Kuva Jonna Öhrnberg

Poptähti Anna Abreu ja lumilautailija Lauri Heiskari avioituivat tänään.

Laulaja Anna Abreu, 23, vihittiin tänään lumilautailija Lauri Heiskarin, 29, kanssa Helsingissä.

Pari on pitänyt yhtä lokakuusta 2011, ja kihlat vaihdettiin viime kesänä.

Lauri on kansainvälisesti menestynyt lumilautailija. Pitkän uran tehnyt mies on erikoistunut lumilautailuelokuviin eikä häntä siksi ole nähty esimerkiksi MM-kilpailuissa.

Parin toi yhteen Laurin lumilautailijakollegan Eero Ettalan kuvaaja, joka on Annan ystävä. Kun pari tapasi, Lauri ei tiennyt Annan olevan kuuluisa, koska mies on asunut viime vuodet Kaliforniassa.

– Aloimme viettää aikaa yhdessä ja todellakin rakastuin häneen. Hän on nöyrä ja tuntee kaikki ystäväni. On outoa, ettemme ole tavanneet aiemmin, Lauri kommentoi suhdetta Whitelines-lumilautailusivuston haastattelussa viime syksynä.

Aiemmin Anna on seurustellut Idols-kilpakumppaninsa Panu Larnoksen sekä malli Joonas Wörlinin kanssa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson jätti viime vuonna Linnan juhlat väliin. ”Tänä vuonna menen, koska olen nyt puolueen puheenjohtaja”, hän kertoo.

Li Andersson, 29, jätti viime vuonna Linnan juhlat väliin. Hän perusteli päätöstään juhlien ulkonäkökeskeisyydellä.

– Koen ahdistavana sen, että siellä on ollut niin vahva fokus ulkonäöllisiin asioihin. Tuntuu, että valokeilassa oleminen ei ole se oma paikka, Andersson sanoi viime vuonna.

Tänä vuonna Andersson on menossa juhliin. Hän kertoi Me Naisille, että on nyt vasemmistoliiton puheenjohtajana erilaisessa asemassa kuin viime vuonna, jolloin hän oli kansanedustaja.

– Menen juhliin, koska olen nyt puolueen puheenjohtaja. Jos en menisi, se tulkittaisiin luultavasti kannanottona. Rivikansanedustajalla on enemmän vapauksia kuin puolueen puheenjohtajalla, Andersson perustelee.

”Toivoisin, että keskityttäisiin enemmän muuhun kuin ulkoisiin asioihin.”

Hänen ajatuksensa juhlien ulkonäkökeskeisyydestä eivät silti ole muuttuneet.

– Ymmärrän, että jotkut nauttivat siitä, että tälläydytään. Mutta minusta se on kyseenalaista, että etenkin nuorille naisille soitellaan, että mitä he pukevat päällensä – minullekin on soiteltu. Toivoisin, että keskityttäisiin enemmän muuhun kuin ulkoisiin asioihin. Tuntuu myös oudolta, että samaan aikaan, kun pienituloisilta leikataan, vain pieni osa kansasta pääsee juhlimaan.

”Aion käyttää asua myös jatkossa, eli se ei ole kertakäyttöasu.”

Jotain Linnan juhliin on silti puettava päälle. Omalla asullaan Andersson haluaa ottaa kantaa ekologisuuden puolesta.

– Minulle on tehty juhlapuku vanhasta sairaalastakankaasta. Lisäksi laitan suomalaisen suunnittelijan korun. Olen halunnut ajatella tässä ekologisuutta, sillä puku on tehty kierrätysmateriaalista. Lisäksi aion käyttää sitä myös jatkossa, eli se ei ole kertakäyttöasu.

Jatkossa Anderssonista olisi hyvä miettiä, miten Suomen itsenäisyyspäivästä saisi enemmän koko kansan juhlan.

– Voisi pohtia, voitaisiinko Linnan juhlien lisäksi järjestää kansanjuhlia eri puolella Suomea – niin, että sinne voisivat tulla kaikki halukkaat.

Li Anderssonin osallistumisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.fi.

 

Helena Petäistöllä oli vain muutama päivä aikaa hankkia asu Linnan juhliin. Nyt pukukriisi on kuitenkin selätetty.

Toimittaja Helena Petäistöllä, 65, on ollut epäonnea Linnan juhliin liittyen. Apu-lehden mukaan posti hukkasi Petäistön kutsun. Se oli lähetetty jo marraskuun alkupuolella, mutta Petäistö sai sen vasta viime viikon torstaina. Hänellä on ollut siis vain muutama päivä aikaa valmistautua.

– Teen tietysti kaikkeni, että pääsen paikalle. Ongelmallista on, että kaikki sopivat pukuni ja koruni ovat Pariisissa, kunniamerkkejä myöten. En ehdi niitä nyt hakemaan. Jokainen nainen ymmärtää, että asioiden järjestäminen tällaisella aikataululla ei ole helppoa, varsinkin kun puhutaan näin arvokkaasta tilaisuudesta. Joko sopiva puku löytyy nopeasti tai sitten ei löydy, Petäistö harmitteli perjantaina Avulle.

Petäistön onneksi pukukriisi on nyt ratkaistu. Tosin puku valmistuu todennäköisesti vasta tänään, päivää ennen juhlia. Petäistön kaksiosaisen, tummansinisen asun on suunnittellut Muotikuun suunnittelija Jaana Varkki-Terho. Tiedotteen mukaan Petäistö ehti itse vaikuttaa siihen, ja niinpä siinä näkyy hänen viehtymyksensä ranskalaiseen kulttuuriin. Kaksiosainen asu on tummansinistä doupion-silkkiä, joka on kudottu perinteiseelä menetelmällä. Pitsi on valmistettu Ranskassa.                            

Petäistön 35 vuotta kestänyt ura MTV:n kirjeenvaihtajana päättyi syksyllä, kun hän sai aivoinfarktin. Hänen oli tarkoitus jäädä eläkkeelle vuodenvaihteessa, mutta sairastumisen takia eläkkeelle jääminen aikaistui.

Johanna kertoo saaneensa Tähdet, tähdet -ohjelmasta lisää itsevarmuutta. – Ylitin itseni monta kertaa.

Sunnuntaisessa Tähdet, tähdet -finaalissa toiseksi tullut Johanna Försti, 42, sai ohjelmasta roppakaupalla suitsutusta. Ohjelman tuomaristo muun muassa povasi Johannalle kansainvälistä uraa.

Johanna raottaa tulevaisuudensuunnitelmiaan toistaiseksi sen verran, että hän aikoo tehdä uuden levyn. Myös pesti Tanssii tähtien kanssa -kilpailun laulajana Sami Pitkämön bändissä jatkuu ensi keväänä.

– TTK on minulle paluu arkeen. Se, että teen taas töitä tutun työyhteisön kanssa tuntuu vähän samalta kuin tulisin loman jälkeen kouluun. Ohjelman aloittamisesta on jo yhdeksän vuotta, joten sen tekeminen on minulle jouhevaa ja sujuu kuin itsestään, Johanna kertoo.

Johanna on tiennyt Tanssii tähtien kanssa -pestistään pitkään, sillä se piti lyödä lukkoon jo ennen kuin häntä pyydettiin osallistumaan Tähdet, tähdet -kilpailuun.

”TTK:ssa en ole niin framilla kuin Tähdet, tähdet -ohjelmassa.”

– TTK:ssa en ole niin framilla kuin Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Se on minulle yksi työpaikka muiden joukossa, freelancerina työskentelevä Johanna sanoo.

Koskettava tulkitsija

Johanna tulkitsi Tähdet, tähdet -finaalissa koskettavasti Celine Dionin All by myself -kappaleen. Johanna kertoo aloittaneensa kappaleen treenauksen vasta finaaliaamuna.

– Lauloin kappaleen sunnuntaiaamuna ensimmäistä kertaa. Kaikki tähdet olivat onneksi kohdallaan ja se meni hyvin. Moni on kiitellyt esitystä jälkikäteen. Kappale on ihana, sillä siinä ei ole turhia krumeluureja, vaan sanoma on ytimekäs, Johanna sanoo.

Johanna hävisi finaalissa niukasti Pete Parkkoselle. Johannan mukaan heidän välillään ei ollut kilpailuasetelmaa, vaan molemmat halusivat tehdä finaalista mahdollisimman hyvän ja näyttävän.

– Kumpaakaan meistä ei jännittänyt. Kaikki muut ympärillämme kyselivät paineista, mutta me vain naureskelimme yhdessä.

Seuraavaksi joulukiertue

Johanna kertoo saaneensa Tähdet, tähdet -ohjelmasta paljon lisää itsevarmuutta sekä muusikkona että ihmisenä, sillä ohjelman aikana hän pääsi haastamaan itsensä niin monta kertaa. Hän ei ollut koskaan aiemmin laulanut räppiä tai oopperaa eikä treenannut koreografioita.

”Ylitin itseni monta kertaa.”

– Ylitin itseni monta kertaa, mikä antoi onnistumisen elämyksiä, Johanna iloitsee.

Johanna ei ehdi jäädä lepäilemään, sillä hän starttasi juuri Tuliset tenorit & suloiset sopraanot -joulukiertueen yhdessä Maria Lundin, Tomi Metsäkedon ja Pentti Hietasen kanssa.

– Tämä on jokavuotinen traditio ja viides vuosi, kun kierrämme laulamassa joululauluja tällä porukalla. Mukana on yllätyksiä, kuten minä soittamassa viulua ja Maria konserttiharppua, Johanna vinkkaa.

Suomalaislaulaja tervehtii faneja lentokentällä ja esiintyy illalla Helsingin Senaatintorilla.

Britannian X Factor -ohjelmassa kisaava Saara Aalto, 29, saapuu pian Suomeen. Hän tervehtii faneja kello 13.30 Helsinki-Vantaan lentokentän T2-terminaalissa, ja illalla kello 19.00–19.30 Saara esiintyy Helsingin Senaatintorilla Tuomiokirkon portailla.

Saara on nyt julkaissut Instagram-tilillään hauskan kuvan, jossa poseeraa Finnairin matkustamohenkilökunnan kanssa.

”Suomi, olemme tulossa!” Saara kirjoittaa kuvan yhteydessä. ”Finaaliviikko alkakoon!”

Myös Saaran kihlattu Meri Sopanen on jakanut Instagramissa kuvan, jossa hän ja Saara ovat lähtötunnelmissa Lontoon Heathrow'n lentokentällä.

”Väsyneenä mutta hyvin onnellisena kohti Suomea”, Meri kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Vierailulla kuvataan materiaalia X Factoriin.

Saara on kertonut sosiaalisessa mediassa, että ”huhun mukaan” ohjelman juontaja Dermot O'Leary tulee hänen mukanaan Suomeen.

 

Huomio #SUOMI! Ensinnäkin mitä just tapahtui... Oon FINAALISSA 😭 Toiseksi, apua... Lennän huomenna Suomeen tekemään X Factorin virallisen "home coming"-reissun! 😱 Kaikki te jotka haluatte tulla moikkaamaan mua TERVETULOA! Yksi mahis on tulla vastaan lentokentälle tai Senaatintorille, missä esiinnyn myöhemmin illalla 😍 Eli ma 5.12: Klo. 13.30 Helsinki-Vantaa –lentokentällä, T2 terminaalissa lähtevät lennot, tapaamispaikka merkattu terminaalissa ------ Klo. 19.00 - 19.30 Esiintyminen Senaatintorilla / Tuomiokirkon portailla ------ Tulossa niin hullu pikavisiitti, toivottavasti olette kaikki mukana! Näytetään kaikille X Factorin katsojille, miten Suomessa juhlitaan!! 🎉❤ Lupaan laulaa sydämeni kyllyydestä kiitokseksi teille kaikille ❤ + Huhun mukaan mun mukaan tulee myös meidän X Factorin ihana juontaja Dermot O'leary !! #saaraaalto #xfactor #suomi #finland #helsinki

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Juttua päivitetty 5. joulukuuta kello 10.33: lisätty Meri Sopasen Instagram-kuva.