Taas tyhjä! Parilla alennuskupongilla ja miinuksella olevalla luottokortilla ei pitkälle pötkitä. Kuva: Shutterstock
Taas tyhjä! Parilla alennuskupongilla ja miinuksella olevalla luottokortilla ei pitkälle pötkitä. Kuva: Shutterstock

Carrie Bradshaw -syndroomasta kärsiminen lisää kaupunkilaisnaisen rahanmenoa.

Parinkympin lounaat ja kalliit asumiskustannukset ovat tuttuja kuluja melkein kelle tahansa suurissa kaupungeissa asuvalle.

The Cut kysyi New Yorkissa asuvilta naisilta, mihin heidän rahansa kuluvat. Suurin osa menokohteista on samoja myös Suomen kaupungeissa:

1. Ravintolaruoka

”Joinakin päivinä vain tarvitset mitä tarvitset, ja se tarvitsemasi asia on gourmet-juusto-makaroni kotiinkuljetuksella puolen korttelin päästä”, 23-vuotias Nik tilittää.

Raskaan päivän jälkeen on vain niin paljon helpompaa (ja kalliimpaa) kävellä lähimpään nepalilaiseen, kun vaihtoehtona on mennä ruokakauppaan haahuilemaan, raahata kassillinen ruokatarpeita kotiin ja mutustella illalla näkkileipää sohvalla, koska ei jaksanutkaan laittaa ruokaa.

2. Itsestään huolehtiminen

Kalliit kampaajakäynnit, säännölliset manikyyrit ja karvanpoistot sekä tietysti töihin sopivien vaatteiden, kenkien ja asusteiden shoppailu saavat olon tuntumaan joltakin. Valitettavasti se näkyy myös tiliotteessa. Tähän ei tosin välttämättä edes tarvita kaupungissa asumista.

3. Ylihintaiset lounaseväät

Kaupungilla työskennellessä voi käydä hakemassa täytetyn leivän kahvilasta ja soseutetut hedelmät trendikkäästä smoothiebaarista. Kas, sinne humpsahti 15 euroa.

4. Carrie Bradshaw -syndrooma

Kaikki kaupunkilaisnaisethan käyttävät uunia merkkikenkiensä säilyttämiseen! Jatkuvasti paisuva luottokorttivelka ei kuitenkaan ole kovin cool – trendikkäästä kaupunkilaiselämäntavastaan voi joutua maksamaan jossain vaiheessa kalliisti.

5. Verkostoituminen

Joo, lähdetään vain yksille! ”Vakuuttelen itselleni, että ihmisten tapaaminen after workin merkeissä on olennainen ala verkostoitumista alallani”, kertoo 24-vuotias Victoria. Happy hour -tarjouksistakin kertyy kuukaudessa jopa satasia, eikä tuhlaaminen ole tuottanut Victorialle vielä mitään hyötyä.

6. Brunssit

”Hiton brunssit. Brunssien takia en tule koskaan omistamaan kiinteistöjä”, tilittää 23-vuotias Allie The Cutin artikkelissa. Lähes jokaviikkoisesta skumppabrunssista (vähintään 20 euroa), kertyy esimerkiksi vuodessa sievoinen summa.

7. Kalliit trendibaarit

Lähiökuppilasta oluen saisi vitosella, mutta trendibaarissa tilattu drinkki saattaa maksaa reilusti yli kympinkin.

8. Rikkaat ystävät

Samalla hetkellä kun sanoo hyvätuloisen ystävänsä ehdottamalle aktiviteetille kyllä, tiedostaa, että nyt ei pääse halvalla.

9. Kahvi

”Suloisessa kahvilassa käyminen tuntuu joka kerta siltä, kuin astuisi sisään Pinterest-tauluun”, hehkuttaa 32-vuotias Liz, joka myös arvelee maksavansa pelkästään kahvista 12 dollaria (noin 10 euroa) päivässä.

10. Asunto

Ilmiselvin kaikista kaupunkilaisuuden kuluista. Yksiö tai pieni kaksio läheltä keskustaa tietää normaalipalkkaiselle sitä, että nettotuloistaan voi varata suunnilleen puolet pelkästään asumiseen.

Lue myös:

Rikastumisvinkit naisille – näin pääset alkuun säästämisessä ja sijoittamisessa

Naiset kertovat: Tästä syystä meillä riidellään rahasta

Kannattaako rahoja jemmata? – 6 säästö- ja sijoitusvinkkiä

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.

Legendaarisen Catherine Deneuven karisma kannattelee ensi-iltaelokuvaa, jossa nainen kohtaa isänsä rakastajattaren.

Keski-ikäinen kätilö Claire (Catherine Frot) pakenee elämää arkisiin rutiineihinsa. Clairen elämä mullistuu, kun hänen isänsä rakastajatar Bèatrice (Catherine Deneuve) ottaa häneen yhteyttä kolmen vuosikymmenen hiljaisuuden jälkeen. Naisilla on iso kana kynittävänä. Samaan aikaan Clairen puutarhapalstan naapurin ilmestyy kiinnostava mies Paul (Olivier Gourmet).

Ranskalaisohjaaja Martin Provost muistetaan meillä parhaiten taiteilijaelämäkerroista Violette ja Séraphine, jotka kertoivat kirjailija Violette Leducista ja taidemaalari Séraphine de Senlisistä. Tällä kertaa ohjaaja on vaihteeksi tarttunut sepitteelliseen tarinaan.

Provostin uutuusdraama Rakkaudella, Bèatrice lepää ranskalaisen elokuvan grand old ladyn Catherine Deneuven harteilla. Deneuve on legenda, jonka näyttelijäntyötä seuraisi mielellään, vaikka hän tulkitsi pelkkää puhelinluetteloa. Erityisen vakuuttavasti hän esittää hurjapäistä naista, joka on tottunut pärjäämään omilla ehdoillaan miehisessä maailmassa. Konkari on saanut arvoisensa vastuksen Catherine Frotista, joka tulkitsee uskottavasti pikkuhiljaa kukkaan puhkeavaa seinäruusua.

katso traileri:

Rakkaudella, Béatrice

***

Ensi-ilta 18.8.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Älä jää tuppisuuksi tänään. On tärkeää, että ilmaiset tunteitasi ääneen. Ihmiset lähtevät helposti ehdottamiisi projekteihin mukaan.

 

NEITSYT

Avuntarjouksesi avaa yllättäviä ovia. Tutustut nyt helposti uusiin ihmisiin ja solmit tulevan kannalta hyödyllisiä kontakteja. Älä anna kenenkään käyttää sinua hyväkseen.

 

VAAKA

Tilanne karkaa käsistäsi, ellet pysy tiukkana. Sinun on tiedettävä, mitä haluat. Ota etäisyyttä ihmiseen, jolla on taipumusta kuvioiden sotkemiseen.

 

SKORPIONI

Pidä silmät auki työrintamalla. Hyvää tilaisuutta ei pidä jättää väliin. Ole aktiivinen ja kanavoi energiasi unelmiesi toteuttamiseen.

 

JOUSIMIES

Satsaa energiasi ja aikasi itseesi. Nyt ei ole aika kritisoida muiden tekemisiä. Laita muutokset liikkeelle itsestäsi.

 

KAURIS

Ihmissuhteet kysyvät aikaa ja huolenpitoa. Älä anna kenenkään kokea oloaan ulkopuoliseksi lähelläsi. Ilmassa on romantiikkaa.

 

VESIMIES

Ole tarkkana rahan ja paperihommien kanssa. Yksityiskohdilla on tänään merkittävä rooli. Kiinnitä huomiota myös terveydentilaasi.

 

KALAT

On otollinen hetki pitkille ja vakaville keskusteluille. Älä anna kenenkään manipuloida sinua. Ota etäisyyttä ihmiseen, joka vaatii sinulta liikaa.

 

OINAS

Äkilliset käänteet saavat tunteesi myrskyämään. Pidä pää kylmänä ja yritä tarjota rauhanomaisia ratkaisuja, oli tilanne mikä tahansa.

 

HÄRKÄ

Panosta viihtyisään kotiin. Tarvitset oman tilan, jossa olosi on turvattu. Varaa päivästä aikaa rentoutumiseen ja rakkaittesi seurasta nauttimiseen.

 

KAKSONEN

On aika tarjota auttavaa kättä. Katso ympärillesi ja mieti, kuka lähipiirissäsi tarvitsee välitöntä tukea. Anteliaisuutesi ei jää muilta huomaamatta.

 

RAPU

Suuntaa energiasi johonkin hyödylliseen. Luovuutesi kukkii tänään, eikä sitä kannata heittää hukkaan. Päivä tuo mukanaan romanttisen tuulahduksen.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!