Mitä tähdet lupaavat uudelle vuodelle? Rakkaus, työ ja raha.

Kuvitus Sanna Mander

Oinas 21.3.–21.4.

Nauti eteesi tulevista upeista mahdollisuuksista.

Rakkaus: Elämäsi on vuonna 2011 suuri palapeli, jossa kaikki palaset loksahtavat paikalleen. 12 vuoden välein ilmaantuva tärkeä valinnan paikka osuu ovellesi talven ja kevään aikana, joudut miettimään rakkautesi suuntaa. Jos elät onnellisessa parisuhteessa, suhde syvenee ja saa täyttymyksensä perheenlisäyksen tai tiiviimmän sitoumuksen myötä. Jos taas elät pitkään kituneessa suhteessa, joudut tekemään epämiellyttäviä ratkaisuja.

Kipeimmät leikkaukset osuvat 6.4. jälkeen syntyneille. Rakastuminen hirmumyrskyn voimalla voi olla tämän vuoden kohtalosi. Huhtikuun loppupuoli ja toukokuun alku ovat sinulle suurta tunnemyllerryksen aikaa – nauti saamastasi huomiosta! Suurimman muutoksen kourissa pyörivät 21.–26.3. syntyneet.  

Hyvinvointi: Kun merkkiisi osuu seitsemän vuoden tarkistuskierros, on selvää, että et pääse terveyden ja liikunnan laiminlyönneistä kuin koira veräjästä. 21.–26.3. syntyneiden on monen muun muutoksen lisäksi huolehdittava nopeista käänteistä terveysrintamalla. Myös 6.4. jälkeen syntyneet joutuvat kamppailemaan kipeytyvän polven tai selän kanssa, mutta onneksi apu löytyy läheltä ja intoa kunnonkohotusprojektiin löytyy talven ja kevään aikana runsain mitoin. Aktiivisin jakso koko merkin osalta osuu 2.4.–11.5. välille.

Työ ja raha: Maaliskuiset pääsevät onnekseen eroon yt-neuvottelujen tai lomautusten kierteestä, mutta huhtikuiset joutuvat vielä painimaan kovien työpaineiden alla. Maaliskuun viimeinen viikko voi kirpaista huonoilla uutisilla. Uusien mahdollisuuksien kartoittaminen voi tulla ajankohtaiseksi, ilon pilkahduksia on luvassa yritteliäälle oinaalle. Kesäkuun 4. päivään mennessä elämä työrintamalla voi olla aivan uusis¬sa kantimissa. Loppuvuoden taloustilanne riippuu pitkälti siitä, kuinka rohkeita ratkaisuja uskalsit tehdä talven ja kevään aikana.

Härkä 21.4.–22.5.

Luota vaistoosi, muutos tuo tasapainon.

Rakkaus: Alkuvuosi on sinulle työntäyteinen ja kiireinen, eikä rakkaudelle jää suurempaa sijaa elämässäsi. Kevät tuo kuitenkin aivan muuta ajateltavaa, ja toukokuun toiselta viikolta lähtien on sinun vuorosi nauttia elämän ihanuudesta, rakkaudesta ja romantiikasta. Rakkauden lähettiläät Mars ja Venus kulkevat käsikynkkää merkissäsi aina kesäkuun toiselle viikolle saakka. Jos suunnittelet kihlajaisia, kesähäitä tai lapsen hankintaa, edessäsi on upea kesä. Heinäkuu on ehdottomasti parasta aikaa kaikille kesäjuhlille. Huhtikuiset saavat nauttia Jupiterin kesälahjoista jo 4.6. jälkeen, toukokuiset liittyvät seuraan vasta vuoden 2012 puolella. 18.–22.5. syntyneet ovat mukana epäselvässä vyyhdissä, joka avautuu kokonaisuudessaan vasta vuoden 2012 puolella.

Hyvinvointi: Alkuvuosi on huhtikuun loppuun saakka nihkeän väsyttävä ainakin merkin loppupään osalta. Talven flunssa-aalto vaivaa rankimmin tammi-helmikuussa. Koko merkin kiivain kuntoilukausi osuu kesän kynnykselle, ja moni härkä löytää itsensä 11.5. jälkeen kuntosalilta, lenkkipolulta tai joogasta. Virein ajanjakso ulottuu juhannukseen. Marraskuun toiselta viikolta alkaa toinen energisyyden jakso, ja härän itseluottamus on huipussaan vuoden loppuun asti. Henkinen hyvinvointi tulee seuraavina vuosina entistä tärkeämmäksi. Vuosi 2011 on monelle härälle lähtölaukaus henkisen voiman löytymiselle. 

Työ ja raha: Tuleva vuosi on tärkeä uuden alku monella saralla, myös härän työ ja talous kokevat mielenkiintoisia muutoksia. Jos työ on tuntunut puurtamiselta ja pakkopullalta, on aika miettiä uusia vaihtoehtoja. Työn henkinen tyydytys on tärkeä kriteeri valintoja tehtäessä. Huhtikuiset ovat onnekkaita kesän aikana, toukokuiset odottelevat omaa pottiaan vuoden 2012 puolelle. Heinäkuu on loistava aika sijoittaa tai kokeilla onneaan arpapeleissä.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Tee pitkän aikavälin suunnitelmia.

Rakkaus: Työn ja velvollisuuksien paineessa kaksonen ei ole ollut parhaimmillaan parisuhteessaan. Poukkoilu asiasta toiseen on vienyt aikaa ja energiaa suhteen arjelta. Alkuvuoden aikana paineita kasaantuu vielä 18.–22.6. syntyneille sekä toukokuisille, jotka suhtautuvat kriittisesti parisuhteensa heikkouksiin. 22.–24.5. syntyneiden itseluottamus horjuu kesän aikana. Vahvoja päätöksiä puoleen tai toiseen ei kannata kuitenkaan kesällä tehdä, sillä usvainen olotila ei suosi rationaalista ajattelua. Romanttiset viritelmät ovat parhaimmillaan 9.6.–4.7., alkukesän helteillä parisuhteesta löytyy aivan uutta puhtia. Eroottinen elämä puhkeaa kukkaan juhannuksena. Suurempia käänteitä parisuhteeseen on luvassa vasta kesällä 2012.

Hyvinvointi: Vuosi 2011 on tärkeä pysähtymisen paikka tasapainon löytämiseksi. Toukokuiset saavat jo osviittaa kehon ja mielen epätasapainosta väsymyksen tai haluttomuuden muodossa. Onneksi työkaluja tilanteen korjaamiseen ilmaantuu, ja valoisa kevät ja lämmin kesä auttavat tilannetta. Kesäkuisilla järjestelmällisyys ja kurinalaisuus takaavat tasaisemmat käänteet. Juhannuksen jälkeen on syytä lähteä liikkeelle, sillä vuoden energisin ajanjakso kestää elokuun ensimmäiselle viikolle. On hyvä aika aloittaa laihdutus tai kuntoilu.

Työ ja raha: Jos olet pelannut korttisi hyvin, nautit työnantajan suosiosta, hyvästä palkasta ja vakaasta asemasta työyhteisössäsi. Et ole säästynyt kovalta puurtamiselta, ja sitä on luvassa myös tulevana vuonna. Samalla kun innostuksissasi otat lisää tehtäviä, mieti, ehdit¬kö hoitaa kaiken. Et ole taivaankannen onnetar vuonna 2011, mutta et kärsi puutteestakaan. 22.–24.5. syntyneiden on syytä olla varovaisia työsopimusten tai lainapapereiden allekirjoituksessa. Myös vakuutus-, vero- ja perintöasioissa kannattaa viilata pilkkua.

Rapu 22.6.–22.7.

Hemmottele itseäsi kaiken kiireen keskellä.

Rakkaus: Kesäkuisilla on takanaan tiukka seitsemän vuoden tarkistuskierros, joka pakotti tekemään muutoksia parisuhteessa. Nyt on aika nauttia vapauden tunteesta. 22.–24.6. syntyneet herkistyvät kevään ja kesän aikana ylimaallisille rakkaudentunteille, tuntemattomaan hyppääminen houkuttelee vaihtamaan siviilisäätyä tai muuttamaan parisuhteen voimasuhteita. Heinäkuisilla on edessään kriittisempi vuosi, ja parisuhdetta painaa monelta suunnalta vastuu ja velvollisuus. Pitkään kriisissä ollut suhde on vaarassa hiipua kokonaan. Yhteinen matka tai terapialoma sopii parhaiten 16.6.–1.7. Hellyyttä, lämpöä ja romantiikka on tarjolla heinäkuun ajan. 7.–9.7. voi olla kaikessa yllätyksellisyydessään huikea viikonloppu.

Hyvinvointi: Vuosi 2010 pakotti kesäkuiset pysähtymään ja huolehtimaan terveysongelmista. Tuleva vuosi muistuttaa vielä terveyden laiminlyöntien seurauksista, kiire ja stressi eivät sovi elämänkiemuroihin. Heinäkuisilla liian kova vauhti kostautuu jo kevään aikana. Energiakäyrä osoittaa mukavaa noususuuntaa elokuun 3. päivän jälkeen. Elokuun toinen viikko lupaa jo ärhäkkää, jopa uhkarohkeaa olotilaa, fyysisen energian purkaminen järkevällä tavalla auttaa levottomuudessa. Olympiavoittajan olotila ja itsevarmuus jatkuvat 19.9. saakka.

Työ ja raha: Kaikki ei mene tulevan vuoden aikana suunnitelmien mukaan, sillä yllätyksellinen Uranus on toimessaan 11.3. alkaen. Vaikka uudet mahdollisuudet tuntuisivat ensin epämiellyttäviltä, muutos on paikallaan. Kun heinäkuiset joutuvat tekemään pitkää päivää, kesäkuiset ottavat rennommin. Työn anti, ilmapiiri ja mielekäs toimenkuva merkitsevät enemmän kuin taloudellinen hyvinvointi tai titteli. 

Leijona 22.7.–23.8.

Ole rohkea ja itsevarma, älä epäröi taitojasi.

Rakkaus: Vuosi 2011 on tulimerkkien tiimellyskenttä, ja siksi sinua onnistaa, sinkkuna tai parisuhteessa. Uusien mielenkiintoisten ihmisten saapuminen elämääsi virkistää. Alkuvuosi on helmikuun 23. päivään saakka höyryjen ulospäästöaikaa, sen jälkeen kuljet mukavasti myötämäkeen. Jos elämästäsi puuttuu suuri rakkaus, pidä silmät ja korvat
auki, etenkin, jos olet syntynyt 22.–26.7.  Maaliskuusta alkaa jännittävä seikkailu kohti uutta. Koko merkki kokee kevään aikana nostetta, neljän vuoden välein jaettava lahjapino kuuluu tänä vuonna leijonalle. Romanttisimmat kesäillat alkavat 28.7., ja pilvilinnojen rakentelu jatkuu aina 21.8. saakka. Kun syksy vaatii omansa työrintamalla, kesän romanttisille
kuvioille on aika heittää hyvästit viimeistään 19.9. Merkin loppupäässä, 20.–23.8., syntyneet ovat tyytymättömiä parisuhteensa arkeen.

Hyvinvointi: Elokuun 19. päivän jälkeen syntyneet kärsivät alkuvuodesta kroonisesta väsymyksestä. Muutoin leijonan merkki aloittaa innoittavan seitsemän vuoden energisen kauden. Uuden harrastuksen, ihmissuhteen tai työn aloittaminen tuo lisäpuhtia koko elämään. Heinäkuiset leijonat saavat nauttia tästä jo maaliskuusta alkaen. Syyskuun kolmannelta viikolta alkava itseluottamusta kohottava jakso kestää marraskuun toiselle viikolle saakka.

Työ ja raha: Tee aloitteita, kysy palkankorotusta tai hae uutta työtä – vuosi 2011 on sinulle uusien mahdollisuuksien aikaa. Tammikuun 22. päivänä luvassa on samanlaisia mukavia muutoksia työelämääsi kuin vuonna  2007. Syyskuun puolivälistä lähtien leijonat ovat lähes ylityöllistettyjä. Syksyn ja loppuvuoden aikana on mahdollista tehdä iso tilipussi ahkeruudella.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Ota menestys vastaan tietoisena taidoistasi.

Rakkaus:
Kun Uranus on myllertänyt seitsemän viime vuoden aikana neitsyen rakkauselämän uusille raiteille, tulee pehmeän eteerinen Neptunus perässä fantasioineen, unelmineen ja odotuksineen. 23.–25.8. syntyneet pettyvät siksi odotuksissaan, jos arki ei vastaakaan unelmia. 26.–31.8. syntyneet osaavat paremmin jalostaa parisuhteensa kypsymättömistä puolista tasapainoisen ja toimivan kokonaisuuden. Elokuiset nauttivat ihmissuhteissaan  onnekkaista yhteensattumista ja vapaa-ajan tuomasta jännityksestä. Kesällä 2011 vahva tarve irrotella, juhlia tai ottaa muuten rennosti voi yllättää. Syyskuiset intoutuvat romantiikalle vasta 21.8.–14.9. Loppukesään kannattaa jättää tilaa kumppanuudelle. Marras-joulukuun tulipalokiireiden aikaan on turha edes haaveilla parisuhteen yhteisestä ajasta.

Hyvinvointi: Tämä vuosi laukaisee monella tavalla uuden tilanteen neitsyen elämässä, siksi heikentynyt terveysteema tulee pinnalle hieman yllättäen. Elokuisilla on jo loppukevään ja kesän aikana vireystila kateissa, pitkä ja työteliäs talvi tekee tehtävänsä. Kesäloma tulee elokuisille kuin tilauksesta, sillä akkujen lataaminen on ehdottoman tärkeää loppuvuoden rutistusta ajatellen. Ajatukset on pakko siirtää pois työstä ja velvoitteista kesän aikana täydellisesti. Syyskuisten elämä on kaikin puolin tasaisempaa, elämän onni tulee pitkälti toisten auttamisesta. 

Työ ja raha: Suurimman menestyjän viittaa pitävät harteillaan 26.8.–1.9. syntyneet. Työelämässä eteneminen, virkaan astuminen tai eläkkeelle jääminen tulee ajankohtaiseksi. Runsas myötätuuli tuntuu myös talouspuolella. Kesä 2011 on menestyksellinen, jos olet syntynyt ennen 3.9., 4.9. jälkeen syntyneet saavat nauttia neljän vuoden välein ilmaantuvista lahjoista vasta vuoden 2012 puolella. Aktiivinen Mars saapuu merkkiin 11.11. ja jää vierailulle historiallisesti 2.7.2012 saakka. Loppuvuosi lupaa työrumbaa koko merkille.

Vaaka 23.9.–23.10.

Kyseenalaista elämäsi tärkeimpiä tukipilareita.

Rakkaus: Merkkiisi kohdistuu suuria muutospaineita. Jos onnistut pitämään parisuhteesi tasapainossa keskellä suurta myrskyä, olet taitava. Älä pelkää tehdä äkkikäännöksiä, niillä on loppujen lopuksi tärkeä merkitys. Kun syyskuiset kävivät vuoden 2010 aikana läpi oman seitsemän vuoden kriisinsä, on mieli avoinna aivan uudelle. 23.–27.9. syntyneillä vapauden tai onnellisuuden tunteita voivat herätellä niin sitoutuminen, ero kuin vauvakiireetkin. 27.–30.9. syntyneet ponnistelevat valtapelin keskellä. Lokakuiset ottavat harppauksen työelämässään, ja romanttiset kiemurat jäävät helposti toiseksi. Onneksi 15.9.–8.10. on tarjolla pehmeämpää olotilaa kumppanuudessa.

Hyvinvointi: Syyskuiset jättävät tyytyväisinä hyvästit ankaralle Saturnukselle, joka pakotti 2010 tarkastelemaan omaa terveyttä ja hyvinvointia perusteellisesti. Valitettavasti jälkijäristyksiä on luvassa jo maaliskuusta lähtien,
pienet kolotukset ovat hetkessä suuria, jos rentoutumiselle ei löydy aikaa.

Uudet aluevaltaukset ja ihmiset ovat merkin tukipilareita vuoden 2011 aikana. Lokakuisilla pieni selkäkipu tai polvivaiva äityy hoidettavaksi. Energiaruiske Mars saapuu merkkiin vasta heinäkuussa 2012, joten saamattomuus voi vaivata matkan varrella.

Työ ja raha: Syyskuisilla on ollut selkeä murroskausi, joka on tuonut uusia valintoja työn suhteen. Työhön liittyvä muutos on mahdollinen myös 2011. Lokakuisilla vastuun ottaminen tulee ajankohtaiseksi tavalla tai toisella. Laiskuudelle ei ole sijaa vuoden aikana. Vastuu kartuttaa myös tilipussia. Maaliskuun viimeisen viikon haastaviin uutisiin kannattaa varautua etukäteen.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Kuori pehmeämpi puolesi esiin.

Rakkaus: Lokakuisille rakkaus, sitoutuminen ja avioliitto ovat olleet ajankohtaisia. Vaaleanpunaista pumpulia on luvassa lisää, kun romanttinen Neptunus aloittaa merkin syleilyn huhtikuussa.
Aivan merkin alkupäässä syntyneet ovat haltioissaan ylimaallisen yhteyden osuessa kohdalle. Henkinen sitoutuminen tulee entistä tärkeämmäksi. Marraskuiset kulkevat rakkauselämässään enemmän tasaisen rauhallista arkea tapaillen, intohimon ja rakkauden pysyvyyden kanssa joutuu tekemään hieman töitä. 18.–22.11. syntyneet hapuilevat hieman pimeässä ja etsivät suhteessaan kultaista keskitietä. Talvi kulkee helmikuun lopulta huhtikuulle koko merkillä tasapainoisen rauhallisesti. Särmää on luvassa enemmän 11.5.–21.6. Mukava matka tai hemmotteluloma kannattaa ajoittaa 9.10. jälkeen, romantiikka kukoistaa marraskuun alkuun saakka.    

Hyvinvointi: Lähes koko merkki saa kulkea rauhassa kovien planeettakulmien vaikutuksesta, muiden merkkien huolena ovat kivut, säryt ja kolotukset. Ainoastaan 18.11. jälkeen syntyneet potevat väsymystä tai haluttomuutta, mutta onneksi taivaankansi antaa myös eväät itsehoidoille, kuntoiluinnostukselle tai painonpudotukselle. Luonnonläheiset harrastukset ovat skorpionille tärkeitä, omien heikkouksien eliminointi onnistuu hiljentymällä ja pysähtymällä. Tärkeiden ihmissuhteiden eheyttävä voima on balsamia haavoille. 

Työ ja raha: Tuleva vuosi korostaa työn henkistä puolta, liukuhihnapuurtaminen ei ole skorpionin paras puoli. Oman luovan puolen kehittäminen vaatii kuvittelukykyä, mielikuvitusta ja piilevien lahjojen käyttöönottoa. 27.–31.10. syntyneet ovat mukavassa myötätuulessa urallaan. Tarjoutuva virka, titteli tai palkankorotus kohottaa mielialaa. Kesä saattaa tuoda mukanaan liioittelun makua, omien kykyjen yliarviointi kirpaisee vain omaa itsetuntoa.

Jousimies 23.11.–23.12.

Toteuta pitkään muhineita unelmiasi.

Rakkaus: Jousimies on muiden tulimerkkien ohella mukavassa myötätuulessa. Koko merkki kokee innostavaa nostetta 22.1. jälkeen aina kesäkuun alkupäiville saakka.  Pitkään seisonut tilanne, ihmissuhde tai rakkaus lähtee lentoon talven ja kevään aikana. Yhteiseen vapaa-aikaan kannattaa panostaa. 23.–28.11. syntyneet ovat avoimia tapaamaan uusia ihmisiä ja kokeilemaan siipiään vapaammassa kumppanuudessa. Tyytymättömyys toimimattomaan ihmissuhteeseen ajaa erityisesti 23.–25.11. syntyneet tekemään muutoksia. Erilaiset ihmissuhdesotkut ovat mahdollisia. Joulukuiset nauttivat vuoden 2007 tapaan mahdollisuuksista, joita ei kannata jättää käyttämättä. Talouden koheneminen, muutto tai uusi työpaikka vaikuttavat positiivisesti myös parisuhteen arkeen. Marraskuussa Venuksen vierailu merkissä tuo ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

Hyvinvointi: Pieniä mustia pilviä alkaa kerääntyä taivaalle, ja tämän saavat ensimmäisenä todeta marraskuiset. Talven flunssa-aalto vaivaa helmikuun lopulta lähtien, keväällä on pakko puurtaa terveyden puolesta. Tasapaino kuitenkin löytyy. Joulukuisille ei ole luvassa suuria yllätyksiä terveyden saralla. Kevät innostaa liikunnallisen jousimiehen tositoimiin, huhtikuu ja toukokuu 11. päivään saakka ovat jousimiehelle liikunnan ja urheilun kulta-aikaa. 

Työ ja raha: Jos sait 2006 tai 2007 uuden työpaikan tai pääsit antoisaan projektiin, nyt on taas aika nauttia neljän vuoden välein saapuvista taivaankannen lahjoista. Onnekas jakso alkaa merkin alkupään osalta jo 22.1. jälkeen, kevät ja kesä innostaa etenkin 23.–28.11. syntyneitä taidonnäyttöihin. Talouspuolella koko merkki hyötyy kevään myötätuulesta.

Kauris 23.12.–21.1.

Hyväksy jatkuva muutos osaksi elämääsi.

Rakkaus: Kauriilla on nyt vakavahenkisen kauden aika. Parisuhteessaan joulukuiset kävivät jo 2010 läpi oman kierroksensa, jossa huono suhde päättyi ja hyvä suhde jatkoi entistä vahvempana. Uuden elämän alku näyttäytyy kaikilla osa-
alueilla muutoksena, vahva tarve aloittaa puhtaalta pöydältä houkuttelee 23.–28.12. syntyneet tekemään tärkeitä siirtoja. Parisuhteen muoto muuttuu tavalla tai toisella. Tammikuisilla on edessään oma seitsemän vuoden tarkistuskierroksensa, parisuhteesta kuoriutuvat pois toimimattomat elementit, hyvällä tai pahalla. Nyt on hyvä henkäistä syvään, sillä prosessi kestää syksylle 2012 saakka. Helmikuu on kauriilla sekä sosiaalisesti vilkas että romanttisen pehmeä. Samaa pehmeyttä löytyy loppuvuodesta, 26.11.–20.12. hempeä Venus tuo hehkua rakkauselämään.

Hyvinvointi: Tammikuisten vuosi lähtee vauhdilla liikkeelle, kun toimintapommi Mars liikkuu merkissä 16.1. saakka. Sukset on hyvä kaivaa kinkkukauden jälkeen varastosta. Koska vuosi 2011 ei ole tammikuisille terveyden osalta helpoin, on heti alkuvuodesta kiinnitettävä huomiota omaan jaksamiseen. Jokin asia, tilanne tai ihminen tuntuu imevän kaikki energiat, väsymys on ristiriitatilanteen seuralainen. Toimimattomat osa-alueet on rohkeasti siirrettävä syrjään, muutoin kehon oireilu pahenee vuoden myötä. Hiljentyminen, rauhoittuminen ja meditaatio auttavat joulukuisia sopeutumaan isoihin elämänmuutoksiin. Oman sisäisen äänen kuunteleminen tulee tärkeämmäksi.

Työ ja raha: Vuosi ei ole kauriin kannalta helpoin tai taloudellisesti antoisin. Vuosi vaatii todellista rutistusta, työtön joutuu pakkotöihin, äitiyslomalainen sivutöihin, ja virkaan astuvalle lankeaa todellinen näytönpaikka. 25.–29.12. syntyneille heinäkuun ensimmäinen viikko on menestyksellinen.

Vesimies 21.1.–20.2.

Tartu tilaisuuteen, ole ennakkoluuloton.

Rakkaus: Vesimies on saanut elämäänsä vakautta ja rauhallisuutta. 21.–26.1. syntyneet ovat onnekkaimmassa asemassa, vahvempi sitoutuminen ja mukavat
onnenhetket ovat käsillä jo kevään ja kesän aikana. Vauvauutiset, kihlajaiset tai naimisiinmeno ovat vakaita ja harkittuja asioita, samoin sinkkuna viihtyminen. Helmikuun työkiireet verottavat parisuhteen yhteistä aikaa, mutta jo maaliskuun alusta aurinko paistaa merkille täydeltä terältä. Maaliskuussa on syytä ottaa rauhallisemmin, mukava laatuaika läheisten kanssa rentouttaa parhaiten. Kriittisimmät taistelut kaapinpaikasta ajoittuvat syys-lokakuulle, mutta onneksi maaliskuun kaltainen kaunis energiakuvio toistuu loppuvuodesta 20.12. jälkeen. Pehmeän vaaleanpunaiset  joulu- ja uudenvuodentunnelmat vahvistavat parisuhdetta entisestään. 17.–20.2. syntyneet kulkevat pää pilvissä.
 
Hyvinvointi: Koska elämässä on juuri nyt vahvaa nostetta ja hyviä tapahtumia, ne heijastuvat mielialaan ja yleiseen
innostukseen. Tammikuisilla suuri positiivinen elämänmuutos alkaa 11.3. jälkeen, ja kevät ja kesä tuovat tullessaan uuden elämänprojektin, johon mahtuu selkeästi myös kuntoilu- ja terveysremontti. Helmikuiset kulkevat korkeissa sfääreissä, herkkyystilaa on hyvä kanavoida henkisiin harrastuksiin. Taide ja kulttuuri nostattavat vireyttä alkuvuoden ja syksyn aikana. 

Työ ja raha: Alkuvuosi on vesimiehelle tuottoisa, työn paljous on verrannollinen taloustilanteeseen. Raha-asioissa  on kuitenkin syytä pitää kieli keskellä suuta, sillä alkukesä houkuttelee tekemään suurempia ostoksia kuin budjetti sallii. Ylioptimismi on loppuvuoden riesa. Työtilanne näyttää vakaalta – kiitosta ja kunniaa on luvassa ainakin työnantajan puolelta. 16.2. jälkeen syntyneiden kunnianhimo ja päättäväisyys ovat
kadoksissa, unelmointi paremmasta työstä pitää kuitenkin pinnalla.

Kalat 20.2.–21.3.

Avaudu henkisille harrastuksille.

Rakkaus: Alkuvuosi aina maaliskuun 11. päivään saakka antaa merkin loppupäässä syntyneille kaloille mahdollisuuden vedellä uusista naruista, sen jälkeen elämä rullaa eteenpäin tehtyjen valintojen jälkitilassa. Jos emmit kahden vaiheilla, olet kevään korvilla pakkovalinnan edessä. Monet kohtasivat suuren rakkautensa 2010. Toisille se oli uuden syntymän, osalle parisuhteen kuoleman vuosi. Jokainen kala kartoitti kuitenkin henkisen tarpeensa ja seuraa tätä sydämen kutsua vuonna 2011. Alitajunnan ja unien symboli Neptunus siirtyy merkkiin huhtikuun alussa. Tämä tuntuu jo tulevan vuoden aikana 20.–22.2. syntyneiden elämässä, sielunkumppanuus tuntuu entistä tärkeämmältä asialta. 27.3.–21.4. on koko merkille vilkas sosiaalinen jakso, romanttiset tuulet puhaltavat samalla rakkauselämän eloon. Marraskuun 11. päivänä kalat siirtyvät lähes kahdeksan kuukauden jaksoon, joka tuo pintaan kärsimättömyyttä ja taistelumieltä.

Hyvinvointi: Avautuva herkkyys ja empaat¬tisuus kohdistuu tulevana vuonna läheisiin, ystäviin ja apua tarvitseviin. Oma hyvinvointi on sidoksissa tähän toimintaan. Taide-elämykset tai joogan syvin anti voivat avautua aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Energiakäyrä on huipussaan 23.2.–2.4. Merkin alkupäässä syntyneet kokevat kuitenkin turhauttavaa väsymystä, itsetunto saattaa horjua, ja flunssat osuvat kohdalle herkästi.

Työ ja raha: Menestysputkessa kulkevat 24.–28.2. syntyneet sekä alkuvuoden aikana 17.–21.3. syntyneet kalat. Talous kulkee käsi kädessä upeiden mahdollisuuksien kanssa. Muut kalat joutuvat pitämään yllä vuoden 2010 aikana saavutettuja etuja. Vuosi 2012 tulee tarjoamaan jälleen enemmän haastetta ja onnistumisen tunnetta työrintamalla. Neptunus suosii erityisesti luovan ja taiteellisen työn tekijöitä.

Uusia ihastuksia vai parisuhteen lämmittelyä? Kaupunkilomia vai rentoa mökkeilyä? Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä tähdet povaavat tälle kesälle.

Oinas 21.3.–21.4.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Oinaan alkukesä ei ole rakkauselämän kannalta vielä parasta aikaa. Ennen juhannusta arkielämän kiireet ja vaatimukset menevät romantiikan edelle. Myös juhannus vaihtuu lähes koko merkin osalta seesteisissä tunnelmissa. Romantiikka heräilee heinäkuun toiselta viikolta lähtien. Tätä ihanuutta on luvassa aina 5.8. saakka. Loppukesän puolella oinas unohtaa romanttisen hörhöilyn. 2.8. alkaen ajatukset siirtyvät työelämän vaatimuksiin, osa innostuu kunnonkohotusprojektista.

”Maratonkunto on huipussaan elokuun puolella!”

Loma/Vapaa-aika: Oinaalla on ollut melkoisen vauhdikas kevät. Meno hieman rauhoittuu alkukesällä. Moni merkin edustaja pitää lepoa ja palautumista tärkeinä, mukavaan laiskotteluun, grillailuun ja rantaelämään löytyy aikaa etenkin juhannuksen jälkeen. Liikuntaintoilijat pääsevät elokuun puolella jälleen vauhtiin. Maratonkunto on maaliskuisten osalta huipussaan elokuun puolella, huhtikuisten energiakäyrä lähtee huikeaan nousuun elokuun viimeisellä viikolla. Myös kesäharrastuksiin ja matkustamiseen riittää intoa loppukesän ja alkusyksyn aikana.

Kesän kompastuskivet: 13.4. jälkeen syntyneet ovat levottomia: muutoshalu saa kesän aikana tekemään harkitsemattomia ratkaisuja. 4.–8.4. syntyneet hallitsevat ympäristöään liian tiukalla otteella: pomottaminen karkottaa ystäviä.

 

Härkä 21.4.–22.5.

”Luvassa on eksoottinen matka, intiaanikesä mökkeillen tai patikoiden.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Huhtihärän rakkauselämässä ei ole näkyvissä suuria käänteitä. Seuraelämän parhaimmat hetket osuvat juuri keskikesän juhlaan, elokuun alkupuoli houkuttelee hauskanpitoon. Toukokuisille on luvassa huomattavasti vauhdikkaampi kesä, menoja ja rientoja riittää. Ennen 13.5. syntyneille taivaankansi lupaa unelmakesää, sinkkuhärkä löytää itsensä sokkotreffeiltä tai ihastuksen pyörteistä. 13.5. jälkeen syntyneille alkukesä on kuitenkin levoton. Kiukun ja ärtymyksen aiheita on luvassa etenkin kesäkuun lopulle, heinäkuukaan ei näytä tuovan tilanteeseen suurta helpotusta. Rakkauselämän kannalta loppukesä 5.8. jälkeen näyttää koko merkin osalta upeimmalta.

Loma/Vapaa-aika: Toukohärän kannattaa suunnitella kesäloma huolellisesti, luvassa on eksoottinen matka, intiaanikesä mökkeillen tai patikoiden. Juhannuksen tienoo hellii erityisesti 4.–8.5. syntyneitä, juhannustaika kantaa pitkälle loppukesään. Koska härän energiakäyrä ei kesän aikana ole kovin korkealla, vapaa-aika menee helposti laiskottelun puolelle. 13.5. jälkeen syntyneiden on hyvä varoa liian kovaa vauhtia vesillä tai liikenteessä. Myös turhan vauhdikkaat liikuntalajit kannattaa kiertää kaukaa. Alkukesä on matkustelun kannalta rauhallisempi, koti-Suomen nähtävyydet kiinnostavat enemmän 30.7. jälkeen.

Kesän kompastuskivet: 13.5. jälkeen syntyneillä riittää huonosti kärsivällisyyttä tappelevien teinien, kiukkuisen uhmaikäisen tai ilolientä nauttineen kumppanin seurassa. Jännitteet helpottavat 2.8. jälkeen.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Toivottavasti kaksoset ovat ottaneet alkukesällä ilon irti merkissään liikkuneesta Venuksesta: tämä romantiikan papitar siirtyy rapujen iloksi 17.6. Kesäkuun lopulla kaksonen uppoutuu hyvän romaanin tai tv-sarjan lumoihin. Heinäkuun alussa seuraelämä on rauhallista, ja loppukesällä saat seuraa ystävistä ja yhteisöistä. Toukokuinen kaksonen palaa kevään tunnelmiin jälleen elokuun puolella, kiireen ja stressin keskellä myös ihmissuhteissa räiskyy. 31.5.–4.6. syntyneet elävät keskellä seitsenvuotiskriisiä. Kesän aikana parisuhde joutuu puntariin. Loppukesä on merkin osalta tahmeampi, ainoastaan 13.–17.6. syntyneet onnistuvat jakamaan aikansa järkevästi rakkauden, työn ja arjen kesken.

”Hikiliikunta on syytä jättää muille.”

Loma/Vapaa-aika: Kaksosen energiakäyrä ei ole alkukesästä parhaimmillaan, joten hikiliikunta on syytä jättää muille. Kesäkuun loppu innostaa kaksosta matkustamaan, mutta juhannusta vietät mieluiten lähipiirin kera mökkeillen. Harmittavia velvollisuuksia ilmaantuu elokuussa kuvaan, lomailu jää tässä vaiheessa vain haaveeksi. 13.–17.6. syntyneet panostavat kesän aikana hyvinvointiin ja terveyteen.

Kesän kompastuskivet: Toukokuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden ei kannata haalia liian paljon tekemistä kesäksi, sillä oma jaksaminen on ajoittain koetuksella.

Rapu 22.6.–22.7.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Ravulle osuu alkukesän upeimmat rakkauskuviot. Venus saapuu merkkiin juuri juhannuksen alla 17.6. ja ravitsee rakkauselämää aina 12.7. saakka. Moni sinkkurapu on ihastuksen pyörteissä. Vanhoille pareille loma tekee puolestaan ihmeitä. Vanhat heilat sotkevat 14.7. jälkeen syntyneiden tunteita. Heinäkuun puolella tilanne selkiytyy: onnellisuuden huumassa etenkin 30.6.–4.7. syntyneiden parisuhteen tila vakiintuu tai syvenee. Loppukesällä ystävät ja sukulaiset tulevat lähemmäksi.

”Kannattaa varoa rikkomasta lupauksia.”

Loma/Vapaa-aika: Ravun alkukesä kuluu ystävän häitä suunnitellessa tai isovanhempien syntymäpäiviä juhlien. Heinäkuun alkupuolella rapu intoutuu matkustamaan.

Kesän kompastuskivet: 14.–17.7. syntyneiden kannattaa varoa rikkomasta lupauksia. Velvollisuuksien laiminlyönti kostautuu talven aikana. 5.–10.7. syntyneiden on hankala tehdä kompromisseja.

Leijona 22.7.–23.8.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesä on lähes koko merkin osalta hieman tapahtumaköyhä, rakkausrintamalla ei ole juhlan aihetta. Juhannus vaihtuu osalla kärttyisyyden ilmapiirissä. 13.–17.8. syntyneet osaavat parhaiten ottaa ilon irti kesästä. Sokkotreffit tai uusi ihastus tuovat iloa pitkäksi aikaa. Romanttinen venus saapuu leijonan iloksi 12.7. Elokuiset leijonat saavat nauttia intohimon tuulista aina 5.8. saakka. Mukava seuraelämän jakso suosii myös kesäjuhlia. Heinäkuisten elämässä sattuu ja tapahtuu 2.–23.8. Elokuisilla intohimo roihuaa elokuun lopusta syyskuun lopulle asti.

”Romantiikka kukoistaa osalla lomamatkoilla.”

Loma/Vapaa-aika: Vaikka leijonan loma alkaisikin juhannukselta, arjen askareet, pihatyöt tai muut velvollisuudet pitävät kiireisenä. 12.7. alkava kolmen viikon jakso on syytä hyödyntää ihmissuhteita hellien ja hoivaten. Romantiikka kukoistaa osalla lomamatkoilla. Loppukesän korkea energiataso sopii uuden harrastuksen aloittamiseen tai fyysisten rajojen kokeiluun. Elokuussa liikuntaharrastukset ovat parhaimmillaan.

Kesän kompastuskivet: Mieti, miksi olet ajoittain niin kiukkuinen. Poltat siltoja takanasi turhalla temperamentillasi.

Neitsyt 23.8.–23.9.

”Kukkein romantiikka osuu elokuulle.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Neitsyellä on takanaan mielenkiintoinen Jupiter-vuosi, jonka anteliaisuudesta pääsevät kesän aikana vielä käsiksi 7.9. jälkeen syntyneet. Jos mielitiettyä ei alkuvuoden aikana ole löytynyt, kesän aikana kannattaa suunnistaa naistentansseihin tai kesäfestivaaleille. Syyskuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden seitsenvuotiskriisi jämähtää päälle koko kesäksi. Alkukesä on romantiikan osalta mukavan lämmin, mutta kukkein romantiikka osuu elokuulle.

Loma/Vapaa-aika: Kesällä toteutat pitkään muhineen haaveesi eksoottisesta matkasta. Mukava vapauden tunne siivittää kesäpäiviä, rahaa palaa tavallista enemmän. Loppukesä tuo tällä saralla pieniä murheita.

Kesän kompastuskivet: Hoitamattomat vaivat muuttuvat hankaliksi, ellet kiinnitä niihin huomiota. Syyskuun alussa syntyneillä riittää stressitekijöitä.

Vaaka 23.9.–23.10.

”Romantiikan papitar Venus kiertää merkkiin loppukesän kohdalla.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Vaa’an katse on jo syksyssä, jolloin käynnistyy upea 12 vuoden sykli Jupiterin saapuessa merkkiin 9.9. Alkukesä ei anna romanttisella saralla sen suurempia sykähdyksiä. Juhannuksena vaaka ei innostu suurista joukkokokouksista tai ihmispaljoudesta. Myös heinäkuun alku on ihmissuhteiden osalta rauhallinen. Vaaka käpertyy mielellään omiin puuhiinsa ja nauttii kesälomasta ilman suurempia paineita. Kesäjuhlat ja tapahtumat osuvat enemmän heinäkuun jälkimmäiselle puoliskolle. Romantiikan papitar Venus kiertää merkkiin vasta loppukesän kohdalla.

Loma/Vapaa-aika: 15.10. jälkeen syntyneillä on edessään räväkkä kesä. Uskallus irtiottoon ja elämäntilanteen muuttamiseen näkyy myös kesälomasuunnitelmissa. Osa ottaa matkalaukut ja suuntaa pidemmäksikin aikaa ulkomaille, toisella kesäloma menee muuttaessa tai taloprojektissa. Kesän paras anti matkojen suhteen on 12.7.–5.8. Loppukesällä vaa’an energiataso lähtee nousuun, ja etenkin syyskuiset saavat nauttia marjanpoimimisen tai iltauinnin hohdokkuudesta 2.8. jälkeen.

Kesän kompastuskivet: 14.–19.10. syntyneet ovat vauhtisokeita toimissaan: äkkikäänteiden tekeminen tuntuu hetkellisesti mukavalta, mutta saatat katua myöhemmin. 7.–11.10. syntyneet sortuvat muiden määräilyyn.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Merkin viimeisellä viikolla syntyneet elävät melkoista vauhtikesää toimintapommi Marsin liikkuessa merkissä. Osa joutuu kuitenkin vielä kesäkuun lopulla tasapainoilemaan kesäflunssan tai kipeän polven kanssa. Eroottinen vire on huippulukemissa heinäkuun aikana. Koko merkki nauttii 17.6. lähtien vilkkaasta sosiaalisesta elämästä: juhannusjuhlissa on paikalla puoli sukua ja laaja ystäväpiiri. Heinäkuun jälkimmäisellä puoliskolla on hyvä hetki panostaa lähipiirin huomioimiseen.

”Skorpioni saa lomajaksoa ajatellen taivaankannen upeimmat kuviot.”

Loma/Vapaa-aika: Skorpioni saa kesän lomajaksoa ajatellen taivaankannen upeimmat kuviot. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet ottavat itsestään mittaa väitöskirjan, maratonkokeilun tai ylennyksen vaatiman työmäärän puitteissa. Turhaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita on hyvä välttää elokuun alkuun saakka. 6.–10.10. syntyneet ovat melkoisen menestyskuvion keskellä. Hyvä rahatilanne mahdollistaa matkustelun, osa panostaa ylellisiin hankintoihin. Loppukesällä on hyvä muistaa levätä, kevät ja alkukesä eivät ole antaneet tähän mahdollisuutta.

Kesän kompastuskivet: Liika vauhti! Mars tekee tepposia etenkin merkin viimeisellä viikolla syntyneille. Uhkarohkeat kokeilut ja vauhdin hurma ovat kesän kulussa vaarallinen yhdistelmä.

Jousimies 23.11.–23.12.

”Parisuhdetta avittaa positiivinen käänne elämässä.”

Rakkaus/Ihmissuhteet: Hektinen kevät pakottaa marraskuisen jousimiehen etsimään rauhallista olotilaa. Loma tuleekin nyt todella tarpeeseen. Koska kiireet jatkuvat vielä elokuussa, juhannuksen jälkeinen viiden viikon periodi on hyvä pyhittää ihmissuhteiden ja erityisesti rakkauselämän vaalimiseen. Joulukuun alussa syntyneiden tunnetilat vaihtelevat lattiasta kattoon: kesän stressikuvio pakottaa tarkistamaan läheisimpien ihmissuhteiden tilanteen. 16.–19.12. syntyneiden parisuhdetta avittaa positiivinen käänne elämässä: muutto, vauvan syntymä tai uusi työpaikka. Rakkauselämän parhaat hetket osuvat 12.7.–5.8.

Loma/Vapaa-aika: Jousimiehen lomatunnelmat eivät vielä kesäkuussa ole parhaimmillaan. Arjen velvollisuuksien pyörittäminen ei anna mahdollisuutta levolle. Kuun vaihteessa ja joulukuun alussa syntyneet mökkeilevät tai matkustelevat paljon. Taide- ja kulttuuritapahtumat vetävät puoleensa. Heinäkuun lopun pyhität lomamatkalle.

Kesän kompastuskivet: Lepo ja rentoutuminen unohtuvat! Ethän vie itseäsi jaksamisen äärirajoille, terveytesi reistailee unenpuutteen ja liian vähäisen levon takia.

Kauris 23.12.–21.1.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kauris elää upeiden mahdollisuuksien kesää. Talous- tai työtilanteen hyvät uutiset tuovat myös rakkauselämään mukavaa nostetta. 6.–10.1. syntyneet ovat kesäkuun lopulla menestyksen kukkulalla. Rakastunut kauris ottaa askelia avioliittoon, lapsen ristiäiset tai perheen ulkomaanmatka tuo arkeen kaivattua glamouria. Juhannukseen kannattaa panostaa, mukavat kesämuistot tuovat myös parisuhteeseen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sinkkukauriin romantiikan nälkä on vahvimmillaan 5.8. jälkeen, eikä tarjontakaan ole huonoa. Elo-syyskuun taite lupaa merkin lopulla syntyneille onnellisuuden huipentumaa.

”Oletko varma, että haluat viettää kesälomasi valitsemiesi ihmisten seurassa?”

Loma/Vapaa-aika: Kauriin lomakuviot ovat ehdottomasti taivaankannen parasta antia. Erityisesti 7.1 jälkeen syntyneet pääsevät irrottelemaan kunnolla. Hauskanpito ja rentoutuminen on syytä ottaa pohjanmaan kautta, sillä tuleva syksy tulee olemaan erityisen työläs ja kiireinen. Energiataso on korkeimmillaan heinäkuun helteillä. Uinti- tai juoksukilometrien kerääminen onnistuu tässä kohtaa kesää parhaiten.

Kesän kompastuskivet: Seuran valinta! Oletko varma, että haluat viettää aikaasi ja kesälomasi valitsemiesi ihmisten seurassa? Yksi ihminen onnistuu pilaamaan ilmapiirin totaalisesti.

Vesimies 21.1.–20.2.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Toimintapommi Mars kurittaa merkkiä kesän aikana. Erityisesti 13.2. jälkeen syntyneiden pinna ja kärsivällisyys ovat hetkittäin koetuksella. Kesän kulkuun ilmaantuu hankala mies, joka osaa koetella hermojasi. Juhannusjuhlilla tulee erimielisyyksiä, joita selvitellään vielä pitkään kesän kulussa. Rakkauselämän seesteisempi ajanjakso näyttäytyy näille vesimiehille vasta 2.8. jälkeen. Muille vesimiehille kesä on huomattavasti rauhallisempi, seuraelämän mukavin piikki osuu 12.7.–5.8. Kesän kulussa ei ole tarvetta tehdä sen suurempia parisuhdejärjestelyjä, turvallisuuden ja pysyvyyden tunne kiehtoo enemmän.

”Energiakäyrä lähtee hyvään nousuun elokuun alussa.”

Loma/Vapaa-aika: Ne vesimiehet, jotka pääsivät nauttimaan helteistä toukokuussa ja mukavista lomatunnelmista kesäkuun alkupuoliskolla, saavat viedä mukavia muistoja syksyn puolelle. Yhtä hempeä taivaankansi ei helli vesimiehen juhannusjuhlaa tai kesä-heinäkuun taitetta. Heinäkuun toiselta viikolta lähtien vesimies viihtyy kesätoreilla, tanssilavoilla tai urheilukilpailuissa. Energiakäyrä lähtee hyvään nousuun elokuun alussa.

Kesän kompastuskivet: Turha kiire ja stressi! Otatko itsellesi liian paljon tekemistä, nalkutatko muille tekemättömistä töistä ja hoitamattomista asioista?

Kalat 20.2.–21.3.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesässä on aimoannos herkkyyttä ja tunnelmaa, joka näkyy juhannusjuhlien humussa. Hyvässä seurassa auringonlasku, kokon polttaminen tai iltauinti tuntuvat taivaalliselta. Romantiikka väreilee 17.6.–12.7.

Heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla kala innostuu matkustamaan. Sukuloiminen ja ystävien tapaaminen sujuu hyvässä hengessä, osa irrottelee kesäfestivaaleilla ja konserteissa. Merkkiä runnova seitsenvuotiskriisi on armoton maaliskuun ensimmäisellä viikolla syntyneille. Alkukesän matala­vireinen tunnelma palaa vielä loppukesän kohdalla. Sotkuisista ihmissuhteista kannattaa pysyä kaukana.

Loma/Vapaa-aika: Kala siirtyy kesän parhaimpaan lomajaksoon 17.6. Helmikuiset nauttivat juhannusviikolla puutarhatöiden, grillauksen tai pihatalkoiden tunnelmasta. Maaliskuiset rentoutuvat vasta juhannuksen jälkeen. Vapaa-aika kuluu veneillessä, uidessa tai muuten luonnossa. Heinäkuun ensimmäinen puolisko sopii myös matkustamiseen. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet saavat elää huikean energistä alkukesää, liikkujan unelmakunto löytyy juuri heinäkuun helteillä. Energisen kevään ja alkukesän jälkeen kala pudottautuu maan pinnalle, elokuussa on mahdollista laiskotella.

”Oletko turhan ankara läheisillesi?”

Kesän kompastuskivet: Ylenpalttinen kriittisyys! Oletko turhan ankara läheisillesi ja vaaditko heiltä asioita, joita on mahdoton toteuttaa? Jos et osaa hellittää, lietsot raskasta ilmapiiriä ympärillesi.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

 

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä jousimiehille on luvassa tänä suvena.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Hektinen kevät pakottaa marraskuisen jousimiehen etsimään rauhallista olotilaa. Loma tuleekin nyt todella tarpeeseen. Koska kiireet jatkuvat vielä elokuussa, juhannuksen jälkeinen viiden viikon periodi on hyvä pyhittää ihmissuhteiden ja erityisesti rakkauselämän vaalimiseen. Joulukuun alussa syntyneiden tunnetilat vaihtelevat lattiasta kattoon: kesän stressikuvio pakottaa tarkistamaan läheisimpien ihmissuhteiden tilanteen. 16.–19.12. syntyneiden parisuhdetta avittaa positiivinen käänne elämässä: muutto, vauvan syntymä tai uusi työpaikka. Rakkauselämän parhaat hetket osuvat 12.7.–5.8.

Loma/Vapaa-aika: Jousimiehen lomatunnelmat eivät vielä kesäkuussa ole parhaimmillaan. Arjen velvollisuuksien pyörittäminen ei anna mahdollisuutta levolle. Kuun vaihteessa ja joulukuun alussa syntyneet mökkeilevät tai matkustelevat paljon. Taide- ja kulttuuritapahtumat vetävät puoleensa. Heinäkuun lopun pyhität lomamatkalle.

Kesän kompastuskivet: Lepo ja rentoutuminen unohtuvat! Ethän vie itseäsi jaksamisen äärirajoille, terveytesi reistailee unenpuutteen ja liian vähäisen levon takia.

Julkaisemme 24.6. alkaen joka päivä yhden tähtimerkin oman kesähoroskoopin 2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä leijonille on luvassa tänä suvena.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesä on lähes koko merkin osalta hieman tapahtumaköyhä, rakkausrintamalla ei ole juhlan aihetta. Juhannus vaihtuu osalla kärttyisyyden ilmapiirissä. 13.–17.8. syntyneet osaavat parhaiten ottaa ilon irti kesästä. Sokkotreffit tai uusi ihastus tuovat iloa pitkäksi aikaa. Romanttinen venus saapuu leijonan iloksi 12.7. Elokuiset leijonat saavat nauttia intohimon tuulista aina 5.8. saakka. Mukava seuraelämän jakso suosii myös kesäjuhlia. Heinäkuisten elämässä sattuu ja tapahtuu 2.–23.8. Elokuisilla intohimo roihuaa elokuun lopusta syyskuun lopulle asti.

Loma/Vapaa-aika: Vaikka leijonan loma alkaisikin juhannukselta, arjen askareet, pihatyöt tai muut velvollisuudet pitävät kiireisenä. 12.7. alkava kolmen viikon jakso on syytä hyödyntää ihmissuhteita hellien ja hoivaten. Romantiikka kukoistaa osalla lomamatkoilla. Loppukesän korkea energiataso sopii uuden harrastuksen aloittamiseen tai fyysisten rajojen kokeiluun. Elokuussa liikuntaharrastukset ovat parhaimmillaan.

Kesän kompastuskivet: Mieti, miksi olet ajoittain niin kiukkuinen. Poltat siltoja takanasi turhalla temperamentillasi.

Julkaisemme 24.6. alkaen joka päivä yhden tähtimerkin oman kesähoroskoopin 2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä kaloille on luvassa tänä suvena.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Alkukesässä on aimoannos herkkyyttä ja tunnelmaa, joka näkyy juhannusjuhlien humussa. Hyvässä seurassa auringonlasku, kokon polttaminen tai iltauinti tuntuvat taivaalliselta. Romantiikka väreilee 17.6.–12.7.

Heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla kala innostuu matkustamaan. Sukuloiminen ja ystävien tapaaminen sujuu hyvässä hengessä, osa irrottelee kesäfestivaaleilla ja konserteissa. Merkkiä runnova seitsenvuotiskriisi on armoton maaliskuun ensimmäisellä viikolla syntyneille. Alkukesän matalavireinen tunnelma palaa vielä loppukesän kohdalla. Sotkuisista ihmissuhteista kannattaa pysyä kaukana.

Loma/Vapaa-aika: Kala siirtyy kesän parhaimpaan lomajaksoon 17.6. Helmikuiset nauttivat juhannusviikolla puutarhatöiden, grillauksen tai pihatalkoiden tunnelmasta. Maaliskuiset rentoutuvat vasta juhannuksen jälkeen. Vapaa-aika kuluu veneillessä, uidessa tai muuten luonnossa. Heinäkuun ensimmäinen puolisko sopii myös matkustamiseen. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet saavat elää huikean energistä alkukesää, liikkujan unelmakunto löytyy juuri heinäkuun helteillä. Energisen kevään ja alkukesän jälkeen kala pudottautuu maan pinnalle, elokuussa on mahdollista laiskotella.

Kesän kompastuskivet: Ylenpalttinen kriittisyys! Oletko turhan ankara läheisillesi ja vaaditko heiltä asioita, joita on mahdoton toteuttaa? Jos et osaa hellittää, lietsot raskasta ilmapiiriä ympärillesi.

Julkaisemme 24.6. alkaen joka päivä yhden tähtimerkin oman kesähoroskoopin 2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.