Burleskista kohkaavat nyt kaikki.

Veikeä burleski on villinnyt nyt myös Suomen. Kiusoittelevasta tanssista ja riisumisesta voi nauttia niin burleskiklubeilla kuin -kursseillakin. Varieteeteatterin ja savuisten saluunoiden taiteenlajissa on kyse ennen kaikkea naisellisuudesta.

Amerikkalainen burleskitaiteilija Kalani Kokonuts, 38, on pukeutunut höyheniin ja rintatasseleihin jo 21-vuotiaasta, jolloin hän muutti Alaskasta Las Vegasiin. Välillä Kalani piti nykyisen ex-miehensä kanssa yökerhoa, mutta yrityksen mentyä nurin hän palasi jälleen burleskin pariin.

– Burleski on minulle keino ilmaista itseäni ja tehdä taidetta. Lisäksi saan käyttää ihan luvallisesti höyheniä ja helyjä – muutoin näyttäisin niissä naurettavalta!

Kalanin mukaan noin 70 prosenttia yleisöstä on naisia. Burleskissa ylistetään feminiinisyyttä, muotoja ja kurveja. Burleskitaiteilija ei välttämättä tarvitse silikonirintoja tai tiimalasivartaloa, vaikka alan huipuilla nuokin asiat on hoidettu viimeisen päälle.

– Olen plastiikkakirurgian suuri fani. Jos on olemassa oikotie, valitsen sen. Hänelle on laitettu rintaimplantit, ja synnytyksen jälkeen selästä viipaloitiin pois turhat ihomakkarat.

– Se oli hyvin tuskallista, mutta olen todella iloinen, että tein sen, 14-vuotiaan pojan äiti huokaa.

Salaa hippi

Vaikka burleskiin liittyy leikittelyä ja kiusoittelua, se on erilaista kuin strippaus; burleskitaiteilija ei koskaan riisu itseään täysin alastomaksi.

– Haluan naisten tietävän, että itseään voi ilmaista tyylikkäällä ja kauniilla tavalla ollen samalla kosketuksissa seksuaalisuuteensa. Eivät kaikki naiset halua, että heitä ihaillaan vain älykkyyden vuoksi, vaan myös ulkomuodon takia, Kalani sanoo.

Kalani Kokonuts on niittänyt mainetta jo ympäri maailmaa, mutta hän ei pidä burleskia elämäntyylinään eikä kaipaa glamouria arkeensa. Hänen elämänfilosofiansa lähenee hippien ajatusmaailmaa.

– Haaveilen siitä, että voisin irrottautua yhteiskunnasta, asua maaseudulla ja lumilautailla. Vaikka Kalani esiintyy jatkuvasti laajoillekin ihmisjoukoille, hän ei pidä itseään kovinkaan sosiaalisena. Pikemminkin hän tuntee olonsa ujoksi muiden seurassa.

– Mutta jos minut heitetään lavalle esiintymään, tiedän tasan tarkkaan, mitä teen.

MIKÄ BURLESKI?

* Burleski on esittävää taidetta ja naiseuden ilottelua, jossa komedia, parodia, teatteri ja tanssi yhdistyvät hienovaraiseen riisumiseen ja kiusoitteluun. Pääpaino ei kuitenkaan ole riisumisessa.
* Esiintyjä voi olla kuka tahansa ikään, kokoon tai ulkomuotoon katsomatta.
* Sai alkunsa 1800-luvulla Yhdysvalloissa varietee- ja vaudevilleteattereista.
* Alkoi kukoistaa uudestaan 1990-luvulla.
* Suomessa burleski on melko uusi laji, joskin se on jo rantautunut suurimpiin kaupunkeihin. Helsingissä on vietetty burleskifestivaaleja ja kaupunkiin on avattu myös Burleski Club.

Helsinki vs. Las Vegas

Kalani Kokonuts kävi esiintymässä Helsingin Burleski Clubilla ja arvioi, että burleski on nyt Helsingissä jopa suositumpaa kuin hänen kotikaupungissaan Las Vegasissa.

– Minulla on usein esityksiä Euroopassa. Amerikkalaisten kärsivällisyys ei riitä burleskin katsomiseen, koska siinä tyttö riisuu vaatteensa lavalla hyvin hitaasti. Burleskiesitykset kestivät ennen vanhaan puolisen tuntia, nykyään maksimissaan kymmenen minuuttia.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

No näyttelijä Erkki Saarela totta kai.

IS TV-LEHTI:Maanantaina 70 vuotta täyttänyt näyttämötaiteilija Erkki Saarela on tehnyt paljon ja monenlaista. Hän on tuttu teatterirooleista, opetustyöstä, televisiosta ja paristakymmenestä elokuvastakin.

Erkki Saarela on myös Suomen tunnetuin Dario Fo -tulkki, joka esitti 1980-luvulla Mysterio Buffoa noin 400 kertaa ympäri maata, ja vuosikymmeniä sen jälkeenkin. Tv-töihin kuuluvat esimerkiksi sarjat Hukkaputki, Soitinmenot – kaikki muistavat legendaarisen pastori Sillin – Isänmaan toivot ja Myllyrinne Company.

Elävän arkiston kokonaisuus alkaa miehen tuoreella haastattelulla, jossa hän kertoo urastaan. Tämän jälkeen Teema esittää kaksi 1980-luvun Hukkaputkea, jotka olivat aikanaan uraauurtavia ja ajankohtaisia satiirisia viihdeohjelmia.

Ohjelman poliittiset vitsit naurattavat kummasti yhä, ja monet julkkisparodiat myös. Koko mokoma sietäisi saada uusintakierroksen.

Ensimmäisessä Hukkaputkessa ilakoidaan muun muassa sillä, kutsutaanko Jasser Arafat Suomeen. Uutiskuvamanipulaatioissa päättäjät esiintyvät toinen toisensa jälkeen palestiinahuivit päässään.

Erkki Saarela on mainio, samoin koko työryhmä, johon kuuluivat Kristiina Halkola, Leena Uotila, Tuija Ahvonen, Kari Franck, Jukka Sipilä ja Kari Sorvali. Sarjan silmiäsärkevät väriyhdistelmät kuviollisissa puvuissa ja hieman epäpuhtaasti lauletut musiikkinumerot kruunaavat kokonaisuuden.

Elävä arkisto: Erkki Saarela 70 vuotta, Teema ti klo 21.55

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI

Pysyttele omissa oloissasi, jos seura ei maita. Saatat joutua tänään helposti konflikteihin. Erilaisuus rikastuttaa päivääsi.

 

JOUSIMIES

On aika tehdä muutoksia kotiisi tai ulkonäköösi. Kaikki uusi piristää ja antaa arkeen potkua. Kiinnitä huomiota siihen, miten ilmaiset itseäsi.

 

KAURIS

Selvitä itsellesi, mitä haluat. On aika lopettaa jahkailu ja suunnata täysillä eteenpäin. Älä anna epärealistisia lupauksia.

 

VESIMIES

Taistele tylsyyttä vastaan uusilla seikkailuilla. Ole aktiivinen ja haasta itsesi jatkuvasti. Nyt ei ole aika jäädä jumiin vanhoihin kaavoihin.

 

KALAT

On aika tehdä vastapalveluksia ihmisille, jotka ovat tarjonneet sinulle apuaan. Muutos on sinulle hyväksi. Ole tarkkana, jos joudut neuvottelemaan jostain.

 

OINAS

Keksit hyvän idean läheisesi kanssa. Kyseessä voi olla yhteinen reissu tai muu tulevaisuuden projekti. Älä lipsu budjetistasi.

 

HÄRKÄ

Anna kaikki liikenevä aikasi ihmissuhteille. Uusien tyyppien tapaaminen kuuluu päivän ohjelmaan. Saat tilaisuuden kokeilla jotain erilaista ja jännittävää.

 

KAKSONEN

Luota vain siihen, minkä näet omin silmin. Liikkeellä on hämääviä huhuja, joiden uskominen johtaa ongelmiin. Kysy suoraan, jos jokin epäilyttää.

 

RAPU

Lähde tutustumaan ihmisiin erilaisista taustoista. Tänään sinulle on mahdollisuus avartaa ajatusmaailmaasi. Tapaat erityisen tyypin.

 

LEIJONA

Kotona on luvassa jännitteitä. Hoida ne pois alta diplomatialla ja kärsivällisyydellä. Ole rauhallinen ja ehdota rakentavia ratkaisuja.

 

NEITSYT

Älä anna pikkujuttujen viedä hyvää tuultasi. Pidä huolta terveydestäsi ja korjaa arkiset asiat kohdilleen pienillä muutoksilla. Empaattisuutesi tulee tarpeeseen.

 

VAAKA

Älä kasaa paineita itsellesi. Jos jokin ei suju, selvitä ongelmat syyt juurta jaksaen. Ratkaisut ovat yksinkertaisia ja lähellä.