Bachelorin valittu Satu ja kakkoseksi tullut Jenny suunnittelevat yhteistä kesälomamatkaa. ”Pitäisiköhän lähteä yhdessä Toscanaan”, Satu heittää ja Jenny nauraa. ”Juha oli jo viemässä Satua Toscanaan.”

Tv-ohjelmasta ei löytynyt rakkautta vaan syvä ystävyys. Bachelorin kilpakumppanit Satu ja Jenny ovat tekemisissä lähes päivittäin.

Ensikohtaamisella he ajattelivat näin:

Niin kaunis ja vetävän näköinen, että onkohan hän ärsyttävä?

Ei hitto, palmikko päässä, tuo elovena pääsee vielä pitkälle!

Jenny Helenius, 32, ja Satu Torsti, 27, tapasivat ensimmäistä kertaa viime joulukuussa Upinniemessä, kun he alkoivat taistella saman poikamiehen sydämestä Bachelor Suomi -ohjelmassa. Se ei ollut ystävyyttä ensisilmäyksellä.

– Kyllä me vähän mulkoiltiin, Satu nauraa ja Jenny komppaa kikattaen:

– Olimme ihan ämmiä!

Nyt kilpailun voittaja Satu ja kakkoseksi jäänyt Jenny heittävät toisistaan hulvattomia vitsejä kuin ystävykset, jotka ovat tunteneet vuosia. Kahvilassa kaikuu naurunremakka.

– Hei, jos siellä on joku hyvännäköinen mies, joka kuulee, saa tulla!

Ennakkoluulojen vangit

Kuukausi ensikatseiden jälkeen Satu ja Jenny kohtasivat Etelä-Afrikassa, minne Bachelorin päätähti Juha Rouvinen lennätti kymmenen häntä eniten viehättänyttä naista.

”Taisimme olla molemmat ennakkoluulojemme vankeja.”

Huumorintaju kohtasi eräänä iltana. Eri huoneisiin sijoitetut Jenny ja Satu alkoivat huudella toisilleen huvilan parvekkeilta.

– Sanoinkin huonekaverilleni Katjalle, että olen saanut sinusta ihan vääränlaisen käsityksen, Jenny muistelee.

– Taisimme olla molemmat omien ennakkoluulojemme vankeja, Satu myöntää.

Asetelma oli lähtökohtaisesti kilpaileva, sillä jokainen talossa olleesta kymmenestä naisesta halusi Juhan aidosti.

Arki oli kuitenkin kaukana kiihkeästä. Kun joku oli treffeillä Juhan kanssa, loput hengailivat talolla ja mökkihöperöityivät aitojen takana. Turvallisuussyistä talosta ei päässyt pois. Siinä ehti tutustua ja löytää yhteyksiä.

Kameroiden, epävarmuuden ja luonteiden kohtaamisesta syntyi jännitteitäkin. Niissä Satu ja Jenny huomasivat olevansa usein samalla puolella. Satu puolusti Jennyä riidassa napakkana pidetyn Ninan kanssa, Jenny taas tuki huonekaverinsa Annan putoamista surrutta Satua.

Televisio kuitenkin näytti sitä enemmän kitkaa, mitä pidemmälle ohjelma eteni.

– Minua on vaivannut kovasti, että minusta tehtiin mustasukkainen draamakuningatar. Kuvituskuvaa ja ilmeitäni leikattiin eri kohtauksista tekemään konflikteja, Jenny harmittelee.

– Ohjelman perusteella vihasin kaikkia muita naisia. En vihannut, minähän heidän kanssaan eniten olen edelleen tekemisissä. Totta kai on normaalia olla mustasukkainen ihmisestä, josta välität. Normaalissa elämässä ei tarvitse pelätä, että miehen kieli on viiden minuutin kuluttua seuraavan naisen kurkussa.

Satu taas näytti viilipytyltä, jossa koko asetelma ei herättänyt mitään tunteita. Moni katsoja ihmettelikin, mitä Satu teki loppukaksikossa.

– Tuntuu hassulta, että minun ihastumisen tunteitani vähäteltiin. Näytin myös iloitsevan Jennyn ja Juhan konflikteista, Satu hymähtää.

 

Sekä Jennyn että Sadun aiemmat kokemukset ovat tehneet heistä varovaisia. ”Jos minulle ja Juhalle olisi tullut suhde, olisin kuitenkin pelännyt, että hän satuttaa minua jossain vaiheessa”, Jenny sanoo.

 

Ei kateutta vaan kaveruutta

Rakastumisesta kumpikaan ei puhu, mutta lähellä he kävivät. Sekä Satu että Jenny ihastuivat Juhaan syvästi. Lopputulos särki Jennyn sydämen, koska hän kuvitteli, että alkamassa oli vuosisadan rakkaustarina hänen ja Juhan välillä.

”En halunnut, että Sadulle jäisi sellainen olo, että vihaisin häntä.”

Heti valinnan jälkeen helmikuussa Jenny teki vaikean aloitteen. Hän otti yhteyttä Satuun kertoi toivovansa hänelle ja Juhalle onnea ja kaikkea hyvää. Se olisi vaikeaa kenelle tahansa: voisitko itse olla ystävä naiselle, jonka mies halusi sinun sijastasi?

– En halunnut, että Sadulle jäisi sellainen olo, että vihaisin häntä. Totta kai minua harmitti, etten tullut valituksi, mutta kun olin miettinyt asiaa, pääsin yli suurimmasta pettymyksestä.

– Jenny ehti ensin. Minä olisin muuten laittanut sen viestin, Satu sanoo.

Kun jaksoja alkoi tulla tv:stä, Jennyn asenne Juhaa kohtaan muuttui. Hän ymmärsi, ettei ihastuminen ollutkaan niin ainutlaatuista, kuin hän oli kuvitellut. Kateuteen tai mustasukkaisuuteen ei ollut syytä.

Viime viikon tiistaina nähdyssä tilintekojaksossa Juha ärsytti Jennyä jo niin paljon, ettei hän halunnut edes katsoa miestä. Kuvausten jälkeen hän ei ole Juhaa nähnyt.

Samalla, kun Satu yritti tapailla salaa Juhaa, hän piti yhteyttä tiiviisti Jennyynkin. He lähtivät Tukholman-risteilylle, kävivät muutaman kerran ulkona ja keksivät aloittaa yhteisen harrastuksen, tenniksen. Viestittelystä tuli päivittäistä.

Naiset puhuivat myös Juhasta. Kävi ilmi, että Juha oli puhunut ihan samat jutut naisten merkityksellisyydestä myös heidän lähimmilleen. Se mietitytti.

Satu ja Juha erosivat lopullisesti vasta viime viikolla. Suhde kaatui piilotteluun ja siihen, ettei Juhalta oikein tahtonut löytyä aikaa ihastukselleen Suomen arjessa. Siitä kolauksesta Satu toipuu edelleen.

– Näimme muutaman kerran ja teimme ruokaa. Arki oli niin erilaista kuin kuuma huuma Afrikassa, että puheenaiheemmekin pyörivät aika lailla ohjelman ympärillä, Satu sanoo.

– Ehkä joissain toisissa olosuhteissa olisimme onnistuneet.

Rankat pettymykset

Miessuhteissa Sadulla ja Jennyllä ollut samanlaista epäonnea.

– Meitä yhdistävät suuret pettymykset rakkaudessa. Ihastumme aina pahoihin poikiin, Satu sanoo.

Hän on ollut sinkkuna kolme vuotta. Sitä edelsi viiden vuoden suhde ensirakkauden kanssa.

– Ajattelin joskus meneväni hänen kanssaan naimisiin. Kesti aikaa päästä sen yli.

– Vaikka ero olikin suuren suuri pettymys, eksäni on maailman hienoin mies. Hän ei tule koskaan häviämään minusta. Suhteemme vuoksi odotukseni uudelle suhteelle ovat korkealla. Toiseen pitää pystyä luottamaan.

Jennyllä oli ennen Bacheloria kaukosuhde kanadalaismiehen kanssa, mutta se ei koskaan muuttunut naisen puolelta suureksi paloksi.

Myös hän erosi kipeästi viitisen vuotta sitten pitkän yhteiselon jälkeen. Kesti pari vuotta päästä yli. Jenny kyllä tapaili miehiä, mutta kun heistä alkoi löytyä samoja piirteitä kuin eksästä, Jenny meni kuoreensa ja nosti kytkintä. Ei enää tätä.

– Jouduin pettymään kyllä tosi pahasti, Jenny sanoo.

”Nyt, kun oli mahdollisuus elokuvarakkauteen, en uskaltanut päästää tunteitani valloilleen.”

Sama mietityttää Satuakin. Juuri huonojen kokemusten vuoksi heittäytyminen oli hänelle vaikeaa Bachelorissa: vaikka tunteita olisi, pettymyksen pelossa niitä ei uskaltanut näyttää. Se ei tarkoita, että olisi kylmä.

– Olin varovainen, koska pettymyksiä on ollut niin hemmetin paljon. Nyt, kun olisi ollut mahdollisuus elokuvarakkauteen, en uskaltanut päästää tunteitani valloilleen. Olen oppinut, että suhteet menevät aina päin mäntyä, ja niinhän tässäkin kävi.

Satu nauraa, että sinkkuvuosien aikana hän on kokeillut kaikki rakkaustaktiikat. Hän on ollut yli-innostunut, tarrautuva, välinpitämätön, vaikeasti tavoiteltava ja tietenkin Tinderissä, kuten Jennykin. Mikään ei toimi.

Pettymyksistä huolimatta Jenny haluaa uskoa avoimuuteen. Jos se pelottaa miestä, hän on väärä.

– Minun pitää saada näyttää, että olen ihastunut. Haluan, ettei mies pelkää sitoutumista. Jos vastaan heti viestiin ja se pelottaa miestä, on jokin pahasti pielessä.

– Jotenkin minäkin törmään vain pahoihin miehiin. Onko enää olemassa hyviä, jotka eivät ole jotain peräkammarin poikia?

 

Satu on ”rennompi häslääjä” ja Jenny on ”järjestelmällinen poliisi”, mutta heitä yhdistävät samanlainen huumorintaju, energia ja elämänasenne. Tenniksestä tuli äskettäin naisten yhteinen harrastus.

 

Uusi aikuinen ystävä

”Laiha läski.”

”Honkkeli, joka ei hallitse raajojaan.”

”Huonot hiukset, hanki parempi kampaaja!”

Bachelorin jälkipuinti on ollut ilkeääkin. Vaikka suora palaute naisille on ollut enimmäkseen kannustavaa, nettipalstoilla on arvosteltu jopa naisten ulkonäköä.

– Järki sanoo, ettei niitä pitäisi lukea, mutta uteliaisuus on voittanut. Kommentit, joissa on arvosteltu meidän ulkonäköämme, ovat tuntuneet pahimmalta, Satu tuskailee.

Mutta on netissä kannustustakin. Muut naiset ovat tsempanneet avautumalla Facebookissa omista pieleen menneistä rakkaustarinoistaan. Läheiset ovat kehuneet, että naiset ovat olleet ohjelmassa aitoja itsejään. Siitä on tullut erityisen hyvä olo.

”Kehumme toisiamme paljon. Se on tapamme tukea.”

Vaikka ilkeilyn antaisi mennä toisesta korvasta ulos, se jää silti mieleen. Silloin toisen samassa tilanteessa olleen tuki on apu, jota ulkopuolisen on vaikeampi antaa.

– Kehumme toisiamme tosi paljon. Se on tapamme tukea. Sanomme, että olet mahtava, ihana ja kaunis, Satu kertoo.

– Joo, itsekehu auttaa aina, Jenny kikattaa.

Äärimmäinen rakkauskisa on lähentänyt muitakin kilpailijoita. Esimerkiksi Sanna ja Jenni löysivät reissun aikana toisistaan niin hyvät kaverit, että ovat ilmoittaneet muuttavansa yhteen. Jotkut ovatkin ihmetelleet, miksi aikuiset naiset viihtyvät ohjelman jälkeen vain keskenään.

– Olemme saaneet kuulla, että eikö meillä ole muita ystäviä, vaikka olemme kolmikymppisiä. Juuri uusien ystävien takia olen todella onnellinen, että olin ohjelmassa. Eikö kukaan muu ole hankkinut ystäviä aikuisena? Jenny ihmettelee.

– Vaikka olemme tunteneet vasta kuukausia, tämä on sellainen uusi ystävyys, jonka haluan pitää. Mitä pidemmän aikaa tunnemme, sitä syvemmälle se menee, Satu sanoo.

Satu Torsti

  • 27-vuotias.
  • Syntyi Helsingissä, asuu Vantaalla.
  • Työkseen myyjänä ja esimiehenä duty free -liikkeissä lentokentällä.
  • Harrastaa sulkapalloa, tennistä, lukeminen ja sarjojen katselua Netflixistä.

Jenny Helenius

  • 32-vuotias.
  • Syntyi Turussa, asuu Helsingin Töölössä.
  • Työkseen toimistoassistentti teknologiayrityksessä.
  • Harrastaa lenkkeilyä koiran kanssa, tennistä, kuntosalia, kokkailua, leipomista ja käsitöitä.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.