Bennifer oli yksi Hollywoodin unelmapareista. Kuva: Shutterstock
Bennifer oli yksi Hollywoodin unelmapareista. Kuva: Shutterstock

Tänä vuonna rakkaus tuli tiensä päähän yllättävän monessa superjulkkiskodissa.  

Mennyt vuosi oli täynnään toinen toistaan pysäyttävämpiä julkkisparien eroja. Sirpaleiksi meni useammankin unelmapariksi luullun liitto.

Jennifer Garner ja Ben Affleck

Näyttelijäpari Ben Affleckin ja Jennifer Garnerin eli Benniferin kymmenen vuotta kestänyt avioliitto päättyi viime kesäkuun lopussa. Unelmapari on kertonut rakkautensa jatkuvan ystävyyden tasolla ja kolmen yhteisen lapsen vanhempina.  

Eron taustalla ovat huhut, joiden mukaan Benin väitettiin pettäneen vaimoaan lastensa hoitajan, 28-vuotiaan Christine Ouzounianin kanssa. Ben kiisti harha-askeleen, mutta lastenhoitaja on ottanut huhumyllystä kaiken irti. Ouzounianista on noussut varsinainen ”kohu-nanny”, ja tämän kerrotaan tavoittelevan tosi-tv-tähteyttä.

Halle Berry ja Olivier Martinez

Filmitähti Halle Berry ja hänen ranskalainen näyttelijämiehensä Olivier Martinez ilmoittivat avioerostaan lokakuussa. Parilla on yhteinen poika Maceo, 2. Olivier seurusteli ennen Hallea Kylie Minoguen kanssa.

Jon Hamm ja Jennifer Westfeldt

Mad Men -tähti Jon Hammia ja hänen ohjaajapuolisoaan Jennifer Westfeldtiä pidettiin yhtenä Hollywoodin vakaimmista pareista, mutta toisin kävi. Lähes 20 vuotta yhtä pitänyt pari ilmoitti syyskuussa eroavansa ystävinä. Lapsettoman parin ei tarvinnut laittaa avioerohakemusta vireille, sillä he eivät olleet ikinä alttarille astelletkaan.   

Gwen Stefani ja Gavin Rossdale

Yksi vuoden pysähdyttävimmistä eroista oli laulajapari Gwen Stefanin ja Gavin Rossdalen 13-vuotisen liiton päättyminen. Myös tämän parin eron syynä on huhuttu olevan Gavinin suhde perheen kolmen lapsen lastenhoitajaan, mutta Gavin on kiistänyt väitteet.

Gwen ei kauan surkutellut eroa, vaan julkisti hiljattain seurustelevansa country-muusikko Blake Sheltonin kanssa. Suhteesta supistiin koko syksyn ajan, ja pari onkin ollut pitkään ystäviä ja kollegoita. Molemmat ovat muun muassa olleet Voice-laulukilpailun valmentajina. Myös Blake Shelton erosi kesällä pitkästä suhteestaan muusikko Miranda Lambertiin.
 

Melanie Griffith ja Antonio Banderas

Näyttelijäpariskunta sai avioerolleen viimeisen sinetin heinäkuussa. Yli 18 vuotta kestänyt liitto oli Melanielle jo neljäs ja Antoniollekin toinen. Parilla on yksi tytär, 18-vuotias Stella. 

Emma Stone ja Andrew Garfield

Myös lyhytikäisempiä suhteita on päättynyt. Näyttelijät Emma Stone ja Andrew Garfield laittoivat pisteen jojoilevalle suhteelleen. Pariskunta ehti erota ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja toisen kerran vuoden 2015 alussa.

 

Charlize Theron ja Sean Penn

Näyttelijäpari ehti seurustella puolitoista vuotta, kunnes purki kihlauksensa viime kesäkuussa. Vain muutaman viikkoa ennen eroa pari kuvattiin yhdessä Cannesin elokuvafestivaaleilla.
 

Kourtney Kardashian ja Scott Disick

Kardashianin klaanin esikoinen Kourtney sai käsiinsä kuvia, joissa kumppani Scott Disick viihtyi ex-tyttöystävänsä kanssa. Siitä suivaantuneena Kourtney päätti erota miehestä. Heinäkuussa eronnut pari piti yhtä yhdeksän vuotta, ja heillä on kolme pientä lasta.
 

Megan Fox ja Brian Austin Green

Näyttelijä-malli Megan Fox ja Beverly Hills 90210 -sarjasta tunnettu näyttelijä-räppäri Brian Austin Green erosivat elokuussa kymmenen yhteisen vuoden jälkeen. Pari oli naimisissa vuodesta 2010, ja heillä on kaksi lasta.

 

 

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.

Toni on viime aikoina antanut puolisolleen Jannikalle kaiken tukensa. Tilanteessa on auttanut se, että Tonilla itselläkin on kokemusta masennuksen voittamisesta.

Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen vaimo, laulaja Jannika B kertoi heinäkuussa käyvänsä uupumuksen ja väsymyksen takia läpi raskasta elämänvaihetta. Vain elämää -risteilylle keskiviikkona osallistunut Toni kertoi Me Naisille, että pahin on nyt takana.

– Jannika voi hyvin tällä hetkellä, kuten koko perhe, hän sanoi.

Toni on antanut haastavassa tilanteessa vaimolleen kaiken tukensa. Hänellä on itselläkin kokemusta masennuksen voittamisesta.

– Olemme nyt molemmat syvänveden sukelluksen kandidaatteja. Olen ammentanut omista kokemuksistani auttaessani häntä. Olen itse elävä esimerkki siitä, että masennuksen voi voittaa.

”Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy.”

Toni kertoo Jannikan saaneen valtavasti positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa puhuttuaan ongelmistaan avoimesti. Ihmiset ovat kertoneet esimerkin voimalla omia kokemuksiaan aiheesta.

– Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy. Ei sinne kenenkään tarvitse jäädä. Ammattiauttajalta saa kuitenkin varmasti parempia neuvoja kuin satunnaiselta rockmuusikolta, hän virnistää.

Salakavala sairaus

Kaksivuotiaan Martta-tytön isä pohtii, ettei puolison huomioiminen aina ole helppoa lapsiperheen pyörityksessä. 

– Tyttö on niin pieni ja vie kaiken huomion, joten sokeuduin sille, miten Jannikalla menee. 

Soimaan itseäni siitä, etten nähnyt riittävän tarkasti häntä, ennen kuin tilanne oli jo pitkällä, hän toteaa.

Toni peräänkuuluttaa sitä, ettei parisuhteessa toista saa pitää itsestäänselvyytenä.

”Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa.”

– Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa. Yhtäkkiä Jannika ei ollut enää oma, iloinen ja energinen itsensä, hän kuvailee.

Tällä hetkellä Jannika voi Tonin mukaan hyvin ja perhearki rullaa mukavasti.

– Arkemme on pitkälti Martan kanssa oloa. Olen tehnyt 13 levyä ja vasta yhden lapsen, joten en ole valmis vielä luopumaan vauvakuplasta.  Martta kietoi minut pikkusormensa ympärille heti synnyttyään. Sen sodan hävisin heti, Toni naurahtaa.