Onpa masentavaa. Pakko katsoa. Kuva: Shutterstock

Älä pura raivoasi kanssaihmisiin vaan kohdista se näiden sarjojen hahmoihin.

Synkät talvi-illat eivät ole ihmissuhteiden kulta-aikaa. Pimeyden keskellä tekisi lähinnä mieli hautautua peiton alle vihaamaan koko maailmaa. Naapuri on idiootti, kumppani on rasittava, äiti soittelee joutavista asioista...

Onneksi on olemassa huippusarjoja, joita voi katsoa tällaisen fiiliksen iskiessä. Ne eivät edes pyri muuttamaan mielialaasi vaan lähinnä todistavat sinun olevan oikeassa siinä, että jotkut ihmiset ovat hirveitä. Näitä katsoessa saatat tosin myös huomata, että ehkä ne omat lähimmäiset ovatkin ihan hyviä tyyppejä.

The Walking Dead

Jos ihmiset tuntuvat ärsyttäviltä tavallisessa maailmassa, eivät he muutu paljoa paremmiksi zombipidemian iskiessä. Sarja on täynnä selkään puukottamista ja viattomien tuhoa. Tässä maailmassa jokainen ihminen toimii vain omaksi parhaakseen. Onneksi kaikista suurimmat pahikset päätyvät yleensä elävien kuolleiden syömiksi.

Mistä sarjaa voi katsoa? Sarjan uusinta, viidettä kautta esitetään Foxilla maanataisin kello 21.55, mutta se on tällä hetkellä tauolla. Kolme ensimmäistä kautta on nähtävissä Netflixissä ja kolmas kausi HBO Nordicissa.

True Detective

Kaksi etsivää ja vanha murhamysteeri, jonka keskiössä on uskonnollinen kultti. Monella tavalla ahdistavat hahmot saavat katsojan pohdiskelemaan, löytyykö maailmasta lainkaan hyviä ihmisiä.

Mistä sarjaa voi katsoa? Ensimmäinen kausi on nähtävillä HBO Nordicissa.

House of Cards

Sarjan pääpari, kylmät poliitikkojuonijat Frank ja Claire Underwood saavat kenen tahansa veren kiehumaan. Draamasarja ei luo uskoa päättäjien oikeamielisyyteen.

Mistä sarjaa voi katsoa? Sarja on tehty varta vasten Netflixille, ja sitä on tehty kaksi kautta. Kolmas on tekeillä.

Hannibal

Tohtori Hannibal Lecterin kohdalla voi puhua puhtaasta pahuudesta. Sarjamurhaajassa ei ole mitään hyvää. Hän manipuloi kaikkea mikä liikkuu ja monesti vielä syö uhrejaan.

Mistä sarjaa voi katsoa? Sarjan kaksi ensimmäistä on nähtävissä Nelosen Ruutu+-palvelussa ja ensimmäinen kausi Netflixissä.

Fargo

Ihmiset tekevät pahoja asioita Minnesotassa – tai ainakin sarjan päähenkilöt Lester Nygaard ja Lorne Malvo. Sarjan mainious piilee kiehtovassa rikosvyyhdissä, tiiviissä tunnelmassa ja surkuhupaisissa roolihahmoissa, jotka sekaantuvat pahoihin tekoihin.

Mistä sarjaa voi katsoa? Sarjan ensimmäisen kauden kaksi viimeistä jaksoa ovat nähtävissä ilmaiseksi Nelosen Ruutu-palvelussa tämän viikon loppuun saakka. Maksullisesta Ruutu+-palvelusta voi katsoa sarjan ensimmäisen kauden kokonaan.

Dexter

Sarjan päähenkilö Dexter Morgan on sarjamurhaaja, joka metsästää toisia sarjamurhaajia ja tappaa heitä. Ja on juuri niin ristiriitainen tyyppi kuin voi kuvitellakin.

Mistä sarjaa voi katsoa? Sarjan kaikki kuusi kautta ovat nähtävissä HBO Nordicissa ja Netflixissä.

Breaking Bad

Parantumatonta syöpää sairastava lukion opettaja päätyy valmistamaan ja myymään amfetamiinia hankkiakseen perheelleen rahaa elämiseen. Jos jo tämä juonikuvio ei saa sinua vihaamaan ihmiskuntaa, sarjan pahishahmot tekevät sen taatusti.

Mistä sarjaa voi katsoa? Sarjan kaikki viisi kautta voi katsoa Netflixistä.

Game of Thrones

Game of Thronesissa on enemmän hahmoja, joiden toivoo kuolevan kuin hahmoja, joiden toivoo elävän. Harmi vain, että monesti juuri ne hyvät tyypit kuolevat. Ei siis auta muuta kuin vihata niitä eloonjääneitä.

Mistä sarjaa voi katsoa? Sarjan kaikki kaudet on nähtävissä HBO Nordicissa.

Kiitos Buzzfeed , jolta saimme inspiraation tähän juttuun.

Lue myös:

Miksi naiset eivät juonna matkailuohjelmia?

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI

Pysyttele omissa oloissasi, jos seura ei maita. Saatat joutua tänään helposti konflikteihin. Erilaisuus rikastuttaa päivääsi.

 

JOUSIMIES

On aika tehdä muutoksia kotiisi tai ulkonäköösi. Kaikki uusi piristää ja antaa arkeen potkua. Kiinnitä huomiota siihen, miten ilmaiset itseäsi.

 

KAURIS

Selvitä itsellesi, mitä haluat. On aika lopettaa jahkailu ja suunnata täysillä eteenpäin. Älä anna epärealistisia lupauksia.

 

VESIMIES

Taistele tylsyyttä vastaan uusilla seikkailuilla. Ole aktiivinen ja haasta itsesi jatkuvasti. Nyt ei ole aika jäädä jumiin vanhoihin kaavoihin.

 

KALAT

On aika tehdä vastapalveluksia ihmisille, jotka ovat tarjonneet sinulle apuaan. Muutos on sinulle hyväksi. Ole tarkkana, jos joudut neuvottelemaan jostain.

 

OINAS

Keksit hyvän idean läheisesi kanssa. Kyseessä voi olla yhteinen reissu tai muu tulevaisuuden projekti. Älä lipsu budjetistasi.

 

HÄRKÄ

Anna kaikki liikenevä aikasi ihmissuhteille. Uusien tyyppien tapaaminen kuuluu päivän ohjelmaan. Saat tilaisuuden kokeilla jotain erilaista ja jännittävää.

 

KAKSONEN

Luota vain siihen, minkä näet omin silmin. Liikkeellä on hämääviä huhuja, joiden uskominen johtaa ongelmiin. Kysy suoraan, jos jokin epäilyttää.

 

RAPU

Lähde tutustumaan ihmisiin erilaisista taustoista. Tänään sinulle on mahdollisuus avartaa ajatusmaailmaasi. Tapaat erityisen tyypin.

 

LEIJONA

Kotona on luvassa jännitteitä. Hoida ne pois alta diplomatialla ja kärsivällisyydellä. Ole rauhallinen ja ehdota rakentavia ratkaisuja.

 

NEITSYT

Älä anna pikkujuttujen viedä hyvää tuultasi. Pidä huolta terveydestäsi ja korjaa arkiset asiat kohdilleen pienillä muutoksilla. Empaattisuutesi tulee tarpeeseen.

 

VAAKA

Älä kasaa paineita itsellesi. Jos jokin ei suju, selvitä ongelmat syyt juurta jaksaen. Ratkaisut ovat yksinkertaisia ja lähellä.

Tämänkin tiedon kanssa pitää nyt sitten elää.

Gilmoren tytöt -huuma käy nyt kovana, sillä vuosina 2000–2008 pyörinyt hittisarja palaa pian ruutuun. Netflix julkaisee 25. marraskuuta neljä 90-minuuttista uutta jaksoa.

Viime viikonloppuna Yhdysvalloissa vietettiin sarjan fanien järjestämä Gilmore Girls Fan Festival -tapahtumaa, jossa kävi ilmi jymyuutinen. TVLine-sivuston järjestämässä paneelikeskustelussa sarjan roolittaja Jami Rudofsky paljasti, että nyt supersuosittu kanadalaisnäyttelijä Ryan Gosling, 35, oli aikoinaan ehdolla sarjaan.

Rudofsky oli aiemmin pestannut Goslingin mukaan indieleffaan ja ihastunut nuoren näyttelijän lahjoista. Gosling oli koekuvauksissa pienehköön rooliin Gilmoren tytöissä. Rudofsky muistelee, että kyseessä oli ehkä jalkapalloilijahahmo. Valitettavasti esiintyminen ei mennyt putkeen, ja muut tekijät ihmettelivät, mitä Rudofsky oli oikein ajatellut.

Tuolloin Gosling ei ollut vielä saavuttanut suursuosiota. Hän teki viihdeuraa jo lapsena, mutta näyttelijän iso läpimurto oli vuonna 2004 ilmestynyt romanttinen draamaelokuva The Notebook – rakkauden sivut.

Luultavasti Gilmoren tyttöjen tekijöitä on myöhemmin kaduttanut aika tavalla, etteivät he nähneet Goslingin potentiaalia.

No, Goslingilla on toki pyyhkinyt aika mukavasti ilman sarjan vetoapuakin.

GIPHY

Nyt Gilmoren tyttöjen fanit spekuloivat vimmaisesti, kenen eksänsä kanssa Rory (Alexis Bledel) päätyy yhteen paluujaksoissa: Deanin, Loganin vai Jessin. Mutta entä jos mukana pelissä olisi Ryan Gosling? Siinä tapauksessa me tiedämme, kenen puolta pitäisimme!

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti

Madonna saattaa olla provokaattorina, show-esiintyjänä ja tanssijana vailla vertaa, mutta muusikkona Lady Gaga on kuin toiselta planeetalta.

Eihän tämä lopulta täysin yllätyksenä tullut.

Lady Gagan viides albumi Joanne on pääosin maanläheinen ja juureva aikuispoplevy. Se alleviivaa maanläheisyyttä ja aitoutta kansikuvissaankin: Gaga ilman meikkejä, maskeja ja naamiaisasuja. Biisivalikoimasta kuuluu vähintään yhtä iso osuus kantrille ja 1960-luvun soulille kuin huippuunsa tuotetulle dance-popille.

Näin Gagan uusi levy edustaa jotain, mitä ilmeisin esikuva ja kilpailija Madonna ei koskaan uskaltanut tehdä.

Levy paljastaa syyn. Madonna saattaa olla provokaattorina, show-esiintyjänä ja tanssijana vailla vertaa, mutta muusikkona Lady Gaga on kuin toiselta planeetalta. Gagan kirkkaasta karheaan yltävä sielukas ääni osuu nuottiin ja tulkitsee sujuvasti niin kantria kuin diskoa. Sellaisessa ei ole kyse show-elementistä, se on silkkaa lahjakkuutta.

Kenties Gaga haluaa kasvaa Bowien kaltaiseksi kameleontiksi, joka voi tehdä mitä vain ja milloin huvittaa?

Gaga on säveltänyt levynsä kappaleet muun muassa sellaisten vaihtoehtorokkareiden kuin Beckin ja Queens Of The Stone Age -yhtyeen Josh Hommen kanssa. Jälkimmäisen nimikappale ja folk-tähti Father John Mistyn kanssa tehty Motown-jäljitelmä Come To Mama auraavat Gagaa renessanssi-ihmeeksi, joka voi kikkailla yhtä lailla kantrilegenda Dolly Partonin kuin R&B-, dance- ja poptähti Rihannan leikkikentällä ilman, että se särähtää.

Kenties Gaga haluaa kasvaa Bowien kaltaiseksi kameleontiksi, joka voi tehdä mitä vain ja milloin huvittaa?

Todennäköisesti Gagasta ei kuitenkaan koskaan ole katu-uskottavaksi hipster-suosikiksi. Tai eihän sitä tiedä. Kuunnelkaa vaikkapa Mistyn kanssa tehty Sinner's Prayer. Tuokaa rinnalle kuka tahansa Flow-festivaaleilla viime vuosina esiintynyt naispuolinen, juureva ja ”indie-uskottava” laulaja-lauluntekijä.

Lady Gagalla ei ole kerrassaan mitään hävettävää.

Katso ja kuuntele levyltä biisi Perfect Illusion:

Lady Gaga: Joanne

(Universal)