Salaatti maistuu päivästä toiseen? Selvä kurinalainen kauris siis. Kuva: Shutterstock
Salaatti maistuu päivästä toiseen? Selvä kurinalainen kauris siis. Kuva: Shutterstock

Vesimies haluaa erilaisen dieetin kuin muilla ja rapu sortuu lohtusyömiseen. Astrologi paljastaa, mitä horoskooppi kertoo laihdutustavoistasi.

Etkö tiedä, oletko tunnesyöppö vai vain nälkäinen? Ei hätää, sillä astrologi Gillian Knowles avasi Daily Mailille horoskooppimerkkien mystistä vaikutusta ihmisen persoonallisuuteen.

Ehkäpä tähdistä katsotut luonteenpiirteet selittäisivät sen, miksi kesäkuntoprojekti kaatuu aina ennen kuin on ehtinyt alkaakaan. Tai miksi suklaa maistuu paremmalta kuin lehtikaali ja salikaverina oleva skorpioni kyykkää aina syvempään.

Ilman astrologian tuntemustakin voisi sanoa, että terveellinen elämä ei aina ole helppoa, mutta kyllä se kasvisten syöminen ja kuntoilu nyt vain kannattaa. Tällaiset vinkit Gillian Knowles antaa kullekin horoskooppimerkille.

Oinas (22.3.–20.4.)

Oinas on impulsiivinen ja innostuu helposti uusista projekteista. Hän odottaa tuloksia aika nopeasti ja menettää kiinnostuksensa, jos kehitystä ei ala näkyä. Astrologi suosittelee oinaille kilpakumppanin etsimistä, sillä voitosta kisailu kannustaa parhaisiin mahdollisiin lopputuloksiin.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Syö proteiinia ja vältä ylettömiä määriä hiilihydraatteja.

Härkä (21.4.–21.5.)

Ylipainoon taipuvainen härkä rakastaa syömistä (kukapa ei?), joten kitudieetit eivät ole häntä varten. Tuskin ne sopivat kenellekään muullekaan. Siispä kannattaa syödä hyvänmakuista mutta terveellistä ruokaa! Gillian Knowles vinkkaa, että härkä voi esimerkiksi kasvattaa salaattinsa itse kotona. Kun terveellisissä elämäntavoissa pääsee alkuun, härän sitkeys ja määrätietoisuus auttavat myös pysymään niissä.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä sokeria ja ylenpalttisen runsaita ruokia.

Kaksonen (22.5.–22.6.)

Kaksosen syntyessä tähdet olivat sellaisessa asennossa, että tämä tyyppi tykkää syödä ainakin kaksi asiaa kerralla. Siksi dieettiin kannattaa yhdistää myös liikuntaa! Aktiivinen elämäntapa saa kalorit palamaan. Kaksosen on vaikea pysytellä yhdessä ja samassa dieetissä, mutta siihen tulisi kuitenkin pyrkiä. Kannattaa keskittyä ennemmin tekemiseen kuin elämäntapamuutoksesta puhumiseen.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä pikaruokaa. Varaa ruokailulle kunnolla aikaa.

Rapu (23.6.–23.7.)

Rapu on kaikki lohtusyöjien äiti, isä ja isomummo. Se kertoo ravun taipumuksesta huolenpitoon, ja mikäpä kertoisi välittämisestä yhtä hyvin kuin ravitseva ruoka. Tunnesyöjän on tärkeää ottaa oikea asenne ruokavalioonsa ja ajatella, että se on osa itsestä huolehtimista. Lohturuokakätköihin turvautuminen ei ole pidemmän päälle hyväksi terveydelle.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä epäterveellisiä ruokia. Niiden ahmiminen elämän iloihin ja suruihin voi aiheuttaa vatsanpuruja.

Leijona (24.7.–23.8.)

Leijonalle on tärkeää tuntea olonsa hyväksi, ja dieetti on hyvä tapa saavuttaa haluttu fiilis. Spontaanius ja itsevarmuus auttavat uusien tapojen omaksumisessa, kun taas innokkuus ja luonteenlujuus saavat myös pitämään niistä kiinni. Leijona pitää kehuista, joten voi olla hyvä idea hankkia hyvää palautetta ihailemiltaan ihmisiltä.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vaihda raskaat kastikkeet kevyempiin marinadeihin.

Neitsyt (24.8.–23.9.)

Pikkutarkka neitsyt rakastaa listojen tekemistä ja osaa katsoa asioita käytännön kannalta. Ruokavalio on neitsyelle tärkeä, ja ruokapäiväkirjan pitäminen voi olla hyvä idea. Siihen kannattaa kirjata myös ruokien ravintoarvot ja terveyshyödyt. Neitsyt ei mene sieltä, missä aita on matalin, joten hän osaa välttää pikadieettien houkutukset. Heikkona kohtana on tosin se, että perfektionistinen luonne saattaa olla liian ankara itselleen.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Suosi luomua ja vältä lisä- ja torjunta-aineita.

Vaaka (24.9.–23.10)

Vaaka puntaroi lukuisten eri dieettivaihtoehtojen välillä eikä osaa päättää, mihin oikein ryhtyisi. Olisiko 5:2-dieetti sittenkin vähähiilihydraattista parempi? Vaakaa motivoi myös viehättävämpi ulkonäkö, jonka vuoksi hän on valmis tarkkailemaan syömisiään tiukastikin. Laihdutuskokemuksen jakaminen ystävän kanssa voi olla hyväksi.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Saathan ravinnosta tarpeeksi kaliumia? Sitä on banaanissa, vihreissä lehtivihanneksissa, kalassa ja jogurtissa.

Skorpioni (24.10.–22.11.)

Jos jollakin on erityisen paljon tahdonvoimaa niin skorpionilla. Hänelle kurinalaisuus ei tuota päänvaivaa, eivätkä houkutukset liiemmin haittaa. Skorpioni pitää salaisuutensa mieluiten itsellään, joten hän vain hymyilee salaperäisesti, kun muut kysyvät hänen upean ulkomuotonsa salaisuutta.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Muista nauttia tarpeeksi kuitua, sillä se pitää vatsan toiminnassa.

Jousimies (23.11.–22.12.)

Jousimies pitää tavoitteiden asettamisesta, mutta saattaa turhautua, jos tulokset antavat odottaa itseään. Hän ei tee koskaan mitään puolella teholla, vaan joko antaa kaikkensa tai sortuu jopa liioitteluun. Jousimiehen kannattaa pyrkiä realistisuuteen ja muistaa myös nauttia.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Käytä kermaa, suolaa ja sokeria kohtuudella, jotta ruoka olisi terveellisempää.

Kauris (23.10.–19.1.)

Kauris ei odota ihmeitä, vaan jaksaa tehdä määrätietoisesti töitä päästäkseen haluamaansa lopputulokseen. Itselleen ei kuitenkaan kannata olla liian ankara. Dieetti ei ole kestävyystesti, vaan terveellisestä ruuasta saa ja pitää myös nauttia.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Muista nauttia kalsiumia, jotta luut ja hampaat pysyvät kunnossa.

Vesimies (20.1.–19.2.)

Vesimies haluaa tehdä asiat aina eri tavalla. Innovatiivisuus kannattaa, koska muuten riskinä on, että mielenkiinto loppuu saman tien. Kun vesimies löytää uuden, itselleen sopivan elämäntavan, hän tarrautuu siihen tiukasti. Kohtuus pitää kuitenkin muistaa.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Alkoholin sijaan voit juoda inkivääriolutta. Se on terveellisempää.

Kalat (20.2.–21.3.)

Kalat haaveilee täydellisyydestä, mutta joutuu yleensä toteamaan, että siihen pääseminen on työlästä ja vaikeaa. Voimakkaat tunteet saattavat vaikeuttaa rajojen asettamista myös syömisessä: joskus tulee syötyä liikaa, joskus aivan liian vähän. Tanssi, jooga ja meditaatio saattaisivat tuoda tasapainoa myös tunne-elämään.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Juo tarpeeksi. Nälkä voi olla vain merkki nestehukasta, eikä näitä tunteita kannata sekoittaa keskenään.

Lue myös:

Mitä tänään on luvassa? Lue Me Naisten päivän horoskooppi

Laihdutus onnistuu parhaiten, kun käytät useampaa eri tekniikkaa

Uusi tutkimus: Omenan syöminen laihduttaa, vaikka vetäisit pullaakin

Kysyimme hyvinvointivalmentajina työskenteleviltä Kirsi Salolta ja Teemu Syrjälältä, mitä he tekevät arjessaan voidakseen kokonaisvaltaisesti hyvin.

Hyvinvointivalmentajat Kirsi Salo ja Teemu Syrjälä puhuvat työkseen – ja yrittävät innostaa muita tavoittelemaan hyvää elämää. Mutta mitä he itse tekevät voidakseen mahdollisimman hyvin? Kaksikko kertoo.

1. Itsensä kuunteleminen

Kirsi Salo kertoo elävänsä niin kuin opettaa.

– Järjestän itselleni paljon hiljaisuutta, rauhaa ja omaa aikaa. Hiljennän mieltä esimerkiksi meditoimalla. Osaan hallita oman pään sisältöä hyvin.

Meditoiminen auttaa Kirsiä myös pitämään ajatukset myönteisiä ja tekemään viisaita ajankäyttöön liittyviä ratkaisuja.

– Järjestän aikaa niille asioille, jotka lisäävät hyvinvointiani ja sanon ei sellaisille asioille, jotka eivät edistä, yksin viihtyvä Kirsi kertoo.

”Jos ihmissuhteet ovat kunnossa, muut palikat menevät helposti kohdalleen.”

2. Panostaminen ihmissuhteisiin

Hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälälle suhde itseen ja muihin on kaiken perusta.

– Jos ihmissuhteet ovat kunnossa, muut palikat menevät helposti kohdalleen, hän kertoo.

Hän kiinnittää huomiota myös siihen, miten puhuu itselleen ja läheisilleen. Rakkauttaan ja välittämistään hän osoittaa koskettamalla.

– Omasta menneisyydestäni tiedän, että kun on haasteellista, kosketus alkaa jäädä pois. Kun saa koskettaa, ongelma alkaa hävitä.

”Kosketus on muuttanut oikeastaan koko elämäni.”

Kosketuksella Teemu ei tarkoita pelkästään seksuaalista kosketusta. Se voi olla halaus tai vaikka hipaisu olkapäähän, kunhan ei riko toisen ihmisen rajoja. Teemun mielestä joskus on parempi katsoa toista silmiin kuin puhua – kohdata toinen ihminen ja olla läsnä.

Teemun omassa parisuhteessa kosketellaan paljon.

– Se on muuttanut oikeastaan koko elämäni.

3. Kipupisteiden työstäminen

Kirsi on puhunut julkisuudessa henkisestä herätyksestään, mutta ei hänen elämänsä ole ollut pelkkää auvoa. Kirsi on huomannut, että ihmisen sisältä kumpuaa läpi elämän asioita, joita on käsiteltävä.

– Minullakin tulee kipupisteitä esiin silloin tällöin. Saatan tulla alakuloiseksi tai ärtyä. Olen siitä kuitenkin hirveän tietoinen, että silloin jokin on osunut minua vanhaan haavaan. Sitten työstän sitä.

“Jos emme hengitä koko keholla, jumiutamme tunnejärjestelmämme.”

4. Hengittäminen

Teemu keskittyy hengittämiseen kaikessa, mitä tekee – niin kävellessä, uidessa kuin voimaharjoitellessa. Hengittämällä Teemu antaa energian kiertää.

– Jos emme hengitä koko keholla, jumiutamme tunnejärjestelmämme.

5. Lepo ja ravinto

Myös lepo ja ruokavalio ovat niin Kirsille kuin Teemullekin tärkeitä. Kirsin mukaan nukkuminen ja kylpeminen ovat hänelle harrastuksia. Ylipäätään elämän hidastaminen on Kirsille tärkeää, jotta hän voi hyvin.

– Syön kevyesti eli mahdollisemman paljon vihreää ja kasviksia. Valkoista sokeria ja nopeita hiilihydraatteja en syö juuri lainkaan.

Teemulle ravinnossa tärkeintä on laatu: hän syö paljon villi- ja lähiruokaa.

– Tällä hetkellä tulee syötyä marjoja joka päivä.

Teemu ei silti halua nipottaa, koska tietää kokemuksesta, ettei liika tiukkapipoisuus ravintoasioissa lisää hyvinvointia.

6. Kylmälle altistuminen

Teemu altistaa kehoaan säännöllisesti kylmälle – talvisin avannossa, kesäisin kylmässä suihkussa. Sillä hän yrittää ehkäistä kehon jumiutumista.

– On tärkeää, että saa keholle haastetta, ettei vain mukavasti jumppaile neljän seinän sisällä.

“Muistan pitää itseni lapsenmielisenä.”

7. Lapsenmielisenä pysyminen

Kirsille on tärkeää pysyä lapsenmielisenä. Tässä häntä auttavat hänen kaksi lastaan.

– Lapset ovat jatkuva kutsu tuossa vierellä päästä irti ja olla hetkessä. Saatan viettää paljon aikaa lattialla kissojen ja lasten kanssa.

8. Tanssiminen ja voimaharjoittelu

Tanssi on Teemulle tärkeä tapa ilmaista itseään. Se avaa myös tunnelukkoja. Teemu liikuttelee kehoaan fiiliksen mukaan.

– Joskus rymistellään, joskus hempeilllään.

Vastapainoksi tanssille Teemu nostaa rautaa ja pyrkii liikkumaan niin, että keho omaksuu jatkuvasti uusia liikemuotoja.

9. Inspiroivien videoiden kuuntelu

– Kuuntelen ihan älyttömän paljon erilaisia Youtube-videoita. Jos muut menevät kahdeksaksi tunniksi töihin, minä kuuntelen viisi tuntia videoita. Minua kiinnostaa eniten se, mikä ihminen on ja miksi hän on täällä, Kirsi kertoo.

Hän nimeää yhdeksi suosikikseen jamaikalaisen henkisen opettajan Moojin.

“Sisäinen tila heijastuu ulkoiseen tilaan.”

10. Elämän yksinkertaistaminen

Kirsi tavoittelee ”sisäistä tyhjyyttä”. Siksi hän on yrittänyt tehdä elämästään mahdollisimman yksinkertaista. Hän on esimerkiksi raivannut kotoaan turhia tavaroita.

– Kun saavutan hyvän tilan, vietän aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka tukevat tuota tilaa. Sisäinen tila heijastuu ulkoiseen tilaan.

11. Yhteys luontoon

Kirsi rakentaa tällä hetkellä ekokylää Kolumbiaan. Siellä hän sanoo pääsevänsä eri tavalla kosketuksiin luonnon kanssa kuin Suomessa. Hän ei kuitenkaan väitä viettävänsä luonnossa erityisen paljon aikaa.

– Luonto on minulle kuitenkin hyvin tärkeä.

12. Muiden auttaminen

Kirsi uskoo, että oma sydän laajenee pysyvästi, kun auttaa muita. Enää häntä ei kiinnosta, mitä hän voi saada ja saavuttaa.

– Parannan itseäni parantamalla muita. Yksi minivalaistumisen kokemukseni on, että minussa on sirpale jokaista ihmistä.

 

– Olen löytänyt omasta mielestäni elämässä nyt tasapainon ja olen tällä hetkellä helvetin onnellinen, Jere Karalahti kertoo. Kuvat: Jonna Öhrnberg

Jere Karalahden elämäkerrassa äänessä ovat myös hänen läheisensä. Jerellä oli heille yksi pyyntö: olkaa täysin rehellisiä.

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti arvelee, että rehellisyys ja lojaalius ovat arvoja, jotka ovat kannatelleet häntä, vaikka hänen elämässä on sattunut poikkeuksellisen paljon.

– Minulta kysyttiin elämäkertaa jo kymmenen vuotta sitten. Olen ollut nämä vuodet aika hiljaa kaikesta. Nyt kun ura päättyi, asia tuntui ajankohtaiselta. Kirja on minun oma puheenvuoro ja puhdistautuminen.

Jere haluaa tuoda lokakuussa ilmestyvässä kirjassa myös oman näkökulmansa tapahtumiin ja otsikoihin.

– Monien ihmisten mielikuva minusta kantautuu kolmenkymmenen tai vähintään kymmenen vuoden takaa. Onhan minun elämä monella tapaa täysin erilaista kuin silloin.

Jere lopetti vuosi sitten jääkiekkouransa. Samaan aikaan Jere ja vaimo Nanna Karalahti saivat ensimmäisen yhteisen lapsensa, nyt reilun vuoden ikäisen Jax-pojan. Jeren 16-vuotias Ronja-tytär edellisestä liitosta asuu vuoroviikoin parin kanssa.

”Emme luovuta. Kaikki on nyt hyvin.”

Keväällä liitto ajautui kriisiin ja Nanna kirjoitti blogissaan parin eronneen. Avioeropapereita he eivät kuitenkaan ikinä laittaneet vetämään.

– Emme luovuta. Kaikki on nyt hyvin. Olemme molemmat tehneet kompromisseja, myös kasvatusasioissa kulmat ovat saatu kohtaamaan. Pidän isänä tiukkaa kuria, mutta annan myös siimaa, että hän saa kasvaa omana itsenään. Jax on lumonnut minut täysin. Onhan se erilaista kasvattaa lasta, jolla roikkuu käärme jalkojen välissä, Jere naurahtaa.

Aki Linnanahteen kirjoittama Jere-elämäkerta julkaistaan 6. lokakuuta.
Aki Linnanahteen kirjoittama Jere-elämäkerta julkaistaan 6. lokakuuta.

”Juhlimista voi olla eri tasoista”

Päihteiden käytön Jere lopetti jo vuonna 2008, kun hän vajosi koomaan päihteiden käytöstä johtuvan haimatulehduksen vuoksi.

Urheilu-uransa ohessa Jere kuvaa olleensa ammattijuhlija. WSOY:n syksyn avajaistilaisuudessa paljastettiin, että kirjassa kerrotaan myös, kuinka Jere on meinannut sokeutua kaljapullon siruihin.

”Olen löytänyt omasta mielestäni elämässä nyt tasapainon ja olen tällä hetkellä helvetin onnellinen.”

– Juhlimista voi olla eri tasoista. Tiettyjä tasoja siitä minulla ei ole ikävä. Olen oppinut vuosien aikana elämään uutta elämää. Urheilen kaksi kertaa päivässä ja pyöritämme Nannan kanssa hyvinvointivalmennusta. Myös Jax syntyi uran loppumisen kannalta hyvään saumaan, jääkiekkomittarit ehtivät tulla täyteen. Olen löytänyt omasta mielestäni elämässä nyt tasapainon ja olen tällä hetkellä helvetin onnellinen.

Hissun Pancho-koiraa ei ruudussa enää nähdä.

IS TV-LEHTI: Ei kännykkäkuuluvuutta, ei kunnollista kattoa pään päällä, eikä edes varsinaista tietä perille. Nämä ovat lähtökohdat, kun innokkaat kalamiehet Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela lähtevät kalaan Incredible Fishing with Hissu ja Tommi -uutuussarjassa.

Kymmenen jaksoa sisältävässä ohjelmassa on paljon huumoria, mutta ei miesten kalareissut pelkkää auringonpaistetta ole. Varsinkin Jäämerellä olosuhteet ovat vaikeat, ja Tommin vatsa on koetuksella. Ohjelman tunnelmassa on paljon samaa kuin Kenraali Pancho ja pojat -kausilla. Hissun Pancho-chihuahuaa ei kuitenkaan ruudussa enää nähdä, sillä tämä on jäänyt eläkkeelle tv-töistä.

Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.
Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.

Aloitusjaksossa Hissu ja Tommi matkaavat Tanskaan. Yhdessä jaksossa Hissu ja Tommi saavat seurakseen innokkaan perhokalastajan, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja tämän näyttelijäisän Seppo Pääkkösen.

Incredible Fishing with Hissu ja Tommi alkaa Kutosella ke 24.8. klo 21.00

Lihaa, kanaa vai kalaa? Voiko tämän vaikeampaa kysymystä esittää kasvissyöjälle – edes teoriassa?

Anssi Kela on ollut kasvissyöjänä noin 20 vuotta. Nyt hän kertoo Facebook-sivuillaan hankalasta kysymyksestä, johon joutui miettimään vastausta pitkään.

– Minulta kysyttiin hiljattain kysymys, joka päällisin puolin vaikutti helpolta, mutta johon vastaaminen oli lopulta yllättävän vaikean prosessin takana: jos minun pitäisi nyt syödä yksi annos liharuokaa, niin mitä lihaa söisin?

Vastaus löytyi perinpohjaisten kysymysten avulla. Kela kirjoittaa kysyneensä itseltään, missä tilanteissa hän on kokenut menettävänsä jotain vegetaristina ja milloin hänellä on tullut mieleen, että ei haluaisi olla kasvissyöjä?

– Olenko ollut pettynyt jossain hienossa ravintolassa, kun pöytäseurani lautasella on lojunut kallista lihaa, ja minulle on tarjoiltu jotain selvästi vähäisempää? Vai olenko tuntenut kateutta silloin, kun kaverini on mäystänyt mehevää hampurilaista, ja oman sämpyläni välissä on ollut kuiva juurespihvi, Kela sanoo miettineensä. 

”Jos pitäisi syödä yksi annos lihaa, niin tahtoisin paistaa nuotiolla makkaraa.”

– Tällaisen pohdinnan tuloksena lopullinen vastaus kirkastui minulle: jos pitäisi syödä yksi annos lihaa, niin tahtoisin paistaa nuotiolla makkaraa.

Facebook-postauksen alla fanit kysyvät jo, että millaiseen makkaraan Kela päätyisi, jos pitäisi syödä lihaa. Mutta Kela myöntää, ettei tunne makkaroita niin hyvin, että osaisi valita jonkun tietyn makkaran.

Perheen koira ja dokumentti saivat luopumaan lihasta

Nettisivuillaan Anssi Kela on kirjoittanut aiemmin, että hän suuntasi kasvislinjoille joko 1997 tai 1998. Sitä ennen hän oli kuitenkin ”intohimoinen lihansyöjä”.

– Kun tilasin Pizza Fantasian, niin neljä täytettäni olivat salami, kinkku, pekoni ja jauheliha. Minulla ei ollut kokemusta kasvisruoasta, arvelin sen olevan mautonta.

”Katsoessani koiraa silmiin aloin ihmetellä, että miksi toisia eläimiä syödään ja toisia taas paijataan.”

– Vegetarismi oli kuitenkin kiinnostanut jo jonkin aikaa. Olin salaa ajatellut, että joskus voisi ihan huvikseen kokeilla miltä tuntuisi olla syömättä lihaa. Kimmoke tähän suuntaan taisi syntyä siitä, kun perheeseen hankittiin koira: sen silmiin katsellessa aloin ihmetellä, että miksi toisia eläimiä syödään ja toisia taas paijataan.

Viimeisenä niittinä Kelan mukaan toimi dokumentti, jossa seurattiin lihan matkaa laitumella pihviksi. Se ei ollut kaunista katsottavaa, kirjoitti Kela vuonna 2009. Sen jälkeen hän alkoi kokeilla kasvissyöntiä ja koki sen sopivan elämäntyyliinsä.

Kerro oma vastauksesi, kasvissyöjä!

Mihin liharuokaan tarttuisit, jos pitäisi valita yksi?

Kerro vastauksesi ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä. Kirjoita kommenttisi pinkkiä nappia painamalla.

Olet mitä syöt

Kasvissyöjä Anssi Kela vaikean valinnan edessä: Minkä liharuuan söisit, jos olisi pakko?

Aihealueeseen liittyen juuri noussut kohu suomalaisen lihantuottaja HKScanin eläintenkohtelusta on noussut skandaali --> http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708222200343599_ul.shtml En tiedä miksi ihmiset tukevat raskaalla työllä hankituilla €:llaan tällaista? Jos ei olisi kysyntää, ei olisi myöskään tarjontaa ja eläimet sekä terveytesi säästyisivät. Jos ihmiset eivät olisi laiskoja tutkimaan julkaistuja tutkimuksia liittyen terveelliseen ravintoon liittyen joita maailman huippuyliopistot...
Lue kommentti
Eläimille elämisen arvoinen elämä

Kasvissyöjä Anssi Kela vaikean valinnan edessä: Minkä liharuuan söisit, jos olisi pakko?

”Katsoessani koiraa silmiin aloin ihmetellä, että miksi toisia eläimiä syödään ja toisia taas paijataan.” Hienoa Anssi että olet avannut silmäsi epäkohdalle, kuitenkin herää kysymys että jos motiivisi on eläinten hyvinvointi, niin minkä takia syöt maitotuotteita? Jos ihmiset avaisivat silmänsä,he ymmärtäisivät että lehmiä raiskataan ja heidän lapsensa otetaan heiltä pois, monet voisivat miettiä kumpi on pahempi? Kohtelemme jo ihmisinä toinen toisiamme yhä huonommin nykypäivänä, eläimiä vielä...
Lue kommentti