Etsi aikaa hiljentymiseen ja omaan rauhaan.

Rakkaus

22.–24.5. syntyneet kaksoset pääsevät alkuvuoden jälkeen ylös epäselvästä tunnesuosta, jonka vietävinä he ovat olleet jo pari vuotta. Elämäntilanne ihmissuhderintamalla muuttuu valoisammaksi.

Muut  toukokuussa syntyneet joutuvat kamppailemaan epäselvien tunteiden, suurten odotusten ja harmaan arjen tuomien pettymysten kanssa. Tiukka totuudessa pysyminen on tulevana vuonna parisuhteen valttikortti.

Kesäkuussa syntyneille vuosi on rakkausrintamalla tasaisempi. Yhteinen­ työprojekti, remontti tai harrastus panee puhaltamaan yhteen­ hiileen. Kuun vaihteessa tai kesäkuun ensimmäisellä viikolla syntyneet saavat osakseen upeimmat planeetta­kuviot. Romanttisin­ ajanjakso osuu kesään juhannuksen jälkeen. Hempeitä tunnelmia on luvassa aina 18.7. saakka.

Työ ja raha

Hienoinen laiskuus, väsymys tai saamattomuus vaivaa toukokuussa syntyneitä. Luova työ tuntuu mukavalta, puurtaminen taas ei. Taloustilanne kärsii kunnianhimon puutteesta. Kesäkuussa­ syntyneet paiskivat talven ja kevään aikana pitkää päivää, mikä näkyy tilipussissa.

Puhetyöläiset ovat elementissään 8.–29.5. Huonoja sijoituksia on syytä varoa 17.–30.6. Syksy ja loppuvuosi ovat työrintamalla uusien mahdollisuuksien aikaa.

Hyvinvointi

Merkin alkupäässä syntyneet pääsevät eroon pitkäaikaisesta väsymyksestään tai saamattomuuden tunteestaan. 25.–30.5. syntyneet eivät ole vuoden aikana parhaassa vedossa, sillä voimat ovat joskus hukkateillä. Kesäkuussa­ syntyneet ottavat itseään niskasta kiinni, ja uusi ruokavalio tai kuntoiluinnostus antaa­ voimia.

Vuoden 2014 vuosihoroskoopista julkaistaan kaksi tähtimerkkiä päivässä. Kaikki ennustukset ovat luettavissa torstaina 9.1.2014.

Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän? Satu Ruotsalaisen laatima ystävänpäivähoroskooppi kertoo, minkä merkin seurassa kannattaa juhlia päivää ja minkä kanssa syntyy kärhämää. Mutta mistä löytyisi sutinaa?

Oinas 21.3.–21.4.

Vietät tänä vuonna harvinaisen romanttista ystävänpäivää, kun sosiaalinen Venus ja toimintapommi Mars kiertävät merkissäsi. Älä jää kotisohvalle, vaan etsiydy ihmisten seuraan ja nauti irrottelusta. Vaa’an seurassa koet sielujen sympatiaa ja juttu luistaa. Vaikka skorpioni ja kauris saavat sinut tavallisesti ärsyyntymään, osaat luovia heidänkin kanssaan tahdikkaasti. Ystävänpäiväromanssi voi syntyä yllättäen toisen oinaan kanssa.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Podet melkoista puheripulia ja tarvitset ympärillesi ihmisiä, jotka jaksavat olla yhtä innostuneita maailmanmenosta ja ajan ilmiöistä. Ystävänpäivää kannattaa nyt juhlistaa pitkän kaavan kautta, juttua riittää pikkutunneille saakka. Romantiikannälkäinen oinas ja aina yhtä sulokielinen vaaka sopivat päivän seurueeseen loistavasti. Jousimiehen elämänongelmat vaativat syvempää paneutumista, myös neitsyen kanssa syntyy helposti erimielisyyttä.

Kauris 23.12.–20.1.

Et ole erityisen sosiaalinen ystävänpäivänä, kavereillasi tuntuu olevan muuta menoa ja arjen kiireet eivät anna tilaa juhlinnalle. Olet levoton ja turhautunut, läheisten kanssa syntyy helposti konflikteja. Rapu ja kalat tuovat parhaiten sisäisen lapsesi esille ja saavat pinnan alla uinuvan tunnepuolesi heräämään. Ystäväpiirissäsi olevat neitsyet ja vesimiehet vastaavat älyllisiin haasteisiisi parhaiten. Tulisieluinen oinas ja epävakaa vaaka testaavat kärsivällisyyttäsi.

Härkä 21.4.–22.5.

Et ole erityisen sosiaalisella tuulella, ja ystävänpäiväjuhlat jäävät helposti tekstiviestin tai kortin lähettämisen asteelle. Jos ystävät saavat kuitenkin houkuteltua sinut mukaan rientoihinsa, tyydyt rauhalliseen elokuvailtaan tai aikaiseen päivällistapaamiseen. Innostut vesimiehen ajatuksista ja ideoista, mutta paras romantiikan kipinä syttyy herkän kalan kanssa. Seurueeseen eksyvän leijonan itsetunto-ongelmat tai egon nostatus eivät herätä sympatiaasi.

Rapu 22.6.–22.7.

Päädyt todennäköisimmin juhlistamaan päivää tutun ja turvallisen naapurin, sukulaisen tai ikiystävän seurassa, saatat myös innostua kaivamaan vanhojen luokkakavereiden yhteystietoja esille. Olet harvinaisen suorasukaisella tuulella ja tämä saa etenkin leijona-, ja kaurisystävän perääntymään. Neitsyt saa mielesi mukavasti tasaantumaan, myös skorpioni onnistuu viileästi palauttamaan jalkasi maan kamaralle kiivaimmassa hormonimylläkässäsi.

Leijona 22.7.–23.8.

Olet ystävänpäivänä seuraelämän keskiössä, huumorintajusi ja tilannekomiikkasi toimii pettämättömästi, vedät puoleesi muita hauskanpitäjiä. Kun menojalka vipattaa lupaavasti, tanssiparketilla ei tarvitse pyöriä yksinään. Itsetietoinen oinas on ystävänpäivänä kuuma pakkaus, romanssin poikanen voi myös olla luvassa tyylikkään vaa’an kanssa. Viisaan vesimiehen kanssa syntyvät parhaat ja syvällisimmät keskustelut, mutta samalla kiivaimmat väittelyt.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Joudut katselemaan vierestä, kun muut suunnittelevat ystävänpäivätapaamisia tai muita iltarientoja. Arkivelvollisuuksien hoitaminen ei välttämättä anna tilaa sen suuremmille irtiotoille, mukava viestittely ystäväpiirin kesken tuo kuitenkin tärkeän hyvän mielen. Ystävien joukosta erottuvat jämäkkä kauris ja lupaukset pitävä toinen neitsyt. Romanttisessa mielessä ravun herkkyys ja kalan kyky ilmaista rakkautta ovat piirteitä, joita todennäköisesti arvostat suuresti.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Et nauti seuraelämän keskipisteenä olemisesta juuri nyt, ja siksi vetäydyt mieluiten omaan rauhaasi tai vietät mukavaa koti-iltaa läheisten seurassa. Ystävänpäivänä sinulle on tärkeämpää kuulla vanhempien tai parhaan ystävän kuulumisia, puolitutut eivät saa huomiotasi. Ystäväpiirissäsi viihdyt parhaiten maanläheisen härän tai herkän kalan kanssa, romantiikka kukoistaa ravun tai kauriin kanssa. Etäinen vesimies ja tasapainoton vaaka saavat piikkisi esille.

Jousimies 22.11.–23.12.

Pääset onnellisesti nauttimaan taivaankannen lahjoista ystävänpäivänä, merkkiisi osuva lämpöaalto jatkuu huikeana aina kesäkuun alkuun saakka. Ota vastaan ystävien kutsu, luvassa on hauskanpitoa ja tervetullutta irrottelua. Valloittava oinas on monelle merkille kiintoisa kumppaniehdokas, niin myös sinulle. Myös vaaka ja kaksonen sopivat sekä ystäväpiiriin että rakastetuksi. Pikkutarkka neitsyt ja yliherkkä kala saavat elämässäsi aikaan kaaosta.

Vaaka 23.9.–23.10.

Oikeassa seurassa loistat ja säkenöit, mutta tänä ystävänpäivänä on vaarana eksyä kiukkuisen, humalaisen tai elämään katkeroituneen vanhan tuttavan seuraan, joka pilaa tunnelmasi läsnäolollaan. Valitse siis viisaasti. Maskuliininen oinas saa feminiinisen puolesi parhaiten esille, ystäväpiirissä oinas voi kuitenkin olla se, joka ärsyttää eniten. Vesimiehen upea tarinointi ja viisas elämänkatsomus saavat polvesi notkumaan, myös leijonan kupliva luonne vetoaa huumorintajuusi.

Vesimies 20.1.–20.2.

Vietät lämminhenkistä ystävänpäivää ja kaipaat ympärillesi sanavalmiita älykköjä, jotka pysyvät järjenjuoksusi mukana. Olet tuki ja turvallinen olkapää suurimmalle osalle ystävistäsi, sinuun luotetaan ja uskotaan ystävänä ja kumppanina. Ystäväpiirissäsi on todennäköisesti vilkkaita kaksosia tai sanavalmiita vaakoja, joiden kanssa parannat mielelläsi maailmaa. Leijona herättää sinussa intohimon tunteita, härän jähmeys ja hitaus taas kaivavat huonoimmat puolesi esille.

Kalat 20.2.–21.3.

Alkuvuoden vilkkaan sosiaalisen jakson jälkeen jättäydyt mielelläsi taka-alalle ja vietät ystävänpäivää matalalla profiililla. Pysähtyneisyyden tunne sopii mukavaan koti-iltaan, lämminhenkinen tekstiviesti ystäville ajaa kyllä asiansa. Ystäväpiirissäsi härkä on vahvin tukipilarisi vaikeuksien keskellä, mutta hauskanpito onnistuu sekä ravun että kauriin kanssa. Skorpioni vastaa intohimojesi herättelystä, mutta kaksosen ja jousimiehen levottomuus tuntuvat vieraalta.

Päivän horoskoopin löydät täältä ja vuosihoroskoopin 2017 täältä.

Ihmissuhteiden tulevaisuutta pitää pohtia tarkkaan.

Kalat 20.2.–21.3.

Rakkaus: Merkkiä syksystä 2015 saakka kormittanut seitsenvuotiskriisi on vielä kesken 13.3. jälkeen syntyneiden osalta. Ihmissuhteissa on pakko miettiä tulevan vuoden aikana, mikä on kestävää ja mikä on pakko laittaa syrjään. Tammikuu on koko merkin osalta tarmokas ja huikean energinen, Venuksen tuomat hyvät hetket on järkevää säilöä rinnan alle kevääseen saakka. Vaikka rakkaudenpapitar Venus poistuukin merkistä 3.2., se palaa uudelleen 3.4. ja testaa kumppanuuden kestävyyttä. Jos huhtikuun alku tuntuu pääsiäiseen asti nihkeältä, loppupuolen ihanuudesta on hyvä nauttia täysin palkein. Myös elokuu ja marraskuu ovat ihmissuhderintamalla antoisia. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla syntyneillä on elämässään suuria unelmia.

Ihmissuhteissa on pakko miettiä, mikä on kestävää ja mikä on pakko laittaa syrjään.

Työ ja raha: Ennen 13.3. syntyneillä työelämä helpottuu selkeästi, viime vuoden raskas ponnistelu tuntuu vain ikävältä muistolta. Etenkin 8.–12.3. syntyneet saavat niittää kylvämäänsä, menestys seuraa ahkeruuden perässä. Jos talven ja kevään kulku on vielä työelämän suhteen tasaisempi, 10.10. jälkeen alkava loppuvuosi tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia. Vuoden 2017 puolella näistä etuisuuksista pääsevät nauttimaan ennen 9.3. syntyneet. Merkin loppupäässä syntyneillä seitsenvuotiskriisi päättyy 20.12. Uuden vuoden kohdalla on hyvä tähyillä vuoden 2018 puolelle, luvassa on työn ja talouden mukava nousukausi.

Hyvinvointi: Terveyden puolella suurimmat haasteet näkyvät 13.3. jälkeen syntyneillä, uupumuksen oireet kannattaa ottaa tosissaan. Syksy ja loppuvuosi ovat muille kaloille parasta itsehuollon aikaa, unelmamatka tai huippukunnon saavuttaminen kannustavat tulevaan.

Työurakka tai opiskelurupeama tuottaa upeaa tulosta.

Vesimies 21.1.–20.2.

Rakkaus: Elämässäsi on uutta nostetta, intoa ja myötätuulta, vuosi 2017 on upeiden mahdollisuuksien aikaa. Joulunajan ja mieleenpainuvan uudenvuodenjuhlan jälkeen saat tammikuun alkupäivinä nauttia Venuksen kierrosta merkissäsi, ihmissuhteissasi on ylimääräistä hehkua. Arkeen palaaminen tapahtuu kuitenkin jo ennen loppiaista. Tammikuussa ja kuun vaihteessa syntyneille vuoden kulku ei lupaa rakkausrintamalle suuria käänteitä, onnekkaimmat tapahtumat koskevat enemmän 3.2. jälkeen syntyneitä. Romantiikan kannalta heinäkuu 5.7. jälkeen tulee olemaan vuoden kohokohta, ystävyys ja yhteistyö ovat tapetilla 14.10.–7.11.

Onnekkaat käänteet näkyvät myös tilipussissa.

Työ ja raha: Alkuvuosi tulee olemaan erityisesti 10.–14.2. syntyneiden elämässä menestyksellistä, työ- tai opiskelurupeama tuottaa upeaa tulosta. Talven ja kevään kulkuun on hyvä ujuttaa mielenkiintoinen kurssi- tai koulutustilaisuus. 3.–9.2. syntyneet menestyvät loppukevään ja kesän kuluessa, taloustilanteen kohetessa myös upeat matkat ovat mahdollisia. Merkin loppupuolella syntyneille loppukesä ja alkusyksy 10.10. saakka merkitsevät henkilökohtaista läpimurtoa. Onko kiikarissa uusi työ tai parempi palkka, onnekkaat käänteet näkyvät myös tilipussissa.

Hyvinvointi: Saat kaikki mahdolliset työkalut terveytesi ja hyvinvointisi hoitamiseen, taivaankansi ei lahjo muita merkkejä yhtä ruhtinaallisesti. Jos löydät itsellesi uuden sopivamman ruokavalion tai innostavan liikuntaharrastuksen, pääset kohentamaan energiatasoasi huikeasti. Antoisat matkat ovat vuoden parasta terapiaa.

Puhu suoraan mieltä vaivaavista asioista.

Kauris 23.12.–21.1.

Rakkaus: Ihmissuhteesi tulevat olemaan koetuksella helmikuun alusta asti. Mielenkiintoisen kevään kiemurat tuovat tullessaan haastavan työkaverin tai parisuhteen nousut ja laskut. Maaliskuu on rakkauselämän kannalta vaativa, epäselvistä asioista on syytä puhua suoraan. Kesäkuusta kannattaa nauttia täysin rinnoin nihkeän kevään jälkeen. Myös romantiikan saralla alkukesä on antoisin. Syksyn saapuessa sosiaaliset suhteet ovat parhaimmillaan. Joulun tienoilla syntyneet pohtivat rakkauden ja intohimon olemusta.

Älä ota kaikkia maailman töitä hoitaaksesi, uuvut liian työtaakan alla.

Työ ja raha: Jos alkuvuoden kohdalla postilaatikosta tipahtelee ylimääräisiä laskuja, tai menoja on enemmän kuin tuloja, viisas korjausliike on paikallaan. Järjestelmällisyys ja hyvä organisointikyky ovat onneksi puolellasi kevään aikana, etenkin 10.3. alkava tehojakso työrintamalla kestää huhtikuun loppupuolelle saakka. Myös alkusyksy 5.9. jälkeen on otollinen hetki lisätä työmäärää, ja talous kohenee menoja vähentämällä.

Hyvinvointi: Stressi on tulevan vuoden pahin vihollisesi. Älä ota kaikkia maailman töitä hoitaaksesi, uuvut liian työtaakan alla. Oma aika on ajoittain tapetilla, mutta sitäkin järjestyy aikatauluja suunnittelemalla. Loppuvuoden kohdalla Saturnus tuo tullessaan ylimääräistä vastuuta, joka ei vähene vuonna 2018. Pidä huoli, että pidät ohjakset käsissäsi, kukaan muu ei tee sitä puolestasi.