Kuvitus: Helmi Järvinen, Shutterstock
Kuvitus: Helmi Järvinen, Shutterstock

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä tähdet povaavat kauriin kesään.

Kauris 23.12.–21.1.

Rakkaus/ihmissuhteet: Kauriin alkukesässä ei ollut kovin suuria romantiikan aaltoja: arkinen puuhastelu, puutarhatyöt tai lastenhoito vaativat enemmän huomiota. Loppukevään jännitteiden jälkeen kaikki rauha on kuitenkin pala paratiisia. Nyt juhannuksen jälkeen rauha on vaihtunut kärsimättömyydeksi, joka joulukuisilla on pahimmillaan kesä–heinäkuun taitteessa ja tammikuisten riesana 9.7. jälkeen. Heinäkuun lopun kivoja juhlia, matkoja ja kesätapahtumia ei kannata pilata riitelyllä. Kesän mukavimmat tuulet puhaltavat 11.8. jälkeen: loppukesä ja alkusyksy tarjoavat sekä sinkulle että vakiintuneelle sykähdyttäviä hetkiä.

Loma/vapaa-aika: Juhannuksen jälkeen lomailevat kauriit saavat unohtaa laiskottelun ja hemmottelun. Muutto, remontti, lasten kesäloma tai ystävän häiden järjestely vie odottamattoman paljon energiaa ja aikaa, ja pinna kiristyy vähemmästäkin. Kauriin sosiaalisin jakso osuu 18.7. jälkeen heinäkuun loppupuoliskolle, missä mukavat mökkilomat, matkat ja juhlat ovat ajankohtaisia. 23.–28.12. syntyneiden parhaat lomahetket osuvat 11.8. jälkeen. Loppukesä on näille kauriille levon ja rentoutumisen tyyssija, josta muut kauriit saavat nauttia vasta syksyn tullen.

Kesän kompastuskivet: Merkkiin osunut muutospaine tuo levottomuutta 10.–14.1. syntyneiden kesään, harkinta suurten elämänmuutosten kohdalla on paikallaan. Osa tekee liian nopeita käänteitä asumisen, parisuhteen tai työn vaihdoksen suhteen.

Vesimies, romanttinen puolesi on nyt parhaimmillaan!

Taivaankansi tukee toimiasi lähes koko kesän. Panosta ihmissuhteisiin muiden tehtävien rajoissa. Et ota painetta aikatauluista tai muiden vaatimuksista, luovit tilanteissa diplomaattisilla kyvyilläsi. Romanttinen puolesi on parhaimmillaan 5.7. jälkeen.

Heinäkuussa sosiaalinen luonteesi koettelee kumppanisi ymmärrystä, kun kohdennat intohimosi harrastukseen tai ystäväpiirin kesäpäiviin. Tunnekäyrä on huipussaan 10.–12.7.

Kesämatkat toimivat inspiraation lähteenä etenkin 2.–12.2. syntyneille, sinkkuvesimiehen kesäromanssi voi syttyä juuri matkalla. Loppukesä on stressialttiimpi, silloin parisuhteessa tulee kädenvääntöä.

Kesän tunne-elämän parhaat jaksot ovat vielä edessä.

Jos olet syntynyt ennen 13.3., kesäsi kulkee kepeästi. Olet ihmissuhteissasi joustava ja toimit suodattimena myös muiden erimielisyyksissä.

Merkkiin osunut seitsenvuotiskriisi jatkuu vielä 13.3. jälkeen syntyneillä. Pienet haasteet ja ongelmat heijastuvat parisuhteeseen, ja juhannusjuhlissa tunnelma saattoi olla kireä. Liikaa voimia vievä parisuhde tulee helposti päätökseensä.

Sosiaalinen elämä on kaloille parhaimmillaan 31.7. jälkeen. Elokuu tuo tullessaan juhlia ja tapahtumia, joissa etenkin sinkkukala viihtyy hyvin. Tunne-elämän parhaat jaksot osuvat kausiin 15.–17.6., 12.–14.7. sekä 9.–11.8.

Kauriiden loppukesästä on tulossa rauhallinen.

Joulukuisen kauriin kiivastempoinen kesäjakso päättyi juhannuksena. Silloin kiistat roskien viemisestä tai lasten hoidosta helpottivat, ja leppoisa lomatunnelma pehmittää ihmissuhteita.

Tammikuiset kauriit pääsivät juhannuksen alla nauttimaan mukavasta seurasta. Seuran valinta on edelleen kuitenkin tärkeää, sillä ärsyyntymiskynnys on matalalla aina 20.7. saakka. Etenkin tammikuun alkupuolella syntyneillä räiskyy parisuhteissaan.

Loppukesä on lähes kaikille kauriille rauhallinen, ainostaan merkin viimeisellä viikolla syntyneillä levottomuus tai sinkkuelämän yksitoikkoisuus aiheuttaa ylimääräistä tempoilua. Kesän tunne-elämän kohokohdat osuvat ajanjaksoille 8.–10.7. ja 4.–6.8.

Jousimiehen kesän tunne-elämän huippuhetket lähestyvät.

13.12. jälkeen syntyneiltä seitsenvuotiskriisi kysyy kärsivällisyyttä ja tahtoa ylittää hankaluudet, moni parisuhde on käymistilassa. Sinkkujouskari on erityisen kriittinen ihmissuhdevalinnoissaan.

Kriisin ja elämänmuutoksen juuri läpikäyneet jousimiehet arvostavat kesän kulussa turvallisuutta ja vakautta. Alkukesä on romantiikan saralla rauhallinen, juhannuksena tulee oman ajan ja tilan tarve.

Jousimiehen kesän mukavin jakso alkaa 20.7. jälkeen. Yhteinen kesäharrastus tai perhejuhlat luovat loppukesään yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kesän tunne-elämän huippuhetket osuvat aikaan 5.–7.7. ja 1.–3.8., jolloin eksoottiset matkat toimivat jousimiehen romantiikan lähteinä.