Darude eli Ville Virtanen tuli leffaan vaimonsa Michellen ja 6-vuotiaan poikansa Maxin kanssa. ”Angry Birdsit ovat meillä kova juttu. Olen joutunut rajoittamaan Maxin pelaamista”, Ville kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Darude eli Ville Virtanen tuli leffaan vaimonsa Michellen ja 6-vuotiaan poikansa Maxin kanssa. ”Angry Birdsit ovat meillä kova juttu. Olen joutunut rajoittamaan Maxin pelaamista”, Ville kertoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Darude niittää maailmalla mainetta dj:nä. Hän muutti perheineen Yhdysvalloista Suomeen muutama vuosi sitten.

Darude eli Ville Virtanen, 40, muutti pari vuotta sitten Suomeen Yhdysvaltojen Atlantasta, jossa hän asui amerikkalaisen Michelle-vaimonsa ja Max-poikansa kanssa useamman vuoden. Darude tunnetaan vuoden 2000 jättihitistään Sandstorm.

– Max aloittaa koulun syksyllä, ja oli hyvä muuttaa tänne muutama vuosi aikaisemmin kielen takia, dj:nä ja biisinikkarina tunnettu Ville kertoi saapuessaan tiistaina perheensä kanssa Angry Birds -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan.

”Voimme piipahdella Jenkeissä, mutta tukikohta pysyy Suomessa.”

Villen mukaan perhe on kotiutunut Suomeen mukavasti Yhdysvallan-vuosien jälkeen.

– On ollut kiva olla Suomessa, ja Max kokee olevansa suomalainen. Tosin eilen hänellä oli hieman ristiriitaiset fiilikset, kun Suomi rökitti USA:n jääkiekossa, Ville naureskeli.

Amerikassa syntyneellä Michellellä on sukujuuria Skandinaviassa, ja suomen kielikin sujuu häneltä jo hienosti. Myös Max tulee käymään täysin suomalaista koulua.

– Jäämme Suomeen, tämä on kotimme. Voimme piipahdella Jenkeissä, mutta tukikohta pysyy Suomessa, Ville vakuutti.

Dj:n kesä menee keikkaillessa ja perheen kanssa puuhaillessa kaupungissa ja mökillä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.