Bachelor eli Juha Rouvinen ja Satu tapailivat helmikuussa päättyneiden kuvausten jälkeen. Nyt kaksikko on kuitenkin päättänyt lähteä eri teille. Kuvat: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen ja Liv
Bachelor eli Juha Rouvinen ja Satu tapailivat helmikuussa päättyneiden kuvausten jälkeen. Nyt kaksikko on kuitenkin päättänyt lähteä eri teille. Kuvat: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen ja Liv

Mitä Sadun kanssa tapahtui kuvausten jälkeen? Miksi Juha pelkäsi Jennyn herkkyyttä? Entä katuuko Juha mitään? Suomen Bachelor eli Juha Rouvinen vastaa ohjelmaan liittyvään kysymyksiin.

1. Millaiset fiilikset sinulla on nyt, kun ohjelma on viimein ohi?

Ohjelma oli ikimuistoinen kokemus, henkeäsalpaava matka. Kai voin sanoa, että olen nyt huojentunut, kun olen taas tavallaan lähtöpisteessä.

2. Tarkoittaako "lähtöpisteessä" sitä, että sinun ja Sadun suhde ei kestänytkään?

Kyllä. Harmikseni olemme päätyneet siihen, että olemme lähteneet eri teille. Päätös oli yhteinen.

"Molemmille on tullut sellainen olo, että onkohan tämä sittenkään "se juttu"."

3. Mitkä asiat johtivat siihen, että parisuhteesta ei tullutkaan mitään?

Meidän täytyi pitää kaikki salassa sen jälkeen, kun saavuimme Etelä-Afrikasta takaisin Suomeen. Se rajoitti tapaamisia. Pystyimme kyllä näkemään toisiamme, mutta käytännössä piti olla neljän seinän sisällä. Se varmasti vaikutti asiaan.

Lisäksi molemmille on tullut sellainen olo, että onkohan tämä sittenkään "se juttu". Ehkä voisi sanoa niin, että välillämme oli huikea lomaromanssi, mutta ne tunteet eivät sitten siirtyneetkään arkeen.

Juha ja Satu.
Juha ja Satu.

4. Millaiset välit teillä on Sadun kanssa nyt?

Tosi hyvät, olemme ystäviä. Mulla ei ole Sadusta kuin hyvää sanottavaa. Hän on mieletön nainen! Hän oli koko reissun ajan upea, oma itsensä. Nainen, joka seisoo omilla jaloillaan. Ja hän on sitä edelleen. Ehkä tätä päätöstä olisi voinut vielä pitkittää, mutta loppujen lopuksi se olisi ollut turhaa.

Tähän päätökseen ei liity draamaa. Olemme monet kerrat naureskelleet yhdessä ja fiilistelleet upeaa kokemusta.

5. Tilintekojaksossa kerroit, että lähdette kesällä Toscanaan. Ovatko suunnitelmat muuttuneet?

Kyllä, emme nyt tässä tilanteessa lähde sinne.

6. Olitko rakastunut Satuun?

Sanoisin, että ihastunut.

"Ymmärrän, että Jenny ja nämä muutkin naiset ovat loukkaantuneita."

7. Jenny oli tilintekojaksossa todella murtunut siitä, ettet valinnut häntä. Hänellä oli myös harhaanjohdettu olo, koska koki, etteivät sinun tunteesi häntä kohtaan olleetkaan niin aitoja kuin hän oli ymmärtänyt. Myös moni muu naisista koki samoin. Mitä haluaisit sanoa Jennylle ja näille muille pettyneille naisille?

Ymmärrän, että Jenny ja nämä muutkin naiset ovat loukkaantuneita. Jos tilanne olisi ollut päinvastainen ja olisin itse ollut kilpailijana ja ihastunut, niin varmasti olisin kokenut samoja pettymyksen tunteita.

Mutta niin kuin sanoin jo tilintekojaksossa, minusta mulla on oikeus puolustautua. Mulla oli toisaalta mahdollisuus, mutta myös hankala velvollisuus selvittää, kuka näistä naisista olisi itselleni sopivin.

"En teeskennellyt tunteitani."

Heittäydyin sydän auki tilanteisiin ja kohtasin ne ihmiset niin, että mietin, voisiko tästä oikeasti tulla jotain. En teeskennellyt tunteitani. Enkä esimerkiksi teeskellyt mitään sellaista, että olisin näyttänyt, että mulla kivaa, jos ei oikeasti ollut.

Lähtökohta oli tietenkin todella omituinen, sillä normaalissa elämässä en ikinä tapailisi montaa naista yhtä aikaa. Oli rankkaa tiedostaa, että kaikille ei käy hyvin. Se oli ikävä tunne. Ja tavallaan myös julmaa. Pelin henki täytyi silti hyväksyä. Olin myös hyvin tarkka siitä, etten halunnut antaa mitään lupauksia tai alkaa julistamaan rakkautta.

Juha ja Jenny.
Juha ja Jenny.

8. Jenny antoi ymmärtää tilintekojaksossa, että teillä olisi hänen mielestään jotain selvitettävää. Oletteko jo puhuneet?

Emme ole. Ja siitä tuli itsellekin paha mieli, että hän on kokenut asiat tuolla tavalla. Kun kuulin tästä, kirjoitin Jennylle, että jos hän vielä ohjelman jälkeen haluaa puhua, niin totta kai olen valmis siihen.

Toivoisin muidenkin naisten kanssa, ettei välillämme olisi epäselvyyksiä ja voisimme ainakin tervehtiä, jos tapaamme. Pidän heitä kaikkia todella rohkeina, että he lähtivät mukaan tähän ohjelmaan. Olen heille myös kiitollinen kaikesta, mitä koimme yhdessä.

"Mietin, etten halua valita ihmistä, joka saattaisi kokea oman roolinsa elämässäni epävarmaksi."

9. Moni katsoja arveli, että valitsisit Jennyn. Kerroit viimeisessä jaksossa, että et voi valita häntä hänen herkkyytensä takia. Vieläkö ajattelet samoin vai mihin teidän suhde kaatui?

Siinä oli varmasti jotain intuitiivista. Jotain, mitä minun on vaikea selittää. Jenny oli hyvin valloittava, säteilevä ja monella tapaa oma itsensä. Mutta Bachelorin roolissa joutuu vertailemaan naisten ominaisuuksia, ja Jenny oli esimerkiksi Satua herkempi ja haavoittuvaisempi. Hänellä ei ole mitään syytä olla epävarma, mutta ryhmätreffeillä ja myös kahdenkeskisillä treffeillä epävarmuus tuli esiin. Se aiheutti kysymysmerkkejä.

Mietin myös Jennyn kohdalla sitä, etten halua valita ihmistä, joka saattaisi kokea oman roolinsa elämässäni epävarmaksi. Koin sen ajatuksen hankalaksi, että minun pitäisi kannatella toista. Satun kanssa tätä riskiä ei ollut.

10. Miksi pussailit lähes kaikkia naisia – oliko tämä tuotantoyhtiön toive?

Ei ollut. Toimin ihan omien tunteideni ja fiiliksieni mukaan, eikä minun pitänyt seurata mitään käsikirjoitusta.

"Pussailin monia, koska halusin selvittää, onko kipinää vai ei."

Sanotaan näin, että mulle parisuhteessa fyysinen vetovoima on tärkeää. Likistely (eli läheisyys) ja pussailu ovat tärkeitä juttuja, jotka kertovat, saako toinen sukat pyörimään jaloissa. Pussailin monia, koska halusin selvittää, miltä se tuntuu – että onko kipinää vai ei. 

Itsehän en myöskään tiedä, mitä kaikkea televisiossa on näytetty. En ole katsonut jaksoja ollenkaan enkä tiedä, miten ne on leikattu. Mutta mielestäni pussailu oli perusteltua. Esimerkiksi Jennyn kanssa ensimmäisillä treffeillä tilanne oli se, että emme me heti pussailleet. Oli tosi hyvä tunnelma, ja Jenny päätyi luonnostaan kainalooni, minkä jälkeen pussailu tuntui hirveän luonnolliselta.

11. Vaikuttiko alkoholi käyttäytymiseesi Etelä-Afrikassa?

Ei. Kippistelimme kyllä aika monta kertaa, mutta en ollut siellä kertaakaan humalassa. Olin käytännössä koko ajan ajokunnossa.

12. Lähes kaikki naiset halusivat sinut. Nousiko se missään vaiheessa hattuun?

Ei, ei enää näillä vuosilla. Ehkä nuorempana miehenä olisi saattanut noustakin, mutta ei enää. Kuten sanoin, pahimmilla hetkillä oli rankkaa, että oma kiinnostukseni heräsi useampaa naista kohtaan ja että myös minuun ihastui useampi.

13. Onko mitään mahdollisuuksia, että sinulla syttyisi vielä romanssi jonkun ohjelmassa olleen naisen kanssa?

Seison valintojeni takana eli en usko.

14. Onko ohjelman jälkeen löytynyt ketään kiinnostavaa?

Ehkä minun julkiset treffailuni ovat nyt tässä. Minulla on elämässäni työ, harrastukset ja lapset, joten antaa pölyn nyt laskeutua rauhassa.

"En olisi tehnyt mitään toisin."

15. Työskentelet digitoimiston asiakaskokemusjohtajana ja sinulla on kaksi lasta. Miten ohjelma on vaikuttanut arkeesi?

Arki on pyörinyt koko ajan, kun ohjelmaa on näytetty tv:ssä. Eikä mikään ei ole muuttunut ainakaan huonompaan suuntaan.

Suurin muutos on ollut se, että jotkut saattavat tunnistaa kasvoni. Läheisiltäni ja kavereiltanikin olen saanut hyvää palautetta. Sen jälkeen, kun nimeni julkistettiin ja pää oli hetken pyörällä, mieltäni lämmitti, kun crossfit-kaverini sanoivat salilla: "tänne voit aina tulla". Ne ihmiset, jotka minut tuntevat, ovat kertoneet nähneensä ohjelmassa sellaisen Juhan, mitä olen oikeastikin.

Ohjelma ei ole vaikuttanut myöskään työhöni tai asiakassuhteisiini –  ainakaan kielteisesti. Yhdeltä asiakkaalta kuulin jopa, että he innostuivat tekemään vedonlyöntitaulukon firman seinälle siitä, kuka putoaa missäkin vaiheessa.

"Olen saanut joitakin tarjouksia."

16. Kaduttaako mikään, mitä teit ohjelmassa – tai se, että lähdit siihen mukaan?

Ei yhtään. Eikä ole mitään, mitä olisin tehnyt toisin. Tämä oli mulle niin iso kokemus. Sain kohdata omia tunteitani ja ajatuksiani ja käydä niitä läpi. Olen tunteikas ihminen ja pystyn puhumaan tunteistani. Nyt valitsin tehdä sen julkisesti – ja olen siitä iloinen.

17. Mitä seuraavaksi?

Olen saanut joitakin tarjouksia, joista en halua puhua sen enempää. Sen voin silti sanoa, että en ole silti vaihtamassa alaa. Mutta antaa tässäkin asiassa pölyn laskeutua ja katsotaan, mitä tapahtuu.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.