Anna Abreu meni naimisiin lumilautailijarakkaansa kanssa

Kuva Jonna Öhrnberg

Poptähti Anna Abreu ja lumilautailija Lauri Heiskari avioituivat tänään.

Laulaja Anna Abreu, 23, vihittiin tänään lumilautailija Lauri Heiskarin, 29, kanssa Helsingissä.

Pari on pitänyt yhtä lokakuusta 2011, ja kihlat vaihdettiin viime kesänä.

Lauri on kansainvälisesti menestynyt lumilautailija. Pitkän uran tehnyt mies on erikoistunut lumilautailuelokuviin eikä häntä siksi ole nähty esimerkiksi MM-kilpailuissa.

Parin toi yhteen Laurin lumilautailijakollegan Eero Ettalan kuvaaja, joka on Annan ystävä. Kun pari tapasi, Lauri ei tiennyt Annan olevan kuuluisa, koska mies on asunut viime vuodet Kaliforniassa.

– Aloimme viettää aikaa yhdessä ja todellakin rakastuin häneen. Hän on nöyrä ja tuntee kaikki ystäväni. On outoa, ettemme ole tavanneet aiemmin, Lauri kommentoi suhdetta Whitelines-lumilautailusivuston haastattelussa viime syksynä.

Aiemmin Anna on seurustellut Idols-kilpakumppaninsa Panu Larnoksen sekä malli Joonas Wörlinin kanssa.

Kommentit (1)
Vierailija

Huomasin artikkelin 7 päivää-lehdessä ja ihailin Annan hääpukua, joka tosin oli sivusta kuvattu, mutta kunnon puku silti.

Kramppeja ja pyörtymisiä – Mikko Von Hertzen kertoo, millaista on esiintyä helteellä festareilla

Puolentoista tunnin festarikeikka tuntuu Mikko von Hertzenin mukaan melkein maratonilta.

Von Hertzen Brothers -yhtyeen laulaja-kitaristi-laukuntekijä Mikko von Hertzen oli riemuissaan lauantain esiintymisestä Ruisrockin Niittylavalla. Helteinen Turku on kuitenkin artistille haastava keikkaympäristö. Mikko kertoo, että kuumana päivänä nestetankkaus pitää aloittaa noin kahdeksan tuntia ennen lavalle astumista. 

– Jos aloittaa liian myöhään, on koko ajan kusihäntä.

Muusikko vertailee, että urheiljoista maratonjuoksijat tekevät yhtä pitkäkestoisia ja intensiivisiä suorituksiä kuin keikkamuusikot, mutta juoksijatkin pääsevät yleensä reitillä edes hetkeksi varjoon.

– Pari kertaa olen meinannut pyörtyä hellekeikalla, esimerkiksi Ilosaarirockin päälavalla. Laulan niin korkealta, että siihen menee valtavasti energiaa ja keuhkoista lähtee ilmat, mikä on raju yhdistelmä auringon kanssa.

Kramppeja lavalla

Myös instrumentin valinnalla on merkitystä siinä, miten raskaalta esiintyminen tuntuu. Mikko on ennen soittanut rumpuja esimerkiksi Egotripissä, ja hänen mukaansa juuri rumpalit ovat kovimmilla.

– Tänään rumpalimme veti koko päivän urheilujuomia, jotta hän saisi elektrolyytteja ja välttyisi lihaskrampeilta. Tiedän itse festarikeikoilta, että jos rumpalin pohje alkaa krampata, se on siinä. Ei vain pysty soittamaan.

Festarikävijöitä Mikko kehottaa olemaan kärsivällisiä isoissa ihmisjoukoissa ja muistamaan tärkeimmät, eli vedenjuonnin ja ehkäisyn.

Suosikkijuontaja palasi yhteen eksänsä kanssa: "Ostimme oman talon"

Kimmo Vehviläisen haave toteutui, kun hän sai perheensä taas saman katon alle.

Radio Aallon pitkäaikainen juontaja Kimmo Vehviläinen on onnellinen mies. Radioääni on palannut eron jälkeen yhteen kumppaninsa Johanna Ullakon kanssa, ja nyt pariskunta on ostanut oman talon maalta. Uusperheeseen kuuluu myös neljä teini-ikäistä lasta, joista kaksi on Kimmon ja kaksi Johannan. Kimmo kertoi vasta viime kuussa Iltalehdelle, että hän haaveilee yhteenpalaamisesta ja koko konkkaronkan saamisesta saman katon alle.

Radiosuosikin kesä kuluu pitkälti 1980-luvulla rakennetun talon remonttia suunnitellessa.

– Olen tehnyt kesällä paljon miesjuttuja. Suunnittelen talon lämmitystä, erityksiä ja pintojen uusimista ja oikein valun testosteronia. Nyt loppuivat talonyhtiön talkoot! Kimmo jutteli iloisena Turun Ruisrockissa lauantaina.

Kimmolla on eräs erityinen suunnitelma uuden talon pihan varalle.

– Kerran Edu Kettunen oli vieraana Radio Novalla ja kysyin häneltä, mikä omakotitaloasumisessa on se juttu. Edu vastasi, että se tunne, kun saa kusta omalle pihalle. Se on miehekkäintä, mitä voi tehdä.

 

 

 

Ilmastonmuutosta vastaan taisteleva Aku Hirviniemi: Tästä näen painajaisia

Näyttelijä Aku Hirviniemi ryhtyi ilmastolähettilääksi. – Suomessa ollaan vielä lintukodossa. Kauheimmat vaikutukset tulevat tänne viimeisenä.

Suomalainen mobiilisovellus CarbonToSoil on saanut lähettilääkseen liuda julkkiksia Saku Koivusta Aku Hirviniemeen. Projektin tavoite on iso: kumota ilmastonmuutos.

Sovelluksen esikuvia ovat Haydayn ja Farmvillen kaltaiset mobiilipelit, ja sen avulla kuka tahansa voi tukea maanviljelymenetelmiä, jotka lisäävät hiilen määrää maaperässä. Sovelluksella voi siis muuttaa palan oikeaa peltoa hiiltä sitovaksi – eli ilmastoystävälliseksi. Tällä hetkellä mukana on kuusi suomalaista maatilaa, mutta projektin tavoite on kasvaa globaaliksi ilmiöksi.

Projektin kunnianhimoinen tavoite on kumota ilmastonmuutos. Aku Hirviniemi, miten ilmastonmuutos kumotaan?

Minusta on äärimmäisen kiinnostavaa, että mobiilisovelluksella voidaan vaikuttaa. Niissähän me kaikki vauvasta vaariin roikumme. Sovellus perustuu siihen, että hiilidioksidia sidotaan ilmasta maahan. En ole vielä perehtynyt siihen, miten appsi käytännössä muuttaa maanviljelijän palstan hiiltä sitovaksi, mutta se kuulostaa hyvältä. Se ei ehkä yksin riitä kumoamaan ilmastonmuutosta, mutta on hyvä, että on hulluja ideoita. Haluan uskoa tähän. En olisi muuten mukana.

Miksi lähdit lähettilääksi ilmastoprojektiin?

On hyvä, että jotkut firmat tekevät jotain asian eteen. Maailmassa on niin paljon niitä, jotka eivät tee. Luin vuosia sitten Pasi Toiviaisen Ilmastonmuutos. Nyt. -kirjan ja se auttoi ymmärtämään, millaisesta uhasta on kysymys. Tällä hetkellä ilmastonmuutos on suurin uhka planeettamme tulevaisuudelle.  Se on ihmiskunnan aiheuttama vaiva, jolle pitäisi pystyä tekemään jotain.

Eikö ilmastonmuutoksen vakavuutta vieläkään tajuta?

En usko, että tajutaan. Ihminen on siitä jännittävä olento, että jos juuri nyt on kaikki hyvin, ongelmat siirretään mieluummin sivummalle. Olen nähnyt painajaisia ilmastonmuutoksen uhkakuvista – kuivuudesta etelässä, ilmastopakolaisuudesta ja tulipyörremyrskyistä. Suomessa ollaan vielä lintukodossa. Kauheimmat vaikutukset tulevat tänne viimeisenä.

Mitä olet itse tehnyt ilmastonmuutoksen torjumiseksi?

Yritän käyttää joukkoliikennettä aina, kun se on mahdollista. Tuotan sähköä aurinkopaneeleilla ja seuraan tarkasti uusia innovaatioita.

Mikä on ilmastopaheesi?

Kuvaan juuri Aku ja 7 ihmettä -ohjelman toista kautta. Ohjelmia tehdessä joutuu lentämään paljon. Se on yksi suurimpia ilmastoa kuormittavia juttuja. Mutta koneet lentävät huolimatta siitä, olenko mukana vai en. Juuri nyt teen hallaa ilmastolle, koska ajan autoa. On ikävää, että raha on ratkaissut näissä asioissa niin pitkään. Hyviä sähköautoja olisi voitu kehitellä jo aikoja sitten, mutta öljy-yhtiöt ovat päässeet lobbaamaan. Vaihdan autoni ehdottomasti sähköautoon heti, kun tulee järkevä malli, johon tavallisella pulliaisella on varaa.

Carbon To Soil -sovellus on saanut inspiraatiota Haydayn ja Farmvillen kaltaisista mobiilipeleistä. Pelaatko kumpaakaan?

Lapset pelaavat ja minä katson vierestä. Minusta on käsittämätöntä, että pelissä pitää hoitaa maatilaa. Tykkään mieluummin sotia. Pelaan Supercellin Clash of Clansia.

Carbon To Soil
  • CarbonToSoil-ilmastoprojektin tavoite on kääntää ilmastonmuutos palauttamalla hiili takaisin maaperään.
  • Projekti toteutetaan joukkoistamalla: CarbonToSoil-sovelluksella kuka tahansa voi tukea viljelymenetelmiä, jotka lisäävät hiilen määrää maaperässä eli käytännössä vähentävät keinolannoitteiden käyttöä ja brutaaleja pintamuokkauksia sekä lisäävät viljelykierron monipuolisuutta.
  • Projektin tarkoitus on vähentää hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Tavallisilla viljelymenetelmillä pelloista vapautuu hiiltä ilmakehään.
  • Sovelluksen esikuvia ovat Haydayn ja Farmvillen kaltaiset mobiilipelit. CarbonToSoil-sovelluksen käyttäjä voi valita itse maatilan, jota haluaa tukea. Kuluttajan tukemiseen käyttämä summa vastaa peltoneliöiden määrää: kahdella eurolla kiertomaatalouteen saa muutettua kaksi neliötä peltoa.
  • Projekti käynnistyy Suomesta, mutta sen tavoite on kasvaa kansainväliseksi ilmiöksi.
  • Tällä hetkellä sovelluksen voi ladata Android-puhelimiin, tulossa myös Apple Storeen.
Kommentit ([comment_count])

Vain elämää -tähti Anssi Kela avoimena: "Olin kuvausten jälkeen muuttunut mies"

Tv-ohjelman kuvaukset toivat Anssi Kelalle lisää itsevarmuutta ja uuden Whatsapp-ryhmän.

Vaikka Anssi Kela ehti jo kerran kieltäytyä Vain elämää -pestistä, nyt hän on kiitollinen siitä, että lähti mukaan. Kokemus oli Anssin mukaan musiikillisesti antoisa ja tunnetasolla vapauttava.

– Olen vähän sellainen, että sulkeudun sosiaalisissa tilanteissa helposti omaan kuoreeni ja tarkkailen sivusta. Minussa tapahtui pientä lämpenemistä kymmenen kuvauspäivän aikana. En varmaan ollut viimeisenä päivänä enää se sama tyyppi kuin ensimmäisenä.

Aiempien kausien tähdet varoittelivat

Anssi oli jutellut etukäteen esimerkiksi sarjan aiempien kausien tähtien Toni Wirtasen ja Ilkka Alangon kanssa, joten hän tiesi suurinpiirtein, mitä odottaa.

– He varoittelivat hirveästi, että kuvaukset ovat fyysisesti raskaat ja että ei saa nukkua kunnolla. Olimmekin kaikki aika väsyneitä, koska yöunet jäävät aika lyhyiksi. Nukkumaan pääsi ehkä kahdelta yöllä, ja herätys saattoi olla seitsemältä. Pieni väsymys ei kyllä estänyt nauttimasta kokemuksesta.

Kun tiiviit kuvaukset loppuivat, ikävä iski heti.

– Vain elämää -kupla puhkesi. Voidaan puhua rippikoulusyndroomasta, kun seitsemän toisilleen tuntematonta tyyppiä lyödään samaan paikkaan kymmeneksi päiväksi ja ollaan koko ajan yhdessä. Porukka hitsaantuu siinä, ja muodostuu aika omituinenkin side.

WhatsApp-ryhmä helpottaa ikävää

Tähdet pitävät toisiinsa päivittäin yhteyttä VE2015-nimisessä WhatsApp-ryhmässä, jossa he raportoivat toisilleen menemisiään. Esimerkiki Anssin lauantaisen Ruisrock-vedon aikana Antti Tuisku oli kertonut, että hän on Keminjärvellä. Maija Vilkkumaa puolestaan kommentoi, että hän vieraili samassa paikassa perjantaina.

Anssi kertoo, että oli opettavaista huomata, miten eri tavalla nuoret muusikot tekevät musiikkia kuin sarjan vanhemmat tähdet. Erityisesti Sanni yllätti hänet taidoillaan.

– Pääsi kyllä yllättämään, että Sanni on niin kova muusikko, ei vain biisintekijä ja laulaja. Kulmakarvat kohosivat muutaman kerran, kun mietti, miten nuoresta ihmisestä on kyse.

"Ohjelma ei ole tähtiautomaatti"

Anssi on puhunut avoimesti siitä, miten hänen on ollut vaikeaa yltää enää samanlaiseen suosioon kuin Nummela-levyn aikana. Hän ei kuitenkaan myönnä, että hän olisi lähtynyt ohjelmaan vain saadakseen lisäpotkua uralleen.

– Ohjelma ei ole tähtiautomaatti. On niitäkin artisteja tietenkin ollut joka kaudella, joiden urat sarja laittaa lentoon, mutta joka kaudella on myös niitä, jotka saavat lähinnä lisäboostia keikoille vähäksi aikaa.

Anssin mukaan suurin syy lähteä mukana ohjelmaan oli se, että oli musiikillisesti kiinnostavaa saada valita kuusi biisiä ja tehdä niille aivan mitä tahansa.

– Ohjelma on sellainen iso musiikillinen hiekkalaatikko.