sellaista huumorigenreä, jossa nauretaan negatiivisille läpille tai muiden ihmisten kustannuksella. Luulen, että sellaisesta tavasta nauraa ilkeästi muille on lähtöisin koko kiusaamiskulttuuri.

Lähteet: Good Housekeeping, Vanity Fair, Time, Oprah Magazine, ABC News, E!Online.

Ellen DeGeneres

  • Amerikkalainen näyttelijä ja juontaja. Ollut vuodesta 2008 naimisissa näyttelijä Portia De Rossin kanssa.
  • Aloitti stand up -koomikon uransa 1980-luvulla. Oma tilannekomediasarja vuosina 1994–1998. Sarja jäi kuuluisaksi erityisesti jaksostaan, jossa päähenkilö Ellen paljasti terapeutilleen olevansa lesbo. Terapeuttia näytteli Oprah Winfrey.
  • DeGeneresillä on nykyään omaa nimeä kantava talk show, joka tunnetaan suurista hyväntekeväisyystempauksistaan.

Koomikko aiheutti pienen somekohun jakamalla meemin Magic Johnsonin ja Samuel L. Jacksonin harmittomasta kuvasta. Ironia ei auennut kaikille.

”Sam ja minä chillasimme penkillä eilen Forte dei Marmissa, Italiassa. Fanit jonottivat ottaakseen kuvia kanssamme.”

Näin entinen huippukoripalloilija Earvin ”Magic” Johnson twiittasi, kun hän vieraili elokuun puolessa välissä Italian Toscanassa. Samalla hän julkaisi shoppailureissunsa päätteeksi kuvan, jossa hän istui rennosti puupenkillä näyttelijä Samuel L. Jacksonin kanssa. Prada- ja Louis Vuitton logot vilkkuivat miesten ostoskasseissa, ja molemmilla oli kuvassa leveähkö hymy.

Johnsonin julkaisema Twitter-kuva alkoi pian elämää omaa elämäänsä, koska italialaiset eivät tunnistaneet julkkiskaksikkoa, kertoo Independent-lehti.

Jotkut italialaiset nimittäin luulivat, että kyseessä on kaksi maahanmuuttajaa – joilla on äärettömän paljon rahaa shoppailuun. Ja kaiken kustantaa tietenkin Italian valtio.

Koomikko Luca Bottura käytti yhtä kuvaa meeminä ja jakoi sen Facebookissa. Hän kirjoitti kuvan yhteyteen muun muassa: ”Valtion varoja Forte dei Marmissa… he tekevät ostoksia Pradan liikkeessä päivittäisellä 35 eurollaan.”

Bottura myös pyysi seuraajiaan jakamaan kuvan, jos he ovat raivostuneita. Telegraphin mukaan Bottura väittää nettimeeminsä tarkoituksen olleen ironinen – mutta moni ymmärsi Botturan sanoman väärin ja lähti levittämään kuvaa ”shoppailevista maahanmuuttajista”.

Facebook-kommentoijat ilmaisivat Botturan kuvan yhteyteen muun muassa ”häpeää” ja ”inhoa”, jota he kokivat –  ja luulivat kuvassa olevan kaksi maahanmuuttajaa, jotka istuskelevat penkillä ökyostoksiensa kanssa.

Kuvaa on jaettu tuhansia kertoja, Bottura kertoi myöhemmin Facebookissa ja analysoi samalla kuvan aiheuttamia reaktioita:

– 40 prosenttia ihmisistä ymmärsi provosointini, 30 prosenttia oli raivoissaan ja 20 prosenttia oli sitä mieltä, että se oli rasistinen meemi ja että en tunnistanut Samuel Jacksonia ja Earvin 'Magic' Johnsonia (en paljasta loppua kymmentä prosenttia).

Monet ovat pitäneet Maria Veitolan Instagram-päivitystä esimiestyön rankkuudesta tärkeänä. Jotkut ovat kuitenkin ihan toista mieltä. 

Radio Helsingin sisältöjohtajana työskentelevä Maria Veitola, 44, kertoi eilen Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Maria kertoi, että hänen voimansa ovat viime aikoina huvenneet oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä, jotka sanovat: ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Maria kirjoitti eilen.

Instagram-päivityksessään Maria kertoi kärsineensä jopa fyysisistä oireista. Hän kuvaili olleensa paniikkihäiriön reunalla.

Lue lisää täältä: Maria Veitola puhuu esimiestyönsä raskaudesta: ”On kamalaa menettää elämänhallinta siksi, että muut ei hallitse elämäänsä”

(Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.)

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, bossladynä altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin" tai sekoilevat muuten vaan. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Päivitys on herättänyt paljon keskustelua. Monet ovat kirjoittaneet päivityksen alle, että Maria on rohkea, koska uskaltaa puhua vaikeista asioista niin suoraan.

– Tämän kaiken saa ja pitää sanoa ääneen. Miksi hyssytellä ja esittää supernaista, jos tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Tunteista kertominen auttaa niin itseä kuin muita, eräs kommentoija kirjoittaa.

Jotkut ovat kuitenkin suhtautuneet Marian kirjoituksen aivan toisella tavalla.

Kohtuutonta syyttelyä...

Instagram-tili @lindiis kirjoittaa, että Maria syyllistyy kaksinaismoralismiin. Hänen mielestään on erikoista, että Maria vaatii toisia jaksamaan tappiin saakka. Hänen mielestään on myös kohtuutonta syyttää muita siitä, että esimiehenä joutuu puurtamaan.

– Siksi toivon vähän armollisuutta myös sinulta julkisuuden henkilönä – jos on armollinen itselleen, on oltava sitä myös ulkoisille olosuhteille ja muiden, inhimillisten ihmisten heikkouksille. Saa olla kunnianhimoinen, mutta oikeesti bossladyä on se, ettei syyttele julkisesti omasta olostaan muita.

”Olisit voinut vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa, että oli rankka viikko.”

Instagram-tili @ruutiainen puolestaan toteaa, että Marian kirjoitus saattaa vaikuttaa hänen alaisistaan hyvin loukkaavalta.

– Esimiehenä olet myös yksi iso (ehkä isoin?) tekijä siinä uupuvatko alaisesi. Sitä paitsi, vaikka kuinka vika olisi niissä alaisissa, niin ei oo kovin jees pomona alkaa julkisessa Instassa niitä asioita puimaan, hän kirjoittaa.

– Työpaikan sisäiset asiat kuuluu jäädä työpaikalle. Olisit täällä voinut myös vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa että oli rankka viikko, mutta päätit jakaa koko maailmalle, että syy oli alaisissasi.

...vai sittenkin voimaannuttava keskustelunavaus?

Maria vastasi kommentoijilleen useammalla pitkällä viestillä. Hänen mukaansa päivityksen tarkoituksena oli ainoastaan osoittaa, miten rankkaa esimiestyö voi olla.

– Ihmiset ovat inhimillisiä otuksia kaikkine piirteinensä ja virheinensä, niin alaiseni kuin minäkin. Se tekee elämästä ihanaa ja joskus myös haastavaa. Uskon yhdessä tekemiseen ja avoimuuteen, en erakkouteen, vaikka se voisikin olla monella tavalla helpompaa, Maria kirjoittaa vastauksena @lindiis-nimimerkille.

Maria toteaa vastauksissaan, ettei esimerkiksi ”freelancereiden elämänhallinta ja motivaatio ole hänen vastuullaan”. Hänen mukaansa tilanteessa ei myöskään ole kyse siitä, että alaiset olisivat uupuneita. Sen tarkemmin hän ei kuitenkaan kerro, millainen tilanne työyhteisössä on meneillään.

”Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?”

– En valitettavasti voi vastata uteliaisuudennälkääsi ja kertoa detaljeja eikä sillä oikeastaan ole väliä. Mutta varmasti osaat kuvitella tilanteen jossa usea ihminen – syystä tai toisesta – jättää tekemättä sovitut asiat ja ne kaatuvat muiden päälle. Onko se reilua? Saako siitä puhua? Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä esimies tai -nainen, ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Maria kysyy.

Lopuksi Maria vielä toteaa, että hänelle on tärkeää puhua myös niistä asioista, joista joidenkin mielestä ei julkisesti saisi puhua.

– Mulle on tärkeää puhua asioista joista perinteisesti ”ei saa puhua”, koska ne täytyy vaieta tai piilottaa, koska näin on ollut tapana tehdä. Mun inboxit ja dm [yksityisviestilaatikko] on täynnä viestejä esimiehiltä ja -naisilta, joille postaukseni oli juuri siitä syystä voimaannuttava ja tärkeä, hän kirjoittaa.

Hei esimies! Onko sinun työsi ollut rankkaa? Kerro kokemuksistasi alla olevalla lomakkeella. Vastauksia voidaan käyttää osana Me Naisten juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Maria Veitola sai tiukkaa kritiikkiä avauduttuaan esimiestyön rankkuudesta – näin hän vastaa saamiinsa kommentteihin

rasittava tyyppi kaikenkaikkiaan. Jaksaa hakea julkisuutta ja aina valittaa jotain. esimiehellä esimiehen työt, työntekijällä omansa. En voisi itse omia väsymyksiäni kirjoitella yleisesti julkisuuteen.. olisi pian entinen työ.... Asioita voi käsitellä muutenkin kuin nettipalstoilla.. joo paniikki häiriö.. jos oikeasti oli niin meneppä lääkäriin hakemaan apua mieluummin kuin kohdennat sen tänne nettiin..
Lue kommentti
Jannika B. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Laulaja kertoo Instagramissa hävenneensä reisiään ja korviaan. Nyt hän kannustaa kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

Laulaja Jannika B, 32, on viime aikoina puhunut suorasanaisesti omista epävarmuuksistaan ja kamppailustaan mielenterveytensä kanssa. Hänen avoin suhtautuminensa vaikeina pidettyihin aiheisiin jatkuu.

Tänään hän julkaisi Instagramissaan näyttävän kuvan, jossa kertoo suhtautumisesta kehoonsa.

– Nuorempana – ja välillä edelleenkin – huomaan häpeäväni ja piilottelevani ”tynnyrireisiäni” ja ”dumbokorviani”. Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itse asiassa neljän) asian näkyä, Jannika kirjoittaa.

 

Eilen oli ihanat kesäpäiväkuvaukset. 🌸🌞 Nuorempana -ja välillä edelleenkin- huomaan häpeäväni ja piilottelevani "tynnyrireisiäni" ja "dumbokorviani". Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itseasiassa neljän) asian näkyä. 💪 Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Kaikilla. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen. Huomenna 23.8.2017 järjestetään kaikenlaisten kehojen riemukulkue ja puistojuhla Helsingin Esplanadin puistossa klo 16.30 alkaen. Suomen ensimmäinen kehopositiivisuuden juhla, Body Pride on Vaakakapinan #lupanäkyä -teeman huipentuma. Kaikki ovat tervetulleita mukaan juuri sellaisena, kuin haluaa tulla nähdyksi! ❤️ #lupanäkyä @yleisradio @vaakakapina

A post shared by Jannika B 💎 (@jannikabofficial) on

Jannikan mukaan kukaan meistä ei säästy ulkonäköön kohdistuvilta epävarmuuksilta. Hänen mielestään kauneutta kannattaisi tavoitella erityisesti sisältä päin.

– Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniiseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen.

Kuva on julkaistu huomenna järjestettävän Body Pride -tapahtuman kunniaksi. 

”Maailman söpöimmät korvat”

Jannika on aiemminkin puhunut ulkonäköönsä liittyvistä epävarmuuksista. Helmikuussa hän kertoi, että häntä kiusattiin koulussa korviensa ja ihonsa pigmenttihäiriön takia. Sen takia hänet on aiemmin nähty julkisuudessa vain harvoin hiukset kiinni.

– Syy tähän on korvani ja kaulassa oleva vitiligo. Koulussa minua kiusattiin näistä kahdesta asiasta, Jannika kertoi.

Emma Gaalan aikaan Jannika kuitenkin huomasi, että hänen tyttärensä Martta on perinyt monet asiat äidiltään.

”Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän.”

– Eilen tajusin, että kaunis tyttäreni on perinyt minun korvani ja ne ovat maailman söpöimmät korvat ja toivon, ettei hän koskaan halua piilotella niitä, Jannika totesi.

Samalla hän kertoi, että aikoo tulevaisuudessa pitää ylpeästi hiuksiaan enemmän kiinni.

– Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän – niin hyvässä kuin pahassa. Olkaa armollisia toisillenne ja etenkin itsellenne, hän kertoi.

Näyttelijä teki yhden elämänsä fyysisesti raskaimmista rooleista uutuuselokuvassa.

Pamela Tola pääsi uudessa Napapiirin Sankarit 3 -elokuvassa kokeilemaan elämänsä ensimmäistä kertaa suofutista. Filmiryhmä kuvasi suolle sijoittuvia kohtauksia monen päivän ajan.

– Se oli kivaa, mutta hirveän raskasta fyysisesti. Otti pari askelta ja tuntui, kuin olisi juossut 10 kilsan lenkin. Sillä ei ole mitään tekemistä tavallisen futiksen kanssa. Kamppeet olivat märkänä aamusta iltaan, hyväntuulinen Pamela kuvaili saapuessaan maanantaina elokuvan ensi-iltaan.

Pamela kuvaa parhaillaan Elisa Viihteelle Kolmistaan-tv-sarjaa yhdessä näyttelijämiehensä Lauri Tilkasen kanssa. Hän oli ottanut pinkin sävyn tukkaansa roolia varten.

– Viikko sitten alkoivat kuvaukset, ja lopputulos nähdään joulukuussa.

”Suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan.”

Työskentely oman miehen kanssa on kuulemma sujunut mallikkaasti.

– Se auttaa, kun tuntee toisen. Kuvauksissa olemme toki eri roolissa kuin kotona ja suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan, hän kuvaili.

Työasiat seuraavat usein yhteisten projektien myötä kotiin saakka.

– Puramme kohtauksia ja roolihenkilöitä kotona hyvässä hengessä. Lomalla ja viikonloppuisin yritämme välttää sitä, mutta ei meillä sellaista sääntöä ole, ettei työjutuista saisi kotona puhua, hän kertoi.

Sarjan kuvausten jälkeen pariskunta jatkaa Turun kaupunginteatteriin tekemään Kybersielut-näytelmää.

– Jatkamme yhteistä duuniputkea siellä. Ainakin näemme jossain, kahden freelancerin ja kolmen lapsen uusperhettä pyörittävä näyttelijä hymähti.

Jutun otsikkoa muutettu 22.8. klo 11.53. Lauri Tilkasen sukunimi on Tilkanen. Ei Tola, kuten otsikossa aiemmin kirjoitettiin.