"Lukijani ovat avautuneet minulle raadollisen rehellisesti omista kokemuksistaan ja ongelmistaan. Aallon pohjassa itsekin vuosia rypeneenä tiedän tarkalleen miltä heistä tuntuu ja kuunteleminen ja niistä kirjoittaminen ovat auttaneet monia." Näin kertoo Leena Juoperi, Lihavan naisen markkinat -blogin pitäjä. Kuvat: Kotialbumi
"Lukijani ovat avautuneet minulle raadollisen rehellisesti omista kokemuksistaan ja ongelmistaan. Aallon pohjassa itsekin vuosia rypeneenä tiedän tarkalleen miltä heistä tuntuu ja kuunteleminen ja niistä kirjoittaminen ovat auttaneet monia." Näin kertoo Leena Juoperi, Lihavan naisen markkinat -blogin pitäjä. Kuvat: Kotialbumi

Lihavat ihmiset nähdään tyhminä ja laiskoina vätyksinä, joiden sairastelu tulee kalliiksi yhteiskunnalle ja yrityksille, sanoo suorasanainen bloggaaja.

”Erityisesti yksi teema on noussut vahvasti esille saamistani kommenteista. Viesti on se, että läskin on Suomessa pidettävä turpansa kiinni. Läski, kuten minä, on vain tyhmä ja katkeroitunut ääliö. Kaikki epäoikeudenmukaisuudet on hänen omasta asennevammastaan johtuvia. Läski on toisin sanoen ansainnut kohtelunsa itse.”

 Kun Leena Juoperi, 41, oli aloittanut Lihavan naisen markkinat -bloginsa, kului vain kaksi viikkoa ja kommentointi kävi jo vilkkaana. Osa lukijoista kiitteli Leenan suorasukaisuutta, toiset suosittelevat terapiaa ja laihduttamista.

Leena kertookin lihavuudesta ja siitä seuraavasta syrjinnästä silottelematta menaiset.fin lukijablogissaan. Hän ei säästele sanojaan, kun hän kirjoittaa esimerkiksi postauksen Tällaista on olla läski Suomessa.

– Vaikeista ja vaietuista asioista pitää puhua sekä tabuja täytyy rikkoa. Blogissani kiteytyvät turhautumiseni yhteiskuntamme epäkohtiin ja ihmisluonteen kummalliseen ilkeämielisyyteen.

Blogissa omakohtaiset kokemukset niin lihavuudesta kuin ylipainoisuudesta työmarkkinoilla solahtavat julkkishaastatteluiden ja sairauskertomusten sekaan. Leenan raja kulkee hänen miehensä ja lapsiensa yksityisasioissa: niistä hän ei postauksissaan kerro. Sen sijaan henkilökohtaisista asioistaan Leena on kolmen kuukauden aikana avautunut ja sanoo avautuvansa tulevaisuudessakin hyvin rehellisesti.

– Minulla on paljon lihavuuteen liittyviä kauhukokemuksia, alkaen koulukiusaamisesta syömishäiriön puhkeamiseen. En soisi kenenkään tuntevan Itseinhoa, joka riistäytyy käsistä ja purkautuu lopulta oman hyvinvoinnin tietoisena riskeeraamisena mitä järkyttävimmin keinoin.

Minulla on paljon lihavuuteen liittyviä kauhukokemuksia, alkaen koulukiusaamisesta syömishäiriön puhkeamiseen.

– Ymmärrän hyvin heitä, joilla vääristynyt kehonkuva on johtanut äärimmäisten tekojen kautta hautaan. Ilman lastani minulle olisi saattanut käydä samoin.

”Syrjintää on vaikeaa todistaa”

”Karmeaa. Olen keski-ikäinen, lihava nainen vailla työpaikkaa. Mitä sitten? Sitä sitten, että lihavana, keski-ikäisenä naisena ei ole helppoa päästä takaisin työmarkkinoille. Ei siitäkään huolimatta, että takataskussa on useampi ammattitutkinto, lukuisia sertifikaatteja ja CV täynnä mittavia urasaavutuksia.”

Projektipäällikkö. Kouluttaja. Elokuvakäsikirjoittaja. Ruokakirjailija. Bloggaamisen ohella Leena on ehtinyt tehdä paljon muutakin. Nyt hän etsii parhaillaan uutta työtä. 

Leena on puhunut blogissaan moneen kertaan työelämän syrjinnästä, joka kohdistuu ylipainoisiin, etenkin naisiin. Leenan mukaan lihavat ihmiset nähdään yleisesti tyhminä ja laiskoina vätyksinä, jotka eivät tuota mitään, mutta jotka tulevat sairasteluillaan kalliiksi yrityksille ja yhteiskunnalle.

On täysin käsittämätöntä, että erilaisuutta on nykyäänkin niin vaikea hyväksyä, Leena toteaa.

– Lihavuutta ajatellaan välinpitämättömyytenä ja selkärangattomuutena, eikä ymmärretä, että ylipainon taustalla voi olla muitakin asioita, kuten sairauksia.

Leena on ikäviä kokemuksia myös työelämästä.

– Syrjintää on hyvin vaikeaa todistaa, mutta onhan niitä omia päätelmiä tullut tehtyä vuosien varrella. Kun työnäytöt ja työstä saatu palaute eivät riitä ylennyksiin tai palkankorotuksiin, vaikka muita on huomioitu sellaisilla vähemmästäkin, niin kieltämättä on käynyt mielessä, josko se johtuukin siitä, että olen nainen tai koska en täytä tiettyjä ulkonäkövaatimuksia.

”Olen oppinut olemaan armollinen”

”Lihavuus koskettaa jo joka viidettä suomalaista ja yli puolet aikuisista on ylipainoisia. Ylipaino ei ole aina tervettä, vaikka ylipainoinenkin voi olla terve. En kannata lihavuutta, mutta puolustan lihavien oikeuksia olla ja elää. Puolustan tasa-arvoa ja vastustan syrjintää.”

Leena Juoperi tietää omasta kokemuksestaan, että ylipainoinen voi olla täysin terve ja hyvinvoiva.

Kontrolloimaton painonnousuni alkoi parikymppisenä, ja näin jälkikäteen olen melko varma, että sairastuin jo tuolloin kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Hän sanoo itse olleensa kahdesti elämässään normaalipainoinen. Väliin mahtuu enemmän ja vähemmän lihavia vuosia. Sellaista perinteistä jojottelua, Leena mainitsee.

– Kahden ikihoikan vanhemman pullukasta lapsesta kasvoi lihava aikuinen. Sinänsä se on omituista, koska perimän piti olla puolellani ja kaikki me söimme samaa ruokaakin. Kontrolloimaton painonnousuni alkoi parikymppisenä, ja näin jälkikäteen olen melko varma, että sairastuin jo tuolloin kilpirauhasen vajaatoimintaan. Silloin asiaa ei tutkittu, vaikka hain lihomiseeni apua niin lääkäriltä kuin ravitsemusterapeutilta.

Kahdeksan vuotta sitten Leena sai diagnoosin kilpirauhassairaudesta. Lääkitys helpotti hänen oireitaan, mutta ne eivät poistuneet kokonaan.

– Läskit jäivät. Kilpirauhasen vajaatoiminnassa aineenvaihdunta hidastuu jopa puolella, joten laihduttaminen on työn ja tuskan takana. Olen kuitenkin oppinut olemaan itselleni armollinen.

Hänen mielestään vain oma terveys ja hyvinvointi ovat aiheellisia syitä laihduttaa. Kenenkään ei ole syytä ryhtyä dieetille ulkopuolisten paineesta! Mutta jos liikapaino haittaa liikkumista ja tavallisista arkiaskareista on hankala selviytyä tai jos ylipainosta on selvää terveydellistä haittaa, kannattaa asialle ehdottomasti tehdä jotakin, Leena sanoo.

Parhaillaan Leena työstää ruokakirjaa kilpirauhasen vajaatoimintapotilaille. Haaveissaan Leena herkuttelee ajatuksella, että vielä joskus hän pääsisi toteuttamaan myös isokokoisten naisten tyylikkään alastonkalenterin – jolla hän osoittaisi, kuinka kaunis ja viettelevä suurempikin nainen voi olla.

Leena toivoo, että joskus vielä näkisimme elokuvissa isoja naisia rakkauden ja himojen kohteena tai vakavasti otettavina toimintasankareina.

– Olisi hienoa, jos me isokokoiset saisimme oman radio- tai tv-ohjelman, jossa ylipainosta ja lihavuudesta puhutaan avoimesti. Vielä hienompaa olisi, jos saisimme yksinomaan ylipainoisilla ja lihavilla ihmisillä roolitetun, laadukkaan kotimaisen tv-sarjan, josta nousisi uusiksi seksisymboleiksi upeita, kauniita ihmisiä.

”Kaikki ihmiset ovat seksikkäitä”

”Itsetunto on upea työväline, silloin kun se on kohdallaan. Hyvä itsetunto on kuin loton päävoitto, joka avaa ovia ja saa tuntemaan, että kaikki on mahdollista. Murentunut itsetunto, sitä vastoin, voi eristää ihmisen kotiinsa ja estää häntä elämästä elämäänsä.”

Vaikka Leenaa on ollut ylipainoinen lapsuudesta saakka ja kokenut kovia itsetunto-ongelmia muun muassa koulukiusattuna, on hän esimerkki selviytyjästä. Oman kehon tyytymättömyydestä ja ylipainon häpeilemisestä pääsee eroon, hän vakuuttaa.

– Tärkeintä on, ettei kukaan vahingoita itseään, koska ei juuri nyt viihdy kehossaan. Tyytyväisyys omaan itseen ja kehoon lähtee korvien välistä sekä siitä, että löytää ja tiedostaa oman kauneutensa sekä haluttavuutensa.

Itse hän sai apua aikanaan ennen kaikkea aviomieheltään.

Mieheni sai minut ymmärtämään, että jos hän näkee minut haluttavana ja seksikkäänä ja rakastaa minua tällaisena kuin olen, miksi ihmeessä en kelpaisi itselleni?

– Mieheni sai minut ymmärtämään, että jos hän näkee minut haluttavana ja seksikkäänä ja rakastaa minua tällaisena kuin olen, miksi ihmeessä en kelpaisi itselleni? Hän on saanut minut tuntemaan itseni naiseksi ja rakastettavaksi, mutta jos jostain syystä avioliittomme joskus päättyisi, se tunne ei enää muuttuisi mihinkään. Kyse on siis itsevarmuudesta ja itsensä hyväksymisestä.

Leena ei usko, että seksuaalinen haluttavuus on kiinni ulkoisista seikoista. Se ei myöskään liity millään tavalla ruumiinrakenteeseen, vaan sisältä huokuvaan karismaan, hän toteaa.

– Kaikki ihmiset ovat omalla, persoonallisella tavallaan kauniita ja seksikkäitä, vaikka joskus ne ominaisuudet vaativatkin esiin houkuttelua.

Kursivoidut sitaatit ovat Lihavan naisen markkinat -blogista.

Leenan 2 yllättävää paljastusta, jota kukaan ei ole aiemmin kuullut

1. ”Tällä hetkellä kirjoitan ensimmäistä teatterikappalettani. Se on monologi vanhenemisesta ja esityksen aloittamista kaavaillaan ensi vuoden kesäkuulle. Monologin tilasi ja tulee esittämään näyttelijä-ohjaaja Minna Kangas ja esityksen voi nähdä ainakin jossain päin Pirkanmaata. Työstän myös elokuvakäsikirjoitusta parisuhdeväkivallasta ja suhteessa tapahtuvista raiskauksista.”

2. ”Kirjoitin ylioppilaaksi kahdessa vuodessa. Vuosi oli 1995, ja kirjoitusten aikaan kärsin valtavasta raskauspahoinvoinnista. Ylioppilastodistukseni ei siis ole häävi, vaan keskinkertainen, mutta ainakin minä tein jotain, mitä kukaan muu ei ollut aikaisemmin tehnyt.”

Koomikko aiheutti pienen somekohun jakamalla meemin Magic Johnsonin ja Samuel L. Jacksonin harmittomasta kuvasta. Ironia ei auennut kaikille.

”Sam ja minä chillasimme penkillä eilen Forte dei Marmissa, Italiassa. Fanit jonottivat ottaakseen kuvia kanssamme.”

Näin entinen huippukoripalloilija Earvin ”Magic” Johnson twiittasi, kun hän vieraili elokuun puolessa välissä Italian Toscanassa. Samalla hän julkaisi shoppailureissunsa päätteeksi kuvan, jossa hän istui rennosti puupenkillä näyttelijä Samuel L. Jacksonin kanssa. Prada- ja Louis Vuitton logot vilkkuivat miesten ostoskasseissa, ja molemmilla oli kuvassa leveähkö hymy.

Johnsonin julkaisema Twitter-kuva alkoi pian elämää omaa elämäänsä, koska italialaiset eivät tunnistaneet julkkiskaksikkoa, kertoo Independent-lehti.

Jotkut italialaiset nimittäin luulivat, että kyseessä on kaksi maahanmuuttajaa – joilla on äärettömän paljon rahaa shoppailuun. Ja kaiken kustantaa tietenkin Italian valtio.

Koomikko Luca Bottura käytti yhtä kuvaa meeminä ja jakoi sen Facebookissa. Hän kirjoitti kuvan yhteyteen muun muassa: ”Valtion varoja Forte dei Marmissa… he tekevät ostoksia Pradan liikkeessä päivittäisellä 35 eurollaan.”

Bottura myös pyysi seuraajiaan jakamaan kuvan, jos he ovat raivostuneita. Telegraphin mukaan Bottura väittää nettimeeminsä tarkoituksen olleen ironinen – mutta moni ymmärsi Botturan sanoman väärin ja lähti levittämään kuvaa ”shoppailevista maahanmuuttajista”.

Facebook-kommentoijat ilmaisivat Botturan kuvan yhteyteen muun muassa ”häpeää” ja ”inhoa”, jota he kokivat –  ja luulivat kuvassa olevan kaksi maahanmuuttajaa, jotka istuskelevat penkillä ökyostoksiensa kanssa.

Kuvaa on jaettu tuhansia kertoja, Bottura kertoi myöhemmin Facebookissa ja analysoi samalla kuvan aiheuttamia reaktioita:

– 40 prosenttia ihmisistä ymmärsi provosointini, 30 prosenttia oli raivoissaan ja 20 prosenttia oli sitä mieltä, että se oli rasistinen meemi ja että en tunnistanut Samuel Jacksonia ja Earvin 'Magic' Johnsonia (en paljasta loppua kymmentä prosenttia).

Monet ovat pitäneet Maria Veitolan Instagram-päivitystä esimiestyön rankkuudesta tärkeänä. Jotkut ovat kuitenkin ihan toista mieltä. 

Radio Helsingin sisältöjohtajana työskentelevä Maria Veitola, 44, kertoi eilen Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Maria kertoi, että hänen voimansa ovat viime aikoina huvenneet oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä, jotka sanovat: ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Maria kirjoitti eilen.

Instagram-päivityksessään Maria kertoi kärsineensä jopa fyysisistä oireista. Hän kuvaili olleensa paniikkihäiriön reunalla.

Lue lisää täältä: Maria Veitola puhuu esimiestyönsä raskaudesta: ”On kamalaa menettää elämänhallinta siksi, että muut ei hallitse elämäänsä”

(Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.)

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, bossladynä altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin" tai sekoilevat muuten vaan. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Päivitys on herättänyt paljon keskustelua. Monet ovat kirjoittaneet päivityksen alle, että Maria on rohkea, koska uskaltaa puhua vaikeista asioista niin suoraan.

– Tämän kaiken saa ja pitää sanoa ääneen. Miksi hyssytellä ja esittää supernaista, jos tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Tunteista kertominen auttaa niin itseä kuin muita, eräs kommentoija kirjoittaa.

Jotkut ovat kuitenkin suhtautuneet Marian kirjoituksen aivan toisella tavalla.

Kohtuutonta syyttelyä...

Instagram-tili @lindiis kirjoittaa, että Maria syyllistyy kaksinaismoralismiin. Hänen mielestään on erikoista, että Maria vaatii toisia jaksamaan tappiin saakka. Hänen mielestään on myös kohtuutonta syyttää muita siitä, että esimiehenä joutuu puurtamaan.

– Siksi toivon vähän armollisuutta myös sinulta julkisuuden henkilönä – jos on armollinen itselleen, on oltava sitä myös ulkoisille olosuhteille ja muiden, inhimillisten ihmisten heikkouksille. Saa olla kunnianhimoinen, mutta oikeesti bossladyä on se, ettei syyttele julkisesti omasta olostaan muita.

”Olisit voinut vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa, että oli rankka viikko.”

Instagram-tili @ruutiainen puolestaan toteaa, että Marian kirjoitus saattaa vaikuttaa hänen alaisistaan hyvin loukkaavalta.

– Esimiehenä olet myös yksi iso (ehkä isoin?) tekijä siinä uupuvatko alaisesi. Sitä paitsi, vaikka kuinka vika olisi niissä alaisissa, niin ei oo kovin jees pomona alkaa julkisessa Instassa niitä asioita puimaan, hän kirjoittaa.

– Työpaikan sisäiset asiat kuuluu jäädä työpaikalle. Olisit täällä voinut myös vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa että oli rankka viikko, mutta päätit jakaa koko maailmalle, että syy oli alaisissasi.

...vai sittenkin voimaannuttava keskustelunavaus?

Maria vastasi kommentoijilleen useammalla pitkällä viestillä. Hänen mukaansa päivityksen tarkoituksena oli ainoastaan osoittaa, miten rankkaa esimiestyö voi olla.

– Ihmiset ovat inhimillisiä otuksia kaikkine piirteinensä ja virheinensä, niin alaiseni kuin minäkin. Se tekee elämästä ihanaa ja joskus myös haastavaa. Uskon yhdessä tekemiseen ja avoimuuteen, en erakkouteen, vaikka se voisikin olla monella tavalla helpompaa, Maria kirjoittaa vastauksena @lindiis-nimimerkille.

Maria toteaa vastauksissaan, ettei esimerkiksi ”freelancereiden elämänhallinta ja motivaatio ole hänen vastuullaan”. Hänen mukaansa tilanteessa ei myöskään ole kyse siitä, että alaiset olisivat uupuneita. Sen tarkemmin hän ei kuitenkaan kerro, millainen tilanne työyhteisössä on meneillään.

”Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?”

– En valitettavasti voi vastata uteliaisuudennälkääsi ja kertoa detaljeja eikä sillä oikeastaan ole väliä. Mutta varmasti osaat kuvitella tilanteen jossa usea ihminen – syystä tai toisesta – jättää tekemättä sovitut asiat ja ne kaatuvat muiden päälle. Onko se reilua? Saako siitä puhua? Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä esimies tai -nainen, ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Maria kysyy.

Lopuksi Maria vielä toteaa, että hänelle on tärkeää puhua myös niistä asioista, joista joidenkin mielestä ei julkisesti saisi puhua.

– Mulle on tärkeää puhua asioista joista perinteisesti ”ei saa puhua”, koska ne täytyy vaieta tai piilottaa, koska näin on ollut tapana tehdä. Mun inboxit ja dm [yksityisviestilaatikko] on täynnä viestejä esimiehiltä ja -naisilta, joille postaukseni oli juuri siitä syystä voimaannuttava ja tärkeä, hän kirjoittaa.

Hei esimies! Onko sinun työsi ollut rankkaa? Kerro kokemuksistasi alla olevalla lomakkeella. Vastauksia voidaan käyttää osana Me Naisten juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Maria Veitola sai tiukkaa kritiikkiä avauduttuaan esimiestyön rankkuudesta – näin hän vastaa saamiinsa kommentteihin

rasittava tyyppi kaikenkaikkiaan. Jaksaa hakea julkisuutta ja aina valittaa jotain. esimiehellä esimiehen työt, työntekijällä omansa. En voisi itse omia väsymyksiäni kirjoitella yleisesti julkisuuteen.. olisi pian entinen työ.... Asioita voi käsitellä muutenkin kuin nettipalstoilla.. joo paniikki häiriö.. jos oikeasti oli niin meneppä lääkäriin hakemaan apua mieluummin kuin kohdennat sen tänne nettiin..
Lue kommentti
Jannika B. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Laulaja kertoo Instagramissa hävenneensä reisiään ja korviaan. Nyt hän kannustaa kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

Laulaja Jannika B, 32, on viime aikoina puhunut suorasanaisesti omista epävarmuuksistaan ja kamppailustaan mielenterveytensä kanssa. Hänen avoin suhtautuminensa vaikeina pidettyihin aiheisiin jatkuu.

Tänään hän julkaisi Instagramissaan näyttävän kuvan, jossa kertoo suhtautumisesta kehoonsa.

– Nuorempana – ja välillä edelleenkin – huomaan häpeäväni ja piilottelevani ”tynnyrireisiäni” ja ”dumbokorviani”. Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itse asiassa neljän) asian näkyä, Jannika kirjoittaa.

 

Eilen oli ihanat kesäpäiväkuvaukset. 🌸🌞 Nuorempana -ja välillä edelleenkin- huomaan häpeäväni ja piilottelevani "tynnyrireisiäni" ja "dumbokorviani". Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itseasiassa neljän) asian näkyä. 💪 Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Kaikilla. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen. Huomenna 23.8.2017 järjestetään kaikenlaisten kehojen riemukulkue ja puistojuhla Helsingin Esplanadin puistossa klo 16.30 alkaen. Suomen ensimmäinen kehopositiivisuuden juhla, Body Pride on Vaakakapinan #lupanäkyä -teeman huipentuma. Kaikki ovat tervetulleita mukaan juuri sellaisena, kuin haluaa tulla nähdyksi! ❤️ #lupanäkyä @yleisradio @vaakakapina

A post shared by Jannika B 💎 (@jannikabofficial) on

Jannikan mukaan kukaan meistä ei säästy ulkonäköön kohdistuvilta epävarmuuksilta. Hänen mielestään kauneutta kannattaisi tavoitella erityisesti sisältä päin.

– Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniiseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen.

Kuva on julkaistu huomenna järjestettävän Body Pride -tapahtuman kunniaksi. 

”Maailman söpöimmät korvat”

Jannika on aiemminkin puhunut ulkonäköönsä liittyvistä epävarmuuksista. Helmikuussa hän kertoi, että häntä kiusattiin koulussa korviensa ja ihonsa pigmenttihäiriön takia. Sen takia hänet on aiemmin nähty julkisuudessa vain harvoin hiukset kiinni.

– Syy tähän on korvani ja kaulassa oleva vitiligo. Koulussa minua kiusattiin näistä kahdesta asiasta, Jannika kertoi.

Emma Gaalan aikaan Jannika kuitenkin huomasi, että hänen tyttärensä Martta on perinyt monet asiat äidiltään.

”Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän.”

– Eilen tajusin, että kaunis tyttäreni on perinyt minun korvani ja ne ovat maailman söpöimmät korvat ja toivon, ettei hän koskaan halua piilotella niitä, Jannika totesi.

Samalla hän kertoi, että aikoo tulevaisuudessa pitää ylpeästi hiuksiaan enemmän kiinni.

– Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän – niin hyvässä kuin pahassa. Olkaa armollisia toisillenne ja etenkin itsellenne, hän kertoi.

Näyttelijä teki yhden elämänsä fyysisesti raskaimmista rooleista uutuuselokuvassa.

Pamela Tola pääsi uudessa Napapiirin Sankarit 3 -elokuvassa kokeilemaan elämänsä ensimmäistä kertaa suofutista. Filmiryhmä kuvasi suolle sijoittuvia kohtauksia monen päivän ajan.

– Se oli kivaa, mutta hirveän raskasta fyysisesti. Otti pari askelta ja tuntui, kuin olisi juossut 10 kilsan lenkin. Sillä ei ole mitään tekemistä tavallisen futiksen kanssa. Kamppeet olivat märkänä aamusta iltaan, hyväntuulinen Pamela kuvaili saapuessaan maanantaina elokuvan ensi-iltaan.

Pamela kuvaa parhaillaan Elisa Viihteelle Kolmistaan-tv-sarjaa yhdessä näyttelijämiehensä Lauri Tilkasen kanssa. Hän oli ottanut pinkin sävyn tukkaansa roolia varten.

– Viikko sitten alkoivat kuvaukset, ja lopputulos nähdään joulukuussa.

”Suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan.”

Työskentely oman miehen kanssa on kuulemma sujunut mallikkaasti.

– Se auttaa, kun tuntee toisen. Kuvauksissa olemme toki eri roolissa kuin kotona ja suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan, hän kuvaili.

Työasiat seuraavat usein yhteisten projektien myötä kotiin saakka.

– Puramme kohtauksia ja roolihenkilöitä kotona hyvässä hengessä. Lomalla ja viikonloppuisin yritämme välttää sitä, mutta ei meillä sellaista sääntöä ole, ettei työjutuista saisi kotona puhua, hän kertoi.

Sarjan kuvausten jälkeen pariskunta jatkaa Turun kaupunginteatteriin tekemään Kybersielut-näytelmää.

– Jatkamme yhteistä duuniputkea siellä. Ainakin näemme jossain, kahden freelancerin ja kolmen lapsen uusperhettä pyörittävä näyttelijä hymähti.

Jutun otsikkoa muutettu 22.8. klo 11.53. Lauri Tilkasen sukunimi on Tilkanen. Ei Tola, kuten otsikossa aiemmin kirjoitettiin.