Anni eilen Rion olympialaisissa. Kuva: Reuters / Yves Herman
Anni eilen Rion olympialaisissa. Kuva: Reuters / Yves Herman

Painonnostaja joutui kohtaamaan valtavan surun kymmenen vuotta sitten vain viikkoa ennen täysi-ikäistymistään. 

Rion olympialaisissa eilen painoja nostanut Anni Vuohijoki, 28, kertoo Aamulehdessä kymmenen vuotta sitten kohtaamastaan perhetragediasta. Toukokuussa 2006 hänen veljensä Lauri Vuohijoki surmattiin vain 23-vuotiaana.

Kymmenen vuotta sitten Lauri napattiin sattumanvaraisesti auton kyytiin, hänet pahoinpideltiin ja heitettiin autosta ulos. Sairaalassa Lauri todettiin aivokuolleeksi.

Vuohijoen perheen valtasi suru. Anni täytti 18 vuotta vain viikko veljensä kuoleman jälkeen. Vaikeassa tilanteessa Anni löysi parhaan apukeinon punttien nostelusta.

– En minä Laurin kuoleman aiheuttamasta tuskasta koskaan täysin parane, ei siitä voi toipua. Mutta voimailulla oli tietynlainen parantava vaikutus. Se helpotti oloani, Anni kertoo Aamulehdelle.

”En minä Laurin kuoleman aiheuttamasta tuskasta koskaan täysin parane.”

Aiemmin Anni harrasti myös jalkapalloa, mutta pian voimanosto vei hänet kokonaan mukanaan. Enää hän ei nosta ainoastaan oman olonsa parantamiseksi.

– Muutos tapahtui oikeastaan vasta vuonna 2011, kun vaihdoin voimanoston painonnostoon. Silloin tästä tuli enemmän urheilua kuin parannuskeino, Anni kertoo lehdelle.

– Mutta kilpailuissa nostan aina Laurin muistolle.

Anni on aiemmin kertonut veljensä surman vaikutuksesta elämäänsä blogissaan. Huhtikuussa hän kertoi, että yritti pitkään paikata urheilulla veljen poismenon aiheuttamaa haavaa.

”Kun lopetin yrittämästä paikata aukkoa, jonka Lauri jätti taakseen, opin hengittämään.”

– Ensimmäiset viisi vuotta urheilu oli minulle ainoa pakotie. Minun oli pakko olla maailman vahvin. Tullakseni henkisesti vahvaksi pyrin olemaan sitä fyysisesti, hän kirjoitti.

Lopulta hän kuitenkin ymmärsi, ettei se onnistu.

– Kun lopetin yrittämästä paikata sitä aukkoa, jonka Lauri jätti taakseen, opin hengittämään. Kun opin hengittämään, onnistuin nauttimaan elämästä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!