”Olen ollut lapsesta saakka herkkä, ja isot muutokset aiheuttavat minulle järkyttävän stressin. Aikuistuttuani se on vähän helpottanut”, Mikki Kauste kertoo. Kuva: Juha Salminen

Viime vuosi oli Mikki Kausteelle kriisin ja isojen muutosten vuosi. Tuli paitsi uusi levy myös avioero.

Viime vuosi oli Egotripin solistille Mikki Kausteelle, 44, kriisin ja isojen muutosten aikaa. Tuli avioero, ja samaan aikaan Egotrippi teki pitkän tauon jälkeen yhdettätoista studiolevyään. Eron alkuvaiheessa Mikki pelkäsi kaiken romahtavan.

– Menin eroni takia sokkitilaan. Mutta jo kolmen pienen lapseni takia minulla ei ollut varaa olla itsetuhoisissa tai pelonsekaisissa fiiliksissä, Mikki kertoo.

Artisti kiittele myös työkavereiltaan saamaansa tukea. Musiikin tekeminen oli hänelle terapeuttista.

–Bändi kannatteli minua yli vaiheiden, joita en olisi yksin kestänyt. Levyn teon aikana oli hetkiä, jolloin olin enemmän lukossa kuin luovassa tilassa. Musiikki auttoi saamaan ajatukset muualle omasta arjesta kotona.

Vain hetkeä aiemmin myös Egotrippi oli käynyt eron partaalla. Pitkäaikainen rumpali Sampo Haapaniemi jätti bändin puolitoista vuotta sitten, heti yhtyeen 20-vuotisjuhlakiertueen jälkeen.

– Mielessä kävi, että jos nyt lopettaisi, kaikille jäisi hyvä fiilis.

Uusi rumpali Risto Niinikoski kuitenkin piristi Egotrippiä yllättävästi. Niinikoski on tuttu muun muassa Vain elämää -ohjelmasta.

Vastoinkäymisten keskellä Mikki on oppinut käsittelemään tunteitaan puhumalla ja nostamaan tarvittaessa kissan pöydälle, mikä ei ole miehille itsestäänselvyys.

– Etenkin viime vuoden aikana oli pakko oppia puhumaan vaikeista asioista, vaikka se voi ottaa todella koville. Kun ajatukset jäsentyvät puheeksi, sisällä olevat möykyt pilkkoontuvat ja syntyy oivalluksia. Murennun, jos en pääse purkamaan mieleeni kasautuvia asioita.

Omissa oloissaan mökin laiturinnokassa viihtyvä artisti on saanut huomata, että yksinololla on ollut viime aikoina suurempikin merkitys.

Lue Mikki Kausteen koko haastattelu MN+:ssa ja Me Naisten tuoreessa numerossa 14-15/15, joka ilmestyy 1.4.

Lue myös:

Egotripin Mikki ja Knipi vaikeuksistaan: ”Emme tavanneet toisiamme vuoteen”

Mira Kasslin: ”Olisin halunnut tarjota lapselle ydinperheen”

Nyt se on tutkittu: näin kauan kestää sydänsurusta toipuminen

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.