Antonio Flores on jättänyt yökerhot ja juhlimisen vähemmälle. Kuva: Lehtikuva

Tappelukohusta selvinnyt Antonio Flores kertoo, että parisuhde kehitysministeri Pekka Haaviston kanssa voi hyvin.

Pekka Haaviston puoliso, kampaaja Antonio Flores nousi otsikoihin alkuvuodesta Ruotsin-laivalla sattuneen tappelunujakan myötä.

Flores joutui käsirysyyn viime joulukuussa laivan yökerhon tanssilattialla ja päätyi myös putkaan muutamaksi tunniksi. Hänen väitettiin lyöneen muutamaa naista selkkauksen yhteydessä.

Tapahtuneen jälkeen hän esitti julkisen anteeksipyynnön, jossa pahoitteli tapahtunutta ja sanoi tietävänsä, ”ettei missään tilanteessa tulisi provosoitua”.  Flores on ollut aiemminkin julkisuudessa temperamenttisen käytöksensä vuoksi.

Kohun jälkeen hän matkusti kotimaahansa Ecuadoriin tarkoituksenaan matkustella Etelä-Amerikassa puolisen vuotta. Hän oli ottanut kuuden kuukauden vapaan myös työstään parturi-kampaamossa Helsingin Forumissa.

– En ole paennut mitään. Lentoliputkin ostin jo viime syyskuussa.

"Minun tuli ikävä Pekkaa"

Reissultaan hän tuli kuitenkin takaisin jo kolmen viikon jälkeen.

– Minun tuli ikävä Pekkaa. Hän oli tyytyväinen, kun tulin kotiin. Halusin myös itse selvittää asian, jossa olin osallisena.

Koko joulukuista laivalla tapahtunutta selkkausta Flores kuvaa ikäväksi.

– Se oli hankalaa aikaa, hän myöntää.

– Matkan jälkeen soitin heti Pekalle, joka tuli hakemaan minua Olympiaterminaalista. Hän neuvoi mitä tilanteessa tulisi tehdä.

Sitä, mitä Haavisto neuvoi, Flores ei halua avata tarkemmin.

– Se on meidän perheen sisäinen asia.

– Pekka oli luonnollisesti pettynyt siihen, mitä olin tehnyt, mutta ei hän lopettanut rakastamasta minua. Tämä ei ollut parisuhteellemme kriisi.

Kehitysministeri Pekka Haavisto ja puoliso Antonio Flores. Kuva: Ari K. Ojala

– Tietenkin oli väärin, mitä tein, mutta tehty mikä tehty. Elämässä ei voi katsoa taaksepäin. Onneksi mitään syytteitä sattuneesta ei ole tullut, hän sanoo.  

Laivoilla Flores sanoo käyneensä usein. Hänen mukaansa Haavisto on varoitellut aikaisemminkin, että kun ihmiset juovat, ja jos itsekin nauttii hieman alkoholia, voi aina tapahtua jotakin yllättävää tai jopa ikävää.

Tulinen temperamentti ei ole häirinnyt Floresin ja Haaviston suhdetta, vaikka Flores sanookin heidän olevan toistensa vastakohdat.

– Pekka on hyvin rauhallinen, ja minä taas en. Tosin iän myötä olen rauhoittunut.

”En juonut nuorena lainkaan”

Selkkauksesta laivalla Flores sanoo oppineensa ainakin sen, että alkoholi ja yöelämä eivät välttämättä sovi yhteen.

– Niissä tilanteissa ihmiset provosoituvat. On vähän myös niin, että latinalainen temperamentti ja alkoholi eivät sovi yhteen. Eteläamerikkalaiset kaverini, joiden kanssa olen jutellut, ovat sanoneet samaa. Olen yrittänyt olla pois baareista viime aikoina enkä ole juonut alkoholia. 

Ilman alkoholiakin voi pitää hauskaa, sanoo Antonio Flores. Kuva: Panu Pälviä

Tammikuun alusta lähtien Flores on nauttinut vain alkoholittomia juomia. Hän muistuttaa, että myös ilman alkoholia voi pitää hauskaa.

– Ei minulla ole alkoholiongelmaa sen enempää kuin muillakaan suomalaisilla. Alkoholia ei juhlatilanteisiin tarvita. Voin kuumana kesäpäivänä hyvässä seurassa juoda siiderin tai karpalolonkeron, hän naurahtaa.

Viimeksi edustustehtävissä Haaviston kanssa Sveitsin presidentin illallisilla Flores nautti alkoholitonta punaviiniä.

– Se maistui vähän marjamehulta.

Baarilakkoa hän aikoo jatkaa vielä jonkun aikaa.

– Kaverien soitot ovat kyllä vähentyneet viime aikoina. Tapaan nykyään ystäviä vain ruokaravintoloissa.

Flores sanoo aloittaneensa alkoholinkäytön vasta Suomeen muutettuaan.

– En juonut nuorena ollenkaan, mutta täällä se kuului osana sosiaaliseen elämään. En ole kuitenkaan koskaan ollut heavy user, vaan pysynyt aina kohtuudessa.

”Ecuadorissa ihmiset eivät mieti, vaan menevät suoraan asiaan”

Suomessa Flores on asunut 16 vuotta.  Suomalaisten ja ecuadorilaisten kulttuurierojen oppiminen on ollut Floresille välillä kova paikka. Osittain siihen liittyi hänen mielestään myös joulukuinen nujakka laivalla.

– Tykkään tanssia ja pitää hauskaa, ihan niin kuin kuka tahansa muukin. Pekan puolisona olen kuitenkin uudenlaisessa roolissa: nyt paikalla on aina joku kameran kanssa. En ole pohjimmiltani sellainen, joka istuu sohvalla kädet ristissä. Mutta enää en voi olla niin tavallinen ihminen kuin haluaisin olla.

Flores sanoo, että hänen kulttuurissaan asiat tehdään tunteella.

– Jos minun maassani joku sanoo jotakin pahaa, kyllä siellä heti aletaan selvittää tilannetta, joskus aika kovaäänisesti ja kädet heiluen.

 – Siellä ihmiset eivät mieti, vaan menevät suoraan asiaan. Suomessa Flores kokee olevansa vähän yksin.

– Minulla on paljon kavereita, ja luonnollisesti Pekka, mutta ei omaa perhettä.  

Ecuadorissa Floresilla on jättisuku. Omat sisarukset asuvat Espanjassa.

– Äidilläni on kahdeksan sisarta ja kolme veljeä, ja kaikilla heillä on vähintään viisi lasta. Kestää ainakin kuukauden, että käyn kotimaassa vieraillessani heidän jokaisen luona syömässä ja tervehtimässä, Flores kertoo.

Suomalaisten jäyhyys on onneksi karissut vuosien aikana.

– Muistan, kun tapasin ensimmäistä kertaa Pekan perhettä. He kättelivät jäykästi, käsi ainakin metrin päässä. Meille Ecuadorissa on luontevaa halata ja kosketella ihmisiä.

Nyt Pekan perhekin on jo sulanut latinalaisen lämmön edessä.

– Olen todella läheinen Pekan äidin kanssa. Välillä ihmiset katsovat, kun 88-vuotias rouva hyppää syliini tavatessamme ja halaa lujasti. Rakastan ja kunnioitan häntä vilpittömästi.

Tavatessaan Pekka Haaviston Kolumbiassa parisenkymmentä vuotta sitten hän ei olisi koskaan voinut uskoa, miten hänen elämänsä tulisi muuttumaan.

– Tavatessamme Pekalla oli farkut, t-paita ja reppu, ja luulin hänen tekevän jotakin toimistotyötä. Vasta kun tulin ensimmäistä kertaa Suomeen toukokuussa 1998, sain tietää, mitä hän oikeasti tekee.

Flores katsoi kotona televisiota ja näki siellä Pekan esiintymässä, muttei ymmärtänyt puhuttua kieltä. Tämän tultua kotiin Flores ihmetteli, mitä hän oikein teki työkseen.

”Olen Suomen ympäristöministeri”, Haavisto oli vastannut.

Lue myös:

Haavisto-kampanjan Riikka Kämppi: "Aavistin, että loanheittoa tulee"

Kurkistus presidentinvaalien kulisseihin

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?

Heidi Sohlbergin avoimuus sairauden suhteen ei miellytä kaikkia.

Rintasyöpää sairastava Heidi Sohlberg on raportoinut avoimesti sairastumisestaan niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Heidi on totuttu näkemään sosiaaliseen mediaan postaamissaan kuvissa iloisen ja reippaan näköisenä, mutta viikonloppuna hän julkaisi Instagram-tilillään päivityksen, jossa kertoi viettävänsä päivän visusti vuoteessa aikakauslehtipinon kanssa.

– Näillä pääsee varmasti alkuun. Nyt oli aika kuunnella kroppaa ja olla itsekäs. Tämän päivän Sembalot jää mun osalta väliin, päivän pyhitän ihanille lehdille ja varmistan että tyyny on hyvin. Veikkaan että nukun myös muutaman tunnin päikkärit. Niskaa ja päätä juilii, aftat suussa... Heidi kuvaili oloaan ja jatkoi hiukan myöhemmin viestiketjussa:

”Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.”

– Ja olenkin kiitollinen joka ikisestä kivuttomasta päivästä. Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.

Kaikkia ei voi miellyttää

Viime viikolla Heidi julkaisi Instagramissa koskettavan videon, jossa hän kertoi sadoista saamistaan tsemppiviesteistä. Hän kertoi lukevansa ja säilyttävänsä kaikki viestit, vaikkei kaikkiin ehdikään vastata. Samalla hän kertoi tietävänsä, että varmasti joitakin ärsyttää hänen avoimuutensa.

– Mutta mä ite ajattelen sen niin, että mitä enemmän näistä asioista puhutaan, sitä useampaa suomalaista voidaan auttaa ajoissa, hän kertoo videolla.

Heidi kertoo olevansa kiitollinen myös suomalaiselle sairaanhoidolle sekä syöpä- ja geenitutkimukselle, joita ilman hän ei edes tietäisi sairastavansa syöpää.

Huomiohakuisuutta?

Osa ikävistä kommentoijista on ollut sitä mieltä, että Heidi haalii itselleen vain huomiota sairaudellaan. Myös Heidin taisteluhenki ja reippaus ovat herättäneet joissakin ärsytystä. Kuin vastaukseksi heille Heidi julkaisi maanantaina Instagram-tilillään englanninkielisen mietelauseen: I sometimes smile and act like nothing is wrong. It's called dealing with shit and staying strong.

Eli ”toisinaan hymyilen ja olen kuin kaikki olisi kunnossa. Sitä kutsutaan vahvana pysymiseksi.”

 

Yks sana... #kiitos 🙏🏻💕 #taistellaanyhdessä #kiitollinensiunattuonnellinen #perikseianneta #soturi #fuckcancer

A video posted by Heidi Sohlberg (@heidisohlberg) on