Kuva Jonna Öhrnberg

Poptähti Anna Abreu ja lumilautailija Lauri Heiskari avioituivat tänään.

Laulaja Anna Abreu, 23, vihittiin tänään lumilautailija Lauri Heiskarin, 29, kanssa Helsingissä.

Pari on pitänyt yhtä lokakuusta 2011, ja kihlat vaihdettiin viime kesänä.

Lauri on kansainvälisesti menestynyt lumilautailija. Pitkän uran tehnyt mies on erikoistunut lumilautailuelokuviin eikä häntä siksi ole nähty esimerkiksi MM-kilpailuissa.

Parin toi yhteen Laurin lumilautailijakollegan Eero Ettalan kuvaaja, joka on Annan ystävä. Kun pari tapasi, Lauri ei tiennyt Annan olevan kuuluisa, koska mies on asunut viime vuodet Kaliforniassa.

– Aloimme viettää aikaa yhdessä ja todellakin rakastuin häneen. Hän on nöyrä ja tuntee kaikki ystäväni. On outoa, ettemme ole tavanneet aiemmin, Lauri kommentoi suhdetta Whitelines-lumilautailusivuston haastattelussa viime syksynä.

Aiemmin Anna on seurustellut Idols-kilpakumppaninsa Panu Larnoksen sekä malli Joonas Wörlinin kanssa.

Äitiyden myötä Laura Närhi huomasi viihtyvänsä tiiviisti kotioloissa. Nyt laulaja on palaamassa pitkäksi venähtäneen keikkatauon jälkeen keikoille. – Olen viettänyt pitkään villasukkaelämää kotona. Mietin, olenko jo kadottanut esiintyjäpuolen itsestäni.

Jokainen uusi autoilija tunnistaa sen fiiliksen, kun saavut tapaamiseen ja toinen kysyy, millä tulit.

– Miten edelleen tuntuukin niin reteeltä sanoa, että tulin autolla, laulaja Laura Närhi, 39, naurahtaa.

Laura sai ajokorttinsa 2,5 vuotta sitten, mutta nauttii vieläkin autoilun uutuudenviehätyksestä. Asuessaan 20 vuotta Helsingin keskustassa Laura ei tarvinnut ajokorttia. Palvelut löytyivät kotikulmilta, ja keikkamatkat hän reissasi bändinsä mukana bussilla.

– Ajattelin, etten ole ajajatyyppi ja vähän pelkäsinkin, etten koskaan oppisi sitä.

Sitten elämä astui kuvioihin ja pisti arjen uusiksi. Laura alkoi odottaa esikoistaan ja muutti Porvooseen emännöimään 1950-luvun rintamamiestaloa. Sieltä kauppaan on vain kävelymatka, mutta studiolle Helsinkiin, ystävien ja sukulaisten luo jo tunnin ajo.

– Minulle valkeni vasta tällä iällä, miten mieletön vapaudentunne ajamiseen liittyy. Voin mennä ja tulla ihan miten haluan.

Ja onhan siellä ratin takana syntynyt muitakin uusia tunnekokemuksia. Hillityn ja tyynen kuoren alta on heilahtanut keskisormi viereisen kaistan kuskille.

– On ollut huvittavaa seurata, millaisia puolia itsestä paljastuu ratin takana.

Elämä uusiksi rytinällä

Elämänmuutokset ovat saaneet Laurasta esille muitakin puolia. Lähivuosiin on mahtunut paljon käänteitä. 2,5 vuotta kestänyt avioliitto päättyi erohakemukseen vuoden 2013 joulukuussa. Puoli vuotta myöhemmin Laura muutti Porvooseen uuden avopuolisonsa kanssa.

”En piilotellut raskauttani, mutta en nähnyt mitään syytä tiedottaakaan siitä.”

Yhteinen tytär syntyi joulupäivänä 2014. Koko vauvauutinen tuli julkiseksi vasta, kun Laura kertoi tyttärensä syntymästä Facebookissa.

– En piilotellut raskauttani, mutta en nähnyt mitään syytä tiedottaakaan siitä. Tuntui ihanalta saada sopeutua vauvantuloon kaikessa rauhassa ja kertoa hänen syntymästään sitten haluamallani tavalla, Laura sanoo.

– Lähipiiri oli heti, että tervetuloa joukon jatkoksi, porukkaan kyllä mahtuu.

Laura laskee, että sisarusten kesken perheessä on seitsemän alle kouluikäistä lasta. Oma tytär syntyi joulupäivänä. Laura ehti syödä jouluaaton aterian perheensä kanssa ennen kuin piti lähteä Porvoon sairaalaan.

– Perheessämme on jo melkein vitsi, että vuoden päätteeksi joku aina saa lapsen. Niin on mennyt monta vuotta. Mutta eipä tarvitse joululasten yksin juhlia syntymäpäiviään, kun voimme järjestää yhteisiä serkkusynttäreitä.

Laura tottui lapsuudenkodissaan siihen, että väkeä oli aina paljon ympärillä. Oli isoveli, nuoremmat kaksossiskot sekä myöhemmin isäpuolen, Teosto-pomo Kim Kuusen, mukana porukkaan liittyneet kolme sisarusta.

– Äiti laski hiljattain, että puolisoinemme ja lapsinemme perheeseemme kuuluu 29 ihmistä. Siinä saa jo jaella vuoroja, ketkä mahtuvat yhtä aikaa koolle, Laura nauraa.

– On kuitenkin ihanaa, että tyttäreni saa saman kokemuksen isosta perheestä, vaikka kasvaakin ainokaisena.

”Päätin heti alussa, etten yritä suorittaa täydellistä äitiyttä.”

Isosta perheestä oli sekin etu, että Laura oli ehtinyt saada kokemusta pikkulapsista ja peri sisaruksiltaan parhaat neuvot ja vinkit vauva-arkeen.

– Päätin heti alussa, etten yritä suorittaa täydellistä äitiyttä. Että mennään sen mukaan, mitä tulee. Kaikki on sujunut hirmu luontevasti, eikä lapsen hoitaminen ole tuntunut rakettitieteeltä. Siinä auttaa, että tyttäreni on ollut terve. Tiedän päässeeni helpommalla kuin refluksitautisten koliikkivauvojen vanhemmat.

Närhen sisaruksilla on yhä avoimet ovet, ja he yökyläilevät toistensa luona säännöllisesti.

– Olemmepa mökillä tai toistemme kodeissa, yhdessäolo ei ole jäykkää eikä siihen tarvita erityistä syytä tai ohjelmaa. Päivällispöytään tulevat ne, jotka ehtivät, Laura kuvailee.

– Nykyään porukalla oleminen tarkoittaa tietysti säätöä ja vauhtia ja meteliä. Pitkien pyhien keskellä iskee jo tunne, että haluan kotiin täältä, mutta tiedän omasta kokemuksesta, miten tärkeitä muistoja lapset niistä saavat.

Huulipunanaisen paluu

Laura kasvoi nuorten vanhempien liikkuvaisessa ja aktiivisessa perheessä. Isä Seppo Närhi työskenteli muusikkona, äiti Maija Kuusi oli pitkään levy-yhtiöpomo, ja Laura aloitti kiertue-elämänsä parikymppisenä. Siksi Laura yllättyi itsekin, millainen kotihiiri hänestä paljastui oman lapsen syntymän jälkeen.

– Etukäteen kuvittelin olevani äiti, joka ottaisi lapsen mukaan joka paikkaan ja liikkuisi kovasti kaikkialla. Mutta en olekaan sellainen vaan viihdyn hirveän hyvin kotona, ei vain tee mieli minnekään. Tulin äidiksi elämänvaiheessa, jossa olin jo ehtinyt juosta menoni, Laura miettii.

Sitä paitsi aikaiset aamut ja lyhyet yöunet ovat myös hillinneet menohaluja.

– Taistelen koko ajan kroonisen unenpuutteen kanssa.

”Välillä mietin, olenko jotenkin mälsä äiti.”

Laura on hengästyneenä seurannut tuttavaperheiden aktiivista arkea somepäivityksistä, joissa käydään puuhapajoissa ja näyttelyissä ja harrastetaan paljon.

– Välillä mietin, olenko jotenkin mälsä äiti, kun meillä ollaan paljon kotosalla.

Silloin puuhastellaan pihalla, rakennetaan palikoilla, luetaan kirjoja ja katsotaan Pikku Kakkosta. Tytär pyytää Lauraa piirtämään jotain, ja kun tämä väkertää paperille mielestään pupun, tytär hihkaisee ihastuneesti :”Kissa!” Laura tunnistaa tyttäressään tuttuja piirteitä ulkonäössä ja hyväntuulisuudessa, kipakkuutta ja temperamenttia löytyy enemmän.

– Olen halunnut kaikessa rauhassa sopeutua uuteen elämääni. Tämä on ainutlaatuinen hetki, ja olen halunnut antaa sille aikaa.

Samasta syystä Laura ei ole hötkyillyt takaisin töihin. Alun perin hän oli suunnitellut pyöräyttävänsä uuden levyn ilmoille jo toissa vuonna ja lähtevänsä keikoille vauvansa ja hoitajan kanssa.

– Kun tytär sitten syntyi, lähteminen ei tuntunutkaan enää yhtään hyvältä idealta. Vaisto sanoi, että nyt on parempi rauhoittua, levy voi kyllä odottaa, Laura sanoo.

Keikkatauon venähtämistä kuvaa hyvin tilanne kotona nyt uudenvuodenjuhlien aikaan.

– Valmistauduimme siinä juhliin, ja laitoin huulipunaa. Kun tyttäreni näki meikatut kasvoni, hän tarttui minua poskista ja kysyi ’mikä toi on?’ Laura hymähtää.

– Olen viettänyt pitkään villasukkaelämää kotona, esiintyjäminä tiukasti piilossa. Välillä olen miettinyt, olenko jo kadottanut sen puolen itsestäni ,mutta ei. Kyllä polte yleisön eteen tuntuu vahvana.

Itseen sovellettua lempeyttä

Kiertuetta ja seuraavan albumin julkaisua kaavaillaan syksyyn. Sen ensimmäinen sinkku Supersankari nousi hitiksi vuosi sitten, ja seuraava, Olet mulle se, ilmestyy tällä viikolla. Uusissa teksteissä kuuluu aikuisempi elämänasenne.

– En ole pitkään aikaan ollut kaksikymppinen, eikä olisi uskottavaa laulaa rappukäytävässä kundin oven takana notkumisesta. Lauluni saavat vanheta ja muuttua samassa tahdissa minun kanssani, Laura kuvailee.

– Ikä ja elämänmuutokset ovat tuoneet itsevarmuutta. Olen paremmin auki läheisilleni ja uskallan päästää muita lähemmäs.

Laura tuntee myös, että äitiys on synnyttänyt tärkeitä oivalluksia itsensä hyväksymisestä.

– Vasta lapsen kautta minulle aukeni oivallus siitä, ettei minun tarvitse yrittää olla kukaan muu. Jos kelpaan tuolle pikkutyypille, sitten on kelvattava muillekin. Se on ollut hirmu vapauttava oivallus.

Muutoin Laura kokee, ettei lapsi niinkään ole muuttanut häntä ihmisenä, vaan pikemminkin arkea ja siihen kuuluvia asioita.

”On melkein alkanut ärsyttää väitteet, että äitiys tekee naisesta jotenkin kokonaisemman.”

– Minusta tuntuu ihan samalta kuin ennenkin – mitä nyt vähän väsyneemmältä. On melkein alkanut ärsyttää väitteet, että äitiys tekee naisesta jotenkin kokonaisemman. Se on hevonkukkua. En tunne vanhemmuuden myötä oloani yhtään enemmän naiseksi.

Tulevalle levylleen Laura on ottanut mukaan sanoitusapureita, muun muassa Saara Törmän sekä Iisa Pykärin. Yhteys on syntynyt helposti samanikäisten ja samanlaisen elämäntilanteen jakavien naisten kesken.

– Uudessa elämäntilanteessa olen opetellut soveltamaan lempeyttä itseeni. Ajattelen, että nyt ei ole se hetki, jolloin minun tarvitsisi pakertaa kaikkea yksin. Oman rajallisuuden tunnistaminen ja hyväksyminen on alkanut tulla tutuksi, Laura kuvailee.

– Olen oppinut luottamaan, että asiat järjestyvät, vaikka kaikki ohjat eivät olisi minun hallussani. Kai se on samaa asennoitumista kuin lapsenkin kanssa. Että jos tänään on hankala päivä, huomenna on varmasti parempi.

Laura Närhi

  • Kirkkonummella 19.1.1978 syntynyt laulaja asuu Porvoossa. Lauran ja avopuolison perheeseen kuuluu kaksivuotias tytär.
  • Valmistelee kolmatta sooloalbumiaan tuottaja Matti Mikkolan kanssa. Sinkku Olet mulle se julkaistaan 9.2.
  • Nähtiin Vain elämää -sarjassa 2012.
  • Solisti Kemopetrol-yhtyeessä, jonka perustamisesta tulee pian 20 vuotta. ”Bändiä ei ole koskaan virallisesti lopetettu, ja olemme yhä ystäviä.”

Hunter McGrady kamppaili vuosia pysyäkseen hoikkana, kunnes kyllästyi vartalonsa kurittamiseen. Nyt hän haluaa rohkaista jokaista rakastamaan omaa vartaloaan.

Sports Illustratedin jokavuotinen uimapukunumero on herättänyt tänäkin vuonna paljon huomiota. Taannoin se innosti myös suomalaisia, koska osa legendaarisen numeron muotikuvista otettiin Lapissa. Pohjolan lisäksi kuvia on tietenkin otettu hiekkarannoilla.

Lue myös: Suomen Lappi jälleen katseiden keskipisteenä – maailmankuulut uimapukukuvat otettiin lasi-iglukylässä

Tänä vuonna lehti on tuonut sivuilleen erilaisten maisemien lisäksi muunkinlaista vaihtelua. Tuoreessa numerossa poseeraa nimittäin 23-vuotias Hunter McGrady. Lukuisat brittiläiset ja amerikkalaiset mediat ovat kutsuneet häntä lehden tähän mennessä muodokkaimmaksi malli. Hän edustaa kokoa 52.

Sports Illustratedin kertoo, että Hunter haluaa rohkaista jokaista rakastamaan omaa vartaloaan.

– Minun tavoitteeni on saada naiset ymmärtämään, että omaa vartaloaan voi rakastaa koosta riippumatta. Jokainen on seksikäs ja kaunis koosta riippumatta. Kauneus ei ole yhtä kuin koko, ja olen todella onnellinen, että muotiteollisuus on hyväksymässä vartaloiden erilaisuuden, hän kertoo.

Hunter julkaisi Sports Illustratedin kuvia myös omassa Instagramissaan.

 

This is a surreal moment for me. You guys I have been bursting to tell you all about this! I want to thank @MJ_Day for an opportunity like this to do the SI model search and for being a force in this industry and everyone at @si_swimsuit for promoting that beauty comes in all shapes and sizes. Beauty is not a number. It has no limits. I have never felt sexier than I did in this shoot. Thank you to @joannegair and team @therealmarissajade and @trendytribals for working your magic on my body. These women painted this suit for 12 hours and I never wanted to take it off. Women, for anyone who has ever felt uncomfortable or insecure because of rolls, or stretch marks, or cellulite, or acne, or felt like you didn't measure up because you weren't represented in the magazines--THIS IS FOR YOU! You are beautiful. You are STRONG. You are powerful and together we need to lift eachother up and inspire one another. There's too much going on on this world to let eachother fall by the wayside. Shot by another incredible woman- @josie_clough amazing sexy beach hair by @adammaclay thank you to my agents @uralucky1 @marissamuscari @ginabaronedirectorofficial @jaimegoldberg_ @wilhelminamodels for being such hard working and dedicated team! We did it ! 😜 #breakingboundaries #siswim

Henkilön Hunter McGrady (@huntermcgrady) jakama julkaisu

Kuvaa varten hänen päälleen maalattiin uimapuku. Sen tekemisessä kesti huimat 12 tuntia. Instagramissa Hunter on kirjoittanut otoksen kylkeen äärimmäisen voimakkaan viestin:

”Tämä kuva on omistettu jokaiselle, joka on tuntenut olonsa epämukavaksi tai epävarmaksi makkaroiden, raskausarpien, selluliitin tai aknen takia. Tämä on kaikille, jotka ovat kokeneet itsensä riittämättömäksi, koska lehdissä ei näy kaikenlaisia naisia. Te olette kauniita. Te olette vahvoja. Te olette voimakkaita ja yhdessä voimme vahvistaa ja inspiroida toisiamme”, Hunter kirjoittaa.

Hän on kirjoittanut inspiroivia tekstejä aiemminkin Instagramiinsa. Toukokuussa 2015 hän kehotti kaikkia muistamaan, että itseään kannattaa rakastaa raskausarpineen kaikkineen.

”Haluan teidän ymmärtävän, kuinka kauniita ja uniikkeja olette. Kuinka valtavan mahtavia vartalonne ovat riippumatta koosta ja mitoista. Jokaisella on vain yksi vartalo. Olkaa sille hyviä”, Hunter kirjoitti pari vuotta sitten.

 

Someone commented one of my posts this morning saying "stop hating on skinny people" and to that I replied "pull up one post where I have ever shown anything but love for every BODY and I will label myself a fraud." What I promote is not strictly being curvy. Do i support it and think you should Rock it out? yes. Do I think if you're thin you should rock that out as well? ABSOLUTELY. What I promote is a HEALTHY BODY IMAGE. Ive been on both ends of the spectrum. I was not happy or healthy when I weighed 114 lbs. and starved myself to make other people happy. I was living for what I thought I was supposed to look like. If you are naturally born with a stature like that then that is wonderful. I am not, and I will never apologize for that. I promote being the best you. Get honest with yourself! Love your body, don't ever hide it or apologize for it. Like I've said many times before, skinny, curvy, athletic, short, tall, black, white, blue, whatever you are. You are perfect. Don't let anyone tell you you need to change. If you're happy, don't change a damn thing about yourself. #effyourbeautystandards #nowrongwaytobeawoman #curves #athletic #skinny #beautiful #wilhelminacurve #daretobedifferent #imnoangel

Henkilön Hunter McGrady (@huntermcgrady) jakama julkaisu

Hän on myös kertonut avoimesti siitä, kuinka kamppaili itsensä kanssa silloin, kun oli hoikimmillaan.

”En ollut onnellinen tai terve, kun painoin 55 kiloa ja näännytin itseäni tehdäkseni muut iloisiksi”, hän kirjoitti.

”Jos joku on syntynyt tiettyihin mittoihin, mahtavaa. Minä en ole, enkä pyytele sitä anteeksi. Minä kehotan kaikkia olemaan parhaita versioita itsestään. Itselleen tulee olla rehellinen! Rakasta vartaloasi, älä piilota sitä äläkä pyytele sitä anteeksi. Olit sitten laiha, kurvikas, urheilullinen, lyhyt, pitkä, musta, valkoinen, sininen tai mitä hyvänsä – sinä olet täydellinen.”

Madonnan malawilaiskaksosten musisointi herättää Instagramissa ihastusta. Tyttöjen isä kuitenkin väittää, että adoptio ei ole mennyt hänelle kerrottujen suunnitelmien mukaan. 

Poptähti Madonna, 58, kertoi viikko sitten Instagramissa adoptoineensa nelivuotiaat kaksostytöt Malawista.

– Olen erittäin iloinen, että he ovat nyt osa perhettämme. Olen syvästi kiitollinen kaikille Malawissa, jotka auttoivat tekemään tästä mahdollista, ja pyydän mediaa kunnioittamaan yksityisyyttämme tänä muutoksen aikana, Madonna kertoi tuolloin.

Nyt poptähti on julkaissut Instagramissaan suloisen videon, jossa hänen uudet perheenjäsenensä esittelevät laulutaitojaan. Esther ja Stella laulavat videolla Tuiki tuiki tähtönen -lastenlaulua. Madonnan aiemmin Malawista adoptoima Mercy James säestää tyttöjen musisointia pianolla.

 

A little night Music.........,,🌟⭐️🌟⭐️🌟⭐️😂💘🌸🙏🏻

Henkilön Madonna (@madonna) jakama julkaisu

Tyttöjen adoptiosta on syntynyt taannoin myös epäselvyyksiä. Lasten biologinen isä kertoo Daily Mailin mukaan, ettei missään nimessä halunnut antaa heitä pysyvästi adoptioon.

– Minulle kerrottiin alussa, että Esther ja Stella menevät asumaan rikkaan naisen luo ulkomaille, ja että hän antaa heille kunnon koulutuksen ja palauttaa heidät sitten minulle, asumaan kanssani ja auttamaan perhettäni, Adam Mwalen kertoo Daily Mailin mukaan.

– Hyväksyin, että he menevät ulkomaille, mutta minulle kerrottiin, että he tulisivat takaisin. He olisivat aina minun lapsiani, ja minä olisin aina heidän isänsä, hän kertoo Daily Mailin mukaan. 

Malawissa tytöt olivat asuneet orpokodissa heidän äitinsä kuoltua synnytyksessä, koska isä ei kyennyt pitämään heistä huolta.

The Guardianin mukaan adoptioita on kritisoitu myös siksi, että hallitus vaikuttaa antaneen laulajalle poikkeusluvan, vaikka lait kieltävät ulkomaalaisia viemästä lapsia maasta. Adoption ehtona kuitenkin on, että Madonna tarjoaa tytöille hyvän kodin.

Sekavuutta on ollut aiemminkin

Madonnan adoptiot ovat aiemminkin kuohuttaneet. Vuonna 2006 laulaja adoptoi Malawista David Banda -pojan ja vuonna 2009 Mercy James -tyttären. Erityisesti Mercyn adoptio synnytti kritiikkiä. Tytön äiti kuoli synnytyksessä, ja sukulaiset sijoittivat lapsen orpokotiin.

Jälkikäteen isovanhemmat kuitenkin kertoivat suunnitelleensa, että olisivat ottaneet lapsen hoitaakseen, kun tämä on 6-vuotias. He syyttivät Madonnaa lapsen varastamisesta ja repimisestä juuriltaan. Alun perin he olivat hyväksyneet adoption.

Kansanedustaja ja näyttelijä voisivat eilen julkaistun "face swap" -kuvan perustella olla kaksosia.

Eilisessä Putous-jaksossa kansanedustaja Li Andersson tenttasi tämän vuoden sketsihahmoja kunnallisvaalikysymyksillä. Näyttelijä Riku Nieminen puolestaan teki jaksossa yllätysesiintymisen sarjan ensimmäiseltä kaudelta tuttuna Munamiehenä.

Li julkaisi myöhään eilen illalla kuvan itsestään ja Rikusta. Otoksessa kaksikon naamat ovat vaihtaneet paikkaa. Toisin sanoen kuva näyttää siltä, että Lillä on kalju ja Rikulla puolestaan pitkä tukka.

 

Kiitos internet.

Henkilön Li Andersson (@lindrssn) jakama julkaisu

Kuvan ohessa Li kirjoittaa: “Kiitos internet.”

Hämmentävintä otoksessa on kuitenkin se, että kansanedustaja ja näyttelijä näyttävät sen perusteella aivan samalta.

– Uskomattoman samannäköisiä olette, kuvan alla kommentoidaankin.

Vertaa vielä Lin ja Rikun yhdennäköisyyttä vaihtokuvassa!


Kuvat: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg