Janita harjoittelee tammikuussa ilmestyvän levynsä kappaleita Gibson Showroomin studioissa New Yorkissa. Kuva: Kristiina Wilson

New Yorkiin kotiutunut muusikko Janita on päässyt sopuun teinitähtimenneisyytensä kanssa. Aina se ei ole ollut helppoa.

1. Tyttö, joka olin, olisi ylpeä naisesta, joka minusta on tullut

Viime vuosina olen oppinut kuuntelemaan koko ajan tarkemmin omaa sisäista ääntani. On ollut jännittävää tutustua itseensä syvemmin. Siten ovat jääneet ppois turhat pinttyneet tavat ja ajatukset, jotka eivät kuvanneet sitä, kuka olen oikeasti ihmisenä. Olen nyt palannut juurilleni ja muistanut millainen ihminen olin pohjimmiltani lapsena ja nuorena... Sisäisessä maailmassani nuori ja aikuinen versio itsestäni ovat vihdoin sopusoinnussa keskenään.

2. Elän kaikkein jännittävintä aikaa juuri nyt

Joskus ajattelin, etta voi kunpa olisin tiennyt tuon ja tuonkin asian aikaisemmin, niin elämä olisi ollut paljon helpompaa. Mutta jos oikein katson elamääni, olen nyt onnellisempi ja paremmassa paikassa kuin koskaan ennen. Kaikki, mitä minulla on ja kaikki mitä olen saavuttanut, on kaikkien niiden asioiden ja kokemusten summa, joita tähänastisessa elämässäni on tullut vastaan. Mitään en siis voi enkä halua katua. Jos asiat olisivat tapahtuneet toisin, en olisi tässä.

3. Haluan olla ihailemieni ihmisten kaltainen

Artistit ja muut ihmiset, jotka ovat inspiroineet minua eniten nyt ja menneisyydessä, ovat niitä, jotka haluavat aina kehittyä. He haluavat löytää aina uusia asioita, joista innostua. Ja niitä asioitahan maailmassa riittää.

4. Pelkkä laulutaito ei riitä

Asiani ovat sitä paremmin, mitä paremmin ymmarrän koko kuvion – esimerkiksi sen, miten hommat toimivat bisnespuolella. Artistin työssä ei enää riitä esimerkiksi se, että tuntee laulajan hommat. Nykyään pitää olla eräänlainen yksityisyrittäjä ja osata olla vastuussa koko taiteellisesta kokonaisuudesta. Jos haluan tehdä työni hyvin ja puhuttelevasti, se vaatii minulta hyvää itsetuntemusta. En voi olla aito tietämättä tarkkaan, kuka olen taiteilijana ja ihmisenä. Sellainen itsetuntemus on todella voimauttavaa!

5. Rakkaus on aina tervettä. Jos se ei ole tervettä, se ei ole rakkautta.

On yllättävän helppoa erehtyä omista ja muiden tunteista. Olen oppinut, etteivät mustasukkaisuus ja omistushaluisuus kuulu rakkauteen. Niiden ei tarvitse olla osa tervettä ihmissuhdetta. Toisen kontrollointi tai kritisointi eivät myöskään ole rakkautta. On ollut kaunista oppia, miten yksinkertainen tunne rakkaus loppujen lopuksi on. Aiemmin luulin, että rakkauden kuuluu olla monimutkaista, raastavaa ja jotenkin onnetonta, mutta olen tullut viime aikoina aivan toisiin ajatuksiin.

Millaista on vapaan taiteilijan arki New Yorkissa? Mitä Janita ajattelee perheen perustamisesta? Lue haastattelu Me Naisten numerosta 50/14

Lue myös:

Ex-teinitähti avautui kauhukuvauksista: "Tunsin olevani lihaa"

Teinitähti Lorde nosti haloon aknearpiensa käsittelystä

Janita

Janita Maria (ent. Ervi, o.s. Raukko) syntyi 28.12.1978. Vaihtoi sukunimensä saatuaan Yhdysvaltain kansalaisuuden.

Julkaissut kahdeksan albumia. Uusin levy Didn’t You, My Dear ilmestyy tammikuussa.

Seurusteli 14-vuotiaasta tuottajansa, itseään 14 vuotta vanhemman Tomi Ervin kanssa. Avioituivat 2004, erosivat 2008.

Blogi osoitteessa janitablog.word­press.com

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.