Anna Abreu meni naimisiin lumilautailijarakkaansa kanssa

Kuva Jonna Öhrnberg

Poptähti Anna Abreu ja lumilautailija Lauri Heiskari avioituivat tänään.

Laulaja Anna Abreu, 23, vihittiin tänään lumilautailija Lauri Heiskarin, 29, kanssa Helsingissä.

Pari on pitänyt yhtä lokakuusta 2011, ja kihlat vaihdettiin viime kesänä.

Lauri on kansainvälisesti menestynyt lumilautailija. Pitkän uran tehnyt mies on erikoistunut lumilautailuelokuviin eikä häntä siksi ole nähty esimerkiksi MM-kilpailuissa.

Parin toi yhteen Laurin lumilautailijakollegan Eero Ettalan kuvaaja, joka on Annan ystävä. Kun pari tapasi, Lauri ei tiennyt Annan olevan kuuluisa, koska mies on asunut viime vuodet Kaliforniassa.

– Aloimme viettää aikaa yhdessä ja todellakin rakastuin häneen. Hän on nöyrä ja tuntee kaikki ystäväni. On outoa, ettemme ole tavanneet aiemmin, Lauri kommentoi suhdetta Whitelines-lumilautailusivuston haastattelussa viime syksynä.

Aiemmin Anna on seurustellut Idols-kilpakumppaninsa Panu Larnoksen sekä malli Joonas Wörlinin kanssa.

Kommentit (1)
Vierailija
Viesti

Huomasin artikkelin 7 päivää-lehdessä ja ihailin Annan hääpukua, joka tosin oli sivusta kuvattu, mutta kunnon puku silti.

Ex-jääkiekkoilija Sami Kapanen paljasti Instagramissa menneensä naimisiin 13 vuotta nuoremman rakkaansa kanssa

Herra ja rouva Kapanen esittäytyivät herttaisessa Instagram-kuvassa.

Ex-jääkiekkoilija Sami Kapanen, 42, on mennyt naimisiin puolisonsa Satu Mikkosen, 29, kanssa.

Pari kertoo naimisiinmenosta yhteisellä Instagram-tilillään kuvassa, jonka tekstiksi on kirjoitettu "Mr & Mrs Kapanen 28.8.2015". He ovat siis solmineet avioliittonsa viime viikon perjantaina. Kuviin on sadellut myös onnitteluja.

Pari on jakanut Instagramissa myös Roomasta, jossa he ovat mitä ilmeisimmin olleet häämatkallaan.

 

Mr & Mrs Kapanen 28.8.2015

Kuva, jonka SKapaset (@skapaset) julkaisi

Sami ja Petra Kapasen pitkä avioliitto päättyi eroon neljä vuotta sitten.

Asiasta uutisoi ensin 7 päivää -lehti.

Sukupuolensa korjannut Julia Suikki: ”Kesti vuosia päästä yli uskonnon aiheuttamasta häpeästä”

Väärä sukupuoli teki Julia Suikin elämästä ahdistavaa. Sitä syvästi uskonnollinen perhe ei ymmärtänyt. – Minun oli vaiettava tunteistani ja kiellettävä ne, Julia sanoo.

40-vuotias Julia Suikki muistaa hetken vieläkin.

Hän makasi kolmivuotiaana sängyssään ja rutisti peittoaan. Kyyneleet valuivat valtoimenaan pitkin poskia. ”Toivon eniten maailmassa, että voisin aamulla herätä tyttönä”, hän sanoi äidilleen.

Äiti, joka oli heti huomannut, että hänen lapsensa erottui joukosta, oli puheista järkyttynyt.

– Äiti sanoi joskus, että tuossa lapsessa on jotain todella outoa. En sopinut pojan malliin, johon minut haluttiin perinteiden ja uskonnon mukaan kasvattaa, Julia kertoo.

Julia pääsi sukupuolenkorjaukseen lopulta melkein kolmikymppisenä, pitkien ja ahdistavien vuosien jälkeen.

Kiusaamista ja itsemurhayritys

Julia syntyi pojaksi helluntalaiseen perheeseen, jossa hänet, pikkusisko ja isoveli kasvatettiin kovalla Jumalan kurilla. He kävivät viikoittain helluntalaisten kokouksissa, osallistuivat pyhäkouluun ja uskonnollisille kesäleireille. Kasvatusohjeet olivat Raamatusta: kun pientä poikaa kiusattiin, häntä kehotettiin kääntämään toinenkin poski.

Seitsemännellä luokalla ahdistunut Julia kieltäytyi menemästä kouluun. Neuvottomat vanhemmat tarjosivat hänelle ammattiapua. Jonkin aikaa Julia kävi sairaalakoulua, keskusteli lastenpsykologien kanssa sukupuoleen liittyvistä tunteistaan ja opiskeli, ettei jäisi ikätovereistaan jälkeen.

Ilmapiiri ahdisti Juliaa entisestään, sillä sairaanhoitajat kehottivat häntä jopa olemaan käyttämättä liian naisellisia sanoja, kuten ihana tai kaunis.

– Pahinta oli, että minua hyssyteltiin. Koko ajan annettiin ymmärtää, että minun on vaiettava tunteistani ja kiellettävä ne, Julia sanoo.

Marraskuisena iltana 14-vuotias Julia tuijotti itseään masentuneena peilistä ja tajusi, että hänestä oli tulossa mies.

– Vihasin itseäni niin paljon, etten halunnut elää.

Itsemurhayrityksen jälkeen Julia kysyi epätoivoisena äidiltään, että mitä väliä sillä olisi, vaikka hän olisikin nainen.

– Vastaus oli, että mitä sukulaiset ja muut ihmiset meistä sitten ajattelisivat, Julia muistelee.

– Kaikkeen liittyi uskonnosta kumpuava pelko häpeästä. Siitä yli pääseminen on kestänyt minulta näihin päiviin asti.

rilaista.

Taide auttoi toipumisessa

Taide on auttanut Juliaa käsittelemään kipeitä asioita. Näytteleminen on ollut viime aikoina Julian rakkain harrastus. Taidekouluaikaisen valokuvataiteilijaystävänsä Tero Puhan ja tanssija Jyrki Haapalan kanssa he tekevät Linda#faceinthemirror-teoksen Collisions-taidetapahtumaan, joka nähdään Helsingin Gloria-teatterissa 2–4. syyskuuta. Valokuvia, performanssia ja elokuvaa yhdistelevässä projektissa Julia esittää elokuvallisen osuuden pääroolia, pinnallista ja neuroottista Lindaa.

Taiteen tekeminen on ollut Julialle terapeuttista ja vapauttavaa.

– Enää en häpeä itseäni. Nykyään minä loistan, Julia sanoo.

Miten Julia selvisi epätoivoiselta tuntuvasta nuoruudesta? Millaiset välit hänellä on nykyisin perheensä kanssa? Mitä tunteita hän kävi läpi ennen sukupuolenkorjausta ja sen jälkeen? Lue Julia Suikin koko haastattelu Me Naisten numerosta 36/2015!

Lisää Julian taideprojektista täällä.

 

Lue lisää:

Sukupuolensa korjanneen tytär kertoo: ”Puhelimessani lukee isä Maritta”

Sukupuolensa korjannut Marja-Sisko Aalto: ”Elän yhä vaimoni kanssa”

Näyttelijä Miia Nuutila: ”Ex-mieheni uusi puoliso on minulle kuin sisko”

Näyttelijä Miia Nuutilan lähes 20 vuotta kestänyt avioliitto päättyi eroon vuodenvaihteessa, kun Miia oivalsi, että joskus on parasta päästää irti. – Se suhde ei aina ollut helppo, mutta ero on ollut, Miia sanoo.

Viime syksynä näyttelijä Miia Nuutila, 42, eli kaaottista itsetutkiskelun aikaa, kun lähes 20 vuotta kestänyt avioliitto päättyi eroon.

– Meillä oli aina ollut hyvin vaikea suhde. Nyt, kun minulla on kokemusta muusta, tajuan, että asiat voivat mennä helpomminkin, Miia sanoo.

Eroprosessi sai pontta henkisen valmennuksen ohjaajaksi kouluttavasta Vapaa tie -kurssista, jota Miia ja ex-puoliso kävivät yhdessä. Siellä Miia tajusi, ettei avioliitto ollut sellainen kuin hän toivoi.

– Tajusimme, että emme enää ole sillä tavalla pariskunta. Aina sanotaan, että parisuhde on muuttunut ystävyydeksi, mutta ei se siltäkään tuntunut. Meillä oli aina ollut aika vaikeaa, ja se oli syönyt rakkautta.

Rapistunut rakkaus altisti sille, että elämään ilmestyi ystävä, josta tuli sittemmin myös Miian ex-puolison uusi kumppani.

– Tajusin, että mieshän on ihan rakastunut eikä edes tajua sitä itse, Miia sanoo.

– En missään nimessä syytä siitä häntä. Se oli aidosti hyvä juttu, vaikka silloin se oli ihan hirveä kriisi.

Aluksi Miia tunsi mustasukkaisuutta, mutta tajusi kipuilun jälkeen haluavansa itsekin erota. Päätös syntyi lopullisesti vuodenvaihteessa.

– Minä tein päätöksen, koska tajusin, että minun täytyy päästää tuo ihminen menemään. Sen jälkeen en ole ollut mustasukkainen tai kipuillut asiaa. Hyväksyin sen, annoin periksi.

Miia ei syytä tilanteesta ketään tai tunne katkeruutta. Uusi rakkauskin, Jean S. -yhtyeen solisti Antti Paavilainen, on auttanut siirtymään eteenpäin.

– Jos olisin vain eronnut ja nyt sinkkuna, ehkä pohtisin enemmän syntyjä syviä.

”On lahja, että hän tuli elämäämme”

Miiasta on helpottavaa, että välit entiseen puolisoon ovat nyt hyvät ja selkeät. Miia on hyvissä väleissä myös ex-puolisonsa uuden kumppanin kanssa.

– Olemme kuin siskokset. Se on ihan mielettömän ihmeellistä, Miia sanoo.

– Koen, että on lahja, että hän tuli meidän elämäämme. Se ei ollut onnellista.

Muille ihmisille sopuisan eron ymmärtäminen on ollut vaikeampaa. Kaikki läheiset eivät ole tienneet avioliiton vaikeuksista.

– Ihmiset kysyvät, ihanko oikeasti olen sitä mieltä, että Karin uusi on ihana ihminen. He varmaan ajattelevat, että olen vieläkin sokissa. Se suhde ei aina ollut helppo, mutta ero on ollut.

Miia ehti prosessoida eroa alitajuisesti jo vuosia. Enää puimiseen ei ole tarvetta. Jäljellä on vain helpottunut olo.

– Ehkä olisi tyylikkäämpää erota, olla yksin vähän aikaa ja löytää sitten uudet ihmiset, mutta ei elämä aina mene niin kuin itse suunnittelee.

Vaikka viime syksy oli Miialle kaaottista ja rankkaa aikaa, muutokset olivat väistämättömiä ja kasvattavia.

– Aina sanotaan, että ei se vaihtamalla parane. Se ei ole totta. Jotkut ihmiset vain sopivat paremmin toisilleen.

Lue koko Miia Nuutilan haastattelu Me Naisten numerosta 36/2015!

Krista Kosonen ja Antti Jokinen vihdoin yhteiskuvassa: "Tänään juhlitaan"

Kätilö-elokuvan kutsuvierasensi-iltaa vietettiin Finlandia-talossa.

Katja Ketun romaaniin perustuvan ja Antti J. Jokisen ohjaaman Kätilö-elokuvan pääosaa näyttelee miehen kihlattu Krista Kosonen. Raskaana oleva Krista synnyttää parin esikoislapsen myöhemmin tänä syksynä.

Pari tapasi kolme vuotta sitten, kun Krista näytteli Antin edellisessä elokuvassa Puhdistus. He eivät ole aiemmin poseeranneet yhteiskuvissa, mutta tekivät sen vihdoin Kätilön kutsuvierasensi-illassa Finlandia-talossa keskiviikkona.

- Upeaa, että  pitkään ja hartaasti työstetty elokuva saa arvoisensa gaalan, eikä mitään tennarit jalassa leffateatterin aulassa-meininkiä, Krista sanoi juhlahumun keskellä.

Katri Niskasen suunnittelema kauniisti laskeutuva, tummanvioletti iltapuku korosti kauniisti näyttelijän pyöristynyttä vauvavatsaa.

- Oli ihanaa antaa naissuunnittelijalle vapaat kädet. Katri osasi tehdä raskaana olevalle sopivan puvun, Krista kiitteli.

Krista työskentelee vielä hetken ennen äitiyslomalle jäämistä. Hän ei kuitenkaan osannut arvioida etukäteen äitiyslomansa pituutta.

- En yhtään tiedä mitä odottaa. Äitiys tuntuu minusta isolta asialta, muttei siihen osaa etukäteen varautua. Tiedän vain sen, etten tiedä mitään. Mutta totta kai haluaisin olla hyvä, turvallinen ja rakastava äiti, Krista sanoi aiemmin Me Naisten haastattelussa. Lue koko haastattelu täältä.