38-vuotias palkittu nigerialainen kirjailija Chimamanda Ngozi Adichie on puhunut esimerkiksi Ted-puheessaan länsimaisen kapeasta Afrikka-kuvasta. Kun hän opiskeli yliopistossa Yhdysvalloissa, huonetoveri yllättyi siitä, että Adichie puhui englantia, osasi käyttää hellaa ja kuunteli ”heimomusiikin” sijaan Mariah Careya. Kuva: Reuters
38-vuotias palkittu nigerialainen kirjailija Chimamanda Ngozi Adichie on puhunut esimerkiksi Ted-puheessaan länsimaisen kapeasta Afrikka-kuvasta. Kun hän opiskeli yliopistossa Yhdysvalloissa, huonetoveri yllättyi siitä, että Adichie puhui englantia, osasi käyttää hellaa ja kuunteli ”heimomusiikin” sijaan Mariah Careya. Kuva: Reuters

Afrikkalaiset innostuivat jakamaan maanosastaan kuvia, joissa tyylikkäät ihmiset viettävät tavallista elämää.

Lapsisotilaat, kriisit, slummit, alkeelliset asumukset...

Köyhyys on todellinen ja vakava ongelma, mutta länsimaisen median kliseinen Afrikka-kuvasto antaa turhan yksipuolisen kuvan valtavasta ja monipuolisesta maanosasta.

Viime kesänä ympäri maailmaa uutisoitiin sosiaalisen median kampanjasta, joka haluaa näyttää Afrikan monenlaisia puolia ja kauneutta. Hashtagilla #TheAfricaTheMediaNeverShowsYou (Afrikka, jota media ei ikinä näytä sinulle) on jaettu Instagramissa lähes 12 000 kuvaa. Kampanjan ensimmäisen viikon aikana hastagia käytettiin Plaid Zebra -sivuston mukaan Twitterissä yli 54 000 kertaa.

”Sain kuulla 'oletko syntynyt majassa' -kysymyksiä.”

Yksi kampanjan pyörittäjistä on parikymppinen somalialais-yhdysvaltalainen opiskelija Diana Salah.

– Lähdin mukaan, koska sain lapsena hävetä kotimaatani. Kaikki negatiiviset kuvat esittävät Afrikan lohduttomana maanosana. Sain kuulla ”oletko syntynyt majassa” -kysymyksiä ja loukkaavia kommentteja sairauksista ja köyhyydestä, hän sanoo Fusion-sivustolle.

Onnellisia ihmisiä ja huikeita maisemia

Kuvia jaetaan edelleen aktiivisesti. Hiljattain Twitterissä sai kurkistaa esimerkiksi naisparin häihin.

Instagramissa ihmiset jakavat niitä ihanimpia ja kauneimpia hetkiä. Niin on myös #TheAfricaTheMediaNeverShowsYou-hahstagilla: upeat kuvat vilisevät muotia, juhlaa ja lomaa.

Urbaanit kuvat ympäri laajaa mannerta vilisevät skoottereita, tabletteja ja teknisiä innovaatioita.

 

Waiting for arrivals

Kuva, jonka James Souder (@jdsouder) julkaisi

Instagram-tilillä @myafricais kerrotaan esimerkiksi kamerunilaisesta Arthur Zangista, joka on kehittänyt sydämen toimintaa analysoivan mobiililaitteen. Laitteen avulla ammattilaiset voivat seurata potilaan sydämen toimintaa etänä esimerkiksi, jos tämä asuu kaukana kunnolla varustetusta sairaalasta.

Etelä-Afrikan Kapkaupungissa opettaja joogaa lasten kanssa.

Hashtagilla löytää myös toinen toistaan upeampia potretteja ihmisistä.

 

I think Rosine and her son should win an award for "Most Adorable/Joyful Family"

Kuva, jonka James Souder (@jdsouder) julkaisi

 

Flower Queen One of the first things I noticed when returning to Burkina: The bright orange Flamboyant trees are in full bloom! Stunning. Here's a happy photo to celebrate my 1000th post! I've been on Instagram since 2012, and I enjoy scrolling back through my feed to relive moments from college in Virginia to post-college life in Pittsburgh, DC, Burkina Faso, and various travels in between. It's like a visual diary, and each photo represents a different memory. I gotta say, being featured as a Suggested User by @instagram the first week of 2016 was a surprising highlight! That boost has encouraged me to continue sharing my images of everyday life in Burkina Faso. Thanks for all the support, friends! I really appreciate it. 😊

Kuva, jonka James Souder (@jdsouder) julkaisi

 

Fati has the BEST smile!

Kuva, jonka James Souder (@jdsouder) julkaisi

Tältä näyttää jouluaaton ateria Etelä-Afrikassa:

Kuvissa näkyy upeita maisemia ja arkkitehtuuria.

 

#sea #zanzibar #archipelago #picoftheday #TheAfricaTheMediaNeverShowsYou

Kuva, jonka Youni (@younusman) julkaisi

Afrikka on myös luksusta: paratiisirantoja, uima-altaita ja putiikkihotelleja.

 

Mozambique #theafricathemedianevershowsyou #africa #repost #picoftheday #hot #photooftheday #mozambique

Kuva, jonka TheAfricaTheMediaNeverShowsYou (@theafricathemedianevershowsu) julkaisi

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Juttua ja otsikkoa muokattu 19.5. klo 10. Muun muassa täydennetty paikannimiä.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!