Terveysnipoilijana tunnettu Gwyneth ei sanokaan ei pastalle, perunalle tai kahville? Kuva: Reuters

Täydellisenä naisena pidetty terveysguru ei eläkään ihan niin ehdottomasti.

Näyttelijä Gwyneth Paltrow, 42, on lifestyleguru, joka elää superterveellistä elämää ja venyy itsekurissaan äärimmäisyyksiin. Näin on ainakin tähän päivään asti luultu.

Nyt Gwyneth on antanut Women’s Health -lehden kesäkuun numeroon haastattelun, jossa hän yhtäkkiä väittääkin noudattavansa ”mikään ei ole kiellettyä” -ruokafilosofiaa.

– Jos lapseni haluavat syödä jäätelöannoksen, jota koristaa radioaktiivinen kirsikka, antaa palaa, hän sanoo.

Siis mitä? Mitä tapahtui sille naiselle, jonka taipuvaisuus nipoiluun on sanottu olevan yksi syy avioeroon Chris Martinista? Sille, jonka ruokavalioita jopa ravintoterapeutit ovat kritisoineet liian tiukoiksi?

Viime vuonna toimittajamme kokeili Gwynethin suosimaa detox-kuuria, jota hän suositteli muun muassa Goop.com-sivustollaan. Kolmessa päivässä kuuri sai toimittajan lähes pyörtymään: häntä oksetti ja korvissa kohisi.

Keittokirjojakin kirjoittaneen Gwynethin on tähän asti sanottu välttelevän visusti esimerkiksi gluteenia, kananmunaa, lehmänmaitoa, soijatuotteita ja koisokasviksia kuten tomaatteja ja munakoisoa ja nauttivan puolestaan reilusti luomuvihanneksia ja kalaa. Aamiaiseksi hän on aiemmin kertonut nauttivansa viheää teetä sekä mantelimaidosta ja mustikoista valmistettua proteiinipirtelöä.

Nyt Gwyneth sanoo, ettei hänen aamunsa käynnisty ilman kahvia.

– Minä ilman kahvia en ole hyvä näky.

Gwynethin on väitetty kieltäneen lapsiltaan hiilihydraatit tyystin, mutta tuoreessa haastattelussa Oscar-palkittu näyttelijä pudottaakin todellisen pommin:

– Useimpina iltoina syön lasten kanssa pannulla paistettua kanaa ja parsakaalia tai pastaa tai perunoita.

Eli Gwyneth on sittenkin ihan, no, ihminen.

Lähde: People

Lue myös:

Gwyneth Paltrow hurahti alapääkylpyihin – gynekologit tyrmäävät

Hollywood-tähtien dieetti- ja treenivinkit

Gwyneth Paltrow – liian täydellinen ollakseen totta

Hunter McGrady kamppaili vuosia pysyäkseen hoikkana, kunnes kyllästyi vartalonsa kurittamiseen. Nyt hän haluaa rohkaista jokaista rakastamaan omaa vartaloaan.

Sports Illustratedin jokavuotinen uimapukunumero on herättänyt tänäkin vuonna paljon huomiota. Taannoin se innosti myös suomalaisia, koska osa legendaarisen numeron muotikuvista otettiin Lapissa. Pohjolan lisäksi kuvia on tietenkin otettu hiekkarannoilla.

Lue myös: Suomen Lappi jälleen katseiden keskipisteenä – maailmankuulut uimapukukuvat otettiin lasi-iglukylässä

Tänä vuonna lehti on tuonut sivuilleen erilaisten maisemien lisäksi muunkinlaista vaihtelua. Tuoreessa numerossa poseeraa nimittäin 23-vuotias Hunter McGrady. Lukuisat brittiläiset ja amerikkalaiset mediat ovat kutsuneet häntä lehden tähän mennessä muodokkaimmaksi malli. Hän edustaa kokoa 52.

Sports Illustratedin kertoo, että Hunter haluaa rohkaista jokaista rakastamaan omaa vartaloaan.

– Minun tavoitteeni on saada naiset ymmärtämään, että omaa vartaloaan voi rakastaa koosta riippumatta. Jokainen on seksikäs ja kaunis koosta riippumatta. Kauneus ei ole yhtä kuin koko, ja olen todella onnellinen, että muotiteollisuus on hyväksymässä vartaloiden erilaisuuden, hän kertoo.

Hunter julkaisi Sports Illustratedin kuvia myös omassa Instagramissaan.

 

This is a surreal moment for me. You guys I have been bursting to tell you all about this! I want to thank @MJ_Day for an opportunity like this to do the SI model search and for being a force in this industry and everyone at @si_swimsuit for promoting that beauty comes in all shapes and sizes. Beauty is not a number. It has no limits. I have never felt sexier than I did in this shoot. Thank you to @joannegair and team @therealmarissajade and @trendytribals for working your magic on my body. These women painted this suit for 12 hours and I never wanted to take it off. Women, for anyone who has ever felt uncomfortable or insecure because of rolls, or stretch marks, or cellulite, or acne, or felt like you didn't measure up because you weren't represented in the magazines--THIS IS FOR YOU! You are beautiful. You are STRONG. You are powerful and together we need to lift eachother up and inspire one another. There's too much going on on this world to let eachother fall by the wayside. Shot by another incredible woman- @josie_clough amazing sexy beach hair by @adammaclay thank you to my agents @uralucky1 @marissamuscari @ginabaronedirectorofficial @jaimegoldberg_ @wilhelminamodels for being such hard working and dedicated team! We did it ! 😜 #breakingboundaries #siswim

Henkilön Hunter McGrady (@huntermcgrady) jakama julkaisu

Kuvaa varten hänen päälleen maalattiin uimapuku. Sen tekemisessä kesti huimat 12 tuntia. Instagramissa Hunter on kirjoittanut otoksen kylkeen äärimmäisen voimakkaan viestin:

”Tämä kuva on omistettu jokaiselle, joka on tuntenut olonsa epämukavaksi tai epävarmaksi makkaroiden, raskausarpien, selluliitin tai aknen takia. Tämä on kaikille, jotka ovat kokeneet itsensä riittämättömäksi, koska lehdissä ei näy kaikenlaisia naisia. Te olette kauniita. Te olette vahvoja. Te olette voimakkaita ja yhdessä voimme vahvistaa ja inspiroida toisiamme”, Hunter kirjoittaa.

Hän on kirjoittanut inspiroivia tekstejä aiemminkin Instagramiinsa. Toukokuussa 2015 hän kehotti kaikkia muistamaan, että itseään kannattaa rakastaa raskausarpineen kaikkineen.

”Haluan teidän ymmärtävän, kuinka kauniita ja uniikkeja olette. Kuinka valtavan mahtavia vartalonne ovat riippumatta koosta ja mitoista. Jokaisella on vain yksi vartalo. Olkaa sille hyviä”, Hunter kirjoitti pari vuotta sitten.

 

Someone commented one of my posts this morning saying "stop hating on skinny people" and to that I replied "pull up one post where I have ever shown anything but love for every BODY and I will label myself a fraud." What I promote is not strictly being curvy. Do i support it and think you should Rock it out? yes. Do I think if you're thin you should rock that out as well? ABSOLUTELY. What I promote is a HEALTHY BODY IMAGE. Ive been on both ends of the spectrum. I was not happy or healthy when I weighed 114 lbs. and starved myself to make other people happy. I was living for what I thought I was supposed to look like. If you are naturally born with a stature like that then that is wonderful. I am not, and I will never apologize for that. I promote being the best you. Get honest with yourself! Love your body, don't ever hide it or apologize for it. Like I've said many times before, skinny, curvy, athletic, short, tall, black, white, blue, whatever you are. You are perfect. Don't let anyone tell you you need to change. If you're happy, don't change a damn thing about yourself. #effyourbeautystandards #nowrongwaytobeawoman #curves #athletic #skinny #beautiful #wilhelminacurve #daretobedifferent #imnoangel

Henkilön Hunter McGrady (@huntermcgrady) jakama julkaisu

Hän on myös kertonut avoimesti siitä, kuinka kamppaili itsensä kanssa silloin, kun oli hoikimmillaan.

”En ollut onnellinen tai terve, kun painoin 55 kiloa ja näännytin itseäni tehdäkseni muut iloisiksi”, hän kirjoitti.

”Jos joku on syntynyt tiettyihin mittoihin, mahtavaa. Minä en ole, enkä pyytele sitä anteeksi. Minä kehotan kaikkia olemaan parhaita versioita itsestään. Itselleen tulee olla rehellinen! Rakasta vartaloasi, älä piilota sitä äläkä pyytele sitä anteeksi. Olit sitten laiha, kurvikas, urheilullinen, lyhyt, pitkä, musta, valkoinen, sininen tai mitä hyvänsä – sinä olet täydellinen.”

Madonnan malawilaiskaksosten musisointi herättää Instagramissa ihastusta. Tyttöjen isä kuitenkin väittää, että adoptio ei ole mennyt hänelle kerrottujen suunnitelmien mukaan. 

Poptähti Madonna, 58, kertoi viikko sitten Instagramissa adoptoineensa nelivuotiaat kaksostytöt Malawista.

– Olen erittäin iloinen, että he ovat nyt osa perhettämme. Olen syvästi kiitollinen kaikille Malawissa, jotka auttoivat tekemään tästä mahdollista, ja pyydän mediaa kunnioittamaan yksityisyyttämme tänä muutoksen aikana, Madonna kertoi tuolloin.

Nyt poptähti on julkaissut Instagramissaan suloisen videon, jossa hänen uudet perheenjäsenensä esittelevät laulutaitojaan. Esther ja Stella laulavat videolla Tuiki tuiki tähtönen -lastenlaulua. Madonnan aiemmin Malawista adoptoima Mercy James säestää tyttöjen musisointia pianolla.

 

A little night Music.........,,🌟⭐️🌟⭐️🌟⭐️😂💘🌸🙏🏻

Henkilön Madonna (@madonna) jakama julkaisu

Tyttöjen adoptiosta on syntynyt taannoin myös epäselvyyksiä. Lasten biologinen isä kertoo Daily Mailin mukaan, ettei missään nimessä halunnut antaa heitä pysyvästi adoptioon.

– Minulle kerrottiin alussa, että Esther ja Stella menevät asumaan rikkaan naisen luo ulkomaille, ja että hän antaa heille kunnon koulutuksen ja palauttaa heidät sitten minulle, asumaan kanssani ja auttamaan perhettäni, Adam Mwalen kertoo Daily Mailin mukaan.

– Hyväksyin, että he menevät ulkomaille, mutta minulle kerrottiin, että he tulisivat takaisin. He olisivat aina minun lapsiani, ja minä olisin aina heidän isänsä, hän kertoo Daily Mailin mukaan. 

Malawissa tytöt olivat asuneet orpokodissa heidän äitinsä kuoltua synnytyksessä, koska isä ei kyennyt pitämään heistä huolta.

The Guardianin mukaan adoptioita on kritisoitu myös siksi, että hallitus vaikuttaa antaneen laulajalle poikkeusluvan, vaikka lait kieltävät ulkomaalaisia viemästä lapsia maasta. Adoption ehtona kuitenkin on, että Madonna tarjoaa tytöille hyvän kodin.

Sekavuutta on ollut aiemminkin

Madonnan adoptiot ovat aiemminkin kuohuttaneet. Vuonna 2006 laulaja adoptoi Malawista David Banda -pojan ja vuonna 2009 Mercy James -tyttären. Erityisesti Mercyn adoptio synnytti kritiikkiä. Tytön äiti kuoli synnytyksessä, ja sukulaiset sijoittivat lapsen orpokotiin.

Jälkikäteen isovanhemmat kuitenkin kertoivat suunnitelleensa, että olisivat ottaneet lapsen hoitaakseen, kun tämä on 6-vuotias. He syyttivät Madonnaa lapsen varastamisesta ja repimisestä juuriltaan. Alun perin he olivat hyväksyneet adoption.

Kansanedustaja ja näyttelijä voisivat eilen julkaistun "face swap" -kuvan perustella olla kaksosia.

Eilisessä Putous-jaksossa kansanedustaja Li Andersson tenttasi tämän vuoden sketsihahmoja kunnallisvaalikysymyksillä. Näyttelijä Riku Nieminen puolestaan teki jaksossa yllätysesiintymisen sarjan ensimmäiseltä kaudelta tuttuna Munamiehenä.

Li julkaisi myöhään eilen illalla kuvan itsestään ja Rikusta. Otoksessa kaksikon naamat ovat vaihtaneet paikkaa. Toisin sanoen kuva näyttää siltä, että Lillä on kalju ja Rikulla puolestaan pitkä tukka.

 

Kiitos internet.

Henkilön Li Andersson (@lindrssn) jakama julkaisu

Kuvan ohessa Li kirjoittaa: “Kiitos internet.”

Hämmentävintä otoksessa on kuitenkin se, että kansanedustaja ja näyttelijä näyttävät sen perusteella aivan samalta.

– Uskomattoman samannäköisiä olette, kuvan alla kommentoidaankin.

Vertaa vielä Lin ja Rikun yhdennäköisyyttä vaihtokuvassa!


Kuvat: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
 

 

Kauko Röyhkä joutui lapsena salailemaan isättömyyttään niin, etteivät kaverit voineet koskaan käydä kylässä. Nyt hän tuntee itsensä tarpeelliseksi vaimon ja lasten ansiosta.

Turun jokirannassa sijaitseva Café Art on tupaten täynnä. Oven viereisen paikan on napannut muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä.

– Eikö joku joskus sanonut, että Turku on Suomen hipsterein kaupunki? Kauko repeää nauruun.

Kivoja kahviloita ja baareja ainakin riittää. Joutilas istuskelu kahvilla tai oluella on Kaukon mielipuuhaa.

– Välillä pitää mennä katsomaan ihmisiä, mutta en enää käy baareissa usein. Arvostan enemmän koti-iltoja.

Baari voittaa kotisohvan ja Netflixin etenkin silloin, kun vaimo Olga Välimaa ja poika Kaarlo ovat poissa.

– Kotona on kiva olla silloin, kun perhe on siellä.

”Elämä maistuu hyvältä juuri nyt. En ole mikään vanha raakki 1980-luvulta.”

57-vuotias Kauko Röyhkä on tuottelias taiteilija, jolla on aina monta rautaa tulessa. Viime syksynä häneltä ilmestyivät sekä romaani että levy, nyt työn alla ovat matkakirja yhdessä Olgan kanssa sekä jazzlevy Severi Pyysalon ja Maarit Hurmerinnan kanssa.

Viikonloppuisin on usein keikkailua, mutta elämä ei silti ole kiireistä.

– Työni ei stressaa minua millään tavalla. Teen töitä muutaman tunnin päivässä, ja loppupäivä on enemmän tai vähemmän hölmöilyä, Kauko sanoo.

Lukuisista projekteista ja tiuhaan soivasta puhelimesta tulee tarpeellinen olo. Saman tunteen tuovat lapset ja vaimokin.

– Elämä maistuu hyvältä juuri nyt. En ole mikään vanha raakki 1980-luvulta.

Naiset

”En osaa elää yksin. Sain ensimmäisen tyttöystävän 20-vuotiaana, ja siitä lähtien minulla on ollut aina joku. Kun edellinen suhde on päättynyt, olen siirtynyt aina saman tien seuraavaan. Uusi ihminen on astunut sopivasti tilalle.

Tunnen ikäisiäni miehiä, joille yksinäisyys on tuhoisaa. Pullon korkki on jäänyt auki tai on tullut muuta hulluutta. Minullekin voisi käydä niin. Ehkä tuntisin itseni arvottomaksi ja ajattelisin, etten kelpaa kenellekään.

Hyvässä parisuhteessa pitää olla intohimoa. Olemme olleet Olgan kanssa 17 vuotta yhdessä, ja intohimo on vain kummasti säilynyt. Jos se loppuu, toisen seurassa ei kestä olla yhtään. Tuntuu, että ei ole mitään yhteistä, ja maitopurkistakin syntyy riita.

Olga sanoo aina, ettei hän ole vielä kyllästynyt minuun. Ilmeisesti hän on joihinkin muihin. En minäkään ole kyllästynyt häneen. Se on se juttu.

”Kumpikin meistä haluaa pitää elämän tasapainoisena. Emme pidä mitään mykkäkouluja.”

Parisuhteesta tulee kodin tuntu. Ei tarvitse mennä tyhjään taloon ja nukkua yksin. Säännöllinen seksielämä on miellyttävää, ja on joku jonka kanssa jutella. Olgan kanssa katsomme paljon amerikkalaisia tv-sarjoja. Tykkäsimme Breaking Badista ja The Wiresta.

Suhteiden kaatuminen on surullista, mutta ihmiset vain kasvavat erilleen tai tulee muita esteitä, joiden jälkeen jatkaminen tuntuu mahdottomalta. Aikaisemmat suhteeni ovat kaatuneet alituiseen riitelyyn turhanpäiväisistä asioista tai sitten suhde on vain ollut liian raju: mustasukkaisuutta ja sellaista repivyyttä. En kestä sellaista ollenkaan.

Riitelemme Olgankin kanssa, mutta sovimme aina. Riidat eivät ole pitkiä, ja niissä on aina jokin tolkku. Kumpikin meistä haluaa pitää elämän tasapainoisena. Emme pidä mitään mykkäkouluja.

Minulla on tietynlainen naisihanne. Muistan, kun katsoin 11-vuotiaana Roman Polanskin leffan Umpikuja, jossa näytteli Catherine Deneuven sisko Françoise Dorléac. Mietin silloin, että jos kasvan joskus isoksi, niin tuollaisen naisen haluan. Francoisessa oli jokin jännittävä eroottinen viba. Unelmani on tavallaan toteutunut. Olen löytänyt sen nyt. Olga on sellainen.”

 

Olga Välimaa ja Kauko Röyhkä ovat olleet yhdessä 17 vuotta. Kuva: Sannoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

 

Perhe

”Tunnen itseni tarpeelliseksi, kun minulla on Olga ja lapsia. Minulla on jokin rooli – pitää olla isä. Olen läsnä ja vietän lasteni kanssa aikaa.

Olen yrittänyt näyttää lapsilleni, että välitän heistä. Vauvavaihe ja varhaislapsuus ovat kuitenkin minulle vaikeita, en jaksa lasten elokuvia ja muumien meininkiä. Ymmärrän kyllä, että ne ovat tärkeitä lapsille.

En ole paras leikkimään lasten kanssa, mutta mitä vanhemmiksi lapseni tulevat, sitä enemmän vietän heidän kanssaan aikaa. Tyttäreni ovat jo aikuisia ja opiskelevat Helsingissä, mutta katsomme edelleen yhdessä paljon elokuvia, joista keskustelemme.

”Isäni kuoli vuonna 1987, emmekä olleet missään tekemisissä.”

Minun ja Olgan 9-vuotias poika on välillä aika jukuripää, ja tuntuu, että tyttöjen kanssa oli helpompaa. Joskus on aikamoista vääntöä, mutta on myös niitä hyviä hetkiä. Viime kesänä olimme Olgan ja pojan kanssa Kreikassa kuukauden lomalla. Purjehdimme saaria ympäri ja hypimme mereen uimaan. Se oli tosi hienoa. Teemme joka vuosi kuukauden reissun jonnekin.

En ole koskaan tavannut omaa isääni. Hän kuoli vuonna 1987, emmekä olleet missään tekemisissä. Hänellä oli oma perhe ja omat juttunsa.

Lapsena minun piti salailla isättömyyttäni. Asuimme Oulussa kolmistaan äitini ja tätini kanssa yksiössä, enkä voinut milloinkaan tuoda kavereita kotiin. Siihen aikaan aviottomia lapsia hävettiin. Jos niitä oli, niistä vaiettiin.

Olisi ollut mukavaa, jos kaverit olisivat saaneet tulla meille. Tuntui pahalta, jos heitä piti käännyttää ovelta takaisin kotiin. Aikuisena en ole salaillut mitään. Kaverit ovat aina saaneet tulla meille.

Perheen takia elämäni on rauhoittunut. Olen periaatteessa ihan samanlainen kuin 20-vuotiaana – teen samoja asioita ja ajattelen asioista aika samalla tavalla. Nyt en voi kuitenkaan enää sekoilla samalla tavalla, kun olen vastuussa muista ihmisistä.”

Terveys

”Minulle on tärkeää pitää itseni terveenä. Syön paljon kasviksia ja suosin kalaa lihan sijasta. Ei mitään pihvejä ja makkaroita! En juo viinaa liikaa ja tupakointia en harrastakaan.

En pahemmin herkuttele, mitä se sitten onkaan. Onko se herkuttelua, jos otan yhden oluen? Onhan sekin toki lihottavaa.

Seuraelämä on vaativaa, kun siihen liittyy aina alkoholinkäyttöä. Hyvä keino on lähteä aikaisemmin baarista, muuten illan tuntee sitten nahoissaan seuraavana päivänä ja vielä sitäkin seuraavana. En käy baareissa enää niin paljon kuin ennen. Niistä saa aika nopeasti tarpeekseen.

Olin kaksi vuotta sitten 5:2-dieetillä, jonka aikana söin joka toinen päivä vain yhden ruuan. Muina päivinä sain syödä niin paljon kuin napa veti. Lopetin dieetin yli vuosi sitten, kun yksi lääkäri neuvoi, että on parempi syödä tasaisesti pitkin päivää. Dieetti oli myös aika tylsää, kun syöminen on kuitenkin mukavaa.”

Juoksu

”Olen juossut koko aikuisen ikäni. Välillä on ollut kausia, jolloin olen repsahtanut. Silloin on tullut huono ja ahdistunut olo. Jos en käy juoksemassa, huomaan heti, kuinka hartiakivut lisääntyvät.

Yritän käydä kolme kertaa viikossa juoksemassa jokirannan varressa sellaisen seitsemän kahdeksan kilometrin lenkin. Jos on kesä ja ravintolalaivat ovat täynnä, en viitsi juosta niiden ohi. Juoksen mieluummin paikoissa, joissa ei ole kukaan töllöttämässä. Juoksen hiljaa lönkötellen.

En voi sanoa, että pitäisin juoksemisesta, mutta sen jälkeen tulee hyvä olo henkisesti ja fyysisesti.”

Lempityö

”En voisi elää ilman musiikkia ja kirjallisuutta. Olen ollut aika onnekas, kun olen saanut tehdä, mitä haluan. Rahaa ei aina ole ollut paljon, mutta sekään ei ole haitannut. Se on ihan mielenkiintoinen tilanne. Sitten pitää vain keksiä jotain, jolla saa rahaa. Aina olen keksinyt.

Elämäni on joutilaan kiireistä. Tykkään, että minulla on koko ajan erilaisia projekteja kirjoista levyihin, mutta aikaa jää muullekin. Näin pystyn säilyttämään sen, ettei työstä tule rutiinia. En voisi koko ajan tehdä jotain yhtä ja samaa.

Tykkäsin musiikista ihan hulluna jo lapsena. Muistan, kun tätini kuunteli aina matkaradiota kutoessaan tai lehteä lukiessaan. Sieltä tuli franksinatrat, beatlesit ja muut hitit. Kun matkustin lapsena junassa, istuin pöydän päällä ja lauloin kuulemiani kappaleita siansaksaenglanniksi.

Kiinnostuin rockista, kun olin 14-vuotias. Vastustin sitä ensiksi pitkään, koska se tuntui vain nuorison villitykseltä, jossa en halunnut olla mukana. Sitten tuli David Bowie, joka oli älyttömän kiinnostava ja erikoinen tyyppi.

Rockin maailma oli älyttömän hurjaa, eikä sellaista ollut aiemmin nähty. Sukupuoliroolit oli sekoitettu: miehillä oli meikkiä ja kimaltavia vaatteita. Siihen villiin maailmaan halusin hypätä mukaan. Se kiinnosti paljon enemmän kuin normaali työnteko ja jääkiekko.

”Perustin oman bändin jo muuttopäivänä ja olin yliopistossa vain vuoden.”

Äitini jankkasi minulle opiskelujuttuja, mutta minua ei kiinnostanut yhtään. Hän oli sydämellinen ihminen mutta välillä raskas. Hän saattoi saada raivonpuuskia yhtäkkiä mistä tahansa, kuten leivänmuruista pöydällä.

Välillä äiti yritti tukea minua. Hän osti minulle bassokamat osamaksulla, mutta samana päivänä hän taisi tosin saada raivokohtauksen. En tiedä, johtuiko raivo siitä, että olimme aika köyhiä eikä hänellä ollut miestä. Hän keskittyi liikaa asioihini ja oli räjähtävä persoona.

Kun muutin 20-vuotiaana Turkuun opiskelemaan kirjallisuutta, sain oman kämpän ja ajattelin, että olen vapaa tekemään mitä haluan. Perustin oman bändin jo muuttopäivänä ja olin yliopistossa vain vuoden. Lähdin sieltä heti, kun tilaisuus koitti. Aloitin taiteilijaelämän, tein ensimmäisen levyni ja kirjani.

Musiikki on jonkinlaista hulluutta. Lähdin tielle, jota kukaan ei olisi voinut arvata. Suvussamme ei ole musikaalisuutta tai yhtäkään taiteilijaa. Aikaisemmin oli ihan mysteeri, että tällaisella hommalla voi edes elää.”

Lappi

”Olin luontopoika ennen kuin rock vei mukanaan. Kun olin pieni, tätini vei minut välillä Tornionlaaksoon mummolaan. Soutelimme siellä paikallisten lasten kanssa pitkin järviä ja nukuimme metsässä. Saimme tehdä ihan mitä halusimme, kun kukaan ei meitä valvonut. Nyt se tuntuu aika käsittämättömältä.

”Tuntureilla tajuan sen, kuinka ihmisten hulabaloo on ihan tyhjänpäiväistä.”

Lapsuuden seikkailuista lähti eräretkeily, jota olemme Olgan kanssa harrastaneet Lapin tuntureilla. Teemme 7–10 päivän reissuja. Viimeksi olimme Muotkatunturilla. Se on hieno paikka, jossa käy vain vähän retkeilijöitä.

Suomen tunturit ovat ihan järjettömiä paikkoja, niin kauniita. Tuntureilla tajuan sen, kuinka ihmisten hulabaloo on ihan tyhjänpäiväistä. Se mitä tuntureilla on – se on kaunista ja hienoa. Rauhaa ja hiljaisuutta. Siellä ei ole mitään kornia.”

Oma polku

”Elämän kauniiden, hiljaisten arvojen ymmärtäminen on minulle tärkeää. Arvostan luonnossa olemista ja hyvää elämää ihmisten seurassa. Minusta tuntuu, että nykyään ihmiset viettävät liikaa aikaa erilaisten laitteiden parissa. En osaa mennä siihen mukaan. Minulla on kännykkä, jonka saa kuudellatoista eurolla Clas Ohlsonilta.

En pysty katsomaan televisiota juuri ollenkaan. Tuntuu, että käynnissä on yleinen tyhmistyminen. Se näkyy politiikassa, pakolaisvastaisuudessa ja radion soittolistoissa. Kaikki haluavat mennä sieltä, mistä aita on matalin – saavuttaa valtaa ja rahaa.

Luonnosta saan rauhaa ja pääsen hetkeksi eroon kaikesta. Kerran tapasin yhden linnustajan, joka pyysi minua metsäkämppäänsä asumaan. Pitäisi varmaan mennä metsään asumaan ja alkaa pyytää riekkoja.”

Oikealta nimeltään Jukka-Pekka Välimaa.

Muusikko ja kirjailija syntyi 12.2.1959 Valkeakoskella, mutta vietti lapsuutensa Oulussa.

Asuu Turussa vaimonsa Olga Välimaan ja poikansa Kaarlon kanssa.

Kaksi aikuista tytärtä aikaisemmasta avioliitosta.

Työstää Olgan ja runoilija Katariina Vuorisen kanssa Piru irti Islannissa -matkakirjaa. Jazzlevy Turmion suurherttua yhdessä Severi Pyysalon ja Maarit Hurmerinnan kanssa ilmestyy maaliskuussa.