Nyt äkkiä googlaamaan, ettei hävetä liikaa!

Terveydenhuoltojärjestelmä, veronpalautukset, murtoluvut, korot...

Siinä muutama asia, joita monet aikuiset ihmiset eivät ihan täysin ymmärrä, vaikka heidän varmastikin pitäisi. Reddit-sivuston käyttäjät listasivat ihmetystä aiheuttavia arkipäivän asioita keskusteluketjussa. Ja niitähän riittää!

On ehkä vielä ymmärrettävää, jos Fingerporin Schrödingerin kissa -aiheinen sarjakuvastrippi (puhumattakaan kvanttifysiikasta laajemmin) ei täysin aukea, mutta jotkin asiat vain pitäisi tietää. 

Noh, todellisuudessa se ei ole aina niin helppoa – kaikki eivät vain jaksa kiinnostua lainamarginaaleista ennen kuin on pakko, jos silloinkaan. Pikainen kysely lähipiirissä paljasti, millaisia vähän tai aika paljonkin noloja aukkoja tiedoistamme löytyy.

1. Mitkä tahansa raha-asiat

”Kaikki asuntolaina-asiat pankissa. ’Niinku ymmärrätte ni tässähän kannattaa tehdä näin että blaa blaa eiks niin’, ja sit on myyty joku käsittämätön korkovakaus-deluxelainapaketti kalliilla.”

”Sitä, miten työeläkemaksu määräytyy ja miksi se on nyt eri summa kuin viime vuonna. Myös veroilmoituksen täyttäminen hämmentää.”

2. Liikennesäännöt

”Minulla ei ole ajokorttia, ja osaan vain ihan pakolliset väistämissäännöt, että pysyn pyörällä hengissä.”

”Olen suorittanut ajokortin, mutta en voi ajaa kuin metsässä, koska minulla ei ole hajuakaan, mikä on tasa-arvoinen risteys.”

3. Ompelu

”Mitä tehdä, kun neule lähtee purkautumaan? Miten parsia sukka? Miten kiristää ompelukoneen lanka?”

4. Eläminen erämaassa

”Kuolisin kylmään ja nälkään jossain erämökillä, koska en osaisi toimia siellä.”

5. Kasvien hoitaminen

”Miksi ne kuolevat aina, hoiti ja kasteli niitä sitten liikaa tai liian vähän? Mitä teen väärin?”

6. Omistusasuminen

”Asuntokauppa. Kaverit ovat alkaneet ostaa asuntoja, enkä käsitä mitään neliöhinnoista, remonttien jyvittämisestä, vuokratonteista, pankkien kilpailuttamisesta… Kuuntelen vain ja nyökkäilen. En myöskään voi lukea asuntoilmoituksia, koska en vieläkään tiedä, mitä eroa on myyntihinnalla ja velattomalla hinnalla ja miksi osassa ilmoituksista on vain toinen niistä.”

7. Vakuutukset

”Ihminen maksaa turvallisuuden tunteesta tietämättä kovinkaan tarkkaan, mitä vahingon sattuessa todellisuudessa korvataan. Koko ajan on sellainen olo, että nyt tässä viilataan meitsiä linssiin minkä ehditään.”

8. Autot

”Autottomana kaikki autoihin liittyvät asiat, kuten öljynvaihto, pissapoika ja muut sellaiset, ovat täysmysteeri. Ja vaikka suku on täynnä autoilijoita ja autoharrastajia, niin en ole tutustunut autojen anatomiaan yhtään. Ei kyllä ole ollut tarviskaan.”

9. Älypuhelimen tallennustilan toiminta

”Miksi puhelimen tallennustila on koko ajan täynnä, teenkö jotain väärin? Olen jopa ostanut puhelimeeni sellaisen lisämuistikortin, mutta jotenkin sillä ei ilmeisesti ole mitään käyttöä, kun ei sinne voi siirtää mitään, mikä vie tilaa. Vai onko niin, että en osaa käyttää sitä?”

Mistä arkisista asioista itse olet niin kujalla, että hävettää? Paljasta kommenttiosiossa!

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti