”Joulun vietämme Ylitorniolla Nadian vanhempien luona”, Amin Asikainen ja avopuoliso Nadia Ammouri kertoivat. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Joulun vietämme Ylitorniolla Nadian vanhempien luona”, Amin Asikainen ja avopuoliso Nadia Ammouri kertoivat. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nadia Ammouri kertoo sopeutuneensa hyvin osaksi Aminin ja lasten perhearkea.

Entinen ammattinyrkkeilijä Amin Asikainen, 40, ja Paratiisihotelli-sarjasta tuttu tosi-tv-esiintyjä Nadia Ammouri, 28, ovat muuttaneet avoliittoon. 

– Muutimme pari kuukautta sitten, hyväntuulinen pari kertoi tiistai-iltana MariaCasinon järjestämässä hyväntekeväisyysillassa ravintola Teatterissa.

Amin ja Nadia ovat seurustellet noin vuoden. Nadian mukaan hän on sopeutunut hyvin Kirkkonummelle osaksi Aminin ja lasten perhearkea.

”Arkihan se kertoo, miten sovitaan yhteen.”

– Tosi hyvin lapset ovat ottaneet minut vastaan. Minulla on lisävanhemman rooli. Aminille lapset ovat kaikki kaikessa, Nadia sanoi.

Aminin esikoistytär on heidän luonaan silloin tällöin ja nuoremmat pojat asuvat vuoroviikoin Nilufer-äitinsä ja Aminin luona.

– Olisi outoa mennä etäsuhteessa. Arkihan se kertoo, miten sovitaan yhteen, Nadia totesi.

– Olithan sinä viikon koeajalla alussa, Amin vitsaili.

Toistensa vastakohdat

Nadia työskentelee henkilökohtaisena avustajana ja tekee myös PR-töitä. Aminia työllistävät juniorinyrkkeilijöiden valmennus- ja leirihommat.

– Pyrimme ottamaan myös kahdenkeskistä aikaa, kuten tänään. 

Yhteisiäkin lapsia saattaa tulla jossain vaiheessa.

”Haluaisin joskus äidiksi.”

– Haluaisin joskus äidiksi. Mutta yritetään selvitä nyt ensin näistä nykyisistä. Tärkeintä on saada arki rullaamaan, Nadia naurahti.

Kummankaan ei ole vaikea keksiä toisistaan parhaita puolia.

– En ole ikinä tykännyt tuppisuista. Nadia on iloinen, puhelias ja tykkää lapsista.

– Amin on tuollainen hurmurimies. Hän on kiltti ja mukava ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Hänen kanssaan on helppo olla. Toisaalta Amin on melko suurpiirteinen ja jos nalkutan siitä, niin hän on vain, että älä nyt. Kun hän katsoo tietyllä lailla, niin lepyn heti. Olemme toistemme vastakohdat, mutta samalla täydennämme toisiamme, Nadia kertoi.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.