Ruby Rose on tämä hetken kuumin nimi ja nainen. Kuva: Shutterstock
Ruby Rose on tämä hetken kuumin nimi ja nainen. Kuva: Shutterstock

Tuore Orange is the New Black -näyttelijä ja malli Ruby Rose on tällä hetkellä myös heteronaisten päiväunien ykköskohde.

Ruby Rose on nimi, joka on tällä hetkellä kaikkien huulilla – tai ainakin pian tulee olemaan. Rubysta on nimittäin tullut varsinainen netti-ilmiö. Ai miksi? Siksi, että hän on niin valloittava ja viehättävä, että sekä heterot että lesbot (ja jopa homot) ovat lääpällään häneen.

Kaikki alkoi siitä, kun suositun Netflix-sarjan, naisvankilan arkeen perustuvan Orange is the New Blackin kolmas tuotantokausi käynnistyi kesäkuun puolivälissä. Tuolloin ruutuun asteli uusi roolihahmo, mustahiuksinen kaunotar Stella Carlin, jota näyttelee 29-vuotias Rose.

 

She got me like woah.. But who?

A photo posted by Ruby Rose (@rubyrose) on

Se oli sitten menoa. Ruby Rosesta alkoi levitä meemejä ja twiittejä, joissa heterotkin julistivat ”kääntyneensä” lesboiksi vain siksi, että Ruby on niin täydellisen ihana.

Ihan kaikki eivät ole kuitenkaan ilahtuneet Ruby aikaansaamasta massarakastumisesta. Joissain lesboissa heteroiden yhtäkkinen seksuaalisen suuntautumisen täyskäännös on saanut aikaan ärsytystä: yksi Ruby Rose ei noin vain tee heterosta homoseksuaalia.

Mutta kuka Ruby Rose oikeastaan on? Ruby Rose Langenheim on australialainen malli, näyttelijä ja dj. Ennen Orange is the New Black -sarjaa Ruby on nähty muun muassa Australian Huippumalli haussa -ohjelman tuomarina.

Ruby on kertonut Elle-lehdelle olevansa ”gender fluid”.

– En tunne, että olisin jotain tiettyä sukupuolta. En ole mies, mutta en tunne olevani myöskään nainen, vaikka synnyinkin sellaiseksi. Olen siis jossain siinä puolivälissä, mikä omassa täydellisessä mielikuvassani tarkoittaa sitä, että saan molemmista sukupuolista parhaat puolet.

 

C.c.co...cosmooooo

A photo posted by Ruby Rose (@rubyrose) on

Tällä hetkellä Ruby saa netissä osakseen enemmän huomiota kuin pystyy käsittelemään.

– En osannut ollenkaan varautua siihen. Managerini sanoi, että olen 'viral sensation' (suom. nettisensaatio). Minusta se kuulostaa lähinnä sukupuolitaudilta, Ruby kommentoi ympärillään vellovaa ihailua ja keskustelua Huffington Postille.

Ruby itse ei kuitenkaan paheksu hänestä leviäviä meemejä ja heteronaisten villiintymistä.

– Ehkä kymmenen vuotta sitten ihmiset saattoivat ihastella jotakuta ruudusta ja pitää häntä viehättävänä. On vain edistystä, että ihmiset voivat sanoa vitsilläkin ’Oh my God I’m Gay!’

Gay tai ei, Ruby on monien harmistukseksi varattu nainen. Hän avioitui viime vuonna vaatesuunnittelija Phoebe Dahlin, 25, kanssa. Dahl on kirjailija Roald Dahlin lapsenlapsi.

Mutta näin suloiselle parille ei kai voi olla mustasukkainen, eihän?

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2013 katolisen kirkon paaviksi noussut paavi Franciscus eli argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio (s. 1936), on profiloitunut katolisen kirkon uudistajana. Ruotsalaisdokumentissa Franciscus, paavi joka koskettaa tutustutaan liberaalina pidetyn paavin ja katolisen kirkon suhteeseen.

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti. Yksi on paavin vanha ystävä, toinen naispappeuden kieltämisen vuoksi katolisesta kirkosta eronnut ja kolmas syyrialaispakolainen, jonka perheen paavi Franciscus otti mukaansa Roomaan Kreikan pakolaisleireiltä.

Lähes kaksi kolmasosaa katolisen kirkon työntekijöistä on naisia, mutta heidän asemansa on yhä heikko. Seksistisen valtarakennelman murtumista tuskin nähdään vielä Franciscusin valtakaudella.

Dokumentti: Franciscus – paavi, joka koskettaa Yle Teema & Fem to 24.8. klo 19.00

Näyttelijä Antti Luusuaniemi ja mainosalalla työskentelevä vaimo Lili Zoe Ermezei ovat perhekeskeisiä työnarkomaaneja.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 37, ja Lili Zoe Ermezei, 29, tapasivat kuusi vuotta sitten Budapestissa mainoskuvauksissa. Ensimmäiseksi Lili ihastui suomalaisnäyttelijän nahkalaukkuun, sitten mieheen.

– Paitsi, että Antilla oli hyvä maku, hän oli myös sympaattinen, komea, antelias ja mukava. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, Lili kertoo.

Jo seuraavana kesänä Lili jätti uransa ja rakastamansa työn ja muutti Suomeen Antin luo.

– Olin niin nuori ja rakastunut, etten epäröinyt hetkeäkään, Lili sanoo.

Antin ammatti tosin herätti hänessä epäilyksiä.

– Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä. Mutta luultavasti hän saa tarpeeksi huomiota näyttämöllä, sillä kun hän tulee kotiin, hänessä ei ole tippaakaan egoismia tai narsismia.

"Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä."

Kumpikin heistä on sitä mieltä, että mustasukkaisuus vie ihan turhaa energiaa.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei tunnu missään, kun Antti suutelee muita näyttelijän työssään. En silti tee siitä ongelmaa, sillä Antti osaa erottaa työn ja yksityiselämän. Olemme tiimi emmekä tunne itseämme uhatuksi, Lili sanoo.

Perhekeskeiset työnarkomaanit

Perheen ja uran välillä tasapainottelu onkin Lilin ja Antin elämässä jokapäiväinen haaste. Molemmat suhtautuvat työhönsä intohimoisesti, mutta arvostavat myös perheen yhteistä aikaa.

– Haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin, mutta ei se ole sen tärkeämpää kuin muu elämä. Ei elämää ja perhettä voi siirtää syrjään, Antti sanoo.

"Voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa."

– Olen aina ollut työnarkomaani ja voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa, mutta olen oppinut Antilta, ettei se voi olla ihmisen ainoa arvo. Hän muistuttaa minua siitä, että lopussa meillä ei ole kuin perhe, mainostoimistossa strategisena johtajana työskentelevä Lili jatkaa.

Jännittikö Liliä äitipuolen rooli?  Miten Antti ja Lili jakavat  kotityöt? Mikä on ollut  heidän suhteessa vaikeinta aikaa?  Lue lisää Me Naisten numerosta 34/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Antin ideoima Red Carpet –leffafestivaali Hyvinkäällä 31.8. – 3.9.