Mitä on tähtimerkeille luvassa rakkaudessa, raha-asioissa ja hyvinvoinnissa? Astrologi Satu Ruotsalaisen horoskooppi kurkistaa ensi vuoteen.

Oinas 21.3.–20.4.

Tartu tilaisuuteen, rohkeus tuo menestystä.

Rakkaus & ihmissuhteet: Oinaan rakkauselämässä kevättalvi herättelee suuria tunteita. Hiihtoloman aikoihin 21.2. jälkeen on luvassa melkoinen romantiikka-aalto, kun Venus ja Mars pyyhältävät merkkiin yhtä aikaa. Myös kesä-heinäkuun taitteeseen ajoittuvat upeat kesälomapäivät, mutta samalla kiihkeän romanttiset häät, kihlajaiset ja sinkkuna elävän oinaan ihastumisen hetket. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden oinaiden parisuhteen suurin haaste osuu maaliskuulle, 4.–12.4. syntyneet ovat vuoden kuluessa levottomia. Työkiireet tuovat koko merkille jännitteitä ihmissuhteisiin 12.11.–31.12.

Työ & raha: Oinaan kevättalvi antaa eväitä menestykseen. Maaliskuu on erityisen tehokas, ja loppukeväällä 31.3.–15.4. älylliset haasteet innostavat kokeilemaan omia rajoja. Huhtikuulta aina elokuun toiselle viikolle saakka oinaan on mahdollista kokea isoja tai pieniä onnenpotkuja, loppuvuosi on oinaalle enemmän asemien säilyttämistä.

Hyvinvointi & terveys: Oinasta suorastaan hemmotellaan terveysrintamalla vuoden 2015 aikana. Lomailua ja vapaa-ajan harrastuksia suosiva vuosi on parhaimmillaan talven ja kevään aikana, 6.4. jälkeen syntyneiden kannattaa keskittää hyvinvointileirinsä kesän korville.

Härkä 21.4.–21.5.

Unohda pettymykset, keskity uusiin mahdollisuuksiin.

Rakkaus & ihmissuhteet: Viimeiset kaksi vuotta kestänyt astrologinen seitsenvuotiskriisi on vihdoin ohi lähes koko merkin osalta, ainoastaan 18.5. jälkeen syntyneiden täytyy muistuttaa itseään kesän ja alkusyksyn aikana, mikä heidän motivaationsa on pysyä parisuhteessa. Venus saapuu merkkiin 17.3. ja lupaa niin mukavia lomahetkiä kuin romanttisia yhdessäolon päiviä aina 11.4. saakka. Jos sotkuisten ihmissuhdevyyhtien ajanjakso ajoittuukin loppukesän kohdalle, lokakuussa on aika keskittyä parisuhteen parempiin hetkiin. Loka-marraskuun taite suosii sinkkuhärkien parisuhteen aloitusta.

Työ & raha: Alkuvuonna, 21.1.–11.2., työelämässä ilmaantuu esteitä ja haasteita, joiden keskellä luoviminen vie hieman enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä kuin tavallisesti. Härän tehokkuus on parhaimmillaan huhtikuun alusta aina 12.5. saakka. Vuoden upeimmat työmahdollisuudet odotuttavat itseään kuitenkin 11.8. saakka. Ennen 14.5. syntyneet saavat syksyn ja loppuvuoden aikana upean tarjouksen tai tilaisuuden.

Hyvinvointi & terveys: Alkuvuoden ja kevään suurin terveyshaaste on löysä itsekuri. Härkä tekee alkuvuoden ja kevään kuluessa ylilyöntejä, jotka saavat osan herkuttelemaan, toiset tuhlaamaan.

Kaksonen 22.5.–21.6.

Karsi rohkeasti hankaluudet elämästäsi.

Rakkaus & ihmissuhteet: Kriittisyys sukelsi merkkiisi jo ennen joulua 2014, ja astrologisen seitsenvuotiskriisin ensimmäiset aallot lyövät ensi talven ja kevään aikana. 22.–27.5. syntyneiden rakkauselämään. Kuun vaihteessa syntyneillä on suuria unelmia rakkaudesta, mutta vuosi testaa tehokkaasti arjen ja unelman eron: loppuvuosi lupaa kriittisiä pohdintoja. Kesäkuussa syntyneillä on ihmissuhteissaan selvästi kepeämpi vuosi, etenkin 11.4.–8.5. on hyvä hetki keskittyä romantiikkaan. 8.11. jälkeen sinkkukaksosen loppuvuosi on mahdollisuuksien aikaa.

Työ & raha: Toukokuinen kaksonen saa valmistautua työntäyteiseen vuoteen. Tyytymättömyyden tunteet sekä haastavat olosuhteet ohjaavat hakemaan uusia vaihtoehtoja töissä. Osa nauttii äärimmäisen ahkeruuden hedelmistä tilipussin paksuutena. Kaksosen työtehot ovat parhaimmillaan 12.5. jälkeen aina juhannukseen saakka. Kesäkuussa syntyneillä työn paras myötätuuli kestää elokuun alkuun, 7.–14.6. syntyneet osaavat parhaiten hyödyntää taitojaan loppuvuodesta.

Hyvinvointi & terveys: On aika tarkistaa oireet, kivut ja kolotukset. Tuleva vuosi pysäyttää, ellet ole keskittynyt hyvinvointiisi aikoihin. 3.–13.6. syntyneet löytävät uusia liikuntamuotoja, tehokkaan dieetin tai uudistuneen ruokavalion myötä paremman voinnin.

Rapu 22.6.–22.7.

Keskity tavoittelemaan henkistä hyvinvointia.

Rakkaus & ihmissuhteet: Merkkiin iskeneet muutospaineet eivät ole ohi, ja alkuvuoteen ja etenkin maaliskuulle osuvat jännitteet kysyvät 3.–8.7. syntyneiltä kykyä ilmaista omia haluja ja toiveita päättäväisesti. Ravun romanttinen puoli herää henkiin kevään myötä, ja etenkin 8.5. jälkeen kipinöitä sinkoilee tulisesti aina kesäkuun alkuun saakka. Kuun vaihteessa syntyneet elävät unelmaansa muutosten jälkeen, kevät ja kesä 2015 tuovat rakkauselämään eksoottisia elämyksiä. Joulukuulle ajoittuvat kiistanpoikaset eivät tarkoita ravun parisuhteelle maailmanloppua.

Työ & raha: Ne ravut, jotka jo ovat uskaltaneet tarttua uusiin haasteisiin, nauttivat täysin sydämin työn henkisestä annista. Alkuvuosi ja kevät kysyvät vielä 3.–8.7. syntyneiltä uusiutumiskykyä, 9.–13.7. syntyneiden muutospaineet osuvat enemmän loppukeväästä eteenpäin. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet jatkavat kesän ja syksyn aikana loppuvuodesta 2014 alkanutta menestysbuumiaan.

Hyvinvointi & terveys: Ennen 3.7. syntyneet löytävät hyvän olonsa henkisistä harrastuksista: kuoro-, tanssi- tai meditaatioryhmä sopii vuoden kuvaan. 3.7. jälkeen syntyneet paikkailevat vanhoja vaivojaan. Liikunta- ja kuntoiluinnostus on korkeimmillaan 25.6.–9.8.

Leijona 23.7.–23.8.

Nauti upeasta vuodestasi.

Rakkaus & ihmissuhteet: Leijonan merkkiin osuu selvästi eniten uuden alkuun viittaavia planeettakuvioita. Sinkkuleijonan vuodesta on siis odotettavissa erityisen jännittävä. Kun samalla hankala seitsenvuotiskriisi jää lähes koko merkin osalta vuoden 2014 puolelle, on todella aika rakentaa uusia siltoja. Romanttinen Venus saapuu merkkiin 5.6. ja jää historialliselle vierailulle aina 9.10. saakka! Erityisesti juhannuksen jälkeiset kaksi viikkoa tuovat intohimon leijonan kesään. Jos 31.7.–6.9. rakkauselämään ilmaantuu ryppyjä, niitä ehtii silotella ja sovitella rakastavasti syksyn aikana.

Työ & raha: 20.–23.8. syntyneillä loppuvuodesta 2014 alkanut astrologinen seitsenvuotiskriisi on vielä kesän ja alkusyksyn aikana työn jarruna. Osa saa tämän tuta kasvavana työmääränä, toinen kinastelee työyhteisön tai työnantajan kanssa. Leijona solmii uusia hyödyllisiä kontakteja vuoden aikana, elokuussa syntyneiden onnekkaat käänteet jatkuvat aina 11.8. saakka. Koko merkin työtehot mitataan elo-syyskuun aikana.

Hyvinvointi & terveys: Mikään ei ole leijonalle mahdotonta tänä upeana vuonna. Kun tahtotekijä ja olosuhteet ovat kohdallaan, hyvinvoinnissa voi tapahtua mitä vain. Uudet metodit, hoitomuodot tai ravinto saavat ihmeitä aikaa. Energiakäyrä on korkeimmillaan 9.8.–25.9.

Neitsyt 24.8.–22.9.

Huolehdi terveydestäsi, ota lomaa ja lepää hyvin.

Rakkaus & ihmissuhteet: Astrologinen seitsenvuotiskriisi alkoi merkin alkupään neitsyille jo ennen joulua 2014 ja koskettaa 24.–28.8. syntyneitä talven ja kevään aikana. Huonossa parisuhteessa elävillä on edessään vakava pohdinnan paikka. Kuun vaihteessa syntyneet hyppäävät samaan kelkkaan marras-joulukuussa. Rakkaudenlähettiläs Venus piipahtaa merkkiin lyhyesti 18.–25.7., mutta on parhaimmillaan vasta syksyn tullen 9.10.–8.11. Samalla kun seitsenvuotiskriisi sukeltaa merkkiin, vuosi tarjoaa pohdintojen keskelle uutta alkua. 11.8. jälkeen loppuvuosi on monelle sinkkuneitsyelle onnellisuuden tyyssija.

Työ & raha: Elokuussa ja kuun vaihteessa syntyneiden alkuvuodessa ja keväässä on ylimääräisiä paineita ja haasteita, joiden selvittelyssä kuluu aikaa ja energiaa. Uutta virkaa, opiskelupaikkaa tai palkankorotusta janoavat ovat 11.8. jälkeen ensimmäisinä jonossa. Taloustilanteen kohentaminen vaatii omaa aktiivisuutta, mutta myös onnekkaat käänteet ovat loppuvuodesta mahdollisia.

Hyvinvointi & terveys: Merkki on pitkään ollut suurennuslasin alla, joten neitsyt ei pääse vuodesta laiskottelemalla. Erityisesti elokuussa ja kuun vaihteessa syntyneet joutuvat pysähtymään ja huolehtimaan kehon epätasapainon kuntoon.

Vaaka 23.9.–22.10.

Kerro mielipiteesi ja seiso sen takana.

Rakkaus & ihmissuhteet: Syyskuisten ihmissuhteissa on luvassa tasapainoisen rauhallinen vuosi, sen sijaan lokakuinen vaaka joutuu luovimaan ympäristön paineiden keskellä. Erityisesti 4.–9.10. syntyneet ovat alkuvuoden ja kevään aikana tulilinjalla: nyt on pakko irrottautua miellyttäjän ja diplomaatin roolista. Jos elokuu ja syyskuun ensimmäinen viikko tuovat kesälomalaisille kinastelun aihetta, romantiikka kukkii jälleen parhaimmillaan 8.11.–5.12.

Työ & raha: Vaaka aloittaa työvuotensa aktiivisesti, vaikka 21.1.–11.2. aikataulut tuntuvat pettävän ja tietotekniset ongelmat tuovat mutkia matkaan. Samat haasteet näkyvät 19.5.–12.6. ja 17.9.–9.10., joten suunnitelmia täytyy muuttaa vuoden kuluessa. Vaativa ja aikaa vievä työprojekti avautuu syyskuussa syntyneille 12.11. jälkeen, joulukuun puolella lokakuiset ottavat mittaa omasta rohkeudestaan: voisiko työnkuvaa muuttaa haluamaansa suuntaan?

Hyvinvointi & terveys: Istumatyö, liikunnan puute ja passiivisuus ovat vaa’alle myrkkyä 2015. Jos hiihtoloma tai viimeistään kesäkuun alku ei ole saanut vaakaa liikkeelle, liikuntakipinää saa odotella aina marraskuulle saakka. Aika on otollista elämysmatkailulle, stressinpoistolomat ovat parhaimmillaan marraskuussa.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Nauti kiireettömyyden tunteesta, olet sen ansainnut.

Rakkaus & ihmissuhteet: Merkissä viimeiset kaksi vuotta liikkunut ankara Saturnus koettelee vielä 19.–22.11. syntyneiden rakkauselämää alkukesästä syyskuun alkuun saakka. Ympäristön paineet, työt ja velvollisuudet tuovat kitkaa hyväänkin parisuhteeseen. Muutoin skorpionit nauttivat jännittävästä vuodesta, ja etenkin 28.10.–3.11. syntyneet liitelevät välillä maanpinnan yläpuolella. Skorpioni sosiaalinen elämä on vilkkaimmillaan helmikuussa ja toukokuussa, mutta rakkauselämän kannalta intohimon tuulet puhaltavat vahvimmin vasta 5.–30.12.

Työ & raha: Jos skorpioni otti oman paikkansa työelämässä 2013–14, vuonna 2015 on aika asettua aloilleen. 19.–22.11. syntyneet saavat vielä kesä-syyskuun kuluessa tuntea näytönpaikan paineet harteillaan, mutta nämäkin helpottavat viimeistään 18.9. jälkeen. Toimintapommi Mars saapuu merkkiin vasta tammikuun 2016 puolella, joten työelämän tasapaksuus vaivaa hieman vuoden 2015 kulkua.

Hyvinvointi & terveys: Skorpionit kansoittavat tulevana vuonna pilateskurssit, meditaatiotunnit ja retriittitapahtumat. Henkisen hyvinvoinnin tavoittelu saa myös osallistumaan taideterapiaan tai tutkimaan omia henkisiä ulottuvuuksia. Joulukuinen lomamatka mahdollistaa ihanan irtioton kiireestä ja stressistä.

Jousimies 23.11.–22.12.

Älä ota liikaa velvollisuuksia harteillesi.

Rakkaus & ihmissuhteet: Marraskuiset siirtyivät joulun alla 2014 seitsenvuotiskriisin syövereihin, ja jos parisuhteessa on viime aikoina ollut hankalaa, tilanne ei 23.–28.11. syntyneillä tule muuttumaan alkuvuoden ja kevään aikana. Kuun vaihteessa syntyneet joutuvat varomaan sotkuisia ihmissuhteita: pientä kriisinpoikasta on ilmassa marras-joulukuussa. Joulukuussa syntyneet jatkavat syksyn ja loppuvuoden 2014 tunnelmia vuoden 2015 puolelle, ja kesähäitä suunnittelevat ovat onnensa kukkuloilla kesä-heinäkuun taitteessa. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet pääsevät nauttimaan rakkauden menestyskuvioista heinä-elokuun tienoilla. Rakkaudenpapitar Venus saapuu kutkuttavasti merkkiin uudeksi vuodeksi 30.12.

Työ & raha: Tuleva kolmen vuoden jakso tulee tehokkaasti testaamaan jousimiehen stressin- ja paineensietokykyä. Hankala työnantaja, kireä pankinjohtaja, verottaja tai vakuutusvirkailija voi aiheuttaa melkoisesti harmaita hiuksia. Koska tämä paineaalto ulottuu 2015 vasta marraskuisiin ja 1.–4.12. syntyneisiin, muut jousimiehet saavat nauttia taloudellisesta hyvinvoinnista: lisätulot, bonukset tai palkankorotus tulevat ajankohtaiseksi.

Hyvinvointi & terveys: Tämä on se vuosi, jolloin vanhat vaivat ja kolotukset palaavat muistuttamaan itsestään. Matala energiataso vaatii toimenpiteitä, liikunta ja ruokavalion muuttaminen auttavat. Maaliskuu sekä ajanjakso 9.8.–25.9. edesauttavat tässä projektissa.

Kauris 23.12.–20.1.

Toteuta rohkeammin kunnianhimoisia suunnitelmiasi.

Rakkaus & ihmissuhteet: Joulun 2014 ja uudenvuoden ihana, lämmin ja romanttinen tunnelma painuu pikkuhiljaa unholaan 3.1. jälkeen. Toivottavasti nautit tästä ihanuudesta, sillä Venus saapuu merkkiin seuraavan kerran vasta tammikuun lopulla 2016! Joulukuussa syntyneille vuosi on ihmissuhderintamalla rauhallinen, kuun vaihteessa syntyneet kaipaavat kaiken muutoksen jälkeen rakkaudeltaan ennen kaikkea turvallisuutta ja pysyvyyttä. Loppukesä ja alkusyksy 11.8. jälkeen hemmottelevat joulukuisten ihmissuhteita: luvassa on ihana lomamatka. 4.–13.1. syntyneet ovat valmiita tekemään tarvittavat uudistukset onnellisuutensa puolesta. Loppuvuosi, loka-joulukuun aika, tulee antamaan tähän projektiin tarvittavat eväät.

Työ & raha: Kauriissa on ihailtavaa päättäväisyyttä ja määrätietoisuutta, siksi moni päämäärä tulee vuoden aikana saavutettua. Kauriin tehokkuus on parhaimmillaan 31.3.–12.5., mutta hyvän onnen valinnat ja mahdollisuudet osuvat kohdalle vasta 11.8. jälkeen. Syksy ja loppuvuosi vastaavat kauriin rukouksiin, taloustilanne saa mukavasta onnenpotkusta siivet selkään.

Hyvinvointi & terveys: Kauriilta löytyy omia kotikonsteja terveyden edistämiseksi, siksi lääkärillä käyminen ei välttämättä edes ole tarpeellista. 11.8. jälkeen syksy ja loppuvuosi antavat mahdollisuuden unelmalomaan, virkavapaaseen tai useampaan vapaapäivään.

Vesimies 21.1.–18.2.

Sano iloiset hyvästit esteille ja haasteille.

Rakkaus & ihmissuhteet: Vuosi alkaa ihanan romanttisesti Venuksen saapuessa merkkiin 3.–27.1. Vuoden alussa on hyvä pitää ylimääräisiä lomapäiviä ja keskittyä parisuhteen yhteisiin hetkiin. Sinkkuvesimiehen kannattaa suunnistaa naistentansseihin tai sokkotreffeille. Hämärä nettisuhde voi saada epäselviä piirteitä 21.1.–11.2. – joku ei välttämättä ole toimissaan ihan rehellinen. Kevään parhaat tunneaallokot osuvat vapun molemmin puolin. Jos loppukesä 31.7. jälkeen tuottaa pettymyksen tunteita, 8.11. jälkeen on aika korjata tilanne. 17.–18.2. syntyneiden astrologinen seitsenvuotiskriisi helpottaa vasta 18.9.

Työ & raha: Merkurius on vesimiehen mielen liikuttaja 5.1.–13.3. Idearikas ja sanavalmis alkuvuosi on syytä hyödyntää tehokkaasti kirjailijan, myyjän tai opettajan tehtävissä. 21.1.–11.2. osa saattaa kokea, että tietotekniikan reistailu hidastaa vauhtia. 3.–12.2. syntyneillä on mahdollisuus kohentaa taloustilannettaan onnistuneilla valinnoilla. Tehojakso osuu erityisesti marras-joulukuulle.

Hyvinvointi & terveys: Joulukuun alussa 2014 alkanut energia-aalto siivittää merkkiä 12.1. asti, alkuvuoden kuntokuuri ehtii vielä hienosti käynnistyä. Kevätaurinko innostaa maratonkokeilulle seuraavan kerran 12.5. jälkeen, kesän paras jakso kestää 25.6. saakka. Loppuvuoden parhaat hiihtokelit ovat 12.11. jälkeen.

Kalat 19.2.–20.3.

Tunne rajasi, älä ylitä kapasiteettiasi.

Rakkaus & ihmissuhteet: Merkkisi siirtyy seitsenvuotispohdintojen pariin 23.12.2014. Helmikuussa ja 1.–4.3. syntyneet saavat vuoden 2015 aikana huomata tämän kriisialttiin kuvion seuraukset ihmissuhteissaan. Onneksi rakkauden papitar Venus kiertää merkkiin 27.1.–20.2. ja pehmittää kireimpiä tunnelmia. Helmikuun puolivälin jälkeen Mars ja Venus liikkuvat kutkuttavasti merkissä käsi kädessä, joten myös intohimon hetkiä riittää. Kalojen sosiaalisimmat jaksot osuvat touko- ja joulukuulle. 25.2.–3.3. syntyneet liitelevät rakkauden myötä muissa sfääreissä.

Työ & raha: Kalat ovat heti alkuvuodesta työrintamalla tehokkaita: 12.1.–20.2. on mahdollista suorittaa kolmen ihmisen työt. Helmikuun 19.–25. päivinä syntyneet ovat alkuvuoden ja kevään aikana kuormitettuja. Heille kesä antaa mahdollisuuden henkäistä ennen tiukkaa syksyä. 27.2.–4.3. syntyneet joutuvat kokeilemaan oman jaksamisensa rajoja marras-joulukuun puolella. 5.–9.3. syntyneet nauttivat menestyjän viitastaan.

Hyvinvointi & terveys: Jos hiihtokelit sallivat, alkuvuosi tammi-helmikuussa antaa eväitä hiihtokilometrien keräämiseen. Kalat ei ole parhaimmillaan rutiinien ja aikataulujen pyörittämisessä, henkisen hyvinvoinnin avaimet löytyvät enemmän tiukan kalenterielämän ulkopuolelta.

Uusia ihastuksia vai parisuhteen lämmittelyä? Kaupunkilomia vai rentoa mökkeilyä? Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä tähdet povaavat tälle kesälle.

Oinas 21.3.–21.4.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Oinaan alkukesä ei ole rakkauselämän kannalta vielä parasta aikaa. Ennen juhannusta arkielämän kiireet ja vaatimukset menevät romantiikan edelle. Myös juhannus vaihtuu lähes koko merkin osalta seesteisissä tunnelmissa. Romantiikka heräilee heinäkuun toiselta viikolta lähtien. Tätä ihanuutta on luvassa aina 5.8. saakka. Loppukesän puolella oinas unohtaa romanttisen hörhöilyn. 2.8. alkaen ajatukset siirtyvät työelämän vaatimuksiin, osa innostuu kunnonkohotusprojektista.

”Maratonkunto on huipussaan elokuun puolella!”

Loma/Vapaa-aika: Oinaalla on ollut melkoisen vauhdikas kevät. Meno hieman rauhoittuu alkukesällä. Moni merkin edustaja pitää lepoa ja palautumista tärkeinä, mukavaan laiskotteluun, grillailuun ja rantaelämään löytyy aikaa etenkin juhannuksen jälkeen. Liikuntaintoilijat pääsevät elokuun puolella jälleen vauhtiin. Maratonkunto on maaliskuisten osalta huipussaan elokuun puolella, huhtikuisten energiakäyrä lähtee huikeaan nousuun elokuun viimeisellä viikolla. Myös kesäharrastuksiin ja matkustamiseen riittää intoa loppukesän ja alkusyksyn aikana.

Kesän kompastuskivet: 13.4. jälkeen syntyneet ovat levottomia: muutoshalu saa kesän aikana tekemään harkitsemattomia ratkaisuja. 4.–8.4. syntyneet hallitsevat ympäristöään liian tiukalla otteella: pomottaminen karkottaa ystäviä.

 

Härkä 21.4.–22.5.

”Luvassa on eksoottinen matka, intiaanikesä mökkeillen tai patikoiden.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Huhtihärän rakkauselämässä ei ole näkyvissä suuria käänteitä. Seuraelämän parhaimmat hetket osuvat juuri keskikesän juhlaan, elokuun alkupuoli houkuttelee hauskanpitoon. Toukokuisille on luvassa huomattavasti vauhdikkaampi kesä, menoja ja rientoja riittää. Ennen 13.5. syntyneille taivaankansi lupaa unelmakesää, sinkkuhärkä löytää itsensä sokkotreffeiltä tai ihastuksen pyörteistä. 13.5. jälkeen syntyneille alkukesä on kuitenkin levoton. Kiukun ja ärtymyksen aiheita on luvassa etenkin kesäkuun lopulle, heinäkuukaan ei näytä tuovan tilanteeseen suurta helpotusta. Rakkauselämän kannalta loppukesä 5.8. jälkeen näyttää koko merkin osalta upeimmalta.

Loma/Vapaa-aika: Toukohärän kannattaa suunnitella kesäloma huolellisesti, luvassa on eksoottinen matka, intiaanikesä mökkeillen tai patikoiden. Juhannuksen tienoo hellii erityisesti 4.–8.5. syntyneitä, juhannustaika kantaa pitkälle loppukesään. Koska härän energiakäyrä ei kesän aikana ole kovin korkealla, vapaa-aika menee helposti laiskottelun puolelle. 13.5. jälkeen syntyneiden on hyvä varoa liian kovaa vauhtia vesillä tai liikenteessä. Myös turhan vauhdikkaat liikuntalajit kannattaa kiertää kaukaa. Alkukesä on matkustelun kannalta rauhallisempi, koti-Suomen nähtävyydet kiinnostavat enemmän 30.7. jälkeen.

Kesän kompastuskivet: 13.5. jälkeen syntyneillä riittää huonosti kärsivällisyyttä tappelevien teinien, kiukkuisen uhmaikäisen tai ilolientä nauttineen kumppanin seurassa. Jännitteet helpottavat 2.8. jälkeen.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Toivottavasti kaksoset ovat ottaneet alkukesällä ilon irti merkissään liikkuneesta Venuksesta: tämä romantiikan papitar siirtyy rapujen iloksi 17.6. Kesäkuun lopulla kaksonen uppoutuu hyvän romaanin tai tv-sarjan lumoihin. Heinäkuun alussa seuraelämä on rauhallista, ja loppukesällä saat seuraa ystävistä ja yhteisöistä. Toukokuinen kaksonen palaa kevään tunnelmiin jälleen elokuun puolella, kiireen ja stressin keskellä myös ihmissuhteissa räiskyy. 31.5.–4.6. syntyneet elävät keskellä seitsenvuotiskriisiä. Kesän aikana parisuhde joutuu puntariin. Loppukesä on merkin osalta tahmeampi, ainoastaan 13.–17.6. syntyneet onnistuvat jakamaan aikansa järkevästi rakkauden, työn ja arjen kesken.

”Hikiliikunta on syytä jättää muille.”

Loma/Vapaa-aika: Kaksosen energiakäyrä ei ole alkukesästä parhaimmillaan, joten hikiliikunta on syytä jättää muille. Kesäkuun loppu innostaa kaksosta matkustamaan, mutta juhannusta vietät mieluiten lähipiirin kera mökkeillen. Harmittavia velvollisuuksia ilmaantuu elokuussa kuvaan, lomailu jää tässä vaiheessa vain haaveeksi. 13.–17.6. syntyneet panostavat kesän aikana hyvinvointiin ja terveyteen.

Kesän kompastuskivet: Toukokuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden ei kannata haalia liian paljon tekemistä kesäksi, sillä oma jaksaminen on ajoittain koetuksella.

Rapu 22.6.–22.7.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Ravulle osuu alkukesän upeimmat rakkauskuviot. Venus saapuu merkkiin juuri juhannuksen alla 17.6. ja ravitsee rakkauselämää aina 12.7. saakka. Moni sinkkurapu on ihastuksen pyörteissä. Vanhoille pareille loma tekee puolestaan ihmeitä. Vanhat heilat sotkevat 14.7. jälkeen syntyneiden tunteita. Heinäkuun puolella tilanne selkiytyy: onnellisuuden huumassa etenkin 30.6.–4.7. syntyneiden parisuhteen tila vakiintuu tai syvenee. Loppukesällä ystävät ja sukulaiset tulevat lähemmäksi.

”Kannattaa varoa rikkomasta lupauksia.”

Loma/Vapaa-aika: Ravun alkukesä kuluu ystävän häitä suunnitellessa tai isovanhempien syntymäpäiviä juhlien. Heinäkuun alkupuolella rapu intoutuu matkustamaan.

Kesän kompastuskivet: 14.–17.7. syntyneiden kannattaa varoa rikkomasta lupauksia. Velvollisuuksien laiminlyönti kostautuu talven aikana. 5.–10.7. syntyneiden on hankala tehdä kompromisseja.

Leijona 22.7.–23.8.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesä on lähes koko merkin osalta hieman tapahtumaköyhä, rakkausrintamalla ei ole juhlan aihetta. Juhannus vaihtuu osalla kärttyisyyden ilmapiirissä. 13.–17.8. syntyneet osaavat parhaiten ottaa ilon irti kesästä. Sokkotreffit tai uusi ihastus tuovat iloa pitkäksi aikaa. Romanttinen venus saapuu leijonan iloksi 12.7. Elokuiset leijonat saavat nauttia intohimon tuulista aina 5.8. saakka. Mukava seuraelämän jakso suosii myös kesäjuhlia. Heinäkuisten elämässä sattuu ja tapahtuu 2.–23.8. Elokuisilla intohimo roihuaa elokuun lopusta syyskuun lopulle asti.

”Romantiikka kukoistaa osalla lomamatkoilla.”

Loma/Vapaa-aika: Vaikka leijonan loma alkaisikin juhannukselta, arjen askareet, pihatyöt tai muut velvollisuudet pitävät kiireisenä. 12.7. alkava kolmen viikon jakso on syytä hyödyntää ihmissuhteita hellien ja hoivaten. Romantiikka kukoistaa osalla lomamatkoilla. Loppukesän korkea energiataso sopii uuden harrastuksen aloittamiseen tai fyysisten rajojen kokeiluun. Elokuussa liikuntaharrastukset ovat parhaimmillaan.

Kesän kompastuskivet: Mieti, miksi olet ajoittain niin kiukkuinen. Poltat siltoja takanasi turhalla temperamentillasi.

Neitsyt 23.8.–23.9.

”Kukkein romantiikka osuu elokuulle.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Neitsyellä on takanaan mielenkiintoinen Jupiter-vuosi, jonka anteliaisuudesta pääsevät kesän aikana vielä käsiksi 7.9. jälkeen syntyneet. Jos mielitiettyä ei alkuvuoden aikana ole löytynyt, kesän aikana kannattaa suunnistaa naistentansseihin tai kesäfestivaaleille. Syyskuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden seitsenvuotiskriisi jämähtää päälle koko kesäksi. Alkukesä on romantiikan osalta mukavan lämmin, mutta kukkein romantiikka osuu elokuulle.

Loma/Vapaa-aika: Kesällä toteutat pitkään muhineen haaveesi eksoottisesta matkasta. Mukava vapauden tunne siivittää kesäpäiviä, rahaa palaa tavallista enemmän. Loppukesä tuo tällä saralla pieniä murheita.

Kesän kompastuskivet: Hoitamattomat vaivat muuttuvat hankaliksi, ellet kiinnitä niihin huomiota. Syyskuun alussa syntyneillä riittää stressitekijöitä.

Vaaka 23.9.–23.10.

”Romantiikan papitar Venus kiertää merkkiin loppukesän kohdalla.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Vaa’an katse on jo syksyssä, jolloin käynnistyy upea 12 vuoden sykli Jupiterin saapuessa merkkiin 9.9. Alkukesä ei anna romanttisella saralla sen suurempia sykähdyksiä. Juhannuksena vaaka ei innostu suurista joukkokokouksista tai ihmispaljoudesta. Myös heinäkuun alku on ihmissuhteiden osalta rauhallinen. Vaaka käpertyy mielellään omiin puuhiinsa ja nauttii kesälomasta ilman suurempia paineita. Kesäjuhlat ja tapahtumat osuvat enemmän heinäkuun jälkimmäiselle puoliskolle. Romantiikan papitar Venus kiertää merkkiin vasta loppukesän kohdalla.

Loma/Vapaa-aika: 15.10. jälkeen syntyneillä on edessään räväkkä kesä. Uskallus irtiottoon ja elämäntilanteen muuttamiseen näkyy myös kesälomasuunnitelmissa. Osa ottaa matkalaukut ja suuntaa pidemmäksikin aikaa ulkomaille, toisella kesäloma menee muuttaessa tai taloprojektissa. Kesän paras anti matkojen suhteen on 12.7.–5.8. Loppukesällä vaa’an energiataso lähtee nousuun, ja etenkin syyskuiset saavat nauttia marjanpoimimisen tai iltauinnin hohdokkuudesta 2.8. jälkeen.

Kesän kompastuskivet: 14.–19.10. syntyneet ovat vauhtisokeita toimissaan: äkkikäänteiden tekeminen tuntuu hetkellisesti mukavalta, mutta saatat katua myöhemmin. 7.–11.10. syntyneet sortuvat muiden määräilyyn.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Merkin viimeisellä viikolla syntyneet elävät melkoista vauhtikesää toimintapommi Marsin liikkuessa merkissä. Osa joutuu kuitenkin vielä kesäkuun lopulla tasapainoilemaan kesäflunssan tai kipeän polven kanssa. Eroottinen vire on huippulukemissa heinäkuun aikana. Koko merkki nauttii 17.6. lähtien vilkkaasta sosiaalisesta elämästä: juhannusjuhlissa on paikalla puoli sukua ja laaja ystäväpiiri. Heinäkuun jälkimmäisellä puoliskolla on hyvä hetki panostaa lähipiirin huomioimiseen.

”Skorpioni saa lomajaksoa ajatellen taivaankannen upeimmat kuviot.”

Loma/Vapaa-aika: Skorpioni saa kesän lomajaksoa ajatellen taivaankannen upeimmat kuviot. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet ottavat itsestään mittaa väitöskirjan, maratonkokeilun tai ylennyksen vaatiman työmäärän puitteissa. Turhaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita on hyvä välttää elokuun alkuun saakka. 6.–10.10. syntyneet ovat melkoisen menestyskuvion keskellä. Hyvä rahatilanne mahdollistaa matkustelun, osa panostaa ylellisiin hankintoihin. Loppukesällä on hyvä muistaa levätä, kevät ja alkukesä eivät ole antaneet tähän mahdollisuutta.

Kesän kompastuskivet: Liika vauhti! Mars tekee tepposia etenkin merkin viimeisellä viikolla syntyneille. Uhkarohkeat kokeilut ja vauhdin hurma ovat kesän kulussa vaarallinen yhdistelmä.

Jousimies 23.11.–23.12.

”Parisuhdetta avittaa positiivinen käänne elämässä.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Hektinen kevät pakottaa marraskuisen jousimiehen etsimään rauhallista olotilaa. Loma tuleekin nyt todella tarpeeseen. Koska kiireet jatkuvat vielä elokuussa, juhannuksen jälkeinen viiden viikon periodi on hyvä pyhittää ihmissuhteiden ja erityisesti rakkauselämän vaalimiseen. Joulukuun alussa syntyneiden tunnetilat vaihtelevat lattiasta kattoon: kesän stressikuvio pakottaa tarkistamaan läheisimpien ihmissuhteiden tilanteen. 16.–19.12. syntyneiden parisuhdetta avittaa positiivinen käänne elämässä: muutto, vauvan syntymä tai uusi työpaikka. Rakkauselämän parhaat hetket osuvat 12.7.–5.8.

Loma/Vapaa-aika: Jousimiehen lomatunnelmat eivät vielä kesäkuussa ole parhaimmillaan. Arjen velvollisuuksien pyörittäminen ei anna mahdollisuutta levolle. Kuun vaihteessa ja joulukuun alussa syntyneet mökkeilevät tai matkustelevat paljon. Taide- ja kulttuuritapahtumat vetävät puoleensa. Heinäkuun lopun pyhität lomamatkalle.

Kesän kompastuskivet: Lepo ja rentoutuminen unohtuvat! Ethän vie itseäsi jaksamisen äärirajoille, terveytesi reistailee unenpuutteen ja liian vähäisen levon takia.

Kauris 23.12.–21.1.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kauris elää upeiden mahdollisuuksien kesää. Talous- tai työtilanteen hyvät uutiset tuovat myös rakkauselämään mukavaa nostetta. 6.–10.1. syntyneet ovat kesäkuun lopulla menestyksen kukkulalla. Rakastunut kauris ottaa askelia avioliittoon, lapsen ristiäiset tai perheen ulkomaanmatka tuo arkeen kaivattua glamouria. Juhannukseen kannattaa panostaa, mukavat kesämuistot tuovat myös parisuhteeseen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sinkkukauriin romantiikan nälkä on vahvimmillaan 5.8. jälkeen, eikä tarjontakaan ole huonoa. Elo-syyskuun taite lupaa merkin lopulla syntyneille onnellisuuden huipentumaa.

”Oletko varma, että haluat viettää kesälomasi valitsemiesi ihmisten seurassa?”

Loma/Vapaa-aika: Kauriin lomakuviot ovat ehdottomasti taivaankannen parasta antia. Erityisesti 7.1 jälkeen syntyneet pääsevät irrottelemaan kunnolla. Hauskanpito ja rentoutuminen on syytä ottaa pohjanmaan kautta, sillä tuleva syksy tulee olemaan erityisen työläs ja kiireinen. Energiataso on korkeimmillaan heinäkuun helteillä. Uinti- tai juoksukilometrien kerääminen onnistuu tässä kohtaa kesää parhaiten.

Kesän kompastuskivet: Seuran valinta! Oletko varma, että haluat viettää aikaasi ja kesälomasi valitsemiesi ihmisten seurassa? Yksi ihminen onnistuu pilaamaan ilmapiirin totaalisesti.

Vesimies 21.1.–20.2.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Toimintapommi Mars kurittaa merkkiä kesän aikana. Erityisesti 13.2. jälkeen syntyneiden pinna ja kärsivällisyys ovat hetkittäin koetuksella. Kesän kulkuun ilmaantuu hankala mies, joka osaa koetella hermojasi. Juhannusjuhlilla tulee erimielisyyksiä, joita selvitellään vielä pitkään kesän kulussa. Rakkauselämän seesteisempi ajanjakso näyttäytyy näille vesimiehille vasta 2.8. jälkeen. Muille vesimiehille kesä on huomattavasti rauhallisempi, seuraelämän mukavin piikki osuu 12.7.–5.8. Kesän kulussa ei ole tarvetta tehdä sen suurempia parisuhdejärjestelyjä, turvallisuuden ja pysyvyyden tunne kiehtoo enemmän.

”Energiakäyrä lähtee hyvään nousuun elokuun alussa.”

Loma/Vapaa-aika: Ne vesimiehet, jotka pääsivät nauttimaan helteistä toukokuussa ja mukavista lomatunnelmista kesäkuun alkupuoliskolla, saavat viedä mukavia muistoja syksyn puolelle. Yhtä hempeä taivaankansi ei helli vesimiehen juhannusjuhlaa tai kesä-heinäkuun taitetta. Heinäkuun toiselta viikolta lähtien vesimies viihtyy kesätoreilla, tanssilavoilla tai urheilukilpailuissa. Energiakäyrä lähtee hyvään nousuun elokuun alussa.

Kesän kompastuskivet: Turha kiire ja stressi! Otatko itsellesi liian paljon tekemistä, nalkutatko muille tekemättömistä töistä ja hoitamattomista asioista?

Kalat 20.2.–21.3.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesässä on aimoannos herkkyyttä ja tunnelmaa, joka näkyy juhannusjuhlien humussa. Hyvässä seurassa auringonlasku, kokon polttaminen tai iltauinti tuntuvat taivaalliselta. Romantiikka väreilee 17.6.–12.7.

Heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla kala innostuu matkustamaan. Sukuloiminen ja ystävien tapaaminen sujuu hyvässä hengessä, osa irrottelee kesäfestivaaleilla ja konserteissa. Merkkiä runnova seitsenvuotiskriisi on armoton maaliskuun ensimmäisellä viikolla syntyneille. Alkukesän matala­vireinen tunnelma palaa vielä loppukesän kohdalla. Sotkuisista ihmissuhteista kannattaa pysyä kaukana.

Loma/Vapaa-aika: Kala siirtyy kesän parhaimpaan lomajaksoon 17.6. Helmikuiset nauttivat juhannusviikolla puutarhatöiden, grillauksen tai pihatalkoiden tunnelmasta. Maaliskuiset rentoutuvat vasta juhannuksen jälkeen. Vapaa-aika kuluu veneillessä, uidessa tai muuten luonnossa. Heinäkuun ensimmäinen puolisko sopii myös matkustamiseen. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet saavat elää huikean energistä alkukesää, liikkujan unelmakunto löytyy juuri heinäkuun helteillä. Energisen kevään ja alkukesän jälkeen kala pudottautuu maan pinnalle, elokuussa on mahdollista laiskotella.

”Oletko turhan ankara läheisillesi?”

Kesän kompastuskivet: Ylenpalttinen kriittisyys! Oletko turhan ankara läheisillesi ja vaaditko heiltä asioita, joita on mahdoton toteuttaa? Jos et osaa hellittää, lietsot raskasta ilmapiiriä ympärillesi.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

 

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä jousimiehille on luvassa tänä suvena.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Hektinen kevät pakottaa marraskuisen jousimiehen etsimään rauhallista olotilaa. Loma tuleekin nyt todella tarpeeseen. Koska kiireet jatkuvat vielä elokuussa, juhannuksen jälkeinen viiden viikon periodi on hyvä pyhittää ihmissuhteiden ja erityisesti rakkauselämän vaalimiseen. Joulukuun alussa syntyneiden tunnetilat vaihtelevat lattiasta kattoon: kesän stressikuvio pakottaa tarkistamaan läheisimpien ihmissuhteiden tilanteen. 16.–19.12. syntyneiden parisuhdetta avittaa positiivinen käänne elämässä: muutto, vauvan syntymä tai uusi työpaikka. Rakkauselämän parhaat hetket osuvat 12.7.–5.8.

Loma/Vapaa-aika: Jousimiehen lomatunnelmat eivät vielä kesäkuussa ole parhaimmillaan. Arjen velvollisuuksien pyörittäminen ei anna mahdollisuutta levolle. Kuun vaihteessa ja joulukuun alussa syntyneet mökkeilevät tai matkustelevat paljon. Taide- ja kulttuuritapahtumat vetävät puoleensa. Heinäkuun lopun pyhität lomamatkalle.

Kesän kompastuskivet: Lepo ja rentoutuminen unohtuvat! Ethän vie itseäsi jaksamisen äärirajoille, terveytesi reistailee unenpuutteen ja liian vähäisen levon takia.

Julkaisemme 24.6. alkaen joka päivä yhden tähtimerkin oman kesähoroskoopin 2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä leijonille on luvassa tänä suvena.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesä on lähes koko merkin osalta hieman tapahtumaköyhä, rakkausrintamalla ei ole juhlan aihetta. Juhannus vaihtuu osalla kärttyisyyden ilmapiirissä. 13.–17.8. syntyneet osaavat parhaiten ottaa ilon irti kesästä. Sokkotreffit tai uusi ihastus tuovat iloa pitkäksi aikaa. Romanttinen venus saapuu leijonan iloksi 12.7. Elokuiset leijonat saavat nauttia intohimon tuulista aina 5.8. saakka. Mukava seuraelämän jakso suosii myös kesäjuhlia. Heinäkuisten elämässä sattuu ja tapahtuu 2.–23.8. Elokuisilla intohimo roihuaa elokuun lopusta syyskuun lopulle asti.

Loma/Vapaa-aika: Vaikka leijonan loma alkaisikin juhannukselta, arjen askareet, pihatyöt tai muut velvollisuudet pitävät kiireisenä. 12.7. alkava kolmen viikon jakso on syytä hyödyntää ihmissuhteita hellien ja hoivaten. Romantiikka kukoistaa osalla lomamatkoilla. Loppukesän korkea energiataso sopii uuden harrastuksen aloittamiseen tai fyysisten rajojen kokeiluun. Elokuussa liikuntaharrastukset ovat parhaimmillaan.

Kesän kompastuskivet: Mieti, miksi olet ajoittain niin kiukkuinen. Poltat siltoja takanasi turhalla temperamentillasi.

Julkaisemme 24.6. alkaen joka päivä yhden tähtimerkin oman kesähoroskoopin 2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä kaloille on luvassa tänä suvena.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesässä on aimoannos herkkyyttä ja tunnelmaa, joka näkyy juhannusjuhlien humussa. Hyvässä seurassa auringonlasku, kokon polttaminen tai iltauinti tuntuvat taivaalliselta. Romantiikka väreilee 17.6.–12.7.

Heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla kala innostuu matkustamaan. Sukuloiminen ja ystävien tapaaminen sujuu hyvässä hengessä, osa irrottelee kesäfestivaaleilla ja konserteissa. Merkkiä runnova seitsenvuotiskriisi on armoton maaliskuun ensimmäisellä viikolla syntyneille. Alkukesän matalavireinen tunnelma palaa vielä loppukesän kohdalla. Sotkuisista ihmissuhteista kannattaa pysyä kaukana.

Loma/Vapaa-aika: Kala siirtyy kesän parhaimpaan lomajaksoon 17.6. Helmikuiset nauttivat juhannusviikolla puutarhatöiden, grillauksen tai pihatalkoiden tunnelmasta. Maaliskuiset rentoutuvat vasta juhannuksen jälkeen. Vapaa-aika kuluu veneillessä, uidessa tai muuten luonnossa. Heinäkuun ensimmäinen puolisko sopii myös matkustamiseen. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet saavat elää huikean energistä alkukesää, liikkujan unelmakunto löytyy juuri heinäkuun helteillä. Energisen kevään ja alkukesän jälkeen kala pudottautuu maan pinnalle, elokuussa on mahdollista laiskotella.

Kesän kompastuskivet: Ylenpalttinen kriittisyys! Oletko turhan ankara läheisillesi ja vaaditko heiltä asioita, joita on mahdoton toteuttaa? Jos et osaa hellittää, lietsot raskasta ilmapiiriä ympärillesi.

Julkaisemme 24.6. alkaen joka päivä yhden tähtimerkin oman kesähoroskoopin 2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.