Kuvitus: Helmi Järvinen, Shutterstock
Kuvitus: Helmi Järvinen, Shutterstock

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä tähdet povaavat skorpionin kesään.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Rakkaus/ihmissuhteet: Skorpioni sai nauttia erityisen mukavasta ja sosiaalisesta loppukeväästä, ja siksi alkukesä ei välttämättä ollut romanttisessa mielessä paras mahdollinen. 25.6. jälkeen kesä tarjoaa parisuhteen harmoniaa, intohimon tuulia ja mukavaa yhdessäoloa. Yhteinen taloprojekti, harrastus tai matkustelu pitää parisuhteen elinvoimaisena. Sinkkuskorpioni on heinäkuun toisella ja kolmannella viikolla rohkea, sanavalmis ja aloitteellinen, 9.8. jälkeen on aika tarkistaa syttyneen kipinän kestävyyttä. Aivan merkin loppupäässä syntyneet ovat kriittisiä: huono parisuhde tulee monella päätökseen pitkän harkinnan jälkeen.

Loma/vapaa-aika: 25.6. alkava kuuden viikon jakso on suotuisa kesä-heinäkuun taitteessa lokakuisille ja 9.7. jälkeen marraskuisille. Skorpioni ei tänä kesänä tunnelmoi joukkotapahtumissa: liikunnallinen perheloma urheiluopistolla tai golfkentällä ajaa asiansa, osa hakeutuu yksinäiselle mietiskelymatkalle. Työpaineet alkavat jo 9.8. jälkeen ja pakottavat takaisin sorvin ääreen.

Kesän kompastuskivet: 20.–22.11. syntyneet palaavat loppuvuoden 2014 tunnelmiin, sillä seitsenvuotiskriisi puskee väkisinkin kesän kulkuun. Oman pimeän puolen kohtaaminen voi pahimmillaan olla riskin ottamista, uhkapelaamista ja alavireisyyttä. Kesä nostaa pintaan skorpionin perisynnin: mustasukkaisuuden ja omistamisen pakkomielteen.

Vesimies, romanttinen puolesi on nyt parhaimmillaan!

Taivaankansi tukee toimiasi lähes koko kesän. Panosta ihmissuhteisiin muiden tehtävien rajoissa. Et ota painetta aikatauluista tai muiden vaatimuksista, luovit tilanteissa diplomaattisilla kyvyilläsi. Romanttinen puolesi on parhaimmillaan 5.7. jälkeen.

Heinäkuussa sosiaalinen luonteesi koettelee kumppanisi ymmärrystä, kun kohdennat intohimosi harrastukseen tai ystäväpiirin kesäpäiviin. Tunnekäyrä on huipussaan 10.–12.7.

Kesämatkat toimivat inspiraation lähteenä etenkin 2.–12.2. syntyneille, sinkkuvesimiehen kesäromanssi voi syttyä juuri matkalla. Loppukesä on stressialttiimpi, silloin parisuhteessa tulee kädenvääntöä.

Kesän tunne-elämän parhaat jaksot ovat vielä edessä.

Jos olet syntynyt ennen 13.3., kesäsi kulkee kepeästi. Olet ihmissuhteissasi joustava ja toimit suodattimena myös muiden erimielisyyksissä.

Merkkiin osunut seitsenvuotiskriisi jatkuu vielä 13.3. jälkeen syntyneillä. Pienet haasteet ja ongelmat heijastuvat parisuhteeseen, ja juhannusjuhlissa tunnelma saattoi olla kireä. Liikaa voimia vievä parisuhde tulee helposti päätökseensä.

Sosiaalinen elämä on kaloille parhaimmillaan 31.7. jälkeen. Elokuu tuo tullessaan juhlia ja tapahtumia, joissa etenkin sinkkukala viihtyy hyvin. Tunne-elämän parhaat jaksot osuvat kausiin 15.–17.6., 12.–14.7. sekä 9.–11.8.

Kauriiden loppukesästä on tulossa rauhallinen.

Joulukuisen kauriin kiivastempoinen kesäjakso päättyi juhannuksena. Silloin kiistat roskien viemisestä tai lasten hoidosta helpottivat, ja leppoisa lomatunnelma pehmittää ihmissuhteita.

Tammikuiset kauriit pääsivät juhannuksen alla nauttimaan mukavasta seurasta. Seuran valinta on edelleen kuitenkin tärkeää, sillä ärsyyntymiskynnys on matalalla aina 20.7. saakka. Etenkin tammikuun alkupuolella syntyneillä räiskyy parisuhteissaan.

Loppukesä on lähes kaikille kauriille rauhallinen, ainostaan merkin viimeisellä viikolla syntyneillä levottomuus tai sinkkuelämän yksitoikkoisuus aiheuttaa ylimääräistä tempoilua. Kesän tunne-elämän kohokohdat osuvat ajanjaksoille 8.–10.7. ja 4.–6.8.

Jousimiehen kesän tunne-elämän huippuhetket lähestyvät.

13.12. jälkeen syntyneiltä seitsenvuotiskriisi kysyy kärsivällisyyttä ja tahtoa ylittää hankaluudet, moni parisuhde on käymistilassa. Sinkkujouskari on erityisen kriittinen ihmissuhdevalinnoissaan.

Kriisin ja elämänmuutoksen juuri läpikäyneet jousimiehet arvostavat kesän kulussa turvallisuutta ja vakautta. Alkukesä on romantiikan saralla rauhallinen, juhannuksena tulee oman ajan ja tilan tarve.

Jousimiehen kesän mukavin jakso alkaa 20.7. jälkeen. Yhteinen kesäharrastus tai perhejuhlat luovat loppukesään yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kesän tunne-elämän huippuhetket osuvat aikaan 5.–7.7. ja 1.–3.8., jolloin eksoottiset matkat toimivat jousimiehen romantiikan lähteinä.