"Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa", LouLou kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
LouLoun viikko-ohjelma.

Burleski­taiteilija LouLou D’vil on treenasi itselleen unelmiensa vartalon. – Olisi teeskentelyä sanoa, ettei ulkonäöllä ole merkitystä.

Vuosi sitten burleskitaiteilija LouLou D’vil, 33, tuijotti puolialastonta vartaloaan peilistä eikä­ ollut tyytyväinen näkemäänsä. Muodot näyttivät pehmentyneen. Luonnostaan hoikka Loulou oli tottunut siihen, ettei hänen tarvinnut vahdata syömisiään tai liikkumisiaan. Mittatilauksena teetätetyt esiintymisvermeet olivat kuitenkin vähitellen alkaneet kiristää.

– Ulkonäkö on minulle todella tärkeä asia, sillä kehoni on työvälineeni. Tajusin, että minun täytyy alkaa kiinnittää huomiota elämän­tapoihini, LouLou sanoo.­

Hän alkoi liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Nykyään LouLou paitsi hikoilee esiintymislavoilla, käy myös kolmesti viikossa salilla ja tekee lenkkejä kahden koiransa kanssa. Vieläkään hän ei noudata tarkkaa ruokavaliota tai laske kaloreita, mutta sokerin hän on jättänyt lähes kokonaan pois.

Varietee- ja vaudevilleteattereissa syntynyt burleski liitetään usein reheviin, muodokkaisiin naisiin. LouLoun mukaan piireissä ei kuitenkaan katsota kieroon niitäkään, jotka tavoittelevat timmiä vartaloa.

– Burleskissa on kyse show’sta eikä siitä, onko­ esiintyjä lihava vai laiha, hän sanoo.

LouLou on aina ollut tarkka omista mitoistaan, sillä häntä viehättää 50–60-lukulainen kauneusihanne: ampiais­vyötärö ja kurvikkaat muodot.­­ Vatsaansa hän ollut koko ajan melko tyytyväinen. Se kaartuu pienelle kummulle, mikä­ on LouLoun mielestä naisellista.

– En yritäkään päästä kummusta eroon tai tavoittele mitään pyykkilautavatsaa, hän sanoo.

Sen sijaan LouLou tahtoo pyöreän pepun­ ja kapean vyötärön. Siksi hän tahkoaa jalkaprässiä isoilla painoilla ja treenaa vatsalihaksiaan.

– Koska pidän kauniina kapeaa vyötäröä, en tee vatsalihasliikkeitä painojen kanssa vaan vain­ kehoni vastuksella.

Tiukan vyötärön saamiseksi LouLou harrastaa myös tightlacingia eli kiristää keskivartaloaan korsetilla. Aluksi LouLou kykeni pukemaan korsetin ylleen vain muutamaksi tunniksi kerrallaan, mutta kun keho tottui puristukseen, hän alkoi käyttää korsettia nukkuessaankin. Puolentoista vuoden kuluttua vyötärö oli kaventunut kymmenen senttiä.

– Kun korsettia käyttää oikein ja muistaa treenata vatsa- ja selkälihaksiaan, sen käyttämisessä ei ole terveys­riskejä. On mielenkiintoista seurata, miten­ omaa kehoaan voi muuttaa vastaamaan kauneusihannettaan.

LouLou sanoo, että vartalon muokkaamisella hän haluaa miellyttää ennen kaikkea itseään.

– Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa. Mitä vanhemmaksi tulen ja mitä enemmän esiinnyn, sitä vähemmän muiden mielipiteet merkitsevät.

LouLoun vinkit:

1. Kauniiseen vatsaan ei ole oikotietä. Sen voi saavuttaa syömällä terveellisesti ja liikkumalla tarpeeksi.

2. Mieti, mitä tavoittelet:­ haetko pelkkää hyvää oloa vai haluatko muokata kehoasi? Valitse  ruokavaliosi ja liikunta­harrastukset tavoitteittesi­ mukaan.

3. Hyviin tuloksiin voi päästä ilman jatkuvaa kaloreiden kyttäämistä. Tarkkaile, mitkä ruoka-aineet soveltuvat sinulle ja mitkä eivät. Sokeripitoisten ruokien jättäminen pois voi parantaa oloa.

4. Jos vasta aloitat kuntoilun, anna itsellesi­ aikaa tottua siihen. Aloita lenkkeilemällä vaikka kerran viikossa.

5. Muista kohtuus! Jos on liian ankara itselleen, repsahtaa helpommin.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 34/2013.

LouLou D’vil

■ 33-vuotias burleskitaiteilija ja Suomen ansioituneinen burleski­ammattilainen, joka keikkailee pääosin ulkomailla. Aikaisemmalta ammatiltaan graafinen suunnittelija.

■ Elää Helsingissä avoliitossa voimamies ”The Baronin” kanssa.

■ Voitti burleski­ammattilaisten kilpailussa Yhdysvalloissa tittelin Vuoden 2013 burleskikuningatar, Miss exotic world.

■ Aloitti burleskin viitisen vuotta sitten. Oppi liikkeet katselemalla YouTube-videoita.

■ Harrastanut muun muassa tanssia ja taekwondoa.

Laulaja kertoi vetäytyvänsä keikkatauolle lonkkaoperaation vuoksi.

Kaija Koo saapui Arman Alizadin uuteen Arman Live -ohjelmaan kävelykeppinsä kanssa.

– Onneksi on mahdollisuus mennä leikkaukseen ja ensi kesänä keppiä ei tarvita, Kaija Koo sanoi Nelosen ohjelmassa tiistai-iltana.

Kaija Koo paljasti, että hän on menossa lonkkaleikkaukseen lokakuussa.

– Mun on pakko sanoa tää, koska olen kauan poissa.

Lue myös! Kaija Koo: ”Olisipa joku nuorempana sanonut, että kyllä sinä selviydyt”

Hänen mukaansa lonkkaleikkauksen jälkeinen sairausloma voi kestää pitkään, jopa neljä kuukautta. Sen jälkeen hän aikoo tehdä ”jotain isoa”.

”Olen sairauslomalla aika pitkään, varmaan neljä kuukautta.”

Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tämän kesän keikat laulaja veti kepin kanssa.

– Ainoastaan viimeisen keikan jouduin peruuttamaan kipujen takia.

Lokakuun 6. päivä Kaija Koo julkaisee uuden kappaleen, jossa on mukana myös Cheek. Hänen uusi albuminsa ilmestyy marraskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?