Siiri "Äitee" Rantanen seuraa urheilua edelleen aktiivisesti ja hiihtää itsekin.

Muistatko, kun Siiri Rantanen toi ankkurina Suomen viestijoukkueelle kultaa Cortinan olympialaisista? Et välttämättä muista, koska se tapahtui vuonna 1956.

Siiri Rantanen, 92, muistaa itse aivan hyvin. Nykyiseen menoon verrattuna kansan innostus olympiakullasta oli kesyä: naisten maastohiihto oli olympialajina vasta toista kertaa historiassa, kukaan ei tavannut torilla eikä kotikunta lahjoittanut tonttia.

– Ei meistä sillon kukaan ollu ylpeä. Kissankanat! Miekin ku sain olympiamitalin, ni ei edes kunnon kahveja keitetty, Rantanen muistelee.

Rantanen käy nykyäänkin päivittäin kävelemässä ja hiihtää, kun keli sattuu kohdalleen. Lahden MM-kisojen aikana ulkoiluaikaa jäi vähemmän, koska Rantasta kyydittiin milloin hiihtämään kunniakierrosta, milloin VIP-katsomoon kättelemään Sauli Niinistöä tai Kaarle Kustaata. Lahtelaisena Rantanen seurasi kotikaupungin kisoja tarkasti.

– Nykyään löhöän vaikka kuinka paljon, nuorempana en koskaan. Katson kaikkea urheilua, paitsi vähemmän palloilulajeja, kun niistä en niin paljon ymmärrä. Enkä mäkihyppyäkään enää niin paljon.

Rantaselle isoin yllätys Lahdessa oli Matti Heikkisen menestys.

– Se Heikkinen on niin pieni ja hintelä, että siitä ei uskoisi, että viidelläkympillä voi pärjätä. Mutta hän hiihti lopussa lujaa, toiset hiihtivät hiljempaa. Sillähän sitä pärjää.

Toinen yllätys oli se, että Anne Kyllönen ei menestynyt sen paremmin.

– Hänestä mie aina ajattelin, että olisi tullut näistä naisista paras. Hänellä on oikeanlainen kroppa siihen, eikä hän puhu turhia vaan keskittyy hiihtämiseen.

Nyt lopputalvesta Rantanen aikoo löhötä sohvalla ja katsoa telkkarista loput hiihdon ja ampumahiihdon maailmancup-osakilpailut. 

Kaisa Mäkäräisen kanssa myö ollaan kavereita, hääkin on Pohjois-Karjalasta kotoisin. Ymmärsin ihan hyvin, ettei hän kilpaillut Lahdessa. Mitä näistä, isot rahatkin on ampumahiihdossa.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!