Kumman kaa? Carl Philipin vai Harryn? Kuva: Reuters

Hieman happamasti brittilehti kertoi Ruotsin prinssin playboy-maineesta listatessaan tämän kuumaksi kuninkaalliseksi.

Maailman mahtavimpana monarkiana itseään pitävässä Britanniassa muiden maiden kuninkaalliset ylittävät harvoin uutiskynnystä.

Tanskan Mary on briteistä kiinnostava lähinnä siksi, että hän näyttää heidän oman Katensa, siis Cambridgen herttuattaren, isosiskolta. Suomalaismiesten lemmikki, prinsessa Madeleine, ei juuri brittilehtiä hetkauta. Madden häistäkin kirjoitettiin vain pienesti – koska sulhasella on sukujuuria Britanniassa.

Brittien mielestä punapäinen prinssi Harry on itsestäänselvästi maailman komein, seksikkäin ja kaikella tavoin ihanin prinssi. Tuleva kuningas William painii toki omassa sarjassaan, mutta on enemmänkin kunnollinen perheenisä -tyyppiä. Tee olikin mennä väärään kurkkuun, kun brittilehti Daily Mail myönsi otsikossaan, että maailman seksikkäin prinssi on todellakin Ruotsin Carl Philip, 35.

– Vaikka Britannia on tuottanut monia hyvännäköisiä kuninkaallisia, se ei todellakaan ole ainoa – niin ovat lukuisat muutkin maat, lehti pohjusti uutispommia.

– Ruotsin prinssi Carl Philip on yhtä tunnettu komeudestaan kuin ristiriitaisesta menneisyydestään.

Mikä naistenmies!

Daily Mailin mukaan Carl Philip on yksi Ruotsin Bernadotte-dynastian kiistellyimpiä jäseniä. Kyseenalaisella menneisyydellä lehti viittaa komistuksen playboy-maineeseen ja myrskyisään rakkauselämään, joka tosin nyt on historiaa, naihan Carl Philip kesäkuussa kauniin Sofia Hellqvistin. Pelimiehen maineen ruotsalaisprinssi on ansainnut brittilehden mukaan tummalla komeudellaan, rakkaudellaan nopeisiin autoihin ja vielä nopeampiin naisiin.

– Edes hänen morsianvalintansa ei mennyt ilman kohua, koska 30-vuotiaalla Sofialla on takanaan ura glamourmallina ja tosi-tv-tähtenä, lehti muistutti.

Daily Mailin mukaan kesä 2012 oli erityisen railakas, ja juopunut prinssi törttöili milloin Tukholman keskustassa milloin Cannesissa, kadotti lompakkonsakin. Myös Carl Philipin kolarointiin päättyneet autokisat mainittiin.

Vähän hapanta kenties?

Brittilehden seksikkäimmät siniveriset -listalle pääsivät myös Espanjan kuningatar Letizia, Jordanian kuningatar Rania (kuin supermalli, joka on onnistunut yhdistämään vaikutusvaltaisen uran ja äitiyden), Dubain kruununprinssi Hamdan sekä Monacon ruhtinassuvun Charlotte Casiraghi. Eikä prinssi Harryä tietenkään voinut jättää kokonaan pois laskuista!

Hieman happamalta saattoi Carl Philipin menneisyyden kuvailu vaikuttaa, mutta raikuliprinssejähän britit rakastavat. Hurmuri-Harry on hyvin iloinen illanviettäjä ja kuuluisa biletempaisuistaan, vaikka Daily Mailin artikkelissa nyt korostettiinkin hänen atleettisuuttaan ja hyväntekeväisyystyötään. Tokihan nekin hänen viehätysvoimaansa lisäävät.

Prinssi Harry on pitkään kantanut Britannian tavoitelluin poikamies -titteliä. Viime vuonna alkoi tosi-tv-sarja I Wanna Marry Harry, jossa yhdysvaltalaisnaiset uskovat pääsevänsä deittailemaan brittiprinssiä.

Lue myös:

Jätettiinkö prinssi Harry taas julkisuuden takia?

Britit irvailevat Ruotsin prinssin kihlatulle: Yrittää kopioida Katea!

Uudet kuvat julki: Ottiko Carl Philipin Sofia-kihlattu mallia herttuatar Katesta?

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.

– Tarvitsemme elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain, Syysprinssi-elokuvan tähti Laura Birn sanoo.

Näyttelijä Laura Birn, 35, on ärsyyntynyt elokuvateollisuuden naisiin kohdistuvasta ikäsyrjinnästä. Miesnäyttelijät ovat valkokankaalla oikealta iältään helposti parikymmentä vuotta vanhempia kuin naiset, jotka esittävät heidän vaimojaan.

– Naisille on tarjolla vähemmän rooleja, ja niidenkin roolien tarjoama kuvasto on yksinkertaisempaa kuin miesten. Tällä hetkellä tuntuu, ettei elokuvissa ole edes olemassa vanhaa naista. Se on todella huolestuttavaa, Laura pohtii.

Laura ei ole itse vielä törmännyt ikäsyrjintään. Häntä vanhemmat, neli-viisikymppiset naiskollegat ovat kuitenkin varoittaneet, että vanhempana rooleja ei vain ole.

– Minusta se tuntuu käsittämättömältä. Ihminenhän muuttuu iän ja elämänkokemuksen myötä koko ajan kiinnostavammaksi.

Naiset normiksi

Aiheen nosti esille Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Laura iloitseekin, että Elina uskalsi puhua.

–Todella moni naisnäyttelijä huokaisi helpotuksesta, kun Elina sanoi asiat suoraan. Ihailen Elinaa, sillä hän on paitsi rohkea, intohimoinen ja hauska, myös tunneälykäs.

”Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia.”

Laura haluaa osaltaan jatkaa tuota keskustelua. Hänestä on ongelmallista, että mies on lähes aina tarinan sankari ja nainen esitetään vain suhteessa mieheen.

– Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia. Se, millaista ihmiskuvaa elokuvateollisuus tarjoaa, näyttäytyy yhteiskunnassamme normina. Ei ole oikein, että vain miesten tarinat pääsevät tuotantoon, ja naisten rooli on olla miesten peili. Tarvitsemme myös elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain.

Tällainen projekti on Lauran tuorein elokuva Syysprinssi. Anja Snellmanin menestyskirjaan perustuvassa elokuvassa Laura näyttelee Inkaa, joka on hänen mukaansa kokonainen ja monipuolinen hahmo.

– On mahtavaa, ettei Inka uhraa omaa tietään rakkauden edessä, vaan uskaltaa lentää.

Katse rahoittajiin

Jotta asiat elokuvateollisuudessa voivat muuttua, alalle tarvitaan Lauran mielestä lisää naistekijöitä ja heidän projekteihinsa lisää rahaa.

”Olen varma, että myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva.”

– Elokuva-alan rahoittajat ja heidän päätöksensä ovat olennaisessa asemassa. Kun elokuvissa näkyy enemmän monipuolista naiskuvaa, siitä tulee uusi normi. Olen varma, että naiskatsojien lisäksi myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva, Laura huomauttaa.

– Uskon, että meillä naisilla on valta vaikuttaa asioihin ja edistää muutosta. Sitä tapahtuu koko ajan enemmän, eikä feminististä puhetta voi enää hiljentää.

Siksi Laura ei olekaan huolissaan omasta työllisyystilanteestaan ja tulevaisuudestaan alalla.

– Uskon, että kun olen yli nelikymppinen, vinouma naisroolien kohdalla on ehtinyt jo korjaantua.

Lue Lauran koko haastattelu Me Naisten numerosta 43/2016.