Rita Niemi ja Aki Manninen remontoivat parisuhteita ja elämäntapoja uudessa ohjelmassaan. Kuva: Kati Laukkanen.
Rita Niemi ja Aki Manninen remontoivat parisuhteita ja elämäntapoja uudessa ohjelmassaan. Kuva: Kati Laukkanen.

Oman yrityksen talousvaikeudet meinasivat syöstä Aki Mannisen masennukseen. Mies menetti kaikki säästönsä ja unelmiensa Lamborghinin, mutta sai tilalle mielenrauhan ja terveytensä.

Temptation Island -ohjelmasta tuttujen Aki Mannisen ja Rita Niemen oma tv-sarja polkaistaan käyntiin keskiviikkona. Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmassaan energinen aviopari pistää kuntoon kymmenen suomalaisparin elämäntavat sekä parisuhteen.

– Yleensä terveys ja rakkauselämä kulkevat käsi kädessä. Kun jompikumpi reistailee, vaikutus näkyy toisessa. Kun ihmiset saavat itsensä kuntoon, he ovat myös parempia kumppaneita, Rita ja Aki sanovat.

Viskiä unilääkkeeksi

Aki ja Rita tietävät omakohtaisesti, millaista on, kun arki mättää. Aki sinnitteli pitkään rakennusalan yrityksensä kanssa. Yleinen heikko taloustilanne pisti kapuloita firman rattaisiin. Kauppa ei käynyt, velkaa alkoi kertyä ja konkurssi uhkasi.

– Firman tilanne ja talousasiat painoivat mieltä rankasti enkä saanut enää nukuttua. Olin aika finaalissa, Aki kertoo viime vuoden tunnelmistaan.

Normaalisti energinen, urheilullinen ja moottoripyöriään rakastava mies ei halunnut tavata kavereitaan eikä jaksanut lähteä salille tai talliin rakentelemaan pyöriään.

– Stressi oli sitä luokkaa, että iltaisin aloin naukkailla viskiä unilääkkeeksi.

Aki yritti olla jauhamatta työmurheistaan kotona, mutta Rita tunnisti puolisossaan stressin ja pingottuneisuuden.

– Se risoi vielä enemmän, ettei Aki halunnut purkaa mieltään. Yritin käyttää rakkaudellisen vee-ittuilun taktiikkaa kun patistin häntä salille ja liikkumaan. Sanoin, että tuollainen käytös ei ole sinua, Rita muistelee.

– Ritan kommentit lopulta herättivät minut. Olin alkanut kadottaa omaa itseäni. Aloin miettiä, millainen olen kahden vuoden päästä, jos jatkan näin, Aki tunnustaa.

Sadan tonnin pommi

Viime vuoden lopulla Aki sai myytyä rakennusfirmansa uudelle omistajalle. Siihen mennessä hän oli pumpannut yritykseensä kaikki henkilökohtaiset säästönsä kymppitonnien edestä saadakseen valmiiksi sen, mitä oli asiakkailleen ehtinyt luvata.

– Siinä menivät säästöt, jotka olin kerännyt haaveilemaani Lamborghinia varten, Aki kertoo.

– Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: joko yrittää saada hurjasti lisää lainaa ja kiinnittää yritykseen koko omaisuuteni tai myydä firma pois. Se kirpaisi, sillä yritys oli ollut tärkeä juttu minulle jo vuodesta 1995 asti.

Aki laskee menettäneensä yrityskaupassa reilut satatuhatta euroa.

– Firmasta luopuminen oli tietysti menetys, mutta samalla tuntui kuin iso painolasti olisi hävinnyt harteiltani. Luopuminen oli lopulta yksi elämäni suurimmista helpotuksista, vaikka maksoinkin siitä kovan hinnan.

Aki sanoo kokemuksen muuttaneen hänen arvomaailmaansa.

"Menetin älyttömän summan rahaa, mutta sain pitää terveyteni ja mielenrauhani."

– Minulle tärkeimmiksi nousivat ne asiat, joita ei voi rahalla saada. Menetin älyttömän summan rahaa, mutta sain pitää terveyteni ja mielenrauhani. Lamborghinilla ei ollut enää mitään merkitystä.

Kokemus auttoi ymmärtämään

Nyt Rita ja Aki tekevät töitä yhteisessä Ritaki-yrityksessään. Näin jälkeenpäin Aki uskoo, että hyvä peruskunto auttoi häntä kestämään talouspaineet ja firman vaikeudet.

– Ilman urheilutaustaa en olisi kestänyt kaikkea sitä kuraa, mitä jouduin käymään läpi. Ajattelen myös, että kokemukseni firman vaikeuksista auttaa minua ymmärtämään ja tukemaan muita omissa haasteissaan, Aki sanoo.

– Minun oli pakko käydä tämä polku, mutta se antoi minulle eväät jeesimään muita.

Akin ja Ritan rakkausdieetit alkaa Liv-kanavalla 13.1.

Martta 68

100 000 euroa menettänyt Temptation Islandin Aki: "Stressi oli sitä luokkaa, että naukkailin viskiä unilääkkeeksi"

Voi taivas näitä kahta julkisuudenkipeää bimboa!!! Pakko roikkua julkisuudessa keinolla millä hyvänsä. Eikö parempia jutun aiheita tähän lehteen saa?? Ei näiden tarinassa ole mitää erikoista.. ihan normi juttuja... ja Rit amuka aito... tekoripset.. tekokynnet... hiuksenpidennykset ... silikoonit.. tosi aito :D :D :D :D :D
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.