Terveysnipoilijana tunnettu Gwyneth ei sanokaan ei pastalle, perunalle tai kahville? Kuva: Reuters

Täydellisenä naisena pidetty terveysguru ei eläkään ihan niin ehdottomasti.

Näyttelijä Gwyneth Paltrow, 42, on lifestyleguru, joka elää superterveellistä elämää ja venyy itsekurissaan äärimmäisyyksiin. Näin on ainakin tähän päivään asti luultu.

Nyt Gwyneth on antanut Women’s Health -lehden kesäkuun numeroon haastattelun, jossa hän yhtäkkiä väittääkin noudattavansa ”mikään ei ole kiellettyä” -ruokafilosofiaa.

– Jos lapseni haluavat syödä jäätelöannoksen, jota koristaa radioaktiivinen kirsikka, antaa palaa, hän sanoo.

Siis mitä? Mitä tapahtui sille naiselle, jonka taipuvaisuus nipoiluun on sanottu olevan yksi syy avioeroon Chris Martinista? Sille, jonka ruokavalioita jopa ravintoterapeutit ovat kritisoineet liian tiukoiksi?

Viime vuonna toimittajamme kokeili Gwynethin suosimaa detox-kuuria, jota hän suositteli muun muassa Goop.com-sivustollaan. Kolmessa päivässä kuuri sai toimittajan lähes pyörtymään: häntä oksetti ja korvissa kohisi.

Keittokirjojakin kirjoittaneen Gwynethin on tähän asti sanottu välttelevän visusti esimerkiksi gluteenia, kananmunaa, lehmänmaitoa, soijatuotteita ja koisokasviksia kuten tomaatteja ja munakoisoa ja nauttivan puolestaan reilusti luomuvihanneksia ja kalaa. Aamiaiseksi hän on aiemmin kertonut nauttivansa viheää teetä sekä mantelimaidosta ja mustikoista valmistettua proteiinipirtelöä.

Nyt Gwyneth sanoo, ettei hänen aamunsa käynnisty ilman kahvia.

– Minä ilman kahvia en ole hyvä näky.

Gwynethin on väitetty kieltäneen lapsiltaan hiilihydraatit tyystin, mutta tuoreessa haastattelussa Oscar-palkittu näyttelijä pudottaakin todellisen pommin:

– Useimpina iltoina syön lasten kanssa pannulla paistettua kanaa ja parsakaalia tai pastaa tai perunoita.

Eli Gwyneth on sittenkin ihan, no, ihminen.

Lähde: People

Lue myös:

Gwyneth Paltrow hurahti alapääkylpyihin – gynekologit tyrmäävät

Hollywood-tähtien dieetti- ja treenivinkit

Gwyneth Paltrow – liian täydellinen ollakseen totta

Kun Happoradio-yhtyeen Aki Tykistä tuli isä, levynteko meni hetkeksi hyllylle. – Kun on vastasyntynyt lapsi hoidettavana, ei paljon riimittely kiinnosta.

Happoradio-yhtyeen Aki Tykistä, 41, tuli isä bändin uuden levyn Kauniin kääntöpiirin tekemisen aikana. Isyys pisti Akilta pasmat niin sekaisin, ettei hän hetkeen pystynyt sanoittamaan ollenkaan.

– Kun on vastasyntynyt lapsi hoidettavana, ei paljon riimittely kiinnosta. Kolmeen kuukauteen en pystynyt tekemään yhtään biisejä, sillä halusin keskittyä vain poikaani. Muu maailma sai odottaa. Alkusokista toivuttuani pääsin kyllä taas työn pariin, Aki muistelee.

Isäksi tulo näkyy Akin mukaan levyllä muutenkin. Mukana on pojan nimeä kantava kappale, Leevin laulu. Nyt Leevi on kahdeksan kuukauden ikäinen.

– Vanhemmuus on elämän suurimpia muutoksia. Koko levy käsitteleekin sitä, mitä tuoreena isänä ajattelen: että elämä on täynnä äärimmäistä onnea ja samaan aikaan ääretöntä pelkoa sen kaiken menettämisestä. Sitä ristiriitaa kuvaa albumin nimikin.

”Kehitymme eniten, kun saamme itse tehdä omat virheemme.”

Kauniin kääntöpiiri on Happoradion seitsemäs levy, ja bändi tuotti sen kokonaan itse. Edellisellä Elefantti-levyllä he käyttivät tuottajaa, mutta totesivat tämän tyylin tuntuvan paremmalta.

– Kehitymme eniten, kun saamme itse tehdä omat virheemme. Se on työlästä, mutta erehdyksen ja yrityksen kautta löytyy myös paljon hienoja asioita.

Osallistuva isä

Isänä Aki uskoo olevansa osallistuva. Hän arvelee voivansa osallistua poikansa elämään jopa enemmän kuin perustoimistotyössä, koska hän on arkipäivät kotona. Sanoituksiakin Aki kirjoittaa yleensä öisin.

– Kyllä minä vaippaa vaihdan yhtä paljon kuin vaimokin. Toki äiti imetyksineen on tässä vaiheessa lapselle vielä ykkönen, mutta yritän kompata häntä parhaani mukaan. Olemme onnekkaita myös siksi, että poika nukkuu kahdentoista tunnin yöunia parilla havahduksella. Tiedän, ettei se ole itsestäänselvyys.

Petra Gargano seurasi Robinin uraa kauhulla, koska tietää omasta kokemuksestaan, ettei teinitähteys ole helppoa.

Uudet Vain elämää -artistit julkistettiin tänään sunnuntaina, ja yksi artisteista on Petra Gargano, 31. Petra on julkaissut kolme sooloalbumia, mutta parhaiten hänet muistetaan Tiktak-yhtyeestä. Kun Tiktak allekirjoitti levytyssopimuksen, Petra oli vasta 13-vuotias. Petran Vain elämää -kollega, Robin, oli myös 13-vuotias, kun tämän Frontside Ollie -hitti julkaistiin. Petra kertoo, että seurasi Robinin uran alkua kauhulla.

– Robin alkoi tehdä sooloartistina samaa, mitä me tehtiin bändin kanssa, niin olen kauhulla miettinyt, miten tuo ihminen voi tuon pyörityksen keskellä kasvaa järkeväksi aikuiseksi ihmiseksi, Petra kertoo Nelosen videolla.

Sittemmin Petra on ajatellut, että ehkä syytä huoleen ei ole.

– Mulla on sellainen käsitys, että hän on äärettömän kunnianhimoinen ja mukava. On ollut niin siistiä nähdä, miten upee tyyppi, jalat maassa – ja jotenkin lämmin ja sydämellinen fiilis hänestä tulee.

2885177
Kenen artistin kappaletta Petra jännittää eniten? Katso video! Video: Nelonen

Petran ja Robinin lisäksi kuudennella Vain elämää -kaudella nähdään Samu Haber, Irina, Laura Voutilainen, Olli Lindholm ja Nikke Ankara.

Vain elämää alkaa Nelosella 21. huhtikuuta.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Kirjailija Joonas Konstigin perheessä syödään paljon lihaa, sisäelimiä ja eläinrasvaa. – Teen suurimman osan ruuistamme itse.

Kirjailija Joonas Konstig, 39, opetteli tekemään ruokaa, kun hänen ensimmäinen lapsensa syntyi seitsemän vuotta sitten.

– Teen suurimman osan ruuistamme itse. Koetan tarjota lapsilleni parasta mahdollista ruokaa.

Joonaksen mittapuulla paras mahdollinen ruoka on lyhyesti kuvailtuna sellaista, jonka ”isoäitikin tunnistaisi ruuaksi”. Hänen kolmilapsisessa perheessään syödään margariinin sijaan voita sekä vähemmän viljoja ja sokereita kuin virallisissa ravitsemussuosituksissa.

– En silti tee lapsille ruuasta mitään numeroa. Päiväkodissa he syövät samat leivät ja kiisselit kuin muutkin.

Joonas Konstig tunnetaan erityisesti ruokakolumneistaan, joita hän puolentoista vuoden ajan kirjoitti Helsingin Sanomien verkkoon. Niissä hän usein ylisti lihansyönnin paremmuutta verrattuna trendikkääseen kasvispainotteiseen ruokavalioon. Joonas oli itse ideologisista syistä kasvissyöjä 17–25-vuotiaana.

”Kasviksissa on yllättävän vähän vitamiineja ja mineraaleja lihaan verrattuna.”

– Se oli niihin aikoihin, kun ensimmäiset turkistarha-aktivistit tekivät iskuja kettutarhoille. Tunsinkin heitä. Sittemmin ideologia hiipui. Lähdin Venäjälle kielikurssille ja tiesin, että siellä on vaikea saada kasvisruokaa. Palasin lihansyöntiin kananmakuisilla nuudeleilla ja einessavuporokeitolla.

Nykyisin Joonas on sitä mieltä, että laadukas luomu- ja riistaliha on ravitsemuksellisesti parempi ruokavalion perusta kuin pelkät kasvikset.

– Kasviksissa on yllättävän vähän vitamiineja ja mineraaleja lihaan verrattuna.

Yksi tärkeä ruokamuisto liittyy juuri ravitsevaan ruokaan.

– Kun vaimoni synnytti ensimmäisen lapsemme, paistoin hänelle rotinoiksi verilettuja kirkastetussa voissa ja tarjosin ne täysmaidon ja puolukkasurvoksen kanssa. Rotinoiden ideanahan on tarjota ruokaa, joka vahvistaa synnyttänyttä.

”On vähän tekopyhää, ettei itse pysty tappamaan eläintä, jonka aikoo syödä.”

Joonas myös metsästää itse.

– Olen sivari ja opettelin metsästämään aikuisena.

Perheen myötä metsästys on vähentynyt, sillä jahti vaatii aina aikaa. Joonas käy Pohjois-Karjalassa ampumassa metsälintuja ja ”Forssan takana” jänispassissa.

– On vähän tekopyhää, ettei itse pysty tappamaan eläintä, jonka aikoo syödä.

Myös kasviksia voi kasvattaa itse Espoon maillakin.

– Meillä on lavapuutarha Espoossa kerrostalossa. Sieltä saadaan porkkanaa, mustajuurta ja punajuurta, josta teen paistosta jauhelihan ja homejuuston kanssa.

Joonakselta ilmestyi viime vuonna kirja Pyhä ruoka – mitä oikein saa syödä. Kulttuuriantropologiaa opiskellut kirjailija summaa siinä lähes kaiken, minkä ruuasta tietää. Tietoa on paljon, sillä hän on ollut erittäin kiinnostunut ruokaan liittyvistä asioista parikymmentä vuotta.

– Jätän silti lukijan itsensä päätettäväksi, miten haluaa syödä.

Suosikit maailmalta

”Vihreä thaicurry. Resepti on tuliainen häämatkalta. Siihen tarvitaan ehdottomasti thai-munakoisoja ja kaffirlimenlehtiä.

Ruotsalaista tillilihaa teen reseptillä, joka on voittanut jonkin Ruotsin paras tilliliha -kilpailun. Tosin oikaisen vähän, koska alkuperäisessä reseptissä sen tekeminen kestää kolme päivää. Tillilihassa tärkeää ovat etikan ja tuoreen tillin oikeat määrät.”

Lue ja poimi tillilihan resepti: Kirjailija Joonas Konstig väittää, että tilliliha ja munuaiset ovat herkkua – uskotko?

Vartin bravuuri

”Pilko mitä tahansa juureksia ja lihoja uunipataan, peitä lihaliemellä, mausta ja laita uuniin, joka hoitaa loput itsestään. Valmisteluun ei mene edes sitä 15 minuuttia. Mitä matalampi lämpö ja mitä pidempään ruoka on uunissa, sitä ihanampaa tulee.”

Ruokaturhake

”Ruokakerma on vedellä jatkettua kermaa. Halvemmaksi tulisi jatkaa se itse kraanasta.”

Aina kaapissa

”Thaimaalainen kalakastike. Laitan sitä kaikkiin kalaruokiin, kuten uuniloheen ja kalakeittoon, ja tietysti aasialaisiin ruokiin. Toinen on voi. Vaimoni sanoo, että on turvallinen olo, kun jääkaapissa on voita. Jos sitä on vain pieni nokare, tulee levottomaksi. Voi tekee mistä tahansa hyvää.”

12 reseptiä

”Kun hallitsee 12 reseptiä, niillä pystyy pyörittämään monipuolista arkiruokailua.”

Kuka kylään?

”Unelmieni ruokavieras olisi Leopold Bloom, päähenkilö James Joycen romaanista Odysseus. Bloom on suuri sisäelinten ystävä. Tarjoaisin hänelle munuaisrisottoani.”

Ruokapahe

”Ipa-oluita on tullut viime aikoina juotua turhan paljon, noin pullollinen päivässä. Viljat eivät ylipäätään ole minulle kovin hyväksi, ja ipa-oluissa on paljon humalaa, jossa on taas paljon estrogeenia. Se on naishormoni, joten en ehkä tarvitse sitä hirveästi lisää kehooni.”

Ei uppoa

”En tykkää, kun suolaista ja makeaa yhdistetään, tyyliin salaattiin laitetaan vesimelonia. Säilykeananas taas ei vie minua Havaijille vaan tikkurilalaisen pizzerian takahuoneeseen.”

2 x paras tarvike

1. ”Scanpanin titaaninen paistinpannu on paras tefloniton pannu, jossa on tarttumaton pohja. Pannu on käytössä kaksi kertaa päivässä, aamiaismunakkaissa ja yleensä päivällisen teossa, joten se kestää meillä pari vuotta.”

2. ”Jäätelökone. Kun luin jäätelöpakettien lisäainelistoja, aloin tehdä jäätelöä itse. Sitä tehdään meillä viikottain keltuaisista, kermasta, valitusta makuaineesta sekä hunajasta tai raakasokerista.”

Kumman valitset, Joonas Konstig?

Pääruoka vai jälkiruoka? ”Pääruoka. Jälkiruokaa en arkisin tarvitse.”

Reseptistä vai improvisoiden? ”Käytän reseptejä, mutta osaan perusarkiruokamme ohjeet ulkoa. Hyödyllisimpiä ovat keittotaidon perusteista kertovat kirjat, joista voi selvittää, mitä tarkoittaa vaikka poreiluttaminen tai julienneksi leikkaaminen.”

Aamu- vai iltapala? ”Aamupala. En koskaan kyllästy aamupalaani, joka on munakas, vihreää teetä ja pala 90 % tummaa suklaata. Syömme myös kaurapuuroa, mutta se on vaikea laji. Jos sitä syö liian vähän, on tunnin päästä nälkä, ja jos sitä syö liikaa, haluaa mennä takaisin nukkumaan.”

Ravintola- vai koti-illallinen? ”Koti-illallinen, ehdottomasti. Kotona tietää, mitä saa, se on edullisempaa, ja ruokaa on varmasti tarpeeksi. Muuten pitää järjestää lastenhoitaja, lähteä kaupunkiin ja palata takaisin nälkäisenä.”

Joonas Konstig

39-vuotias kirjailija.

Kirjoittanut romaaneja ja tietokirjoja, uusin Pyhä ruoka – mitä oikein saa syödä (Kosmos) ilmestyi viime vuonna. Naimisissa, kolmen lapsen isä. Perhe asuu Espoossa.

 

Popikoni Madonnan puhe Naisten marssilla sai sekä ylistystä että kritiikkiä. – Kyllä, olen ajatellut räjäyttäväni Valkoisen talon. Mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään.

Valta vaihtui perjantaina Yhdysvalloissa, kun Donald Trump vannoi virkavalan. Monille Trumpin valinta oli pettymys, ja lauantaina yli 30 maassa järjestettiinkin Naisten marssi (Women’s March) -mielenosoituksia. Mielenosoituksissa vastustettiin Trumpin politiikkaa ja tämän valtaannousua sekä puolustettiin naisten oikeuksia ja ympäristöasioita.

Washingtonissa mielenosoitukseen osallistui satojatuhansia ihmisiä – myös monia julkkiksia, kuten Scarlett Johansson, Alicia Keys, Ashley Judd, Gloria Steinem ja Madonna. Eniten keskustelua sosiaalisessa mediassa herätti Madonnan puhe. 

– Oletteko valmiita ravistelemaan maailmaa? Tervetuloa rakkauden vallankumoukseen, Madonna aloitti puheensa, jota oli kuuntelmassa satojatuhansia ihmisiä.

”Meidän täytyy rakastaa toisiamme tai kuolla. Minä valitsen rakkauden.”

Madonna sanoi, että naisten ei pidä hyväksyä tyranniaa. Hän painotti, että vaarassa eivät ole vain naiset, vaan kaikki syrjäytyneet ihmiset. Muusikko ei säästellyt sanojaan, vaan puhui harvinaisen suoraan. Eniten kohua aiheutti tämä kohta Madonnan puheessa.

– Kyllä, olen raivoissani. Kyllä, olen ajatellut räjäyttäväni Valkoisen talon. Mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään. Emme voi vajota epätoivoon. Meidän täytyy rakastaa toisiamme tai kuolla. Minä valitsen rakkauden. Me valitsemme rakkauden, me valitsemme rakkauden, Madonna huudatti yleisöä.

Esimerkiksi uutiskanava CNN:lle Madonnan räjäytyspuheet olivat liikaa, ja kanava leikkasi tämän kohdan Madonnan puheesta. Myös Twitterissä moni on kritisoinut sitä, että Madonna edes mainitsi sellaisen asian kuin Valkoisen talon räjäyttäminen. Jotkut huomattivat myös, että vastaavista kommenteista on aikaisemminkin pidätetty ihmisiä, koska ne voidaan helposti tulkita uhkauksiksi presidenttiä kohtaan.
 

Moni piti kuitenkin Madonnan puhetta harvinaisen rohkeana juuri siksi, että tämä puhui niin suoraan. Puolustajat myös huomattivat siitä, että Madonnan pointti oli se, ettei pahuuteen kannata vastata pahalla, vaan hyvällä.

 – Hyvyys ei voittanut näissä vaaleissa, mutta lopulta hyvyys voittaa, Madonna sanoi.

Myös näyttelijä Scarlett Johansson piti lauantaina puheen.

 –  Presidentti Trump, en äänestänyt sinua, mutta haluaisin tukea sinua. Mutta ennnen sitä, minun täytyy pyytää, että sinä tuet minua, Scarlett Johansson sanoi. Kuuntele koko puhe alla olevalta videolta.

Esko

”Emme voi vajota epätoivoon” – näitkö jo Madonnan voimakkaan puheen Trumpia vastaan?

Kuvastaa hyvin vallalla olevaa neoliberaalien totalitarismia. Jos hävitään vaalit, lietsotaan väkivaltaa. Päälle vielä Orwelilaista propagandaa. Rakkauden vallankomous ei ole sitä että räjäytellään pommeja. Seuraavaksi rahapiirien (esim. George Soros) sponsoroimat äärijärjestöt järjestävät mellakoita. Order out of Chaos. Googlatkaa tämä termi ja oppikaa miten tätä maailmaa hallitaan.
Lue kommentti