1. Rosa-Maria Ryyti, 20
2. Anna Korhonen, 24
3. Saara Ahlberg, 19
4. Inka Hyvärinen, 24
5. Monica Landen, 22
6. Iina Immonen, 24
7. Rita Jokinen, 21
8. Carita Pesonen, 24
9. Carola Miller, 23
10. Heidi Yli-Pietilä, 23

Kuka näistä 10 neidosta voittaa Miss Suomi 2015 -tittelin?

Tässä he ovat. Vuoden 2015 Miss Suomi -finalistit.

1. Rosa-Maria Ryyti, 20

Kotipaikka: Oulu

Pituus: 178cm

Paino: 63kg

Ammatti: Lukion jälkeen olen ollut töissä äitini firmassa sisustussuunnittelijana ja assistenttina. Haluaisin opiskella tulevaisuudessa liiketaloutta tai kauppatieteitä.

Perhe: äiti ja isä

Seurusteletko? Kyllä, olemme olleet poikaystäväni kanssa vuoden alusta asti yhdessä.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Olen haaveillut misseydestä pienestä saakka. Äitini on minun ikäisenäni kiertänyt eri kauneuskilpailuja ja kannustanut minuakin hakemaan kisoihin.

Luonne: Rempseä oululainen

Harrastukset: Koirat, agility, salilla käynti

Mistä unelmoit? Miss Suomi 2015 –tittelistä.

Vaikein kokemus tähänastisessa elämässäsi? Toistaiseksi en ole onneksi kohdannut mitään suurempia vaikeuksia elämässäni.

2. Anna Korhonen, 24

Kotipaikka: Joensuu

Pituus: 169cm

Paino: 56kg

Ammatti: Sairaanhoitaja Lastenklinikalla

Seurusteletko? Kyllä, oikein rakas poikaystävä odottaa kotona ja kannustaa minua kisassa. Olemme olleet pitkään yhdessä, mutta asumme väliaikaisesti eri paikkakunnilla töiden vuoksi.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Olen työskennellyt paljon lasten ja nuorten kanssa ja uskon olevani todella hyvä esikuva ja hyvän sanan lähettiläs. Olen haaveillut misseydestä salaa jo pitkään ja nyt uskaltauduin viimein hakemaan mukaan. Ensi vuonna olen jo liian vanha kisoihin, joten tämä on viimeinen tilaisuuteni.

Harrastukset: Tanssi, kuntosali, lenkkeily

Mistä unelmoit? Toivon, että saan viettää kokemusrikkaan ja onnellisen elämän.

Mikä on tähänastisen elämäsi tähtihetki? Se on juuri nyt meneillään…

Missiesikuvasi: Bea Toivonen ja Lotta Hintsa, sillä he ovat hoitaneet missivuotensa todella tyylikkäästi.

3. Saara Ahlberg, 19

Kotipaikka: Espoo

Pituus: 174cm

Paino: 58kg

Ammatti: Valmistun tänä keväänä lukiosta. Toivon mukaan pääsen missi- ja mallialalla vielä pitkälle.

Seurusteletko? En seurustele.

Perhe: äiti, isä, pikkusisko ja koira.

Miksi haet Miss Suomeksi? Olen seurannut pitkään kilpailua ja ajatellut, että jonain päivänä haen vielä itsekin mukaan, kun vain kartutan enemmän kokemusta. Nyt aika tuntui sopivalta kisoihin lähtemiselle.

Mikä on ollut tähänastisen elämäsi tähtihetki? Olin vuodenvaihteessa edustamassa Suomea Miss Tourist International –kilpailussa Malesiassa. Se oli todella hieno kokemus.

Mistä saavutuksestasi ylpein? Miss Tourist –kilpailuun pääsemisestä. Olen myös luistellut koko elämäni muodostelmaluistelua ja ylpeä saavutuksistani sillä saralla.

4. Inka Hyvärinen, 24

Kotipaikka: Turku

Pituus: 166cm

Paino: 55kg

Ammatti: Opiskelen Turun oikeustieteellisessä.

Seurusteletko? Kyllä. Olemme olleet yhdessä pari vuotta.

Perhe: Pikkusisko, pikkuveli ja äiti.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Olen unelmoinut misseydestä pitkään ja uskon, että se avaisi paljon uusia ovia. Olisin hyvä missi, sillä minulla on jalat maassa, järki päässä ja uskon olevani hyvä esikuva.

Harrastukset: Kuntosali, pyöräily ja lenkkeily. Olen myös harrastanut tanssia ihan pienestä pitäen.

Mikä on ollut tähänastisen elämäsi kohokohta? Oikeustieteelliseen pääsy suoraan lukion jälkeen. Näin siihen todella kovasti vaivaa ja luin paljon, joten siksi saavutus tuntui erityisen palkitsevalta.

Mistä unelmoit? Toivon voivani edetä elämässäni, valmistua juristiksi ja yhdistää siihen myös misseyden.

Missiesikuvasi? Satu Tuomisto, sillä hän on mielestäni hoitanut hienosti julkisuuskuvansa ja koko missiuransa.

5. Monica Landén, 22

Kotipaikka: Turku

Pituus: 178cm

Paino: 60kg

Ammatti: Teen mallin töitä ja työskentelen myös hiihtokeskuksessa. Haluaisin päästä lukemaan biologiaa yliopistolle.

Perhe: Äiti, isä, kaksi isosiskoa.

Seurusteletko: En

Miksi haluat Miss Suomeksi? Olen matkustellut paljon ja oppinut reissuillani, että Suomi on todella hyvä maa, ja olen onnekas, kun olen syntynyt tänne. Haluaisinkin edustaa Suomea myös ulkomailla. Olisin hyvä missi, sillä olen oma itseni ja osaan myös nauraa itselleni.

Harrastukset: Olen harrastanut kymmenen vuotta joukkuevoimistelua ja balettia. Nykyään käyn pääsääntöisesti salilla.

Mistä haaveilet? Haluaisin matkustella ja nähdä uusia paikkoja.

Mikä on ollut tähänastisen elämäsi kohokohta? Vaihtovuosi Meksikossa. Lähdin sinne lukiosta 16-vuotiaana osaamatta sanaakaan paikallista kieltä. Nykyään puhun espanjaa sujuvasti.

Kuka on missiesikuvasi: Anne Pohtamo. Tunnen Annen, sillä olemme olleet samoissa näytöksissä. Hän on ihana ihminen ja menestynyt myös maailmalla, joten pakkohan sitä on ihailla.

6. Iina Immonen, 24

Kotipaikka: Helsinki

Pituus: 177cm

Paino: 55kg

Ammatti: Työskentelen kauneushoitolassa kosmetologina. Lisäksi teen promootiotöitä. Toivon, että missikisoista poikisi uusia töitä ja pääsisin kokeilemaan esimerkiksi juontajan hommia.

Seurusteletko? Kyllä, olen seurustellut poikaystäväni kanssa reilun vuoden ajan, ja nyt olemme myös kihloissa.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Olen haaveillut misseydestä pienestä saakka. Uskon, että olisin hyvä missi, sillä olen niin positiivinen ja iloinen persoona, ja olisin rohkaiseva esimerkki lapsille ja nuorille.

Mikä on ollut tähänastisen elämäsi kohokohta? Kun poikaystäväni kosi minua viime syksynä Australiassa. Häät ovat luvassa jossain vaiheessa, mutta päivää ei ole vielä päätetty.

Mistä saavutuksestasi olet ylpein? Olen ylpein siitä, että lähdin viime syksynä neljäksi kuukaudeksi Australiaan töihin.

7. Rita Jokinen, 21

Kotipaikka: Seinäjoki

Pituus: 176cm

Paino: 63kg

Ammatti: Opiskelen kansainvälistä liiketaloutta englanniksi ja teen siinä sivussa kahta eri työtä. Vapaa-aikaa minulta ei juuri löydykään.

Seurusteletko? Olen seurustellut parin vuoden ajan. Poikaystäväni on ihanan lämmin, eikä pelkää halata tai puhua.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Minulla on tarve vaikuttaa nuorten asioihin ja erityisesti koulukiusaamiseen. Olen ollut itsekin koulukiusattu ja haluaisin, että yksikään nuori ei joutuisi kokemaan samaa. Olisin yrittäjähenkinen missi, enkä koskaan luovuttaisi, vaan menisin pohjalaisella sisulla loppuun asti.

Mistä unelmoit? Suuresta perheestä ja rauhallisesta elämästä maalla.

Mikä on ollut vaikein kokemuksesi? Koulukiusaaminen ja isoisän kuolema. Hän on ollut idolini ja opettanut minulle kaikkia tarpeellisia elämänperustaitoja, kuten sienien keräämistä.

Harrastukset: Harrastan urheilua, mutta nautin myös vähän erilaisista jutuista, kuten moottoripyöräilystä ja jäärauta-autoilusta. Tykkään vauhdista ja vaarallisista tilanteista.

Missiesikuvasi: Karita Tykkä ja Satu Tuomisto. Molemmat ovat upeita, tummia naisia, jotka ovat luoneet itselleen upeat urat missivuotensa jälkeenkin.

8. Carita Pesonen, 24

Kotipaikka: Kotka

Pituus: 172cm

Paino: 54kg

Perhe: Äiti, isä, sisko ja koira

Ammatti: Parturikampaaja

Seurusteletko? Kyllä, olen seurustellut useamman vuoden ajan.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Misseys on ollut haaveeni ihan pikkutytöstä asti. Olen hakenut kilpailuun aiemminkin, mutta vasta nyt pääsin mukaan.

Harrastukset: Kuntosalilla käynti.

Mikä on tähänastisen elämäsi kohokohta? Miss Suomi –kilpailuun osallistuminen. Kisa on ollut minulle iso kokemus jo tähän mennessä.

Mistä saavutuksistasi olet ylpein? Olen ylpeä itsestäni, että uskalsin lähteä mukaan kilpailuun.

Missiesikuvasi: Viivi Pumpanen on aivan ihanan aito ihminen.

9. Carola Miller, 23

Kotipaikka: Helsinki

Pituus: 181cm

Paino: 59kg

Ammatti: Mallin työt,

Perhe: Äiti, isä ja pikkuveli.

Seurusteletko? En.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Haluan olla roolimallina nuorille naisille ja tehdä edustustyötä. Haluan myös tavata uusia ihmisiä ja matkailla eri paikkakunnilla. Olisin positiivinen ja hyvätapainen missi.

Harrastukset: Kuntosalilla käynti ja ruuanlaitto. Aiemmin olen harrastunut myös teatteria ja joukkuevoimistelua.

Mikä on tähänastisen elämäsi kohokohta? Tradenomiksi valmistuminen, sopimus mallitoimisto Paparazzin kanssa ja oman asunnon hankkiminen.

Mistä haaveilet? Haaveilen, että saisin matkustella paljon ja nähdä maailmaa. Toivon mukaan saan jonain päivänä myös perheen.

Missiesikuva: Suvi Tiilikainen, sillä hän on niin kaunis sisäisesti kuin ulkoisestikin.

10.Heidi Yli-Pietilä, 23

Kotipaikka: Helsinki

Pituus: 175cm

Paino: 56kg

Ammatti: Olen töissä Tommy Hilfigerin liikkeessä ja opiskelen Haaga-Heliassa kansainvälistä liiketaloutta ja markkinointia.

Seurusteletko? Kyllä, emme ole seurustelleet vielä kovin kauan, mutta toivottavasti olemme pitkään yhdessä tulevaisuudessa.

Miksi haluat Miss Suomeksi? Haluaisin olla esikuva nuorille tytöille ja pojille, ja näyttää, että kauneus ei ole vain ulkoista vaan myös sisäistä. Päätin aika ex tempore lähteä kokeilemaan onneani kisaan, ja tässä sitä nyt ollaan. Valttikorttini on, että minulla on jalat maassa, olen rento, rempseä ja luomu!

Mistä unelmoit? Hyvästä elämästä, johon sisältyy paljon iloa ja naurua ja hyviä ystäviä. Unelmoin myös hyvästä työpaikasta ja siitä, että saan tehdä jotain, mitä rakastan.

Mikä on ollut vaikeinta tähänastisessa elämässäsi? Olen muuttanut perheeni kanssa ympäri maailmaa isäni työn vuoksi. Joka kerta, kun olen asettunut uuteen maahan ja luonut hyvät siteet ja suhteet ihmisiin, olen joutunut jo pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja lähtemään taas uuteen maahan. Se on ollut todella rankkaa, mutta toisaalta tuonut elämääni myös sellaisia kokemuksia, mitä kovin monella ei ole.

Missiesikuva: Satu Tuomisto, koska hänessä on jotain todella luonnollista ja hänen luonteensa on todella hauska.

Mikaelin ja norjalaisen Triana Iglesiaksen suhde syvenee koko ajan, vaikka yhteistä aikaa ei paljon ole.

Vain elämää, musiikin tekoa, tv-dokumentti ja valmistautuminen ensi vuoden kiertueelle. Siinä muutamia juttuja, joilla räppäri Mikael Gabriel, 26, on täyttänyt ja täyttää kalenteriaan.

Lisäksi miehellä on melko tuore parisuhde norjalaiseen juontajaan ja malliin Triana Iglesiakseen, 34. Pari on seurustellut reilun vuoden, ja kesällä Mikael sanoi Me Naisten haastattelussa olevansa rakastunut päästä varpaisiin.

– Yhteistä aikaa ei ole mitenkään ihan hirveän paljon. Silloin kun hän on täällä, minä olen aika paljon palavereissa ja studiolla. Sitten näemme iltaisin, Mikael kertoo.

”Yhteistä aikaa ei ole ihan hirveän paljon.”

Mikaelin mukaan Trianallakin riittää kiireitä, sillä nainen on esimerkiksi lanseeraamassa omaa alusvaate- ja kosmetiikkamallistoaan. Hän on juontanut jo yhdeksän kautta Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa, ja seuraavan kauden kuvaukset alkavat pian Meksikossa.

– Olen ollut aina vähän semmoinen, että jos rakastun, sitten mun pitää olla koko ajan sen ihmisen kanssa niin pitkään, että taas kyllästyn, Mikael kertoo.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen.

– Nyt en todellakaan pääse olemaan hänen kanssaan niin paljon kuin haluan, niin nyt tässä ei tule ainakaan kyllästymisiä. Sitten kun taas näemme, se on aina spessua. Se on toiminut meille tosi hyvin.

”Kun näemme, se on aina spessua.”

Mikael kertoo Trianan tukeneen häntä Vain elämää -ohjelman mukanaan tuomassa pyörityksessä ja iloinneen siitä, että muutkin näkevät sen Mikaelin, jonka Triana tuntee.

Triana myös tiesi, että ohjelma tulee olemaan räppärille iso juttu.

– Mä olin vähän että katotaan nyt, toivottavasti en mokaa koko hommaa, Mikael muistelee.

Parisuhteeseen suosio ei ole vaikuttanut.

– Ei se ole muuttunut mitenkään. Tai miten suhteemme nyt muuttuu ylipäänsä, niin menemme vain koko ajan syvemmälle parisuhteeseen.

Sunnuntaina Antti Ketonen esiintyy satiinissa ja liehulahkeissa. – Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin!

Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailevalle Antti Ketoselle, 38, torstai on treeniviikon jännittävin päivä. Silloin paljastuu, mitä puvustamo on valmistanut Antille seuraavaan lähetykseen.

– Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin, Antti virnistää.

Tämän sunnuntain lähetyksessä Antti nähdään liehulahkeissa, jotka sopivat hänen esittämänsä Kung Fu Fighting -biisin tyyliin ja itämaisia taisteluliikkeitä seuraavaan koreografiaan.

– Taisteluliikkeiden ja laulamisen yhdistäminen on ollut haastavinta, Antti kertoo.

– Minulla ei ole kokemusta itämaisista taistelulajeista. Kerran kävin jujutsu-kurssin tutustumistunnilla, mutta se homma jäi heti siihen yhteen kertaan.

Sunnuntain lähetykseen Antti sai valmentajakseen kungfumestari Zhang Fangin.

– Kyllähän tässä ajetaan äijää epämukavuusalueelleen: on vieraat biisit, koreografiat ja suoran lähetyksen jännitys, Antti heittää.

– Olen silti tosi tyytyväinen suoritukseeni, mitään en ole hävennyt.

Epäröimättä mukaan

Tähdet, tähdet -ohjelma on Antin ensimmäinen kokemus isosta tv-tuotannosta ja livelähetyksestä.

 –Minua ei tarvinnut suostutella, hyppäsin mukaan saman tien. Tässä ollaan aidosti musiikin äärellä.

Antti on jo muutaman lähetyksen jälkeen huomannut ohjelman tuoneen uutta yleisöä ja lisää kiinnostusta Neljänsuora-yhtyeelleen. Aktiivisesti keikkailevalle bändille on muodostunut läheinen ja aktiivinen faniporukka.

– Faniemme kesken on tiivis henki, ja heissä on syntynyt ystäväporukoita. Tietenkin toiveissani on, että se porukka vain kasvaa.

Perjantaina Neljänsuora julkaisi kokoelmalevyn, johon on paketoitu yhtyeen 13-vuotinen levytyshistoria. Materiaalia oli niin paljon, ettei ryhmä saanut karsittua suosikkejaan suunniteltuun 20 kappaleeseen.

– Onneksi saimme sitten tehdä tuplalevyn ja valita 40 biisiä. Siihenkin pääseminen tarkoitti kinaamista ja kiivaita keskusteluja. Lopputulos on kyllä yksimielisesti hyväksytty, ainakin melkein…Antti nauraa.  

Väliaikaiskoti Helsingissä

Tähdet, tähdet -ohjelmasta huolimatta Neljänsuora keikkailee koko ajan. Antille se tarkoittaa tiukkaa aikataulutusta. Kun muu bändi esimerkiksi risteilykeikan jälkeen jäi nukkumaan laivaan Tukholmassa, Antilla oli tunti aikaa siirtyä satamasta lentokentälle ja edelleen paluulennolle Helsinkiin.

Ohjelman takia Antti on muuttanut Salosta väliaikaisesti Helsinkiin. Mies suhaa nyt kaupunkia ristiin rastiin polkupyörällään.

– Helsinki tuntuu viihtyisältä, kun täällä on sopivasti vilinää ja elämää. Olen lomamatkoillanikin sellainen, että viihdyn hyvin suurkaupungeissa.

Tähdet, tähdet MTV3-kanavalla sunnuntaisin 19.30. Neljänsuoran kokoelma Suurimmat hitit 2003–2016 julkaistiin 21.10.

Karismaattisen Paula Vesalan keikat ovat aina elämyksiä.

Paula Vesalan viime kesän Ruisrock-keikka nostatti kylmiä väreitä ja tanssitti samaan aikaan. Keväällä ilmestyneen Vesala-albumin biisit, kuten Tequila, Älä droppaa mun tunnelma, Ei pystyny hengittää, toimivat livenä siinä missä levylläkin.

13 vuotta sitten radiossa pauhasi Paula Vesalan ja Mira Luodin muodostaman PMMP:n hittirenkutus Rusketusraidat. Vuoden päästä parivaljakkoa ei muista enää kukaan, uumoilivat monet.

Ensivaikutelma kuitenkin petti.

PMMP:stä kasvoi 11 vuotta kestäneen uransa aikana 2000-luvun tärkein kotimainen popyhtye. Energistä duoa palvoivat sekä ostava yleisö että kriitikot, ja bändin seitsemää studioalbumia myytiin yli 400 000 kappaletta. Jori Sjöroosin sävellysten ohella kehuja keräsivät etenkin Paula Vesalan sanoitukset.

PMMP soitti viimeisen keikkansa loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa lokakuussa 2013. Sen jälkeen Vesalan sävelkynästä alkoi irrota lauluja myös monille muille kotimaisille eturivin artisteille.

Vain elämää nosti profiilia

Syksyllä 2014 Vesala nähtiin Vain elämää -sarjan kolmannella kaudella. Ohjelma nosti hänen profiiliaan erityisesti monipuolisena ja monet tyylilajit taitavana muusikkona. Tätä kuvaa ainoastaan vankisti viime keväänä julkaistu, moderneihin tanssibiitteihin nojannut Vesala -albumi.

Eikä hänen repertuaarinsa kangistu pelkkään musiikkiin.

Vesala on opiskellut dramaturgiaa Teatterikorkeakoulussa, musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa ja teatteri-, elokuva- ja televisioalaa Kalifornian yliopistossa. Hän on lisäksi tehnyt näyttäviä elokuvarooleja.

”Suomen lahjakkain nainen”, julisti hittiradiokanava NRJ Vesalasta viime vuoden syksynä.

Haastatteluissa Paula Vesala, 34, on kertonut näkevänsä itsensä aivan toisessa valossa. Muiden silmissä teräväsanainen, suvereeni ja itsevarma taiteilija on sanonut kärsineensä riittämättömyyden tunteesta lähes koko elämänsä ajan.

Paljastus oli yllättävä, sillä Vesala on pitänyt yksityiselämänsä aina visusti omanaan. Ehkäpä juuri samasta syystä muutaman viikon takainen uutinen Vesalan ja Rasmus-yhtyeen laulajan Lauri Ylösen avioerosta tuli monille suurena yllätyksenä.

Ruisrock: Vesala TV2 la klo 22.05.

Stefan Richter sai avopuolisonsa Riikan kanssa pojan.

Julkkiskokki Stefan Richteristä, 44, on tullut isä. Hän iloitsi perheenlisäyksestä julkisilla Facebook-sivuillaan ja julkaisi esikoisestaan videon ja kuvan.

– Lupasin itselleni, etten julkaise vastasyntyneestä pojastani kuvia. Mutta en malta olla näyttämättä koko maailmalle, miten suloinen hän on – ja miten uskomaton hänen äitinsä on. Tässä on Ilmari Franz Richter, Stefan kirjoittaa Facebookissa.

Stefan ja lapsen äiti Riikka Vikmanin, 28, ovat olleet yhdessä puolitoista vuotta.

Stefan tuli tunnetuksi USA:n Top Chef -ohjelmasta, jossa hän sijoittui toiseksi. Lisäksi Stefan ollut mukana myös vierailevana tuomarina Suomen Top Chef -ohjelmassa ja etsinyt itselleen naista Richterin asteikko -ohjelmassa. Tällä hetkellä hänellä on ravintoloita muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Stefanin Liisa-äiti oli suomalainen ja isä saksalais-tšekkiläinen. Stefan muutti vuonna 2014 Los Angelesista takaisin Suomeen 35 vuoden jälkeen.

Lapsen syntymästä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.