”Emme ole oikein koskaan sanoneet aikuisina toisillemme, että onkohan tuo nyt järkevää. Ainoastaan yhtä Viivin poikaystävää inhosin”, Cristal kertoo.
”Emme ole oikein koskaan sanoneet aikuisina toisillemme, että onkohan tuo nyt järkevää. Ainoastaan yhtä Viivin poikaystävää inhosin”, Cristal kertoo.

Cristal Snow on pikkusiskonsa Viivi Huuskan työkaveri ja kämppis, jolla on myös suuri rooli hänen kasvussaan aikuiseksi. 

Viihteen moniosaaja Cristal Snow, 40, ja valokuvataiteilijasisko Viivi Huuska, 27, ovat asuneet kämppiksinä neljä viime vuotta. Cristal pitää itseään edelleen aikuisen siskonsa isähahmona, sillä hän otti teini-ikäisen tytön luokseen jo kymmenen vuotta sitten.

”Sanoin, että minä kasvatan hänet sitten niin kuin haluan.”

Tuolloin he muuttivat yhdessä Kankaanpäästä Helsinkiin, kun Viivi halusi lukioon Vantaalle ja Cristal luomaan omaa uraansa pääkaupunkiin. Cristal suostui isänsä ehdotukseen yhteiskämpästä yhdellä ehdolla:

– Sanoin, että minä kasvatan hänet sitten niin kuin haluan. 

Cristal piti siskolleen niin kovaa kuria, että ensimmäisellä viikolla Viivi ilmoitti lähtevänsä takaisin kotiin. 

– Halusin tietää, missä porukoissa hän liikkuu ja vannotin, että Viivin pitää vastata puhelimeen, vaikka hän olisi humalassa.

Molemmat kasvattivat

Nykyisin sisarukset ovat myös työpari. Cristalin Love is Blind -kappaleen video Uuden musiikin kilpailuun on kaksikon yhteistä käsialaa. Myös Foxin ToosaTV-ohjelmaa Cristal ja Viivi tekevät yhdessä. Viivi on tullut tunnetuksi myös Cheekin kohua herättäneen Me ollaan ne -videon ohjaajana.

Aikuisiästä huolimatta Cristal haluaa edelleen tietää, missä sisko on. 

– Hän on minulle vieläkin kuin tytär. Huolestun, jos Viivi ei kerro, missä hän viettää yönsä ja minulta menee yöunet.  

”Viivi loi minulle uraa jo teininä. Olen hänelle paljon velkaa.”

Cristal myöntää, että elo nuoremman siskon kanssa on kasvattanut ihan yhtä lailla häntä. Hänen on pakko ollut oppia kärsivällisyyttä ja kommunikaatiotaitoja.
Viivi taas on näyttänyt hänelle eri maailman.

– Viivi osasi tehdä minulle kymmenen vuotta sitten Irc-gallerian ja MySpace-sivut, joista en ymmärtänyt itse mitään. Hän on kasvanut kaikkeen sellaiseen automaattisesti. Viivi loi siis vahvasti minulle uraa jo teininä. Olen hänelle paljon velkaa.

Mistä sisarukset ovat toisilleen kateellisia? Mitä Viivi ajattelee nuoruudestaan drag queenien keskellä? Mitä Cristal ajattelee siitä, että hänen siskoaan kysytään nyt joka paikkaan? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 16/2016.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.