Salaatti maistuu päivästä toiseen? Selvä kurinalainen kauris siis. Kuva: Shutterstock

Vesimies haluaa erilaisen dieetin kuin muilla ja rapu sortuu lohtusyömiseen. Astrologi paljastaa, mitä horoskooppi kertoo laihdutustavoistasi.

Etkö tiedä, oletko tunnesyöppö vai vain nälkäinen? Ei hätää, sillä astrologi Gillian Knowles avasi Daily Mailille horoskooppimerkkien mystistä vaikutusta ihmisen persoonallisuuteen.

Ehkäpä tähdistä katsotut luonteenpiirteet selittäisivät sen, miksi kesäkuntoprojekti kaatuu aina ennen kuin on ehtinyt alkaakaan. Tai miksi suklaa maistuu paremmalta kuin lehtikaali ja salikaverina oleva skorpioni kyykkää aina syvempään.

Ilman astrologian tuntemustakin voisi sanoa, että terveellinen elämä ei aina ole helppoa, mutta kyllä se kasvisten syöminen ja kuntoilu nyt vain kannattaa. Tällaiset vinkit Gillian Knowles antaa kullekin horoskooppimerkille.

Oinas (22.3.–20.4.)

Oinas on impulsiivinen ja innostuu helposti uusista projekteista. Hän odottaa tuloksia aika nopeasti ja menettää kiinnostuksensa, jos kehitystä ei ala näkyä. Astrologi suosittelee oinaille kilpakumppanin etsimistä, sillä voitosta kisailu kannustaa parhaisiin mahdollisiin lopputuloksiin.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Syö proteiinia ja vältä ylettömiä määriä hiilihydraatteja.

Härkä (21.4.–21.5.)

Ylipainoon taipuvainen härkä rakastaa syömistä (kukapa ei?), joten kitudieetit eivät ole häntä varten. Tuskin ne sopivat kenellekään muullekaan. Siispä kannattaa syödä hyvänmakuista mutta terveellistä ruokaa! Gillian Knowles vinkkaa, että härkä voi esimerkiksi kasvattaa salaattinsa itse kotona. Kun terveellisissä elämäntavoissa pääsee alkuun, härän sitkeys ja määrätietoisuus auttavat myös pysymään niissä.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä sokeria ja ylenpalttisen runsaita ruokia.

Kaksonen (22.5.–22.6.)

Kaksosen syntyessä tähdet olivat sellaisessa asennossa, että tämä tyyppi tykkää syödä ainakin kaksi asiaa kerralla. Siksi dieettiin kannattaa yhdistää myös liikuntaa! Aktiivinen elämäntapa saa kalorit palamaan. Kaksosen on vaikea pysytellä yhdessä ja samassa dieetissä, mutta siihen tulisi kuitenkin pyrkiä. Kannattaa keskittyä ennemmin tekemiseen kuin elämäntapamuutoksesta puhumiseen.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä pikaruokaa. Varaa ruokailulle kunnolla aikaa.

Rapu (23.6.–23.7.)

Rapu on kaikki lohtusyöjien äiti, isä ja isomummo. Se kertoo ravun taipumuksesta huolenpitoon, ja mikäpä kertoisi välittämisestä yhtä hyvin kuin ravitseva ruoka. Tunnesyöjän on tärkeää ottaa oikea asenne ruokavalioonsa ja ajatella, että se on osa itsestä huolehtimista. Lohturuokakätköihin turvautuminen ei ole pidemmän päälle hyväksi terveydelle.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä epäterveellisiä ruokia. Niiden ahmiminen elämän iloihin ja suruihin voi aiheuttaa vatsanpuruja.

Leijona (24.7.–23.8.)

Leijonalle on tärkeää tuntea olonsa hyväksi, ja dieetti on hyvä tapa saavuttaa haluttu fiilis. Spontaanius ja itsevarmuus auttavat uusien tapojen omaksumisessa, kun taas innokkuus ja luonteenlujuus saavat myös pitämään niistä kiinni. Leijona pitää kehuista, joten voi olla hyvä idea hankkia hyvää palautetta ihailemiltaan ihmisiltä.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vaihda raskaat kastikkeet kevyempiin marinadeihin.

Neitsyt (24.8.–23.9.)

Pikkutarkka neitsyt rakastaa listojen tekemistä ja osaa katsoa asioita käytännön kannalta. Ruokavalio on neitsyelle tärkeä, ja ruokapäiväkirjan pitäminen voi olla hyvä idea. Siihen kannattaa kirjata myös ruokien ravintoarvot ja terveyshyödyt. Neitsyt ei mene sieltä, missä aita on matalin, joten hän osaa välttää pikadieettien houkutukset. Heikkona kohtana on tosin se, että perfektionistinen luonne saattaa olla liian ankara itselleen.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Suosi luomua ja vältä lisä- ja torjunta-aineita.

Vaaka (24.9.–23.10)

Vaaka puntaroi lukuisten eri dieettivaihtoehtojen välillä eikä osaa päättää, mihin oikein ryhtyisi. Olisiko 5:2-dieetti sittenkin vähähiilihydraattista parempi? Vaakaa motivoi myös viehättävämpi ulkonäkö, jonka vuoksi hän on valmis tarkkailemaan syömisiään tiukastikin. Laihdutuskokemuksen jakaminen ystävän kanssa voi olla hyväksi.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Saathan ravinnosta tarpeeksi kaliumia? Sitä on banaanissa, vihreissä lehtivihanneksissa, kalassa ja jogurtissa.

Skorpioni (24.10.–22.11.)

Jos jollakin on erityisen paljon tahdonvoimaa niin skorpionilla. Hänelle kurinalaisuus ei tuota päänvaivaa, eivätkä houkutukset liiemmin haittaa. Skorpioni pitää salaisuutensa mieluiten itsellään, joten hän vain hymyilee salaperäisesti, kun muut kysyvät hänen upean ulkomuotonsa salaisuutta.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Muista nauttia tarpeeksi kuitua, sillä se pitää vatsan toiminnassa.

Jousimies (23.11.–22.12.)

Jousimies pitää tavoitteiden asettamisesta, mutta saattaa turhautua, jos tulokset antavat odottaa itseään. Hän ei tee koskaan mitään puolella teholla, vaan joko antaa kaikkensa tai sortuu jopa liioitteluun. Jousimiehen kannattaa pyrkiä realistisuuteen ja muistaa myös nauttia.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Käytä kermaa, suolaa ja sokeria kohtuudella, jotta ruoka olisi terveellisempää.

Kauris (23.10.–19.1.)

Kauris ei odota ihmeitä, vaan jaksaa tehdä määrätietoisesti töitä päästäkseen haluamaansa lopputulokseen. Itselleen ei kuitenkaan kannata olla liian ankara. Dieetti ei ole kestävyystesti, vaan terveellisestä ruuasta saa ja pitää myös nauttia.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Muista nauttia kalsiumia, jotta luut ja hampaat pysyvät kunnossa.

Vesimies (20.1.–19.2.)

Vesimies haluaa tehdä asiat aina eri tavalla. Innovatiivisuus kannattaa, koska muuten riskinä on, että mielenkiinto loppuu saman tien. Kun vesimies löytää uuden, itselleen sopivan elämäntavan, hän tarrautuu siihen tiukasti. Kohtuus pitää kuitenkin muistaa.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Alkoholin sijaan voit juoda inkivääriolutta. Se on terveellisempää.

Kalat (20.2.–21.3.)

Kalat haaveilee täydellisyydestä, mutta joutuu yleensä toteamaan, että siihen pääseminen on työlästä ja vaikeaa. Voimakkaat tunteet saattavat vaikeuttaa rajojen asettamista myös syömisessä: joskus tulee syötyä liikaa, joskus aivan liian vähän. Tanssi, jooga ja meditaatio saattaisivat tuoda tasapainoa myös tunne-elämään.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Juo tarpeeksi. Nälkä voi olla vain merkki nestehukasta, eikä näitä tunteita kannata sekoittaa keskenään.

Lue myös:

Mitä tänään on luvassa? Lue Me Naisten päivän horoskooppi

Laihdutus onnistuu parhaiten, kun käytät useampaa eri tekniikkaa

Uusi tutkimus: Omenan syöminen laihduttaa, vaikka vetäisit pullaakin

Tummasävyinen ruotsalaiselokuva näyttää fantasian keinoin, millaista on olla nuori ja ulkopuolinen.

Teini-ikäiset Kim (Tuva Jagell), Bella (Wilma Holmén) ja Momo (Louise Nyvall) elävät maailmassa, jossa kiusaaminen ja seksuaalinen ahdistelu ovat arkipäivää. Turvaa tarjoaa Bellan sadunomainen kasvihuone, jonne ystävykset sulkeutuvat iltaisin. Eräänä päivänä tyttöjen istuttamasta siemenestä versoo maaginen kasvi, joka avaa oven poikien maailmaan, eikä mikään ole kohta entisellään.

Alexandra-Therese Keiningin ohjaama elokuva on tunnelmallinen sekoitus draamaa ja fantasiaa. Kuvaus on kauniin synkkää, taikaelementit taidokkaasti toteutettuja, ja nuoret näyttelijänlupauksetkin suoriutuvat varsin mallikkaasti. Ongelmat löytyvät lähinnä tarinasta, joka loppua kohden tuntuu hieman kadottavan punaisen lankansa. Myöskään teemoiltaan elokuva ei täysin löydä muotoaan.

Vaikka Girls Lost kuvaa vakuuttavasti murrosiän haasteita, jää se sukupuoli-identiteettiä käsittelevänä teoksena pintaraapaisuksi.

Katso traileri:

Girls Lost

***

Ensi-ilta 28.10.

Lauantain livelähtetykseen valmistautuva laulaja juhli halloween-bileissä Lontoossa.

Tästä eivät kauhukostyymit enää synkkene eikä Saara Aallon ihonväri kalpene.

Britannian X Factor -kilpailijat viettivät halloween-bileitä, joissa suomalaislaulaja juhli kalman kalpeana kauhukuningattarena.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Huomiota herättävin yksityiskohta Saaran halloween-tyylissä oli hänen kaulalleen maalattu iso punainen verijälki.

Saara Aalto julkaisi Instagram-tilillään kuvan omasta kauhulookistaan, jonka oli taikonut ammattimaskeeraja Fai Archer.

Lookin peruselementit olivat: vaalea iho, tumma silmämeikki ja syvän punaisiksi maalatut huulet sekä pääkalloseppele ja musta huntu.

 

Kuva, jonka Fai Archer (@faiarcher) julkaisi

Fai Archer julkaisi myös kuvia Saaran halloween-maskista Instagram-tilillään.

Suomalaislaulaja ja hänen kilpakumppaninsa osallistuivat torstai-iltana Lontoossa Kiss FM -radiokanavan bileisiin. Saara Aalto paljasti ennen juhlia odotetun biisivalinnan, jonka hän esittää seuraavassa livelähetyksessä lauantaina.

Lue lisää: Saara esittää seuraavassa X Factor -jaksossa Lady Gagan Bad Romance -kappaleen

Tee itse!

Saaran halloween-maskin voit tehdä helposti itsekin kotona. Jos sinulla ei ole tekoverta etkä ehdi sellaista ostamaan pilailukaupasta, voi veren taiteilla kestävällä punaisella huulipunalla. Päälle kannattaa suihkuttaa meikinkiinnitysainetta.  

Kasvojen meikki onnistuu yksinkertaisimmillaan valkoisella ihonpohjustuksella, mustalla kajaalilla ja tummalla punalla.

Katso video! Miten levittää tumma huulipuna siististi? Katso ohjeet kohta kohdalta

Saara julkaisi myös Facebook-videon illan juhlista Sada Vidoon kanssa.

Kurpitsalyhty on vanha juttu, nyt kaiverretaan ananaksia. Ihan helppoa ananaslyhdyn teko ei ole, mutta ainakin koverrettu sisus on herkkua. 

Trooppinen ananaslyhty tuo ankeaan loka-marraskuun vaihteeseen palan tropiikkia. Lyhdyt ovat tämän halloweenin villitys, uusi versio perinteisistä kurpitsalyhdyistä. 

Moni Instagram-villitys ei kotona toteutettuna näytä ihan niin hienolta kuin kuvissa, joten kokeilimme, kuinka helposti pimeän vuodenajan piristys syntyy. 

2790120

Nämä asiat askartelu ananaksen kanssa opetti:

1. Valitse välineesi

Ulkomaisissa videoissa ananaksen sisuksen kovertaminen käy helposti erityisellä kovertamiseen tarkoitetulla työkalulla. Moista välinettä tuskin löytyy suomalaisista marketeista tai ainakaan kotikeittiöistä. Ananaslyhdyn teko kuitenkin onnistuu myös suomalaisen sisun ja terävän keittiöveitsen avulla.

2. Varaa talouspaperia

Varsinkin, jos ananasta ei kuivaa huolellisesti sisältä, se valuttaa ananasmehua kaikkialle. Lyhtyä täytyy siis polttaa palo- ja mehuturvallisella alustalla. 

3. Aloita ajoissa

Vaikka ananas on kurpitsaan verrattuna pikkuinen, menee sen veistämiseen aikaa. Veitsen kanssa ei kannata alkaa sohia juuri kymmenen minuuttia ennen vieraiden tuloa. 

4. Leikkaa reilusti

Jos ananaksen sisällä polttaa perinteistä tuikkua, lyhdyssä täytyy olla riittävän paljon ja tarpeeksi suuria aukkoja – muuten tuli ei pala kunnolla. 

5. Pohdi paloturvallisuutta

Kurpitsaan verrattuna ananas on kiikkerä, joten huolimattomasti aseteltuna se aiheuttaa paitsi paloturvallisuusriskin, myös sotkuriskin: jos lyhty kaatuu, ananasmehua sekä steariinia leviää ympäriinsä.

Pidimme lyhdyssä tulta noin tunnin. Sinä aikana tuikun liekki kärvensi ananaksen hattuosaan mustan läntin ja hattu putosi pois lyhdyn päältä. 

Dokumentti rovaniemeläisestä cheerleader-joukkueesta kertoo harrastuksesta parhaimmillaan ja pahimmillaan.

Elämä on voittamista suurempaa. Tähän iskulauseeseen tiivistyy kanadalaisohjaaja Christy Garlandin dokumenttielokuva Cheer Up, joka kertoo huonosti menestyvästä rovaniemeläisestä cheerleader-joukkueesta. Tarinan keskiössä ovat valmentaja Miia Norvapalo sekä teini-ikäiset Aino Selin ja Patricia Fisk, jotka kaikki tahoillaan kamppailevat henkilökohtaisten haasteiden kanssa. Harrastus tarjoaa irtiottoa arjen ongelmista, ja joukkueesta muodostuu kuin toinen perhe. Epäonnistumisista huolimatta cheerleaderit pitävät yhtä.

– Se on rankka laji, verta valuu ja iskuja tulee. Liikkeet ja ilmalennot vaativat täydellistä luottamusta joukkuetovereihin, kertoo yksi elokuvan päähenkilöistä, nyt jo 21-vuotias Aino Selin.

”Omia ongelmia ei saa olla, tai ainakaan niitä ei saa näyttää maailmalle.”

Kilpailutilanteissa cheerleadereilta odotetaan positiivisuutta ja pirteää energiaa. Samankaltaisia paineita kohdistuu Selinin mielestä myös teini-ikäisiin tyttöihin.

– Koko ajan pitää hymyillä, koko ajan pitää näyttää hyvältä. Omia ongelmia ei saa olla, tai ainakaan niitä ei saa näyttää maailmalle.

Useiden vuosien ajan kuvattu dokumentti näyttää kuitenkin toisenlaisen puolen, niin cheerleadingista kuin päähenkilöistäänkin. Harrastuksen kautta löytyvät kuitenkin eväät jaksaa myös elämän muilla osa-alueilla.

– Cheerleading on antanut minulle voimaa ja rohkeutta, Selin tiivistää.

Garlandin elokuva ei ole lajissaan dramaattisin tai tapahtumarikkain, mutta se välittää tärkeää viestiä. Kilpailullisuudestaan tunnetusta lajista kertova dokumentti osoittaa, ettei menestystä aina voi mitata voitoissa.

Katso traileri:

Cheer Up

***

Ensi-ilta 28.10.