Anna Abreu meni naimisiin lumilautailijarakkaansa kanssa

Kuva Jonna Öhrnberg

Poptähti Anna Abreu ja lumilautailija Lauri Heiskari avioituivat tänään.

Laulaja Anna Abreu, 23, vihittiin tänään lumilautailija Lauri Heiskarin, 29, kanssa Helsingissä.

Pari on pitänyt yhtä lokakuusta 2011, ja kihlat vaihdettiin viime kesänä.

Lauri on kansainvälisesti menestynyt lumilautailija. Pitkän uran tehnyt mies on erikoistunut lumilautailuelokuviin eikä häntä siksi ole nähty esimerkiksi MM-kilpailuissa.

Parin toi yhteen Laurin lumilautailijakollegan Eero Ettalan kuvaaja, joka on Annan ystävä. Kun pari tapasi, Lauri ei tiennyt Annan olevan kuuluisa, koska mies on asunut viime vuodet Kaliforniassa.

– Aloimme viettää aikaa yhdessä ja todellakin rakastuin häneen. Hän on nöyrä ja tuntee kaikki ystäväni. On outoa, ettemme ole tavanneet aiemmin, Lauri kommentoi suhdetta Whitelines-lumilautailusivuston haastattelussa viime syksynä.

Aiemmin Anna on seurustellut Idols-kilpakumppaninsa Panu Larnoksen sekä malli Joonas Wörlinin kanssa.

Kommentit (1)
Vierailija
Viesti

Huomasin artikkelin 7 päivää-lehdessä ja ihailin Annan hääpukua, joka tosin oli sivusta kuvattu, mutta kunnon puku silti.

Sanna Stellan paljastaa: ”Siskonpeti-sarjasta sensuroitiin sketsi viime hetkellä”

Siskonpeti-komediasarjan toinen kausi alkaa lokakuussa. Näyttelijä Sanna Stellanin mukaan mikään aihe ei ole tekijöille tabu. – Yksi sketsi poistettiin kuitenkin viime metreillä, hän paljastaa.

Suositun Siskonpeti-sarjan odotetut toisen kauden jaksot alkavat lokakuussa TV2:lla. Mukana nähdään tuttu nelikko Sanna Stellan, Pirjo Heikkilä, Krisse Salminen ja Niina Lahtinen.

Miesvahvistuksina hauskuuttavat Putouksesta tuttu Joonas Nordman ja Hymypoika-elokuvan Jarkko Niemi.

Sanna hehkuttaa työkavereitaan hauskoiksi ja teräviksi tyypeiksi. Siskonpedin sketsit tunnetaan räväkkyydestään ja häpeilemättömyydestään.

Sanna sanookin, ettei mikään aihe ole tekijöille tabu.

– Annamme palaa – yksikään teema ei ole vieras! Haluamme kokeilla rajoja ja viedä tuttuja aihepiirejä pidemmälle. Käsikirjoituspalavereissa ideat sinkoilevat, kun yritämme etsiä uusia kulmia. Jos joku aihe epäilyttää, kääntelemme ja vääntelemme sitä niin kauan, että löydämme tavan toteuttaa se.

Sanna paljastaa, että leikkauspöydällä poistettiin nyt ensimmäistä kertaa yksi sarjaan menossa ollut sketsi.

– Kuvauksista on jo aikaa, ja yksi sketsi päätettiin jättää viime metreillä pois. Se oli sellainen, jonka ei niin valveutunut katsoja olisi voinut tulkita rasistiseksi. Kun teimme sketsiä, emme ajatelleet asiaa siltä kannalta. Ilmapiiri Suomessa on muuttunut lyhyessä ajassa ahdistavaksi, Sanna puuskahtaa.

– Emme missään nimessä halua olla vahvistamassa tai edesauttamassa mitään rasistisia stereotypioita, hän jatkaa.

Viinapäivä sekoitti somen

Siskonpeti-fanit odottavat jo 15. lokakuuta starttaavia uusia jaksoja malttamattomina.

Niin malttamattomina, että sarjan toista kautta ennakoiva Viinapäivä-sketsi on noussut nettihitiksi. Se on kerännyt Ylen YouTube-kanavalla yli puoli miljoonaa katselukertaa.

– Sosiaalisen median voima on suuri. On käsittämätöntä, miten sketsi on lähtenyt ennakkoon leviämään. En itse näyttele siinä, mutta repesin, kun näin sen. Lapset ovat pätkässä niin mainioita, Sanna nauraa.

Siskonpedin ensimmäinen kausi esitettiin TV2:lla keväällä 2014, ja sarja palkittiin Kultaisella Venlalla parhaana komedia- ja sketsiohjelmana.

Sanna ei myönnä menestyksen tuoneen porukalle paineita.

– En muista, että olisimme ikinä ottaneet paineita. Olemme tehneet sarjaa aina sydämellä. Uskomme, että mikä on meidän mielestämme hauskaa, on toivottavasti sitä myös katsojien mielestä. Menemme ehdottomasti hauskuus edellä, hän sanoo.

Lue myös:

Pirjo Heikkilä: Tätä jekkua emme kehdanneet tehdä tv-sarjan kuvauksissa

Sanna Stellan kehuu Siskonpeti-naisten yhteishenkeä: ”Soitan Pirjolle kolmesti päivässä”

Näihin bileisiin sinäkin haluaisit! Siskonpeti-sarjan tähti juhlii synttäreitään hyvässä seurassa

Tältä tuntuu saada ADHD-diagnoosi aikuisena – katso koskettava video

Käsikirjoittaja Katri Manninen sai vuosi sitten ADHD-diagnoosin. Se oli helpotus, mutta siitä seurasi myös katkeruuden ja vihan tunteita.

Vasta vähän alle nelikymppisenä Katri Manninen, 40, sai kuulla kärsivänsä tarkkaavuushäiriöstä. Hänellä oli ollut vaikeuksia koulussa, mutta lääkäriin Katri hakeutui vasta, kun ongelmat kärjistyivät hänen tultuaan äidiksi. 

– Minua pidettiin saamattomana ja tyhmänä, kun en pystynyt pitämään kotia siistinä, vaikka lapsikin osaa panna tavarat paikoilleen, Katri kertoo videolla.

ADHD-diagnoosi oli helpotus, mutta siitä seurasi myös katkeruuden ja vihan tunteita.

– Kyse ei ollut siitä, etten olisi yrittänyt, vaan siitä, että aivoni eivät ole samalla tavalla rakennetut kuin useimmilla ihmisillä.

 

 

Anne Kukkohovi vinkkaa: Näin nuorrut kymmenen vuotta

Jos vaihdoit viimeksi tukkatyyliä 1990-luvulla, voisi olla aika pienen freesauksen. Vuosia nuoremmaksi -sarjan Anne Kukkohovin vinkeillä näytät ikäiseltäsi tai hyvässä lykyssä jopa sopivasti tyttömäiseltä.

1. Hoidata hampaat ja uskalla hymyillä

Hampailla on huikean iso merkitys olemukseen, ihon väriin ja nuorekkuuteen. Joskus ihminen ei hymyile, koska arastelee hampaitaan. Hymy ja puhdas hammaskalusto – vaikka se olisi hieman vinksin vonksin – on kuitenkin olemuksen nuorentaja numero yksi.

Nykyään kellastuneita hampaita voi valkaista hellävaraisesti. Myös aikuisten oikomishoidot ovat tulleet jäädäkseen. Supertähdet, kuten esimerkiksi Kanye West, oikovat hampaitaan raudoilla, mikä on fiksu veto.

2. Huomioi nykyinen vartalotyyppisi ja päivitä tyylisi tähän päivään

On hyvin yleistä, että jonnekin mielen sopukoille on jäänyt vahva mielikuva siitä, millainen väri tai vaatetus itselle sopii. 

Älä kuitenkaan ahda päällesi sellaista, joka näytti hyvältä 20 kiloa sitten. Tai sitä villapaitaa, joka on ollut rakas vuosikymmeniä. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta vaatteet on tarkoitettu kulutuskäyttöön, ja pieni hyppy uuteen tyyliin voi tuoda yllättävän paljon itsevarmuutta.

3. Käy kampaajalla

Miksi ihmeessä jämähtää yhteen hiustyyliin? Joskus siihen voi olla syynsä, mutta usein hoitamaton kuontalo vanhentaa ja tekee olemuksen tunkkaiseksi.

Itse en jätä kampaamoreissua väliin, vaikka olisi kyse viimeisistä penneistäni. Omaan ihoon sopiva väri sekä kasvoihin ja vartaloon tasapainoa tuova kampaus vievät vuosia reippaasti pois.

4. Kanna itsesi hyvin 

Uljaimmilta näyttävät ihmiset, jotka uskaltavat “olla näkyviä”. Muista katsekontakti ja hyvä ryhti, sillä terve ylpeys itsestä näkyy jo kehonkielestä.

Usein kannattaa aloittaa siitä, että seistessä yrittää löytää kehonsa keskikohdan. Se ei ole hartiat lysyssä, muttei myöskään maha pystyssä.  Tässä auttavat koordinaatiota vaativat liikuntalajit, kuten vaikkapa jooga ja pilates. Itselläni on yliojentuvat raajat, ja välillä tietoisesti haen vartalooni tasapainoa.

5. Huolehdi ihostasi päivittäin ja lopeta tupakointi

Ihon kunto on tärkeä visuaalinen viesti. Säännöllisellä ihonhoidolla ja rutiinien noudattamisella saa valtavasti aikaan. Kun iho on tasainen, lähes mikä tahansa meikki näyttää hyvältä eikä hissin kelmeä valo tunnu hirveältä. Ennen kaikkea hehkut ja näytät helposti ikäistäsi nuoremmalta.

Jos ihossa on teini-iästä muistona arpia, ne kannattaa hoitaa pois. Hentohipiäisiä suomalaisia vaivaa usein myös punakkuus ja couperosa.

Ammattilaisena pystyn jo silmämääräisesti kertomaan, kuka polttaa tupakkaa ja kuka ei. Se on jokaisen oma päätös, mutta hajuhaittojen lisäksi se tekee ihon harmaaksi ja vaikuttaa ikenien vetäytymiseen, eli lisää ikääntymisen merkkejä.

 

Vietnamista Suomeen pakolaisena saapunut Lan Le-Gävert, 30:

”Joidenkin maahanmuuttajien lusmuilu tuntuu henkilökohtaiselta loukkaukselta”

Vietnamista Suomeen tullut Lan Le-Gävert, 30, oppi jo pienenä olevansa yhtä hyvä kuin kuka tahansa muukin.

Olin yksivuotias, kun lähdimme Vietnamista Malesiaan pakolaisleirille. Muistan sieltä talot ja tiet ja joitain ihmisiäkin. Sellaisia, jotka tuntuivat todella rakkailta. Olin ollut isovanhempieni lellikki ja löysin pakolaisleiriltä tuntemattoman papan varavaarikseni.

Matkin jo ihan pienenä kukkoa, ja ennen lähtöämme kotikylästämme Vietnamista opin puhumaan. Isäni oli huolissaan, ääntelisinkö matkalla viidakon läpi. Hän murskasi unilääkkeen veteen ja juotti sen minulle, että olisin hiljaa matkan ajan. Pääsimme kalastusveneelle, josta vanhempani olivat ostaneet paikan 40 muun kanssa.

Isoisäni oli työskennellyt syrjäytetylle hallitukselle, joten häntä pidettiin maanpetturina. Isäni joutui raatamaan fyysisissä töissä ja muuttamaan jatkuvasti perheensä kanssa. Jos olisimme jääneet Vietnamiin, olisi se ollut kuin henkinen vankila, isäni on kertonut. Sukuamme vainottiin sodan jälkeen katolilaisuuden, kansalaisaktivismin ja omaisuuden takia.

”Kun perheemme oli saapunut Suomeen, isäni kimppuun hyökkäsi skinhead. Muistan, kuinka sen jälkeen puhuimme, kuinka minun pitäisi olla rasismin yläpuolella.”

Olin onnekas, että selviydyin. Isovanhempani vastustelivat vanhempieni lähtöä. He olivat varmoja, ettei perheellämme ole mahdollisuutta, koska minä olin niin pieni. Harva minun ikäiseni, yksivuotias, selviytyi. On kai minun onneni, etten muista matkasta juuri mitään. Tiedän monia vähän minua vanhempia, joille pakeneminen oli traumaattinen kokemus.

Asuimme vuoden pakolaisleirillä Malesian Pulau Bidong -saarella. Siellä syntyi vuoden nuorempi pikkusiskoni. Äitini isoveli lähti monta vuotta ennen meitä Vietnamista Tanskaan. Pyrimme sinne, mutta Suomi oli sitä tarpeeksi lähellä.

Isoisäni puhui ranskaa ja luki paljon eurooppalaisia lehtiä. Hän tiesi, että Suomessa on hyvä sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä ja koulutus eikä sotaa. Lentokoneessa matkalla uuteen kotimaahan ihmettelin ja rapistelin hienoja paperisia oksennuspusseja.

Vuonna 1987 perheemme päätyi Turkuun, Varissuolle. Olin siellä päiväkodissa muiden pakolaislasten kanssa. Opin suomea niin nopeasti, että pystyin toimimaan tulkkina. Kerroin muiden lasten vanhemmille, että tarhantädit haluavat heidän tuovan vaippoja vauvoille.

Olimme niin onnekkaita, ettemme asuneet ollenkaan vastaanottokeskuksessa. Pääsimme suoraan omaan asuntoon, joka oli Turun ylioppilaskylän säätiön. Punaisen Ristin ja vapaaehtoisten kummiemme kautta saimme koulun alkaessa uudet vaatteet, repun ja penaalin. Rakastin niitä yli kaiken. Rohkeana lapsena hyppäsin kummini Pentin syliin, osoitin hänen napaansa ja totesin, että iso masu. Vanhempiani hävetti rehellisyyteni.

Minun päälleni on koulussa syljetty. Lapset ovat läpsineet, vetäneet hiuksista ja heitelleet pikkukivillä, ja minuun on tumpattu tupakantumppeja. Koulussa myös yksi poika haukkui minua jatkuvasti vinosilmäksi ja riisinpoimijaksi. Rasismi ei jättänyt minuun jälkiä. Isäni opetti, että olen yhtä hyvä kuin muutkin eikä minun tarvitse hävetä itseäni, ainoastaan olla tilanteen yläpuolella. Sen asenteen otin jo päiväkodissa.

En antanut erilaisuuteni häiritä, vaan tein siitä hyvän asian. Päiväkodissa keräsin lauman lapsia ympärilleni ja kerroin heille muka tietäväisenä Vietnamin tiikereistä, viidakosta, kuninkaista ja keisareista, vaikka oikeasti en muistanut niistä mitään. Yritin olla kaikessa paras ja hain sillä suosiota. Ehkä se oli myös puolustuskeino. Kun tiesin, että olin erilainen, piti minun olla parempi, etten jäisi alakynteen.

Olen sellainen ihminen, että haluan auttaa. Haluan tehdä töitä, joissa voin vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Valmistuin vuonna 2009 muotoilijaksi Turun ammattikorkeakoulusta. Olen opiskellut vaatesuunnittelua, markkinointiviestintää ja kulttuurituottamista ja tehnyt vaikka mitä tapahtumajärjestämisestä vapaaehtoistöihin.

Kun vanhempani tulivat Suomeen, äitini rupesi työskentelemään elektroniikkatehtaan latojana. Hän tekee samaa työtä edelleen. Isä opiskeli ammattikoulussa puusepäksi, ja hänestä tuli remonttimies.

Vietnamissa käydessä tuntuu, etten ole täysin vietnamilainen. Paikalliset tunnistavat aksentistani ja pukeutumisestani, että olen muualta. Jos Suomessa kirjoitetaan maahanmuuttajista, samastun heihin. Jos maailmalla puhutaan Suomesta, olen ylpeä maastani tai sitten häpeän sitä, mitä noloa suomalaiset ovat tehneet.

Tiedän, että osa Suomeen tulevista maahanmuuttajista käyttää hyväksi sosiaaliturvajärjestelmäämme. Se tuntuu henkilökohtaiselta loukkaukselta. Me muut olemme tulleet tänne ja yrittäneet parhaamme. Tällainen lusmuilu on pois niiltä, jotka tarvitsevat oikeasti apua.”

Lue myös:

Näin pakolaiset otetaan vastaan Pohjanmaalla: ”Kyllä meillä tyhjiä asuntoja riittää!”

Psykiatri Hannu Lauerma: ”Rasismi on pikkuporvarillinen yritys olla aatelinen”

Kommentit (8)
Masa
Viesti

Suomessa on paljon yhteiskuntaan hyvin integroituneita pakolaisia ja siirtolaisia. Uskon, että monia suomalaisia kismittää nykytilanteessa se, että osa pakolaisista ei ole oikeasti pakolaisia, vaan järjestelmän hyväksikäyttäijä.  

Monet puolustajat vetoavat siihen, että niin suomalaiset vanhukset, lapset ja naiset lähtivät evakkoon Ruotsiin. Suomalaiset nuoret miehet jäivät puolustamaan maataan. Pitää myös muistaa se tosiasia, että suurin osa heistä palasi takaisin Suomeen sodan jälkeen. Minua häiritsee näissä "pakolaisissa" se, että naisia, lapsia ja vanhuksia on jätetty sodan armoille, kun taas nuudet miehet ovat lähteneet "evakkoon". Enkä usko sitä, että he ovat tulleet tunnustelemaan maaperää perhettään varten. Kyllä he ovat tänne tulleet ihan omista itsekkäitä syistä.